Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Постоянно ми излиза реклама на Бяла карта, с привидно примамливи условия - няма такса за това, няма такса за онова. Заслужава ли си или има някаква уловка? Интересувам се защото нямам традиционната кредитна карта (дебитна да),  а е добре да имаш под ръка някакви допълнителни пари (говоря по принцип). Някой да се е пробвал?

Публикувано:
преди 2 часа, muchachote каза:

Постоянно ми излиза реклама на Бяла карта, с привидно примамливи условия - няма такса за това, няма такса за онова. Заслужава ли си или има някаква уловка? Интересувам се защото нямам традиционната кредитна карта (дебитна да),  а е добре да имаш под ръка някакви допълнителни пари (говоря по принцип). Някой да се е пробвал?

По едно време зарибяваха, ама не съм чувала отзиви, а и май няма много клиенти.

Публикувано:
преди 7 часа, muchachote каза:

Аз лично нямам , но братовчедка  ми има и на мен не ми се струва много оферта, от това което съм чувала от нея. Ако  изтеглиш пари и не ги върнеш в рамките на месеца, лихвита са доста големи- малко като бърз креди ( поне на мен така ми се струва ) , но ако ти трябват за наколко дни май е ок. Мога да я разпитам по-подробно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Бяла карта = бърз кредит.  От там си правиш извода дали е изгодна. Ако търсиш кредитна карта без условия, вземи си на iCard, срещу само 20 евро годишна такса. Иначе в повечето банки има доста промоции на карти но си имат доста условия, за да нямаш такса.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 часа, muchachote каза:

Здравейте, вече са ви отговорили, че това е по същество продукт, аналогичен на "бърз кредит". Не съм разглеждал условията, но се предлага от групата Изи кредит

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

предполагам, че доста хора тук ползват слушалки често, по време на полети и не само, случвало ли му се е на някой при ползване на слушалки тип earpods/earbuds да развие усещане, че са все още в ушите му, дори когато не ги използва? не знам как точно да го обясня, едно такова усещане за пълнота в ушите, не точно напрежение или налягане? в reddit има доста такива топици, само че не откривам и решение как да се отърве човек от това усещане, та реших да питам на местна почва :smile: спрях да ги ползвам 2 седмици и все още през половината ден имам чувството, че са в ушите ми, оправя се като си разтривам предната част на ухото, но е само временно

за такъв тип слушалки става дума

BlackBoar Truly Wireless in Ear Earbuds with 35H Playtime, ENC Mic, 50

• Замислям се 1
Публикувано:

@antea Може да пробваш с отворен тип слушалки като тези долу. Предполагам, че ако смениш типа слушалки от това ще се повлияе и "усещането", което изпитваш.
51613OB9NbL._AC_SL1500_.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами то е разбираемо, аз като нося шапка дълго време и в махна, после доста време си я усещам на главата, ама чак през половината ден... Сигурно е специфично или за твоите уши или за формата на слушалките.

• Харесвам 2
Публикувано:

Племенниците ми пристигнаха от Щатите за ваканция в България и планират да се срещнат с техни приятели от Чикаго в Бургас. Бургазлии, споделете за някой приятен хотел в града за едноседмичен престой, по възможност по-близо до морето. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Със сигурност ще останат доволни в Гранд хотел Приморец, излизаш и си на морето, а ако е дъждожвно, си има СПА център, но не знам дали цената ще им понесе. В района там са също хотел Булаир и Луксор. Всичко ще им е на пешеходно разстояние.

П.С. Много се притеснявам да давам препоръки, защото приказката за "мирис и цвет" всички я знаем.

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, не съм сигурна, че е точната тема, но при последното пътуване ми бяха лепнали стикера за багажа върху герба отпред на паспорта. След като го отлепих, се отлепи и част от орнамента на герба. И сега се чудя какво да правя. Изтича ми в края на 2027г. Имали ли сте такъв случай?

IMG_6804.jpeg

• Замислям се 2
Публикувано:

Случвало ми се е. Бяхме на круиз и ни бяха залепили стикери горе в дясно и при отлепянето се изтри и част от надписа. Не е имало проблем. 

• Харесвам 2
Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 4 часа, ivelina666 каза:

Здравейте, не съм сигурна, че е точната тема, но при последното пътуване ми бяха лепнали стикера за багажа върху герба отпред на паспорта. След като го отлепих, се отлепи и част от орнамента на герба. И сега се чудя какво да правя. Изтича ми в края на 2027г. Имали ли сте такъв случай?

IMG_6804.jpeg

Абсолютно никакъв проблем, граничните ги интересува да не е повредена страницата със снимката т.е. инфото в паспорта и вътре зелената лента, чрез която сканират паспорта. Нямам издаден паспорт, на които да не се изтърква герба на буквално 100% и никога не съм имал проблеми никъде по света.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 26.05.2026 г. в 21:50, chandni каза:

Племенниците ми пристигнаха от Щатите за ваканция в България и планират да се срещнат с техни приятели от Чикаго в Бургас. Бургазлии, споделете за някой приятен хотел в града за едноседмичен престой, по възможност по-близо до морето. 

В Бургас има доста апартаменти под наем тип airbnb, да прегледат и тях. На Бургас плажната ивица е дълга, моите впечатления са, че около пристанището, гарата, моста плажът е за по-спокойни компании, семейства, докато към Флората е с повече барчета, които млади хора биха оценили.  

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

В Сарафово има много апартаменти под наем, особено сега докато сезонът не е почнал, ще има голям избор. Все още не всичко работи, но има добри заведения и е спокойно, има постоянно автобуси към центъра.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, dorita каза:

В Сарафово има много апартаменти под наем, особено сега докато сезонът не е почнал, ще има голям избор. Все още не всичко работи, но има добри заведения и е спокойно, има постоянно автобуси към центъра.

Да, и аз гледах и в Сарафово. Те са с рент-а-кар, така че ще се придвижват лесно. 

• Харесвам 1
Публикувано:

А и в Сарафово имат музей на авиацията - има машинки за зяпане.

По отношение на паспортите - на една страница на паспорта на сина ми има лека драскотина с химикал, явно някой проверяващ е драснал леко, и  преди 3 месица в Истанбул го разглеждаха много подозрително. Дори нямам идея откога е - чак тогава забелязах и аз.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, Coo каза:

В Бургас има доста апартаменти под наем тип airbnb, да прегледат и тях. На Бургас плажната ивица е дълга, моите впечатления са, че около пристанището, гарата, моста плажът е за по-спокойни компании, семейства, докато към Флората е с повече барчета, които млади хора биха оценили.  

+1 за съвета за airbnb, за млади хора аз бих избрал района около Флората, търсете апартаменти в квартал "Лазур". Хотели няма много като избор, но ако държат да е хотел, тъстовете отсядат в хотел Luxor, който е на пешеходно разстояние от по-спокойната част на плажа/пристанището/морска гара,  може да погледнат и хотел Милано малко бутиково хотелче, от там пеш е малко повече, но с автобуса са на 3-4 спирки от плажа. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

+1 за съвета за airbnb, за млади хора аз бих избрал района около Флората, търсете апартаменти в квартал "Лазур". Хотели няма много като избор, но ако държат да е хотел, тъстовете отсядат в хотел Luxor, който е на пешеходно разстояние от по-спокойната част на плажа/пристанището/морска гара,  може да погледнат и хотел Милано малко бутиково хотелче, от там пеш е малко повече, но с автобуса са на 3-4 спирки от плажа. 

Гледах го Луксор, но пишеше, че няма паркинг. А те са с кола и не познават града. Предполагам както е навсякъде и в Бургас е затруднено намирането на места за паркиране.

Публикувано:
преди 8 минути , chandni каза:

Гледах го Луксор, но пишеше, че няма паркинг. А те са с кола и не познават града. Предполагам както е навсякъде и в Бургас е затруднено намирането на места за паркиране.

С кола е по-трудно да, целия район около морската градина е зелена зона. В такъв случай не съм сигурен хотел Милано дали има паркинг, но квартала около него - "Зорница" е непосредствено до "Лазур" и няма зона, в него квартал все ще се намери на улицата паркомясто, само че за други ок хотели там не се сещам. Както и в по-крайните Изгрев и Славейков също с паркирането на улицата, ако е апартамент няма да има проблем. Avenue и Avenue Deluxe в Изгрев имат паркинг, но са малко по-далеч, макар че автобусът буквално спира пред хотела и след няма и 15 минути са в морската на плаж. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Не живея отдавна в Бс, но последните две години ми се наложи/налага да пребивавам често там. Горещо препоръчвам да си намерят локация, където да си паркират колата и да е близо до градски транспорт, защото в центъра е невъзможно паркирането. Аз също си паркирам колата пред вкъщи и използвам автобусите. Има апп, където се виждат разписанията, спирките и т.н. Автобусите са чисти, точни и бързи. Бургас не е голям град и бързо се пътува. Билетчета се купуват през апп-а, от кондуктор/шофьор или с банкова карта в големите автобуси на машинката на втората врата.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@chandni Бургас не е като синя зона в София - 2 часа и си чао, в Бургас може да си оставиш колата на синя зона цял ден и никой не прави проблем. Няколко години сме плажували точно в Луксор, избирах го, защото е изключително близо до плажа, а детето ни беше малко и носехме много играчки. Там зад хотела има малки улички и места за паркиране, не е проблем и е спокойно, защото повечето хора ходят към плажовете на Пантеона, Флората и т.н., а не до пристанището. Паркирането се плаща с апп или смс, може да пускаш наведнъж за цял ден. Цената да оставиш кола на платен паркинг е горе-долу същата. На Гугъл мапс ги има основните големи паркинги, някои имат страници с цените, около 1.5 - 2 евро на час са като гледам. В Сарафово мисля, че също имаше зона във висок сезон. Мисля, че до калта между Сарафово и Капаните май също сме пускали за почасово паркиране. С кола в Морската градина не може да се влиза, така че дори да спят в най-крайните блокове до градината, пак ще имат ходене докато я пресекат и стигнат до плажа. 

Намрих линка - https://www.transportburgas.bg/bg/синя-зона - 1 ден - 10 евро почасово паркиране в синя зона на улицата. Не е безплатно, но не е и скъпо. 

Платен паркинг в центъра на Бургас (но е далеч от плажа) 1,53 евро/час - https://www.facebook.com/podzemenparkingburgas

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако искат да ходят на плаж и имат кола, какво ще дирят на бургаския плаж? Палят колата и кеф ти на юг, кеф ти на север. Има много добри места по нашето Черноморие за плажуване. Вечер се прибират в Бургас за разходка и вечеря. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 минути , DaBo каза:

Ако искат да ходят на плаж и имат кола, какво ще дирят на бургаския плаж? Палят колата и кеф ти на юг, кеф ти на север. Има много добри места по нашето Черноморие за плажуване. Вечер се прибират в Бургас за разходка и вечеря. 

Те много рядко гостуват в България и много малко я познават. Така че няма да се учудя да ходят и на бургаския плаж :mosking:

Благодаря на всички за насоките, които ми дадохте. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не ме разбирай погрешно - и бургаският плаж става за плаж, но при наличието на кола, имат голямо изобилие от готини алтернативи. 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.