Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

не е над 50%, всичко е, промени се

даже ако ползваш мили или точки, не важи застраховката, питах

аз затова се отказах

от друга страна те няма как да знаят какво ти включва пътуването, в смисъл активности, хотели...

ако искаш здравна помощ трябва да можеш да ползваш ако имаш нещо резервирано в периода, в смисъл може да си отишъл с кола до мястото на почивката, но имаш букнат хотел

или да имаш полет, а да си отседнал при роднини.

ако проблема ти е точно с активността, а тя не е резервирана през револют явно няма как да стане

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , Йосиф Милчов каза:

Пише го в общите условия, промениха ги наскоро и вече искат всичко да е закупено с Револют. За 72 часа също го пише в условията. Пак е ок, че не искат настаняването да е резервирано само през приложението,

Възможно е, последно си чатих със съпорта относно застраховката началото на януари, но ако е имало промени след това, съм ги изпуснал. Е то вече съвсем се обезсмисля тази застраховка.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Сега като си вляза в застраховката ми пише  да е платено настаняването и над 50% от основния обществен транспорт. Не виждам 72 часа, нито мили и точки. В тези ЧЗВ има само покритията, други условия с рестрикции не виждам да са написани. Но може да зависи и от плановете. Къде може да  се видят новите общи условия?

преди 5 минути , Tani каза:

Сега като си вляза в застраховката ми пише  да е платено настаняването и над 50% от основния обществен транспорт. Не виждам 72 часа, нито мили и точки. В тези ЧЗВ има само покритията, други условия с рестрикции не виждам да са написани. Но може да зависи и от плановете. Къде може да  се видят новите общи условия?

Редактирано от Tani
грешка
Публикувано:

Да, погледнах го сега и не ми стана ясно. 72 часа аз не знам, за пръв път го виждам, а за милите питах изрично. Но не бях видял тия 50%, и пак не ми е ясно 50% от какво? Сумата, разстоянието, времето?

Ако да речем съм платил с мили + $100 такси кой ще каже колко % е това, при положение че цената на билета се променя, а в някои случаи е невъзможно да се плати кеш същото нещо, за да се види цената.

Публикувано:

някой търгува ли с акции през Revolut? в смисъл да е продавал,а не просто купувал? имах много интересен случай с човек, на когото правих данъчната декларация преди 2-3 дни, доста солиден брой покупки и продажби на акции през приложението, изчислих му всичко както си е по реда на нашия закон, и стигнахме до сумата на дължимия данък, след няколко часа човекът се обажда шокиран, че като тръгнал да си попълва сумите в данъчната декларация, в съответното приложение за търговия с ценни книжа са му се заредили автоматично предварително подадени данни; доколкото не търгува изобщо през други платформи единственият източник на тази информация трябва да е Revolut, данните не бяха верни, сумите на продажбите бяха наполовина, за сметка на това печалбата беше по-голяма от действителната, както и да е, вписахме моите изчисления, пуснах някакъв сърч и видях, че от 2024  и Revolut  били вече длъжни да подават данни към данъчните администрации за доставчици на платежни услуги, ама това някак си не ми се връзва с индивидуалната търговия с финансови активи... в тази кампания съм попълвала още няколко декларации по техни извлечения и никога не са били зареждани данни от Revolut, предадени от тях, чудя се дали просто не са ги подали късно и това да се отразява само при хора, които подават декларации в последните дни преди края на срока?

• Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 38 минути , antea каза:

някой търгува ли с акции през Revolut? в смисъл да е продавал,а не просто купувал? имах много интересен случай с човек, на когото правих данъчната декларация преди 2-3 дни, доста солиден брой покупки и продажби на акции през приложението, изчислих му всичко както си е по реда на нашия закон, и стигнахме до сумата на дължимия данък, след няколко часа човекът се обажда шокиран, че като тръгнал да си попълва сумите в данъчната декларация, в съответното приложение за търговия с ценни книжа са му се заредили автоматично предварително подадени данни; доколкото не търгува изобщо през други платформи единственият източник на тази информация трябва да е Revolut, данните не бяха верни, сумите на продажбите бяха наполовина, за сметка на това печалбата беше по-голяма от действителната, както и да е, вписахме моите изчисления, пуснах някакъв сърч и видях, че от 2024  и Revolut  били вече длъжни да подават данни към данъчните администрации за доставчици на платежни услуги, ама това някак си не ми се връзва с индивидуалната търговия с финансови активи... в тази кампания съм попълвала още няколко декларации по техни извлечения и никога не са били зареждани данни от Revolut, предадени от тях, чудя се дали просто не са ги подали късно и това да се отразява само при хора, които подават декларации в последните дни преди края на срока?

Предполагам, че и те обявяват до края на февруари и НАП до десетина дни ги "налива" данните. Да не би първите да са били преди ли сми март? На моя мъж втора година за един наложен платеж от куриерите му излизат като продажби - продаде под покупната цена билет за концерт.

Публикувано:

през март бяха другите декларации, но със сигурност след като вече имаше заредени данни от всички други източници, т.е.ако Револют подават информация, нейната обработка се е появила по-късно, дано не е така, защото може да изненада доста хора неприятно

Публикувано:
преди 11 минути , antea каза:

през март бяха другите декларации, но със сигурност след като вече имаше заредени данни от всички други източници, т.е.ако Револют подават информация, нейната обработка се е появила по-късно, дано не е така, защото може да изненада доста хора неприятно

https://nra.bg/wps/portal/nra/actualno/Dostavchici-na-platejni-uslugi-podavat-informacia-za-parichni-prevodi-kum-e-turgovci

Уж на тримесечие.

• Харесвам 3
Публикувано:

явно е това, да, засяга само тези с 25 или повече транзакции за три месеца, затова сигурно не излизат данни при всички, но изглежда, че включват и сумите за дивиденти, с които лесно човек би надхвърлил 25 плащания, ако държи акции от дивидентни компании, и същевременно спекулира.

• Харесвам 3
Публикувано:

С последните промени по застраховката платен план се обезмисля за мен и се върнах към безплатния. Не искам да се обвързвам за всяко нещо с Revolut, още повече че невинаги предоставят най-изгодните валутни курсове.

След първите 10 месеца няма такси при промяна на план в посока надолу.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

С последните промени по застраховката платен план се обезмисля за мен и се върнах към безплатния. Не искам да се обвързвам за всяко нещо с Revolut, още повече че невинаги предоставят най-изгодните валутни курсове.

След първите 10 месеца няма такси при промяна на план в посока надолу.

Правилно ли разбирам, че трябва да направя 10 месеца членство към Премиум Револют, за да се откажа от това ниво? Иначе ще плащам при връщане към безплатния обикновен Револют. Знаеш ли колко?

И за мен малко губи смисъл платеният Револют. 

Публикувано:
25 minutes ago, Дани Магелани said:

Правилно ли разбирам, че трябва да направя 10 месеца членство към Премиум Револют, за да се откажа от това ниво? Иначе ще плащам при връщане към безплатния обикновен Револют. Знаеш ли колко?

Is there a fee to cancel Revolut premium?

If you pay your subscription in monthly instalments, we won't make any refund and you'll have to pay the subscription for the month in which you tell us you'd like to end or downgrade your subscription. We'll also charge a break fee equal to two months' subscription.

Това се отнася за всички планове  с изключение на Ultra

If you downgrade after 14 days but within 10 months for any other Paid Plan users

If you pay your subscription in monthly instalments, we won't make any refund and you'll have to pay the subscription for the month in which you tell us you'd like to end or downgrade your subscription. We'll also charge a break fee equal to two months' subscription. This is a break fee and you will not be able to benefit from the services for an additional two months, you’ll only be able to continue using your subscription for the rest of the monthly billing cycle that you’ve paid for.

If you pay the full subscription once a year, we won't refund any of the full year's subscription you paid, but we won't charge a break fee. You’ll also be able to continue using your subscription for the rest of the annual billing cycle that you’ve paid for.

If you downgrade after more than 10 months for any other Paid Plan users

If you pay your subscription in monthly instalments, you'll have to pay the subscription for the month in which you tell us you'd like to end or downgrade your subscription, but we won't charge a break fee. You’ll also be able to continue using your subscription for the rest of the monthly billing cycle that you’ve paid for.

If you pay the full subscription once a year, we won't refund any of the full year's subscription you paid, but we won't charge a break fee. You’ll also be able to continue using your subscription for the rest of the annual billing cycle that you’ve paid for.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Две месечни такси (30 лв за Premium)

• Благодаря 1
Публикувано:

я да питам аз една глупост

до вчера бях на trial 2 месеца Премиум на цената на Плюс, и вчера се върнах на Плюс.

Сега ми дава 2 месеца Метал на цената на Премиум. Въпроса е, като се откажа от метала след 2 месеца, на Премиум ли ще се върна или на Плюс?

А, и още един въпрос. Колко са лихвите по долар и евро за flexible account? Не мога да ги видя никак...

Публикувано:
преди 15 минути , neuromancer каза:

А, и още един въпрос. Колко са лихвите по долар и евро за flexible account? Не мога да ги видя никак...

Нещо хитро ги скриха от плановете, но когато създаваш гъвкавата сметка ги пише. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Zlia каза:

Нещо хитро ги скриха от плановете, но когато създаваш гъвкавата сметка ги пише. 

имам предвид най-ниското ниво, без план, забравих да пиша

дава ми само от моя нагоре

Публикувано:

Revolut с добра новина за клиентите си, премахва такси, но срокът е ограничен!

2544363.jpg

Revolut, глобалната компания за финансови технологии, премахна допълнителните такси за обмен на валута през уикенда за клиентите на плановете Premium, Metal и Ultra. 

Клиентите, които вече се възползват от липсата на допълнителни такси за обмен на валута през делничните дни, сега ще могат да пътуват по целия свят без допълнителни такси за обмен на валута седем дни в седмицата. Тази промяна идва в очакване на летния туристически сезон и наближаващите ваканционни пътувания. 
Тара Масуди, ръководител на отдел "Продукти Premium“, сподели: "Скритите, объркващи и големи такси за обмен на валута често затрудняват хората, когато пътуват в чужбина. Revolut не работи по този начин. Винаги сме се стремели подходът ни да е ясен и прозрачен, за да можете винаги да плащате като местен потребител. Правим пътуването още по-добро за клиентите на плановете Premium, Metal и Ultra, които могат да се сбогуват с всички допълнителни такси за обмен. Това е най-новото от множеството предимства на платените планове за клиентите на Revolut, които обичат да пътуват, включително глобални данни с eSIM, достъп до летищни салони и RevPoints, които може да бъдат използвани за въздушни мили и отстъпки при резервиране на пътувания (в зависимост от правилата и условията на плана).“
Revolut също така намалява допълнителните такси за обмен на валута през уикенда за своя план Plus на 0,5% и запазва таксата от 1% за потребителите на план Standard, като по този начин осигурява конкурентна оферта за клиентите си. 
Широката гама от услуги на Revolut по отношение на начина на живот и пътуванията включва всичко, от което съвременните пътници се нуждаят за улесняване на финансовите въпроси в чужбина и за намаляване на разходите. Клиентите на Revolut могат да резервират над 2 милиона хотела, домове и къщи за гости и над 300 000 преживявания за броени секунди чрез приложението Revolut  (прилагат се правила и условия за престои и преживявания). Те може също така да се възползват от липсата на такси за теглене, начислявани от Revolut, в рамките на лимитите на плана за теглене от банкомат, да останат свързани в над 100 държави с eSIM (прилагат се правила и условия за eSIM) и да се възползват от неограничен достъп до летищни салони в зависимост от вида на плана (прилагат се правила и условия за летищни салони). 
Освен това всички клиенти на Revolut може да печелят RevPoints въз основа на ежедневните си разходи през цялата година и да ги използват, за да резервират пътувания на по-ниска цена – под формата на отстъпки за престои или преживявания или като ги използват за самолетни мили. (Клиентите на Standard трябва да включат "дребни пари“, за да печелят точки. Прилагат се правила и условия).

• Харесвам 2
Публикувано:
На 29.03.2025 г. в 13:55, Мирослав Василев каза:

Ако минавате, през Рим Фиумчино, може би ще забележите рекламите на Револют из цялото летище. Също има и на доста места автомати от които може да си вземете карта на Револют.

Даже и да имате пластика на Револют, вземете си още една напълно безплатно е и можете да си я добавите веднага в профила.

Никога не се знае, за къде и кой сайт ще ви потрябва още една карта, моята физическата беше Mastercard, тази втората е Visa

Аз иначе така и не видях на Фиумичино на летището от тези машинка.

Ама все някъде ще има и ще си взема още една карта.

А относно застраховките и плановете аз също съм с Premium и имам застраховка (поне така в приложението ми изписва) ама нищо не съм активирал никъде, а просто само я платих мисля, че беше 160 лв. на година и това е. А за салоните мисля, че трябва да се доплати.

И сега, ако имам примерно пътуване и ме наложи да ползвам застраховката всичко трябва да съм платил от сметка на Revolut, нали така? 

А дали имат някакви други изисквания?

Публикувано:
12 hours ago, Иван Попов said:

Аз иначе така и не видях на Фиумичино на летището от тези машинка.

Ама все някъде ще има и ще си взема още една карта.

А относно застраховките и плановете аз също съм с Premium и имам застраховка (поне така в приложението ми изписва) ама нищо не съм активирал никъде, а просто само я платих мисля, че беше 160 лв. на година и това е. А за салоните мисля, че трябва да се доплати.

И сега, ако имам примерно пътуване и ме наложи да ползвам застраховката всичко трябва да съм платил от сметка на Revolut, нали така? 

А дали имат някакви други изисквания?

Застраховката е от Xcover.com. Може да разгледаш всички условия в акаунта ти там.

Зависи и от кога ти е активен премиум плана :

IMG_20250511_092128.jpg

Посещение в салон струва 47 лв.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Patrick K каза:

От тези вендинг машини за карти Revolut, колко карти могат да се вземат от един клиент?

Колкото ти трябват. 😉

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 14.05.2025 г. в 23:18, ДиянаВ каза:

Аз май ще пробвам с Револют. Зачетох се и добре звучи. А и реално на дъщерята пластика няма да й трябва. Благодаря за идеята🙂

https://www.revolut.com/bg-BG/revolut-under-18-benefits-parents-and-guardians/

Звучи добре Револют за непълнолетни, но не съвсем. Има отделно приложение <18 и като следваш стъпките стигаш дотам, че няма възможност за виртуална карта, само с физическа пластика става с цена на доставка 10 лв. без 1 ст.😉 Накрая зарязах идеята за собствена карта на дъщерята за оставащите 2 години до пълнолетие, инсталирах и моя Револют и й вкарах виртуалната си карта в уолет. Откъм харчене е икономично детето ми😄, а и там рядко имам големи суми пари. По-скоро искам да има на разположение карта за самочувствие. Иначе в тяхното училище стипендиите от 23 лв. се дават в брой😃

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, ДиянаВ каза:

й вкарах виртуалната си карта в уолет. Откъм харчене е икономично детето ми

Тази идея я давам често вместо Revolut <18. На картите може да се сложи "Лимит на харчене" и той се нулира всеки месец като по всяко време може да се променя. Така дори в сметката да има много пари, няма шанс да се източи с тази карта.

Приложението може да се ползва на две устройства едновременно.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.