Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Исландия

Light

Препоръчани мнения

Юли и август е високият сезон и цените на колите нормално са по-високи. Фирмите си го знаят и предварително са заложили.

Бърза проверка показа разлика 80 евро надолу за седмица през май 2020 срещу юли 2020.

Връзка към коментар
Преди 1 час, mary_shery каза:

Има ли някаква сериозна разлика в цените на колите под наем в Исландия в зависимост от месеца - дали ще е юни, юли, август или началото на септември? Говорим при възможно най-ранно резервиране. 

Да, има. Близо 100 % разлика между март и лятото. Не вярвам ранната резервация да подобри особено нещата, но може да опиташ. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, ранните резервации помагат, но не с много. А и в повечето случаи са с безплатна отмяна, така че нищо не губиш. Но сезонността е много силно изразена и разликите между зима и лято в цените са драстични. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , Lindt каза:

Да, има. Близо 100 % разлика между март и лятото. Не вярвам ранната резервация да подобри особено нещата, но може да опиташ. 

Аз имах предвид дали е голяма разликата между юни и август. Проверих 1-2 компании и не видях такава. В такъв случай по-добре ми се струва август, защото пътищата към някои каньони и места във вътрешността е вероятно да не са отворени през юни, а през август да са.

Връзка към коментар
преди 16 минути , mary_shery каза:

Аз имах предвид дали е голяма разликата между юни и август. Проверих 1-2 компании и не видях такава. В такъв случай по-добре ми се струва август, защото пътищата към някои каньони и места във вътрешността е вероятно да не са отворени през юни, а през август да са.

Дай ги като абсолютна стойност цените, защото до юни и август догодина има много време и нищо чудно юнските цени да са надути до августовски...или пък августовските да са по-евтини 🙂 Аз наех в края на юни тази година, 2 седмици преди наема, за около 50 евро на ден от малките SUV-та. 

Връзка към коментар
преди 53 минути , mary_shery каза:

Има към 100 евро разлика, което разделено на броя хора в колата може би няма да е от особено значение. 

Е, ако сте 3-4 в колата се понася по-лесно разликата, да. Но имай предвид, че не само колите са с разлика в цената между нисък и висок сезон, нощувките също. И ако не сте по къмпинзи разликата може да стане чувствителна. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Летището в Кефлавик натоварено ли е? Получи се някакво объркване и и хвана шатъл от хотела вместо в шест, в 6:30. Хотелът е буквално на летището. Полетът ми е в 8:45 и нямам чекиран багаж. 

Връзка към коментар
преди 26 минути , Аmélie каза:

Летището в Кефлавик натоварено ли е? Получи се някакво объркване и и хвана шатъл от хотела вместо в шест, в 6:30. Хотелът е буквално на летището. Полетът ми е в 8:45 и нямам чекиран багаж. 

Не вярвам да имаш проблеми 🙂

Връзка към коментар

Зареждахме няколко пъти на бензиностанции на самообслужване. Единия път платих пет хиляди крони, колонката не проработи. В следващите няколко пъти избира примерно пет, зареждахме за четири. Сумарно сме зареди ли за около 8-10 000 по-малко. Ще ни ги върнат в някакъв момент, предполагам? 

Връзка към коментар
преди 8 часа, Аmélie каза:

Зареждахме няколко пъти на бензиностанции на самообслужване. Единия път платих пет хиляди крони, колонката не проработи. В следващите няколко пъти избира примерно пет, зареждахме за четири. Сумарно сме зареди ли за около 8-10 000 по-малко. Ще ни ги върнат в някакъв момент, предполагам? 

Да, би трябвало да ги върнат, дано си пазите бележките в краен случай. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Вчера платихме 8000 крони на бензиностанция Orkan, замотахме се и не успяхме да заредим. Същото се случи и на N1, обаче от там веднага ни върнаха парите. Някой има ли идея дали е възможно и Orkan да ни върнат парите и ако да, как? 😀

Връзка към коментар

Някой посещавал ли е музея Чудесата на Исландия,ледената пещера и планетариума в Перлан?Гледам,че има семеен билет,с който цената става по-поносима. Имаме няколко часа "дупка" докато се настаним в Рейкявик и се чудя да отидем ли там или просто да се поразходим. 

Връзка към коментар
преди 4 часа, Suunto каза:

Вчера платихме 8000 крони на бензиностанция Orkan, замотахме се и не успяхме да заредим. Същото се случи и на N1, обаче от там веднага ни върнаха парите. Някой има ли идея дали е възможно и Orkan да ни върнат парите и ако да, как? 😀

На нас така ни се случи във Франция. Бяхме взели грешния маркуч. Получи се СМС за 160 евро, пусна и бележка, но парите бяха само блокирани, на другия ден се освободиха. Просто, гледайте, какво се случва в картата, с която сте платили.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, mamaivy каза:

Някой посещавал ли е музея Чудесата на Исландия,ледената пещера и планетариума в Перлан?Гледам,че има семеен билет,с който цената става по-поносима. Имаме няколко часа "дупка" докато се настаним в Рейкявик и се чудя да отидем ли там или просто да се поразходим. 

Все още не съм ходила в музея, но моя приятелка работи върху проекта и това, което тя е споделяла като снимки ми изглежда супер. Ето от техния сайт:

http://gagarin.is/work/perlan_museum/

Въпреки това смятам, че ако имате само няколко часа за Рейкявик изобщо, е по-добре да се разходите из града, дори и да отидете до Perlan само заради гледката. Ако се случи времето да ужасно, силен дъжд или нещо подобно, тогава музеите са алтернатива - за деца е интересен и музеят на сагите: https://www.sagamuseum.is/

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте! Поемаме към Исландия в понеделник. Летим с Wizair до Лондон и след това сме с Изиджет. Каква храна можем да си вземем? - месни, млечни - без да я изхвърлят на летището 🙂

Връзка към коментар
преди 1 минута , prolet42 каза:

Здравейте! Поемаме към Исландия в понеделник. Летим с Wizair до Лондон и след това сме с Изиджет. Каква храна можем да си вземем? - месни, млечни - без да я изхвърлят на летището 🙂

Нищо не са ни проверявали и изхвърлили на нас - имахме и месни, и млечни храни.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 2 часа, Биксбит каза:

Някой има ли лични отзиви и впечатления от организиран дневен тур: Golden circle +secret lagoon

Този тур се организира от няколко компании, така че е хубаво да споделиш коя точно те интересува. Аз имам лични позитивни впечатления от Iceland Guided Tours, Saga Travel и Extreme Iceland, но не точно за тази екскурзия. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.