Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Налага се да изпратя 10 евро до реципиент в Полша - дали ще важат условията за SEPA превод и от евро зона към злоти - предполагам да, но искам да съм сигурна, че няма да им вземе тяхната банка такса входящ превод от евро зона, защото няма да ми кажат, ако стане така. Благодаря!

Публикувано:

То няма как да знаеш каква такса ще им вземе тяхната банка

Револют (не съм съвсем сигурен) или wise (съвсем сигурен) правят местен превод, от локална банкова сметка.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! Като абонат на А1 кой мобилен оператор да избера в Италия? Става въпрос за Тоскана и Венето. 

Публикувано:
преди 22 минути , дядо Пепи каза:

Здравейте! Като абонат на А1 кой мобилен оператор да избера в Италия? Става въпрос за Тоскана и Венето. 

Мен автоматично ме закачи на Vodafone и проблеми не съм имала с покритието. Бях в други региони, но мисля, че това няма значение.

Тук са роуминг партньорите на А1:

https://www.a1.bg/biznes-rouming-darzhavi-i-partnyori

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, DaBo каза:

Vodafone и проблеми не съм имала с покритието.

Благодаря за помощта!!! Ще се качим и ние за същия оператор. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Идеи за място, където заверяват автомоблни пожарогасители на добра цена, че ми предстои ГТП скоро? 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 32 минути , Фил каза:

Идеи за място, където заверяват автомоблни пожарогасители на добра цена, че ми предстои ГТП скоро? 

И на мен ми се въртеше подобен въпрос в главата по идентичен повод 🙂 Благодаря, че ме изпревари.

И втори въпрос: качествен български алкохол - вино или ракия, с горна ценова граница до към € 100. Подарък за високопоставен във дадена фирма чужденец. Идеи, предложения? 

Публикувано:
преди 11 минути , Lyubina каза:

И втори въпрос: качествен български алкохол - вино или ракия, с горна ценова граница до към € 100. Подарък за високопоставен във дадена фирма чужденец. Идеи, предложения? 

Освен да предложа бутилка домашна ракия!?

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 18 минути , deyan каза:

Освен да предложа бутилка домашна ракия!?

Домашна и аз мога да предложа, но тези които ме помолиха да попитам, не искат 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Магеланци, имам нужда от малко помощ. Случайно да има някой, който в момента е някъде из далечния Изток - Япония, Тайван, Хонконг, Китай или Малайзия? Трябва ми нещо да ми се донесе.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Guinness каза:

Магеланци, имам нужда от малко помощ. Случайно да има някой, който в момента е някъде из далечния Изток - Япония, Тайван, Хонконг, Китай или Малайзия? Трябва ми нещо да ми се донесе.

Александър Кадиев е там.:wink: Сега видях пост в Инстаграм.:yes:

Шегувам се естествено, не се засягай.:wink:

• Смея се 2
Публикувано:
преди 5 часа, Lyubina каза:

ино или ракия, с горна ценова граница до към € 100. Подарък за високопоставен във дадена фирма чужденец. Идеи, предложения? 

Ще ти пратя линк.

Ето това пращам и нося в щатите аз. Първия път когато занесох бяха зашеметени. 

https://m.ebag.bg/rakiia-korten-muskatova-rezerva-otlezhala-5-godishna/611328

преди 6 часа, Фил каза:

Аз не съм заверявала години. Никой не поглежда. Е поне при мен де.

преди 5 часа, jul каза:

@Lyubina, на Шато Копса са хубави, има и опаковани за подарък - https://shop.copsa.bg/подаръци-1/

Също https://7gwines.bg/produkt/grozdova-dzhibrova-rakiya/, но не знам как са опаковани.

Тази втората която си дала също е много добра 7 generations. Пила съм в шатото. Но ако сравнявам Кортен е с 1 идея по добра. Нямат опаковки и двете.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , MayaS каза:

Аз не съм заверявала години. Никой не поглежда. Е поне при мен де.

Заверката е 4 евро, а глобата-50! 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, Lyubina каза:

Бренди от Поморие 33 годишно.

Ракия Бургас 63 - 12 г. 

Ако искаш скъпо вино се консултирай със сомелиер или поне с магазин за качествени вина - има фирми които доставят безплатно за София и консултират.

П.П. За да е българско, трябва да  е относително автентично, защото е пълно с търговци, които продават каквото дойде. Колко да е отлежал алкохол на фирма създадена преди 20 години, за традиции да не говорим, което не означава че не е добро качеството. Старите винпроми имат и специални резерви, но там цената е друга. От тази гледна точка посочих по-горе избора си. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Едно предложение, подходящо за такъв тип подарък 
https://seewines.com/arkana-set-borea-nota-eura-zephyra

Само едната съм дегустирал, но аз не съм критерий за алкохол, за сметка на това съм критерий за по-различни подаръци 😉
От Шато Копса също съм с много добри впечатления, вече забравих коя точно ракия опитвах.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Lyubina каза:

И на мен ми се въртеше подобен въпрос в главата по идентичен повод 🙂 Благодаря, че ме изпревари.

Тоя чужденец има и е пробвал всякакви алкохоли и сигур има 2 черни дроба. Ще му трябва нещо нестандартно. 

Или качествена домашнярка, или някоя плодова ракия, която не е масова и няма ментаци. Исперих имат нелоши като за купешки.

Може и мастика, ще запомни тези 47 градуса.

Гроздовите на пазара са преобладаващо парфюмирани. Кортенската е добра, има една Аристократ, също добра. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Фил каза:

Alexfire.com
Ако пътуваш в чужбина може да поискаш и стикер на английски език. Докато чакаш (около 10 минути/пожарогасител) може да погледнеш съседната баничарница 

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Благодаря за идеите! Препратих линковете и част от коментарите. 

Не знам колко черни джоба има човекът, и полавин да е, и изобщо да не пие, това в случая едва ли е от значение. 

Другата идея беше сувенир, но оз и към тях съм скептична.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.06.2026 г. в 11:19, Фил каза:

Не знам колко е добра цена за теб, нито каква е цената им към момента, но преди години съм заверявала в Света Троица на улица Качаник, близо до Сливница. Имаше голям плюс, че сяършваха работата на ломента, защото на някои места оставяш и трябва да чакаш и да ходиш пак.

Надявам се и магазинът да е още там де. 🙂

• Благодаря 2
Публикувано:
On 6/12/2026 at 12:25 PM, Lyubina said:

Магура - имат сайт и шоурум към Т2

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.06.2026 г. в 12:56, Guinness каза:

Повдигам темата 

Публикувано:

Някой да е боядисвал с миещи се латексови бои и да има впечатления от конкретно марки и препоръки за споделяне? 

Публикувано:
преди 9 часа, Lindt каза:

Някой да е боядисвал с миещи се латексови бои и да има впечатления от конкретно марки и препоръки за споделяне? 

Аз използвах Klara Ceramic. Поливала съм с кафе и после само монаваш с гъба и готово. Но и тя не е идеална. Аз не знам дали има чак супер лесно миещи се. Виж серията на Klara. Аз си оставих от всички цветове неразреждана боя и ако има някъде нещо непоправимо разбърквам хубаво боята и с малко дунапренче нанасям 2 пъти. Така вече 6 години стените са като нови. Но не вярвам да успеете да спасите стените от рисуващи малки деца. Например моето червило стоя няколко години в спалнята ни на стената, за да напомня колко велик художник е синчето.

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
  • Браво 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.