Прескочи до съдържание

бързи въпроси Бързи въпроси за Исландия


Light

Препоръчани мнения

Гугъл вече са пуснали и "street view" за Исландия. Не знам от кога е активно и кои пътища обхваща. Аз току що го забелязах. Гледам снимките са правени август месец.

:imsohappy:

Връзка към мнение

Благодаря за информацията. Следващият взвод магеланци ще бъдат доста улеснени от това. Помня, че когато си подготвях конспекта за Исландия, нямаше такова улеснение и трябваше да се ровя из разни безумни топографски карти.

А сега имаме всички обекти на длан, като най-големият кеф е, че са още топли-топли.

Light ще се радвам на твоите пътеписи, като му дойде времето. Поздрави!

 

http://www.youtube.com/watch?v=pf8Drp9JntM&list=RD02vTYA8n-tw8Y

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Играчка си е този гугъл  :lol: 

Изръчкали са почти целия остров, с доста от хммм... второстепенните пътища, ако мога така да се изразя, като даже са забърсали и някои F-road. Прави ми впечатление, че доста от тях настилката им не е като за F и даже имат маркировка, което ме навежда на мисълта, че скоро и част от сърцевината на острова ще е по-лесно достъпна... :)

Отбиват се и при почти всички забележителности.

В североизточния край изоставят Ring road 1 при град Fljótsdalshérað и тръгват по другите пътища, които обикалят източните фиорди и крайбрежието.

"Купона" свършва при  Хофн на изток идвайки от север-североизток и при Skogar и Skogarfoss на юг идвайки от запад.

Сиреч от Skogarfoss до Höfn няма улично пътешествие все още, но предполагам обработват снимките и скоро ще го има и този участък.

Редактирано от Light
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Без бой си признавам, че освен гледките в едно пътуване ми е много интересна политиката и обществените отношения в посещаваната от мен страна. Ако това е Исландия, има много какво да се научи от нея.

 

Уважавам страните, в които полицията е невидима и не носи оръжие, а само спрей с лют пипер, подобно исландската, та затова новината за първия човек, застрелян от тамошното МВР , ми дойде нанагорно:

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/iceland/10488800/Icelands-first-ever-police-shooting-leaves-one-dead.html

 

 

Връзка към мнение

То какво да се извиняваш, това е от най-любопитните неща там, невероятно ниското ниво на престъпност. 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Prisons_in_Iceland

 

Капацитет на затворите има-няма 100 човека.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, за много години, съфорумци!

 

Ако някой от вас иска да посети Исландия през лятото на 2014 г., а то е основният туристически сезон, завършващ около 20 август, не е лошо да започне подготовката отсега. Най-голямото перо в бюджета е самолетният билет. Националният превозвач Iceland Air „държи цифра”, ала неговите Boeing 757 са много съблазнителни за почитателите на летенето. Информация на: http://www.icelandair.com

 

Тези новогодишни дни EasyJet има привлекателни цени за юни, юли и август. Ако купите през следващите седмици, ще спечелите. Цените няма как да станат по-ниски, освен ако няма някоя текуща промоция. Тази авиокомпания към момента лети до Рейкявик само от летища в Обединеното кралство.  

 

Един не лош вариант е да използвате нискотарифната исландска авиокомпания „WOWAIR”. През лятото тя има обширна мрежа от Европа, изберете си от следните трансферни летища на:  http://en.wikipedia.org/wiki/WOW_air Аз летях с нея и съм доволен, а и, доколкото свинският ми мозък може да прецени, едва ли ще фалира скоро, даже си има цял терминал на летище Кефлавик, основното за страната.

 

И сега: коз, коз, коз и три пики метър: дойде време да планираме и вашето гренландско пътешествие, което ще ви излезе най-изгодно от Рейкявик. Повече информация за самолетните билети на http://www.airiceland.is

 

И в заключение, в „магеланци.ком” и в „аерохроники.ком” имаме вече доста материали от Жоро Пенин, Дани Маркова, Ани от Пловдив, Галя Велева, Артин Шахбазян и още автори, които могат да дадат на следващите „исландци” добри идеи за исландското ви пътешествие. Използвалите сме бази и хотели: http://magelanci.com/forum/42-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8

 

Скромната ми зурла живя няколко дни в Рейкявик и ви е приготвила една моя попътна бележка за фантастичния, нетрадиционен и неочакван Рейкявик, която е на адрес: http://www.izlitane.com/gallery/%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%BA

 

За вдъхновение да ви поздравя с чудесна исландска музика на: http://www.youtube.com/watch?v=IYbE2coMZPc&feature=player_embedded

 

Желая приятен полет и успешна Нова 2014 г.!

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Здрвейте.

От 10-ина години  Исландия  е моя мечта. Тази година Мечтата ми ще се сбъдне :)...Плануваме да заминем към края на юли и темата ми беше доста полезна. Благодаря на всички Ви за което.

Искам да попитам някой от Вас знае ли в Исландия позволено ли е палаткуване извън къмпинги? Това ми се струва идеален вариант от гледна точка, че искаме да обиколим възможно най-много места и не искам да се ангажираме с резервации....А и нали знаете, понякога едно място те грабва така, че решаваш да останеш повече от планираното...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здрвейте.

От 10-ина години  Исландия  е моя мечта. Тази година Мечтата ми ще се сбъдне :)...Плануваме да заминем към края на юли и темата ми беше доста полезна. Благодаря на всички Ви за което.

Искам да попитам някой от Вас знае ли в Исландия позволено ли е палаткуване извън къмпинги? Това ми се струва идеален вариант от гледна точка, че искаме да обиколим възможно най-много места и не искам да се ангажираме с резервации....А и нали знаете, понякога едно място те грабва така, че решаваш да останеш повече от планираното...

 

Здравей и добре дошъл. Искрено завиждам, как ме сърбят пръстите в момента за една вело обиколка в лятото на Исландия...

 

По въпроса ти, къмпингуването е позволено на необособени къмпинзи, стига да не сте много хора и да не се застоявате повече от ден по закон. Предполагам може да останете и два, едва ли някой ще виси с хронометър над главите да ви мери.  Ето условията като цяло за поведението сред природата там: http://www.visiticeland.com/TravelGuide/Rightsandobligations/

 

Има стандартни ограничения от типа на, ако е заградено да не къмпингуваш вътре (duh!), да спазваш дистанция от постройки и ферми и т.н.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Привет, компанията, абониран съм за информационния бюлетин на WOW Air, исландска нискотарифна авиокомпания, с която съм пътувал. Струва ми се надеждна.

 

Направи ми впечатление, че в момента към Рейкявик от Амстердам, Лион, Щутгарт и Дюселдорф се предлага "basic" тарифа от 9 900 исландски крони, което е 64-65 евро на посока, на човек, без чекиран багаж, по мои наблюдения доста добра цена. В Исландия е края на лятото, динамично, но интересно време. Прилагам в прикачения файл примерни дати 20 - 27 август 2014 г. по маршрут Амстердам - Рейкявик - Амстердам.

 

Исландският е лесен език от германското езиково семейство, няма да ви затрудни. :)

 

Чакаме исландски и гренландски отчети.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Георги Матеев

На ръба съм да почна с покупката на билети, голямо изкушение  :lol:

 

По-интересното е, че Wow Air показва значително по-високи цени за същия този полет, ако е потърсен през немската/английската и тн версия на сайта. Ниската цена се показва само през исландската версия - тази, която си дал.

 

Е какво толкова, ще проговорим и исландски за да спестим 100-ина евро :)

Връзка към мнение

Аз миналата година първо им "бих" един имейл, те ми отговориха положително и, без да знам грам холандски, си купих билет за Исландия през холандската част на сайта им.

 

Предполагам, че с тези насърчават исландците за пътуват към посочените градове.

 

За Исландия най-доброто си остава националният превозвач, при Easy в момента цените не са от ниските, докато при WOW чат-пат се явяват някои дупки като тази.

 

Езикът е лесен, та да започнем с женските им имена: :lol:

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Около 150 евро за Копенхаген-Рейкявик + около 40 за София-Малмьо и за под 200евро сме в Исландия, обаче трябва и багаж за там, само с ръчен едва ли може да се мине. Аз лично се оглеждам за зимата, но мисля, че е рано да се купува, още повече с прекачване на 2 отделни билета с 2 low cost компании. Иначе мисля, че цената е доста добра.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също чакам дати за края на март или април.Все още излизат само за началото на март.

Копенхаген-Кефлавик засега е 180 евро двупосочен с багаж+около 150евро до Малмьо с багаж.Лошото е,че май ще се наложи поне една нощувка в Копенхаген или Малмьо.Но ако се разполага с време,излизат добри оферти.

След две седмици ще спим в Radisson Airport Park hotel на 70евро двойка стая-всъщност хотелът се намира на две спирки на метрото от летището.За два дена изтървахме Hilton на самото летище на 60евро двойката .Но когато сме повече хора и някой все се чуди ще пътува ли или не,така става.

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...
батко Биси

В сайта на Външно министерство (май там берше) четох, че е забранено да се внасят лекарства. Въпросът е дали имат предвид някакви, които могат да се възприемат като упойващи средства или всякакви. Каква е вероятността да те проверят и да ти вземат примерно Упсарина или аналгина, замислям се и за хапчета против морска болест..?

Връзка към мнение

Ние си носихме, никой не ни провери, жената, която беше с нас я проверили, но се заяли само за 2 пакетчета мезе, вакумирано, носеше го от Испания да почерпи, и тя носеше лекарства, нищо не са и казали за тях. Не мисля, че лекарствата са проблем, особено такива, от рода на Упсарин.

Редактирано от slujitel
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Много прав в събраните си съчинения е нашият Основател, Господ здраве и хубава булка да му дава, в които пише, че никъде няма такъв зелен цвят, както в Исландия.

 

Това е открила и любимата ми певица Лаура Паузини, заснела клипа си в Южна Исландия, Вик, зона Langisjór, с който поздравявам всички настоящи и бъдещи "исландци-магеланци":

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QycWbDcTK9w

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

През изминалите няколко дни, посред лято, в Ice Lagoon не се провеждаха турове с амфибия, поради твърде много лед. Започвам да се чудя дали за октомври да искам зимни гуми, въпреки че това е задължително условие едва през ноември.

Връзка към мнение

През изминалите няколко дни, посред лято, в Ice Lagoon не се провеждаха турове с амфибия, поради твърде много лед. Започвам да се чудя дали за октомври да искам зимни гуми, въпреки че това е задължително условие едва през ноември.

 

Компаниите там общо взето си знаят какви гуми да ти дадат, все пак са техни колите, гледат да не пострадат излишно :) И аз така бях решил да се застраховам като им пиша за наем през февруари гумите да са с шипове, че бях чел че така е по-ок и те ми отговориха нещо от рода на: всички наши коли са с шипове през февруари. Това беше моята фирма де, може други да действат различно, но според мен остави тоя кахър на тях :)

Връзка към мнение

Когато аз търсих имаше компании, на които в условията пишеше, че се плаща допълнително за зимни гуми, като цената не беше написана, един Фолцваген беше. Добре е, да се чете подробно. Сега се сетих, че и хотелите имат подобен навик, искат да се доплаща за чаршафи и завивки, които може да струват 10 евро на легло. Понякога е добре да си вземете по-скъп хотел, особено, ако сте повече хора, още повече, че цената на чаршафите не е упомената също, и там на място каквото кажат.

Редактирано от slujitel
Връзка към мнение

Именно, гледах, че се доплаща за зимни гуми, което ми се стори леко странно, но все пак Исландия явно има доста изненади. Ще имам едно наум като наближи.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.