Прескочи до съдържание

Booking.com - безплатни входове по атракции

Препоръчани мнения

преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Е, после, като ти пратят сметката, да не рИвеш и да ни се оплакваш.

Това са временни недоглеждания,  които няма да траят много време.

Дори и да се стигне до там, не мисля, че ще е нещо страшно.Да - на никой не му е приятно да получи сметка за нещо, което трябва да е безплатно, но в крайна сметка след като имаш резервиран полет, така или иначе ще видиш всичко интересно там и е трябвало да го платиш:)Ако е така добре, а ако е безплатно - още по-добре ;)

Връзка към коментар
преди 2 часа, kiriku каза:

Искаш да кажеш, че няма нищо безплатно и всичко ще си заплатим в последствие? Аз така го разбирам, това обяснение.

Не. Примерът, който ми даде беше, че ако е нещо е 10 евро и пише -3 на офертата, в последствие ще бъда таксуван със 7, но на момента не се плаща нищо. Щом пише безплатно не би трябвало да се таксува изобщо. Не мисля, че Booking биха си заложили името подвеждай хората така.

Редактирано от micobg
Връзка към коментар

@Sonic, аз лично не съм чела много хора тук да споделят как са ползвали турове по 250 евро на човек/за които да си плащат/,  след като са се борили за самолетен билет от 20 евро :)

интересно ми е как се резервират такива обиколки по телефона, след като масово през съответните сайтове, на които се рекламират, изискват пълно или частично ефективно предплащане? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , antea каза:

@Sonic, аз лично не съм чела много хора тук да споделят как са ползвали турове по 250 евро на човек/за които да си плащат/,  след като са се борили за самолетен билет от 20 евро :)

интересно ми е как се резервират такива обиколки по телефона, след като масово през съответните сайтове, на които се рекламират, изискват пълно или частично ефективно предплащане? 

За Дубай трудно могат да се намерят атракции аз под 50 долара :) А аз лично не вярвам, че някой ще купи билет за около 250-300 лева и ще ходи само на плаж и в моловете(местата, на които не се заплаща), а останалото време ще го прекара в хотела си.Поне за мен е безсмислено да отидеш някъде и да не видиш почти всичко, защото не може да си го позволиш.В такъв случай по-добре не посещавай мястото, иначе съм съгласен, че атракции от рода - Лондон-Париж еднодневна екскурзия за 250 лири са напълно безсмислени, но аз имах предвид основните - Окото на Лондон, Версай, Бурж Кхалифа, Касите в Барселона :)

Връзка към коментар

Според мен ситуацията е следната:

- ако си си канселирал резервацията и после ти поискат пари за атракциите, ще трябва да си платиш

- ако си ползваш/платиш нощувка и пише, че атракциите са ти безплатни, не е редно да ти искат после пари и имаш някакъв резон да спориш

- това, че един код могат да го ползват повече хора за мен не е бъг, така ще им работи системата, когато започне да се плаща. Какво значение има дали с един код ще вземеш 1 или 5 билета след като си плащаш, даже за тях колкото повече, толкова по-добре. Кодът е начин да ти чарджнат картата за някаква услуга, за колко човека и какво ще ползваш сам си решаваш.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , MARTiNSHO каза:

Хора, колко време след потвърждението за хотела ви дойде и този мейл за атракциите?

В 11:11 днес получихме потвърждение за резервацията в Барселона, кода го пратиха в 12:43 :)

Редактирано от chandni
Връзка към коментар
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Не си струва риска заради спестяването на дребни пари, които така или иначе ще бъдат наваксани десеткратно от безплатните атракции.

Така е и затова за Лондон резервирах през booking.com най-евтиния хостел, който мамерих, а ще ползвам реално резервация през ММТ и ще платя и ще се чекирам и на двете места.

Редактирано от koliob
Връзка към коментар
преди 3 часа, aneliya каза:

С две думи искам да кажа, че ако някой прави резервация само заради ваучерите и ползва ваучери и  си анулира нощувки, които са с право на безплатна анулация, е един вид измама, прецакване на системата или селски тарикатлъци, като искате го приемайте - за тези които не са ме разбрали

По тази логика и Error Fare билетите не трябва да купуваме? Пак е селски тарикатлък....всеки ги купува за да стигне с по-малко или никакви сресдства до желано от него място?

В този ред на мисли, преди два дни си резервирах хотел в Барселона за януари, ама не получавам кодовете. Ще ме иззгубят като клент тия хора :D

Връзка към коментар
преди 5 минути , boogy83 каза:

По тази логика и Error Fare билетите не трябва да купуваме? Пак е селски тарикатлък....всеки ги купува за да стигне с по-малко или никакви сресдства до желано от него място?

В този ред на мисли, преди два дни си резервирах хотел в Барселона за януари, ама не получавам кодовете. Ще ме иззгубят като клент тия хора :D

За тарикати е по-скъпо, като в оня виц.;)

Връзка към коментар

Ще помоля да спрем с епитетите, за да не се редактираме. Смятам, че моралната страна на въпроса стана ясна и няма нужда от разкрасяване.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, koliob каза:

Така е и затова за Лондон резервирах през booking.com най-евтиния хостел, който мамерих, а ще ползвам реално резервация през ММТ и ще платя и ще се чекирам и на двете места.

И смяташ, че хотел "Х" от MMT + хостел "Y" от booking заедно ще струват толкова по-малко от хотел"Х" в booking, че да си заслужава цялата гимнастика? :unsure:

Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

И смяташ, че хотел "Х" от MMT + хостел "Y" от booking заедно ще струват толкова по-малко от хотел"Х" в booking, че да си заслужава цялата гимнастика? :unsure:

Да разбира се. Иначе нямаше да гo правя. Хотелите в Лондон са скъпи и разликите в цените съществени, а хостела е на удобно място и чекирането не е проблем.

Редактирано от koliob
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Само за протокола, току-що ми потвърдиха резервация по мейл за полудневна екскурзия от Барселона до Монсерат за след 2 дни. Във ваучера на букинг пишеше да се резервира на място поне един ден предварително, но по името на тура е лесно да се ориентираш коя е фирмата и да намериш координати. Единственото, което им бях пратила в запитването беше имена и номер на букинг резервация (който едва ли им трябва), а те учтиво ми напомнят да не забравя QR кода, който ще сканират на място.

Така, че за някакви такива полудневни/еднодневни екскурзии, по-добре се свържете и си направете резервации предварително (където е възможно, разбира се).

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 10 часа, kiriku каза:

Искаш да кажеш, че няма нищо безплатно и всичко ще си заплатим в последствие? Аз така го разбирам, това обяснение.

И аз по същия начин го разбрах. Още повече, че е говорено директно с Букинг. Тогава къде е логиката в препратката, която се получава да са задраскани цените? Просто се чудя, нищо не съм буквала.

преди 20 часа, micobg каза:

Иначе говорих със служител на Booking днес и думите му бяха, че основната функция на QR кода е да се влиза директно, без да се чака на опашка за билети. Но в момента имало и отстъпки, като се доплаща само разликата. Иначе, ако няма посочена отстъпка (аз такива не виждам в момента), Booking плаща, а после парите се вземат от картата ми.

Това се потвърждава и от написаното от Радо, че е получил известие за доплащане на аквариума.

Изглежда, че "няма безплатен обяд"!

Връзка към коментар
преди 2 часа, Емика каза:

Това се потвърждава и от написаното от Радо, че е получил известие за доплащане на аквариума.

Изглежда, че "няма безплатен обяд"!

Предполагам, че има известие, защото го е посетил с невалиден код (ако съм разбрал правилно). Хората изрично си казаха, че анулирането на резервацията, анулира и кода. За другите неща се съмнявам да му искат пари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Получих известие, че посещението на Аквариума е определена сума. За останалите 3 атракции не съм получавал каквито и да е известия. Отдавам го на грешка в ценообразуването им, системата им не е отчела, че е безплатно. Имаше оплаквания тук в темата за сгрешени цени. Не са изтеглени пари от картата ми. 

Кода ми беше валиден. 

Редактирано от Радослав
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.