Иван Попов Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 След Солун… надолу по картата, но нагоре по настроението. И така – вече в Миконос. Четвъртият ми гръцки остров – след Крит, Санторини и Тасос. Явно стана традиция: по един остров на година. 🏝️ Бели улички, сини прозорци, залез над мелниците и живот, който ухае на море. Това са улички, в които две каруци не могат да се разминат… но някак си – два автобуса успяват. 😄 Толкова тесни, че понякога спираш дъха си, за да минеш. Но точно в тази близост и хаос е чарът на Миконос – усещането, че всичко е живо, истинско и спонтанно. Миконос не е просто остров. Това е сцена за мечти. Място, където времето забавя ход, а всеки завой крие нова гледка, нова история, ново усещане. Тук се събуждаш с аромат на сол, разхождаш се в свят без посока и усещаш, че си точно на мястото си. Много хора ме питат: „Колко държави си обиколил?“ Но може би е време за друг въпрос: А колко острова сте преживели истински? С пясък по краката, сол по кожата и спомени, които не избледняват. А сега… май е време да броим не само държави, а и острови. 😉 40 8
cck Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 В Загреб, Хърватска. Изглед към “долния/ниския град”: Наздраве на всички 🙂 33
Популярно мнение Zdravko Nestorov Публикувано: 24 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 24 юли, 2025 Нека да продължим доста по на север ☺️ Приключението в Прибалтика продължава с Рига и околностите. Юрмала и Кемери Националния Парк наистина си заслужават и то много. Започваме с Юрмала и определено има какво да научим в България за това как да си поддържаме плажовете. Плажът е страшно дълъг, морето е много плитко, водата е приятна и не на последно място хванахме и хубаво време (около 25 градуса, което си е страхотно в сравнение с 35+ в Гърция). Заслужава си, както за разходка по плажа и в горичката зад него, така и да се изкъпе човек. Кемери беше следващото място, което нямаше как да пропуснем. Националният парк има какво да покаже. Логистиката до там е малко по-сложна, но е страшно красиво. И само няколко от самата Рига, тъй като много по-добри снимки вече са качвани от там и моите бледнеят. 54 10
Популярно мнение Тони Публикувано: 24 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 24 юли, 2025 Bogota. Museo D'oro Candelaria 51 5
Гост Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 В момента се разхождам из квартала, който изглежда така след мач на Герена.
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 25 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 25 юли, 2025 Моята неочаквано приятна изненада в това пътуване се казва Вилнюс 🙂 Церемония в Президентството нямаше поради някакви събития, макар отвън да изглежда, че всички са в отпуск, но сварихме шествие на групи поклонници На всички много ни хареса града, та явно снимките тук не предразполагат към такава нагласа😉 преди 11 часа, Zdravko Nestorov каза: И само няколко от самата Рига, тъй като много по-добри снимки вече са качвани преди 11 часа, Zdravko Nestorov каза: и моите бледнеят. Като тези, нали?😃 От серията залези, но такъв в ръкава на летище не съм имала😉 “и моите бледнеят.” Ми не, добре е да има всякакви снимки, защото ей го на, не знаех, че в Рига има весела уличка, на която след 23:00 часа човек може да хапне и пийне, ако е достатъчно упорит да чака - Peldu iela 🤪 48 1 8
Популярно мнение zon Публикувано: 25 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 25 юли, 2025 Uluru & Kata Tjuta 46 1 9
rik4o Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 преди 23 часа, Иван Попов каза: А колко острова сте преживели истински? С пясък по краката, сол по кожата и спомени, които не избледняват. А сега… май е време да броим не само държави, а и острови. 😉 @Иван Попов, добре дошъл и тук - Островите, на които сте били... 1 1
Иван Попов Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 преди 4 часа, rik4o каза: @Иван Попов, добре дошъл и тук - Островите, на които сте били... Благодаря ти! Сега малко снимки и от Мелниците 36
chandni Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 преди 12 часа, ДиянаВ каза: Моята неочаквано приятна изненада в това пътуване се казва Вилнюс Ние, както и очаквахме, бяхме най-впечатлени от Рига, но пък литовците за мен бяха с най-приятно излъчване. В Рига имаше изключителни архитектурни образци, но за сметка на това хората бяха най-малко отзивчиви, шофираха нагло, често избягваха да спират на пешеходни пътеки. Забелязахте ли във Вилнюс и Талин шофьорите са железни - на 3-4 метра си от пешеходната пътека и автомобилите вече са спрели и очакват да пресечеш. Изключително приятно впечатление прави това - нещо, за което в България можем само да мечтаем. В Литва и Естония карахме стотици километри и никой не ни изпревари, всички спазват ограниченията на скоростта и карат с еднакво темпо, няма нерваци, няма бързаци. Как ли го постигат, а ние не успяваме ... 17
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 25 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 25 юли, 2025 преди 49 минути , chandni каза: Ние, както и очаквахме, бяхме най-впечатлени от Рига, но пък литовците за мен бяха с най-приятно излъчване. В Рига имаше изключителни архитектурни образци, но за сметка на това хората бяха най-малко отзивчиви, шофираха нагло, често избягваха да спират на пешеходни пътеки. Забелязахте ли във Вилнюс и Талин шофьорите са железни - на 3-4 метра си от пешеходната пътека и автомобилите вече са спрели и очакват да пресечеш. Изключително приятно впечатление прави това - нещо, за което в България можем само да мечтаем. Аз се чудя, като че ли нямам любима, всяка от прибалтийските столици си има очарование, всички страшно много ми харесаха и се получи едно прекрасно пътуване, което отива към своя край🙂. Щерката ги подрежда така: Рига, Талин, Вилнюс. В Талин слънцето по площадите й действаше много зле на очите и милата все ревеше, а във Вилнюс беше най-щадящо. На мен в Талин страшно много ми харесаха градските паркове, дори повече ме впечатлиха от уличките в стария град. Със зеленината ще запомня града и спокойствието. Рига наобратно е много жив град и в момента е пълно с пияни туристи - англичани и германци, пада купон 😄Днес цял ден обикаляхме из стария град и почти не сме пресичали. Но към паметника на свободата на голямата пешеходна пътека даже и трамваите спират, та имах възможност да си поснимам🙃 Честно казано нямам особени впечатления от пресичането. Рига определено ме захласна с други неща ❤️ 49 1 10
chandni Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 преди 13 минути , ДиянаВ каза: На мен в Талин страшно много ми харесаха градските паркове, дори повече ме впечатлиха от уличките в стария град. Със зеленината ще запомня града и спокойствието. Прави впечатление колко зеленина и паркове имат в градовете. 1
Популярно мнение Mary Публикувано: 26 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 26 юли, 2025 В Казахстан с @Цвете и @Dian 48 16
Популярно мнение searus Публикувано: 26 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 26 юли, 2025 Доживях, безветрен ден на Фуертевентура!! Хората излязоха от басейните и налазиха плажовете 🤣 На юг от Corralejo: От два дни сме в El Cotillo, приятно градче, което сериозно се разраства и в което кипи строителна дейност в покрайнините. Симпатични плажове, обградени от скали, на които поне духа откъм водата и пясъците не са си поставили за цел да те атакуват постоянно... Наехме колелета и обиколихме повечето плажове от южната му страна, направили са километри пътеки на ръба на скалите, по които никой не ходи. Нахранихме местната фауна. Отбихме се на 2 от плажчетата. Първия го заля приливът, а вторият се оказа любим на сърфистите, малък залив, с устие на пресъхнала река. Там видяхме дърво в естествен хабитат 🤣 Надвечер завъртяхме педалите и до местния фар, около който е идеалното място за търсене на вкаменелости. Днес пък, по път към дюните, хванахме и пазарче с ръчно изработени нещица: (дали не си тръгнахме с роботче) 46 1 8
Популярно мнение Zaro Публикувано: 26 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 26 юли, 2025 Само... Джангалски езера @master_of_germs 😁 Сърцето Пиринска тишина и спокойствие. Раят. 46 7
Популярно мнение Zdravko Nestorov Публикувано: 26 юли, 2025 Популярно мнение Публикувано: 26 юли, 2025 Лек-полек отиваме към края на нашето приключение и вече сме в Талин, Естония. Вилнюс и Рига (както и околностите) ни харесаха в пъти повече, но и тук има един невероятен чар, който витае в цялата Прибалтика. Този район си заслужава да се посети. И колкото Рига и Вилнюс да не са толкова топ туристически дестинации, в Талин се усеща доста по-големия брой туристи. И въпреки това е спокойно, което е повече от прекрасно. И разбира се нямаше как да не отскочим до някое местенце извън града - Jägala Waterfall, но и тук беше трудно стигането… Много е странно в толкова развити страни да няма лесен транспорт до такива места около града.   Започваме с Jägala Waterfall 😊 И продължаваме с Талин 😊 И дори в 10 часа вечерта навън е светло. Това ти дава толкова много време за обикаляне 😂 50 2
master_of_germs Публикувано: 26 юли, 2025 Публикувано: 26 юли, 2025 преди 8 часа, Zaro каза: @master_of_germs 😁 Пиринска тишина и спокойствие. Раят. При нас по-скоро пиринска глъчка и стълпотворение на Тодорка 😉 40 2
домосед Публикувано: 27 юли, 2025 Публикувано: 27 юли, 2025 Норт Бей, Онтарио. Означава северен залив, като се визира езерото Ниписинг Има: Плаж Марина Катамаран за разходка (не съм го ползвал) Бяла черква #червенаКолаСнимкаПрави Tim Hortons (то къде ли няма) Къща музей Петзначките Дионе Мрънкащи на сцена туземци Магистрала (не бях ходил досега на водопад пеша по магистрала) Водопад Каравани с допълнителни ремаркета Предупреждения Алкохол Канабис Малинова плантация (бери и яж на корем) CF-100 Canuck CF-101 Voodoo Още снимки в албума с инстаграмските сторита https://photos.app.goo.gl/eDXATGZfWjPiqoDb9 42 2 1
cck Публикувано: 27 юли, 2025 Публикувано: 27 юли, 2025 Денят бе за Леголенд 🙂 а вечерта за Улм: 39 1
bibi Публикувано: 27 юли, 2025 Публикувано: 27 юли, 2025 Благодарение на @Иван Попов изпълних едно желание на мама, датиращо от лето 2023-о. Горнобогоровски манастир Св. Горги, където има “растящ” камък. Няма да коментирам твърдението, но определено е популярно място за поклоннически туризъм. Работи само в неделя от 10 до 14.30 ч. Изсипа се един автобус малко преди 12 ч. А пазарът на Горни Богоров е станал петорен, от годините, в които аз го помня. 29 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега