Oshko Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 Я кажете сега и някоя традиционна кръчма в Брюксел, която да не са по 20евро яденетата и да работи до късно. Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 9 май, 2014 Сподели Публикувано: 9 май, 2014 Oshko, ето няколко линка. Клубът на пътешествениците е доста забавен, хубава храна и интересни хора. Из района Шателен е пълно със заведения. Амадеус, който съм дала по-долу не е точно традиционен--сервират ребърца, колкото можеш да ядеш на фиксирана цена и е забавен. Не пропускайте най-типичното ядене за Брюксел - пържените картофи Chez Antoine на place Jourdan - даже са и в Lonely Planet http://www.lecercledesvoyageurs.com/ http://biere-et-brasseries-bruxelles.skynetblogs.be/archive/2009/04/29/nouveau-la-brasserie-aerts-a-saint-josse-ten-noode.html http://en.resto.be/restaurant/brussels/chatelain http://amadeus-resto.be/amadeo-brussel/ Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Някой да препоръча евтин хотел (хостел), близо до Midi. Понеже ми трябва за един бърз душ и 1-2 часа спане, не искам да давам повече от 20 евро. Има ли такъв вариант? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Някой да препоръча евтин хотел (хостел), близо до Midi. Понеже ми трябва за един бърз душ и 1-2 часа спане, не искам да давам повече от 20 евро. Има ли такъв вариант? Изглежда, че не. Картата на hostelbookers показва следното: С червената стрелка е гарата, сините точици са хостелите, нито един от тях не е кой знае колко близо. Не, че е трудно да стигнеш до центъра де, но ако наистина е въпрос на 1-2 часа може би няма смисъл. Thalys и Eurostar имат бизнес салони на гарата, често в такива има душове и по-удобни кресла да се изтегнеш, но мисля, че не може да се влезе без билет. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 сигурен ли си, че това е гарата, виж на мен кое ми излиза: Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 сигурен ли си, че това е гарата, виж на мен кое ми излиза: 1.png Прав си, цъкнал съм на следващата точка, което пак е някво Midi, ма друго ОК, това променя нещата, чакай да видим... Оп, ново 20, на тая карта, която съм пуснал изкарва и хотелите. Като махнеш филтъра за хостели се получава ей това: Така че пак късата клечка... Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Ясно. Ами може да разширим периметъра в такъв случай. Ще трябва да си взимам явно такси до Миди, за да си хвана шатъла впоследствие Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Ясно. Ами може да разширим периметъра в такъв случай. Ще трябва да си взимам явно такси до Миди, за да си хвана шатъла впоследствие Я си кажи направо часовете и всички специфичности, че така само гадаем и става сложно Таксито е силно вероятно да изяде в голяма степен разликата между хостел и хотел и може би няма да успееш да се вместиш в тия 20-ина евро, които планираш. Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 на 18 май ми е обратния полет до София ( в 8:30 сутринта от Шарлероа), но реално съм в Брюксел към 2 вечерта. Трябва да запълня дупката, поне до към 7, когато мисля да си хвана шатъла до Шарлероа. Естествено той тръгва от Midi, затова и търся нещо по-близо. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 на 18 май ми е обратния полет до София ( в 8:30 сутринта от Шарлероа), но реално съм в Брюксел към 2 вечерта. Трябва да запълня дупката, поне до към 7, когато мисля да си хвана шатъла до Шарлероа. Естествено той тръгва от Midi, затова и търся нещо по-близо. В седем ще е късно да хванеш шатъла, на него му трябват 40 минути, и освен ако не искаш да си вземеш сутрешно разбуждане със стрес ти препоръчвам по-рано да го хванеш, примерно в 6 Но си е сериозен проблем, района около гарата не е най-приятното място за прекарване на вечерта, а по това време няма да има и влакове към центъра. Май нямаш алтернатива освен такси до хостела и там... Освен ако не кацаш в Брюксел от нормалното летище в 2, може би там може по-приятно да се прекарат часовете до сутринта и да си хванеш сутрешен влак от летището до Midi и от там шатъла? Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Въпросът е, че искам да си тегля един душ някъде, та да се кача нормален човек в самолета, а не "Бай Ганьо" Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Въпросът е, че искам да си тегля един душ някъде, та да се кача нормален човек в самолета, а не "Бай Ганьо" Ами потърси хостелите в Hostelbookers и виж кой най ти допада. Meininger Brussel City е като че ли една идея най-близо и има най висок рейтинг, но може да предпочетеш и някой около Grand Palace, където ще става и за малко разходка, нищо че е нощ. Всичките са 25-28 евро. Щом ти е толкова мерак Иначе наистина, ако кацаш от друго място се огледай на летището, там обикновено има повече условия. Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Ами то май май излиза колкото на стандартен хотел. Martin's Central Park имат двойна стая за 60 евро. Ще го измисля в движение. Мерси за предложенията. 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 10 юни, 2014 Сподели Публикувано: 10 юни, 2014 (редактирано) Oshko, ето няколко линка. Клубът на пътешествениците е доста забавен, хубава храна и интересни хора. Из района Шателен е пълно със заведения. Амадеус, който съм дала по-долу не е точно традиционен--сервират ребърца, колкото можеш да ядеш на фиксирана цена и е забавен. Не пропускайте най-типичното ядене за Брюксел - пържените картофи Chez Antoine на place Jourdan - даже са и в Lonely Planet http://www.lecercledesvoyageurs.com/ http://biere-et-brasseries-bruxelles.skynetblogs.be/archive/2009/04/29/nouveau-la-brasserie-aerts-a-saint-josse-ten-noode.html http://en.resto.be/restaurant/brussels/chatelain http://amadeus-resto.be/amadeo-brussel/ Благодаря много, избрахме Амадео, с ребърцата, останахме много доволни. Ребърца на корем 15 евро, вино 2.20 на чаша, бутилката е на масата, наливаш си сам и плащаш 'на око'. Редактирано 10 юни, 2014 от Oshko 7 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 10 юни, 2014 Сподели Публикувано: 10 юни, 2014 Браво! Добре сте прекарали! Връзка към коментар
Ангелина Публикувано: 16 юли, 2014 Сподели Публикувано: 16 юли, 2014 Здравейте, предстои ми пътуване до Амстердам в края на октомври, датите ми са фиксирани - трябва да съм там от 31.10-02.11. При разцъкване на сайта на Уиз, най-евтиния вариант, който откривам за този период е полет на 28.10 до Брюксел Шарлероа и връщане от Айндховен на 04.11 за 100лв. с дискаунта. Този вариант ме устройва идеално, защото ще имам време да разгледам и Белгия. Та въпросът ми е, дайте идеи за примерен маршрут от Белгия до Амстердам, кои градчета да видя. Моята идея е Брюксел - Гент - Брюж - Антверпен - Амстердам. Иска ми се и до Хага да отскоча, но не знам дали ще има време. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 16 юли, 2014 Сподели Публикувано: 16 юли, 2014 Здравейте, предстои ми пътуване до Амстердам в края на октомври, датите ми са фиксирани - трябва да съм там от 31.10-02.11. При разцъкване на сайта на Уиз, най-евтиния вариант, който откривам за този период е полет на 28.10 до Брюксел Шарлероа и връщане от Айндховен на 04.11 за 100лв. с дискаунта. Този вариант ме устройва идеално, защото ще имам време да разгледам и Белгия. Та въпросът ми е, дайте идеи за примерен маршрут от Белгия до Амстердам, кои градчета да видя. Моята идея е Брюксел - Гент - Брюж - Антверпен - Амстердам. Иска ми се и до Хага да отскоча, но не знам дали ще има време. Времето със сигурност не е достатъчно и за двете държави, така че трябва да решиш на кое да се фокусираш повече и кое да остане за следващия път Грубо имаш 6 дни и 5 изброени града, като всеки от тях общо взето минимума е от 1 ден Но ако си фенка на малко препускане няма лошо, макар че най-вероятно в това време на годината ще имаш поне един ден тотално провален от времето. В Белгия съм мега фен на Лювен и сигурно за трети път го повтарям в тая тема, белким някой ми повярва и наистина иде и го види...но така като гледам няма как да сместиш и половин ден там За Гент и Антверпен не съм сигурен дали си заслужават също, но пък Антверпен е на път, Гент също може да се пласира като отклонение на Брюж... От холандската част, малко и от патриотични подбуди ти препоръчвам Делфт. Просто трябва да видиш и холандски град различен от Амстердам (с многото туристи), Ротердам (който с модерния център се различава от останалата Холандия) и Хага (който е малко скучен честно казано, макар и плажната ивица на Схевенинген да е супер). Чакай, че много в скоби почнах да пиша. Та в Холандия два дни бих ги прекарал 1 ден в Амстердам, половин ден в Делфт и половин ден Хага+Схевенинген, просто ще е грях да отидеш чак до там и да не видиш Северно море. Със стегнато темпо се постига. 1 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 16 юли, 2014 Сподели Публикувано: 16 юли, 2014 Въпреки че доста хора смятат Брюксел за скучен град има много интересни неща. Тъй като имаш малко време, би могла да посетиш Брюж /с влака е много бързо и удобно/. В Брюксел, освен известните забележителности, можеш да посетиш музея на Магрит, подземния град, типичните улички зад очарователната църква Саблон и градинката със скулптурите отсреща. Непременно трябва да се види и уникалния музей на Фолон и китайският павилион /ако е свършил ремонта/. Ако ти се пътува по-далеч. Вместо Гент, който прилича на Брюж, но е по-малък, може да посетиш Вилиерс ла Виль /останки от цистерцианско абатство, много по-внушително от Гластонбъри/, близо е до Ватерло. Ако искаш нещо по-различно - Паири Даиса: градините на света /китайска, индонезийска и т.н/ и свободно разхождащи се животни вкл и коала /спяща/. 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 16 юли, 2014 Сподели Публикувано: 16 юли, 2014 (редактирано) Може ли малко инфо за подземния град.Не съм чувала за него. Редактирано 16 юли, 2014 от slujitel Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 16 юли, 2014 Сподели Публикувано: 16 юли, 2014 Може ли малко инфо за подземния град.Не съм чувала за него. Това е бившият дворец на краля, Coudenberg, построен на едноименния хълм. Намира се до сегашния дворец /не този в Лаекен/. През 17 в. е изгорял и са построили новия. В момента се намира под земята и са запазени улици, някои сгради. Входът е срещу музея на Магрит. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 16 юли, 2014 Сподели Публикувано: 16 юли, 2014 Благодаря, ще го посетя. Връзка към коментар
Ангелина Публикувано: 19 юли, 2014 Сподели Публикувано: 19 юли, 2014 Времето със сигурност не е достатъчно и за двете държави, така че трябва да решиш на кое да се фокусираш повече и кое да остане за следващия път Грубо имаш 6 дни и 5 изброени града, като всеки от тях общо взето минимума е от 1 ден Но ако си фенка на малко препускане няма лошо, макар че най-вероятно в това време на годината ще имаш поне един ден тотално провален от времето. В Белгия съм мега фен на Лювен и сигурно за трети път го повтарям в тая тема, белким някой ми повярва и наистина иде и го види...но така като гледам няма как да сместиш и половин ден там За Гент и Антверпен не съм сигурен дали си заслужават също, но пък Антверпен е на път, Гент също може да се пласира като отклонение на Брюж... От холандската част, малко и от патриотични подбуди ти препоръчвам Делфт. Просто трябва да видиш и холандски град различен от Амстердам (с многото туристи), Ротердам (който с модерния център се различава от останалата Холандия) и Хага (който е малко скучен честно казано, макар и плажната ивица на Схевенинген да е супер). Чакай, че много в скоби почнах да пиша. Та в Холандия два дни бих ги прекарал 1 ден в Амстердам, половин ден в Делфт и половин ден Хага+Схевенинген, просто ще е грях да отидеш чак до там и да не видиш Северно море. Със стегнато темпо се постига. Въпреки че доста хора смятат Брюксел за скучен град има много интересни неща. Тъй като имаш малко време, би могла да посетиш Брюж /с влака е много бързо и удобно/. В Брюксел, освен известните забележителности, можеш да посетиш музея на Магрит, подземния град, типичните улички зад очарователната църква Саблон и градинката със скулптурите отсреща. Непременно трябва да се види и уникалния музей на Фолон и китайският павилион /ако е свършил ремонта/. Ако ти се пътува по-далеч. Вместо Гент, който прилича на Брюж, но е по-малък, може да посетиш Вилиерс ла Виль /останки от цистерцианско абатство, много по-внушително от Гластонбъри/, близо е до Ватерло. Ако искаш нещо по-различно - Паири Даиса: градините на света /китайска, индонезийска и т.н/ и свободно разхождащи се животни вкл и коала /спяща/. Благодаря много и на двамата за съветите, времето наистина е малко и ще трябва да се ходи поне още няколко пъти, но за непредвидено пътуване толкова. Герорги, Лювен сериозно го обмислям, защото и от мои познати съм чувала хубави неща. Не ме притеснява обикалянето, Брюж ми беше мечта отдавна и ще го посетя със сигурност, поне да го отхвърля от to do списъка :D, а от Антверпен ще пътувам до Амстердам така че и там може да изкарам няколко часа. Заинтригува ме с Дефт и плажната ивица на Схевенинген, ще гледам задължително да ги включа. Връзка към коментар
kali Публикувано: 19 юли, 2014 Сподели Публикувано: 19 юли, 2014 И от мен един + за Лювен, много симпатично градче. А след като го разгледаш, по пътя към жп гарата има много симпатични магазини Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 юли, 2014 Сподели Публикувано: 20 юли, 2014 Да добавя малко за логистиката на Делфт+Схевенинген. Международния влак от Белгия ще спре на Ротердам, от там трябва да се прехвърлиш на влак за Делфт. Отнема около 15 минути. След като разгледаш Делфт може да хванеш трамвай 1 от Делфт, който стига чак до Схевенинген. Може да го хванеш в близост до гарата. Макар и трамвая да е по-бавен от влака, пътьом ще получиш полу-панорамна обиколка на Хага, мисля че отнема около 40 минути. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 30 юли, 2014 Сподели Публикувано: 30 юли, 2014 Да разбирам ли , че шатъла в 06.00 ще е ОК. за полета на Wizz в 08.25 или е късно ? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега