Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 59 минути , bibi каза:

Най-доброто за мен, доказало се многократно във времето и домовете на нашето 5-членно семейство:

https://benjaminmoore.bg/bg/?gad_source=1&gad_campaignid=23930297007&gclid=CjwKCAjw9NjRBhATEiwA_p2J8bKuK1PY8BFIjGbGGgUMGnNof_bfB7HW2zJV-OfCAL-JEvFhye08ExoCYdYQAvD_BwE

Биби, а вие ли си боядисвате с тази боя или майстор? Почиствали ли сте петна, остават ли видими следи, лъскавост или пребоядисвате засегнатите участъци? 

Публикувано:

Майстор, но са доста покривни. Пребоядисваме само мазното петно, че моите като бяха малки правеха трапезарията леж и си имах кутийка с боя и дебела четка за рисуване под ръка. 🤣Другото се мие. Купували сме все мат, та за лъскавост… не знам. Рисунки и други петна третирам с магическите гъби ( от Shein). Benetton боите са по-приятни като цена, но нямам личен опит. Колежка ги похвали.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Нашите са Dulux.Също съм доволна. Майстор боядисва. Едно лято, бях накарала сина, възпитателно, да измие стените в кухнята-хола, което е едно помещение с гъба. Почистиха се . 

• Благодаря 1
Публикувано:

Бенджамин Мур съм виждал при приятели - сматам че са много добри бои. Мият се с гъба и сапун, мокра кърпичка и т.н. Разбира се колкото по-рано, толкова по-добре, да не се наклага да почиствате засъхнали маркери след 1-2 месеца. 

Нашият майстор е бивш кадър на Ойкос и ни препоръча тяхна миеща се, че с кучета си се цапа. Мили сме я доста, но на малко участъци, Някои неща обаче не се измихва - химикал, маркер и др такива. 
Според мен ако майстор ще го прави, то е най-разумно да се ползва неговата препоръка за боя. Най-малкото не може да обвини марката или боята за неуменията си 🙂

Моето наблюдените от тези две марки е че имат голяма покривност и равномерни цветове.  Към днешна дата не съм запознат с ценовата им политика и не мога да кажа кое колко си заслужава.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

След много упорито проучване ние се спряхме на Tikurila. Поразгледахме ги всички топ марки, изрових де що намерих мнения по бг и чужди форуми...или не бяхме доволни от обслужването, или от цената. Б. Мур бяха от вторите и си бяха доста сериозна надценка над всички, колкото и продавачът да ме убеждаваше, че е много лесна за нанасяне и така ще спестя от майстор...

Тикурила имат магазин някъде около стадиона на Левски беше, много компетентни хора и не ми се смяха много като ходих в рамките на седмица 5-6 пъти да ми смесват една малка кутийка за да напаснем тоновете както трябва. 

С майсторите трябва да се внимава. От една страна, наистина е добре да действат с боя с каквато имат опит за да няма оправдания. И ако опитът им е само с Леко и подобни, едва ли майсторлъкът им е от високия клас, ако нямат опит с боя висок клас. После, като всички майстори са си малко своенравни, не четат упътвания, а по-пинизчийските бои си имат много специални инструкции как се полагат, колко се разреждат, след колко време са готови за втора ръка и т.н. Има го факторът, че майсторите които работят с конкретна марка най-често имат отстъпки от въпросната, така че и препоръката им често не е изцяло искрена. 

Преценявайте. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Lindt, аз имам OIKOS в кухнята от 3 години. Много съм доволна от покривност, равномерност на цвета и как лесно се измива. Измила съм различни петна в малки участъци, с вода, със сапун и с мокри кърпи. Резултатът много зависи от характера на петното, напр. ако е мазно и старо не може да се измие напълно, но избледнява. Прясно мазно петно има доста добър шанс да се заличи. Нямам видими следи от измиването. За лъскавост не знам, нашият латекс е мат.  Скоро трябва да пребоядисваме спалните и сме решили пак Оикос да купуваме. По спомен не беше евтина, но е качествена. Магазинът е на бул. Витоша в кв. Иван Вазов. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 51 минути , Георги каза:

Тикурила имат магазин някъде около стадиона на Левски

Има ги и в Хоуммакс и Бриголаж. Ние боядисвахме последно с тях, доволна съм. Не се отмиват всички петна, но не очаквай, че няма да пребоядисате около първият учебен ден на Ели. Много е покривна боята- само с две ръце от оранжево се получи екрю. И тъмно лилавото в детската стая стана бледо синьо. Цена-качество е в добър баланс.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря на всички за споделенот!

Вероятно ще пробваме Тикурила, пък дали ще успяваме да почистим следите от на детето мръсните ръчички и превозни средства предстои да разберем. 

Следващото ни чудене е за тапетите за детска стая, с някакви симпатични животинки, балони или нещо друго, радващо дечицата. Някой може ли да препоръча магазин за тапети или да сподели някакви знания за тези продукти? Много ми се иска и да видя различните материали, върху които принтират, за да се ориентирам кое ми допада като усещане, че иначе ще ми е по-трудно да реша.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Вкъщи винаги сме купували тапети от Домко, имат голямо разнообразие и качествени марки. Вилийз или винил, се слагат много лесно. Обаче не знам колко детски такива имат, но със сигурност трябва да имат някакви.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 40 минути , Lindt каза:

Следващото ни чудене е за тапетите за детска стая, с някакви симпатични животинки, балони или нещо друго, радващо дечицата.

Дотук добре, обаче...

преди 41 минути , Lindt каза:

Много ми се иска и да видя различните материали, върху които принтират, за да се ориентирам кое ми допада като усещане, че иначе ще ми е по-трудно да реша.  

В крайна сметка, кой ги пита дечицата, когато е важно да радват родителите...

• Смея се 9
Публикувано:
преди 36 минути , Duke каза:

Дотук добре, обаче...

В крайна сметка, кой ги пита дечицата, когато е важно да радват родителите...

Е, Ели ако я питаш какво иска, ще принтираме снимки на баба й и ще ги лепнем на стената. 

• Смея се 14
Публикувано:
На 20.06.2026 г. в 22:01, Lindt каза:

Някой да е боядисвал с миещи се латексови бои и да има впечатления от конкретно марки и препоръки за споделяне? 

Специално за дете може да боядисате някоя стена или подходящо място с боя от тук:

Бои за писане | CO2 неутрални - ESCREO BG

И да насочите творчеството на детето натам 🙂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Благодаря на всички за споделенот!

Вероятно ще пробваме Тикурила, пък дали ще успяваме да почистим следите от на детето мръсните ръчички и превозни средства предстои да разберем. 

Следващото ни чудене е за тапетите за детска стая, с някакви симпатични животинки, балони или нещо друго, радващо дечицата. Някой може ли да препоръча магазин за тапети или да сподели някакви знания за тези продукти? Много ми се иска и да видя различните материали, върху които принтират, за да се ориентирам кое ми допада като усещане, че иначе ще ми е по-трудно да реша.  

И тоя филм с тапетите го гледахме. Бяхме избрали някакви яки италиански, но като теглихме една равносметка и рисковете от хорър истории, при които съседните пластове не прилепват добре едни върху друг и има или ръбче или разминаване в картинките придружено с една камара оправдания от "майстора", в крайна сметка подходихме нестандартно и две студентки от художествената ни изрисуваха подобна картинка на стената за 50% от стойността на тапетите. Няма да обяснявам рисунка колко е по-яко от тапет. Не знам дали ще е практично, ако искате цялата стая да е в шаренийка, при нас бяха 3-4 квадрата. 

Това е, докато нахвърлят щрихите. 

image.png

Сто процента имам и по-хубава снимка на готовия резултат, но сега не сме вкъщи и само това намирам:

image.png

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 минути , Георги каза:

И тоя филм с тапетите го гледахме. Бяхме избрали някакви яки италиански, но като теглихме една равносметка и рисковете от хорър истории, при които съседните пластове не прилепват добре едни върху друг и има или ръбче или разминаване в картинките придружено с една камара оправдания от "майстора", в крайна сметка подходихме нестандартно и две студентки от художествената ни изрисуваха подобна картинка на стената за 50% от стойността на тапетите. Няма да обяснявам рисунка колко е по-яко от тапет. Не знам дали ще е практично, ако искате цялата стая да е в шаренийка, при нас бяха 3-4 квадрата. 

Това е, докато нахвърлят щрихите. 

image.png

Сто процента имам и по-хубава снимка на готовия резултат, но сега не сме вкъщи и само това намирам:

image.png

Мислехме си за рисунки, понеже Жижо следва една художничка и тя прави и показва красиви неща. Обаче четох хорър сторита как децата на следващата седмица да си дорисували нещо, защото го нямало на стената и ще не е яд да унищожи рисунки, за тапет някак няма да ми спре сърцето 😄

Публикувано:

Намерих по-читава, от сайта на дизайнерите с представянето на проекта:

image.png

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Мислехме си за рисунки, понеже Жижо следва една художничка и тя прави и показва красиви неща. Обаче четох хорър сторита как децата на следващата седмица да си дорисували нещо, защото го нямало на стената и ще не е яд да унищожи рисунки, за тапет някак няма да ми спре сърцето 😄

Валиден аргумент. Нашето вече беше в по-адекватна възраст при местенето 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Е, Ели ако я питаш какво иска, ще принтираме снимки на баба й и ще ги лепнем на стената. 

Някак от само себе си възниква и въпрос (по всяка вероятност с предизвестен отговор), но все пак - за коя от двете баби става дума?

• Смея се 6
Публикувано:
преди 36 минути , Duke каза:

Някак от само себе си възниква и въпрос (по всяка вероятност с предизвестен отговор), но все пак - за коя от двете баби става дума?

И аз това се замислих ... Вероятно не на свекървата 😆

Публикувано:

Е, тя едната баба живее на 5 минути от бъдещото вкъщи, по-скоро се надявам да й омръзне, не да я гледа на снимка 😄

• Смея се 3
Публикувано:

Здравейте магеланци.

Някой знае ли къде биха могли да ми почистят  касетофон Филипс,който си работеше активно до преди 10-тина години,но сега не тръгва?

А това го установих,разчиствайки вкъщи позабравени вещи.Имам и една огромна торба с касетки,та като ме подгони носталгията  по времето преди  в телефона да има всичко,да взема да си пускам касетофона.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 21.06.2026 г. в 6:12, MayaS каза:

Но не вярвам да успеете да спасите стените от рисуващи малки деца. Например моето червило стоя няколко години в спалнята ни на стената, за да напомня колко велик художник е синчето.

Е, детето не е виновно, че ти ползваш червило 😅 

• Смея се 9
Граф Вронски
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

как децата на следващата седмица да си дорисували нещо, защото го нямало на стената

Ох, идвам с една полу-подсказка. Преди няколко дни видях в instagram story-ито на една позната, че са сложили един специален "картон" (просто използвам тази дума)  на стената, с цел детето да рисува там. Но не знам как се казва това нещо, от какъв материал е, и дори не мога да си спомня на кой на story-то беше (иначе веднага щях да питам преди да пиша тук), нито си спомням детето.

Но запомних, че е много яка идея да си драскаш по стената без да ти се скарат (или без да обвиняваш кучето/котето 😄 ). Така направих 2+2=8 и пиша тук. 😄 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 34 минути , jungfraujoch каза:

Здравейте магеланци.

Някой знае ли къде биха могли да ми почистят  касетофон Филипс,който си работеше активно до преди 10-тина години,но сега не тръгва?

А това го установих,разчиствайки вкъщи позабравени вещи.Имам и една огромна торба с касетки,та като ме подгони носталгията  по времето преди  в телефона да има всичко,да взема да си пускам касетофона.

Лондон? Ню Йорк? Москва? Горна Оряхвца?

Публикувано:
преди 6 минути , KrumKrumov каза:

Лондон? Ню Йорк? Москва? Горна Оряхвца?

София,пропуснах да напиша.

• Харесвам 2
Публикувано:

Последните години виниловите плочи за грамофон са хит и в много европейски и не само, градове ги продават. Намирам ги за очарователни и ми напомнят за деството и за тийн годините ми :))) 

Като нищо и касетофоните и може да станат тренд :))) 

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.