PetiaDCh Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май Здравейте отново! Ходихме и се върнахме до Италия, естествено с редица нови неща, които научихме за италианските магистрали и рент-а-кар-а 😁 пак не бях напълно подготвена. Ето информация, ако е полезна на някой: - резервирах от Sicily By Car - директно от приложението им (така и не успях да вляза в сайтае) - наем с дебитна карта - за 4 пълни дни = 185 евро (включва и задължителна тяхна застраховка), - с 300 евро депозит. - Ключовете ги пуснахме в кутия, за връщане в 6:00 сутринта. - Падна ни се Ланчия Епсилон. Връщането на депозита стана много бързо - след 3 дни, единствено с голяма курсова разлика, тъй като картата ни беше в лева. Имало било 15 евро такса, за дебитната карта - за връщане на парите и трябва да се представи IBAN по който да ги превеждат. Отделно останахме леко изненадани, докато шофираме - че освен магистралите, на които си теглиш билет и плащаш на бариерата при слизане, имало и "частни", за които се плаща онлайн.... добре че беше хазяина и ни спаси от глоба (стискам палци де)! Пожелавам на всички приятни моменти из хубавата Италия! 2 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май преди 36 минути , PetiaDCh каза: Отделно останахме леко изненадани, докато шофираме - че освен магистралите, на които си теглиш билет и плащаш на бариерата при слизане, имало и "частни", за които се плаща онлайн.... добре че беше хазяина и ни спаси от глоба (стискам палци де)! Я дайте пример, че да знаем и ние ... 1 Връзка към коментар
PetiaDCh Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май Ходихме на разходка до Стреза - езерото Маджоре. На връщане от Стреза в посока града Комо, незнам по коя магистрала сме били точно, но имаше табели "Toll road without tollgates" + Табели с икона Кола и камера - стана ясно, че ще се плаща.... снимали са колата, но не беше ясно за мен как и къде. Направих клипче на въпросните табели и го пратих на хазяина - той влязъл в някакъв сайт (каза че трябвало регистрация), и по номер на колата плати 8,30 евро някъде. После ми прати и разписката. От цялото гледане в нета, това не го бях срещала 1 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май https://apl.pedemontana.com/en/scopri-il-free-flow Autostrada Pedemontana Lombarda Autostrada Pedemontana Lombarda is the first Italian motorway, and one of the first in Europe, to allow you to drive without stopping at the toll booth, thanks to the new tolling system Free Flow. The Free Flow system does not require toll booths. To pay your tolls, find out about payment methods by clicking here. The Traffic Code specifies a sanctions from Euro 83 to Euro 338 for people who fail to pay tolls on time. 2 Връзка към коментар
PetiaDCh Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май Явно само аз съм карала по тая магистрала, от всички Блог- и Влог-ъри 😝 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май Явно е нещо доста специфично и важи за много малка част от магистралите, но все пак трябва да се има наум. Човек учи нещо всеки ден. И все пак кой брои Северна Италия за Италия... 😉 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 16 май Сподели Публикувано: 16 май Ами случва се и блогърите и магеланците да не знаят... Хубаво е, че внимавате по знаците и сте се оправили. Тук в Бразилия също са въвели тая система на 1-2 места, ама не съм минавал оттам все още. Връзка към коментар
sasho_n2 Публикувано: 3 юни Сподели Публикувано: 3 юни Да споделя негативният си опит от DRIVALIA , при пътуването ни миналата седмица в Италия, Пулия. Бяхме запазили през сайта на компанията им кола DR7, със седящи 5+2 места, защото цената беше добра и бяхме резервирали опцията с пълна затраховка. При пристигане на летището, на гишето за щастие нямаше никой освен двете намръщени служителки на компанията. Първоначално бяхме изненадани, че ме можем да платим с дебитна карта - взимал съм няколко пъти кола под наем, със същата карта без никакви проблеми. При резервацията, не ме уведомиха, че задължително трябва да представя кредитна карта за заплащане. Както и да е, имахме кредитни карти и това в крайна ссметка не беше проблем. При попълване на документите, едната от двете намръщени служителки между другото ни каза, че колата която сме букнали не била свободна и можела да ни даде DR 6, която била сходна - да ,ама не е, защото тя е 5 местна, а не 7 местна. Помолих да ни намерят друга 7 местна кола предвид че сме 4 възрастни и 3 деца, но служителката ми се накара и каза, че не може да ни помогне. Попитах дали не могат в този случай и при положение, че грешката е тяхна, да ни дадат 2 броя малки коли, като бяхме готови да си доплатим застраховката за втората кола, ако се налага. Служителката още по-намръщено ми каза, че единствената опция била да си вземем и платим заявената голяма кола и допълнително да си доплатим за една малка. Това е пълно безумие и наглост, още повече че не чухме дори едно извинявай за едночасовата разправия и тяхна грешка, докато бяхме с три деца чакащи да започне почивката ни ... Накрая си събрах документите и директно отидох на съседното гише на Europcar, където съвсем любезно ни обслужиха, дадоха ни причлна цена като за две малки коли с пълна застраховка, платихме си с дебитна карта без проблем, блокираха ни депозит само по 100 евро ( депозита в DRIVALIA, който ни искаха беше 300 евро) и всичко мина супер лесно и приятно за точно 30 мин, бяхме с две чисто нови фиатчета. При връщането също нямахме абсолютно никакви проблеми, въпреки че върнахме колите на арзлична локация. Та в заключение, избягвайте DRIVALIA и не се подлъгвайте от примамливите доста по-ниски цени, които предлагат. 2 Връзка към коментар
Ant3 Публикувано: 6 септември Сподели Публикувано: 6 септември Привет, пътешественици 🙂 За първи път съм очарована от сайт и от съфоромци! Дилемата - наем на кола, Бари, там дето Super relax cover на почти всички рентакар компании не включва кражба / специално за Goldcar симулирах резервация/ . Изчетох и препрочетох почти всичко и ми иде да си хвана влака, ако мъжът ми не ни беше натирил към Порто Чезарево. За 5 дни от Goldcar със Super relax cover цената е 612 лв. Съвет как да намаля риска при кражба. ...... Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 6 септември Сподели Публикувано: 6 септември преди 3 часа, Ant3 каза: Привет, пътешественици 🙂 За първи път съм очарована от сайт и от съфоромци! Дилемата - наем на кола, Бари, там дето Super relax cover на почти всички рентакар компании не включва кражба / специално за Goldcar симулирах резервация/ . Изчетох и препрочетох почти всичко и ми иде да си хвана влака, ако мъжът ми не ни беше натирил към Порто Чезарево. За 5 дни от Goldcar със Super relax cover цената е 612 лв. Съвет как да намаля риска при кражба. ...... Привет и добре дошли във форума! Не се разбира кое точно искате да намалите - риска от кражба на автомобила или застрахователната премия при кражба. Ако е първото, като за начало наемете възможно най-малката и съответно евтина кола. След това, не оставяйте никакви лични вещи на видно място в колата. И избягвате да паркирате на криминални места. Ако колата е брандирана отзад с логото на компанията, гледайте да паркирате перпендикулярно със задницата към някоя стена или друг голям обект, така че логото да не се вижда отстрани. Ако пък питате за цената на застраховката и как да я намалите, тогава се огледайте за сключване на външна застраховка, а не такава директно от рентал компанията, в случая Goldcar. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 септември Сподели Публикувано: 6 септември преди 5 часа, Ant3 каза: Привет, пътешественици 🙂 За първи път съм очарована от сайт и от съфоромци! Дилемата - наем на кола, Бари, там дето Super relax cover на почти всички рентакар компании не включва кражба / специално за Goldcar симулирах резервация/ . Изчетох и препрочетох почти всичко и ми иде да си хвана влака, ако мъжът ми не ни беше натирил към Порто Чезарево. За 5 дни от Goldcar със Super relax cover цената е 612 лв. Съвет как да намаля риска при кражба. ...... Като първа точка, потърси все пак компания, където кражбата се покрива, ако резервацията е с безплатна анулация. Има такива. 1 Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 6 септември Сподели Публикувано: 6 септември В Бари миналата година взех от Europecar с опция без самоучастие - покриваше всичко (чак до гуми, огледала и тн). 2 Връзка към коментар
Ant3 Публикувано: 8 септември Сподели Публикувано: 8 септември Благодаря за отговорите - @vorbis, @Zaro, @Oldkozel. Ще ви споделя, за да се посмеете - правя резервация през приложението на Goldcar и ми отхвърля кредитната карта, реално плащането ще е на място. В рамките на деня опитах още два пъти и стигнах лимитът на опити да платя. Ако ги цъкна през някои посредник, ще резервирам тая кола, ама що трябва да е така. Направо се кефя на тия от вас, за които наемането на кола е като купуване на сладолед 🙂, особено на @vorbis - като му гледах ревютата на коли. 1 Връзка към коментар
Zlatin Mitzov Публикувано: 8 септември Сподели Публикувано: 8 септември Да споделя и аз мнение от италианска компания - Locauto Rent: cars and vans rental in Italy - резервирах VW Golf or similar. Всъщност ми дадоха VW TCross - като питах за разликата в размера на автомобила, служителката отговори троснато, това е същия клас автомобил и не е длъжна да ми предаде подобен. Има разлика от 16 см в размера, но явно за италианците това е не съществено, има още един модел между споменатите по-горе два като големина междудругото. Не работеха и пръскалките за водата, добре, че валеше :). Платих си пълно покритие и изобщо не погледнаха колата, когато я върнах на другото летище, и понеже няма указания, звъня на кол центъра, отсрещната страна не може да ми обясни къде е техния паркинг на летището в Болоня. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега