Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

В да питам нещо по темата (извън пътувания)

Гугъл хром на телефона ми дава избрани статии от пресата, след време като гледа какво чета и какво отхвърлям става сравнително добра подборка.

Обаче

Пътувах до България, после минах през Италия и сега ми дава някакъв гювеч от статии на български, италиански и португалски. Как да го оправя? Смених основния език на португалски, местоположението не си го сменям, ама продължава с гювеча...

ПП то пак за пътувания се получи, няма спасение...

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Captain45 каза:

Случвало ли ви се е на някое летище да кацате паралелно с друг самолет?

Да, на FRA (както е споменал и Dukе ), даже съм пускал снимки в спотерската тема

А пък в една друга тема - за новото летище в Истанбул - е ставало дума, че има летища, на които е възможно да кацат/излитат едновременно даже и три самолета

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , neuromancer каза:

В да питам нещо по темата (извън пътувания)

Гугъл хром на телефона ми дава избрани статии от пресата, след време като гледа какво чета и какво отхвърлям става сравнително добра подборка.

Обаче

Пътувах до България, после минах през Италия и сега ми дава някакъв гювеч от статии на български, италиански и португалски. Как да го оправя? Смених основния език на португалски, местоположението не си го сменям, ама продължава с гювеча...

ПП то пак за пътувания се получи, няма спасение...

Изтриваш бисквитките и би трябвало да се оправи.

Публикувано:
преди 9 минути , Фил каза:

Да, на FRA (както е споменал и Dukе ), даже съм писал за случая в спотерската тема

А пък в една друга тема - за новото летище в Истанбул - е ставало дума, че има летища, на които е възможно да кацат/излитат едновременно даже и три самолета

От Истанбул кацах и излитах няколко пъти миналата година, но не успях да видя излиташ или кацащ едновременно с нас друг самолет. А в Мадрид почти всеки път ми се е случвало и това ми направи впечатление.

Публикувано:
преди 17 минути , Captain45 каза:

Изтриваш бисквитките и би трябвало да се оправи.

Ми не стана, няма промяна

На всяка статия има настройка и му дадох да не показва италиански, ама още показва български

А настройка да не показва български не виждам, може би защото ми е един от инсталира къде езици...

Публикувано:

Пробвай с това, но ги направи точно в този ред:

Стъпка 1: Настройка на телефона (DNS)

1. Отвори Настройки на самия телефон.

2. В търсачката най-отгоре напиши: DNS.

3. Избери Частен DNS (Private DNS).

4. Избери последната опция за ръчно въвеждане на име.

5. Напиши точно това: dns.adguard.com

6. Натисни Запазване.

Стъпка 2: Настройка в Google Chrome

1. Отвори Chrome.

2. Натисни трите точки горе вдясно и после Настройки.

3. Отиди на Настройки за сайта.

4. Намери Изскачащи прозорци и пренасочвания и го направи на Блокирано.

5. Намери Реклами и също го направи на Блокирано.

Стъпка 3: Чистене на старите данни

1. В Настройки на Chrome отиди на Поверителност и сигурност.

2. Натисни Изчистване на данните за сърфирането.

3. Избери период За всички времена.

4. Сложи отметки на Бисквитки и Кеширани изображения.

5. Натисни Изчистване.

Сега рекламите трябва да спрат да те тормозят

Поне аз така го направих и стана 😉

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз това го знам, ама не питам за реклами...

Понякога тоя DNS сървър блокира и трябва да се сетиш да го махнеш, за да имаш нет...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

Понякога тоя DNS сървър блокира и трябва да се сетиш да го махнеш, за да имаш нет...

Изключи discover. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , neuromancer каза:

Да, вярно е, понякога прави проблем. Аз просто го ползвам за рекламите. Ако спре нета – маха се за 10 секунди и готово 😊

Публикувано:

Да, мерси, намерих го, но това се изключва, а на мен ми се иска да махна българския...

Махнах български от системните езици, но продължава да ми дава статии на български

Като сложа език на телефона английски ми дава статии на английски, като сложа португалски ми дава статии на български, странна работа. Поне разкарах италианския 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте.

Имам молба към живеещите или пътуващи за Германия.

Може ли да ме снабдите с VIGANTOI 1000 /200 или повече таблетки в кутия/

Преди ми го донесоха от Германия,не зная дали го има на друго място.

6898121060.jpg

Публикувано:

@jungfraujoch, само за информация: в България имаме алтернатива, съдържа същото активно вещество, в идентично количество. 

image.png.893a679b8913964269d02f9c5aab1248.png

Виждам че ги има в Софармаси. Възможно е и по други аптеки. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 14 минути , Lyubina каза:

@jungfraujoch, само за информация: в България имаме алтернатива, съдържа същото активно вещество, в идентично количество. 

image.png.893a679b8913964269d02f9c5aab1248.png

Виждам че ги има в Софармаси. Възможно е и по други аптеки. 

Благодаря,предварително съм се информирала какви алтернативи има в България.🙂

Трябва ми точно този Вигантол,който търся.

• Харесвам 1
Публикувано:
36 minutes ago, jungfraujoch said:

Благодаря,предварително съм се информирала какви алтернативи има в България.🙂

Трябва ми точно този Вигантол,който търся.

От чисто любопитство какво му е специалното на този? Иначе аз съм засичал Вигантол на капки у нас, но предполагам го знаете. Иначе като човек, чийто витамин Д редовно е под нормата, май съм най доволен от спрейовете като на better you. Едно пръскане 3000 единици.

• Харесвам 5
Публикувано:

Избираме си плочки за баня и сме харесали продукти на една испанска фирма Colorker. Предлагат ги Естетико и един варненски магазин plochkite.bg (съответно по-евтино и с безплатен проект). Та всъщност въпросите ми са 2: 

1/ Някой пазарувал ли е от този сайт (физически магазин): https://plochkite.bg/index.php?route=information/information&information_id=4

2/ Има ли някой магеланец, който би ни издействал отстъпка в Естетико? 

Благодаря предварително! 

Публикувано:
преди 13 минути , Lindt каза:

Има ли някой магеланец, който би ни издействал отстъпка в Естетико? 

Prime и за плочки ли търсиш вече? Тая баня не я ли сменяхте наскоро? 😁

Зарежи безплатния проект, после ти ще я гледаш, не авторът на проекта. Не се стискайте.

Публикувано:
преди 5 минути , Zaro каза:

Prime и за плочки ли търсиш вече? Тая баня не я ли сменяхте наскоро? 😁

Зарежи безплатния проект, после ти ще я гледаш, не авторът на проекта. Не се стискайте.

Е, не сме, от 2 седмици имаме акт 16.

И 2 бани за наш ужас 😄

Но да, не трябва само за пътуване да се проверява и пести, трябва и за по-битови неща. 

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:

Аз отново бих искал да попитам и напомня за моя проблем, който скромно смятам, че е по-голям и належащ от всички описани тук на последните поне десет страници:

Ето например исках да харесам поста на Мартина за Акт 16, а не мога, и така опитът ми за позитивизъм потъва, тъкмо напъпил и почти разцъфнал като кокиче смазано от сняг. Да не говорим за другата страна: хората не могат да ми оставят лайкове, а тяхното броене заема ключова част от деня ми докато си пия сутрешната чашата с катран и щипка лава ...

image.png.d2c6ffa1b65c2d0527ec1401c0d73914.png

Он ди адър хенд, Фейсбук ми предложи философска книга със заглавие "Не всичко заслужава реакцията ти", може би Вселената се опитва да ми каже нещо. Вашата вселена де, в моята вселена обикновено посоката на разговора е друга ...

Публикувано:

Брани, ако няма някаква настройка във форума която да си цъкнал за профилът си (макар че потърсих и не намерих такава), то решението е да пишеш на @Георгида ти погледне профилът.

Публикувано:
преди 40 минути , Брани каза:

Аз отново бих искал да попитам и напомня за моя проблем, който скромно смятам, че е по-голям и належащ от всички описани тук на последните поне десет страници:

Ето например исках да харесам поста на Мартина за Акт 16, а не мога, и така опитът ми за позитивизъм потъва, тъкмо напъпил и почти разцъфнал като кокиче смазано от сняг. Да не говорим за другата страна: хората не могат да ми оставят лайкове, а тяхното броене заема ключова част от деня ми докато си пия сутрешната чашата с катран и щипка лава ...

image.png.d2c6ffa1b65c2d0527ec1401c0d73914.png

Он ди адър хенд, Фейсбук ми предложи философска книга със заглавие "Не всичко заслужава реакцията ти", може би Вселената се опитва да ми каже нещо. Вашата вселена де, в моята вселена обикновено посоката на разговора е друга ...

Да си влизал в профила си наскоро и да си правил някакви настройки? Възможно е това да е станало. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

@Lindt, миналата година поръчваме плочки за 2-те бани от един и същ магазин. От същото място взехме и духовете. Питах ги ще направят ли отстъпка за количество. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Otnesen
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.