Прескочи до съдържание

Помощ за Базел-Колмар-Страсбург-Баден Баден

luba_rizova

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте пътешественици! Честита Нова Година! Пожелавам ви година в която все куфари да стягате и от красиви места и моменти да не може да избягате! 

Предстои ми пътуване на 31.01 Колмар , Страсбург и селцата наоколо. Ще кацнем живот и здраве в Базел около 9,30 сутринта. 

Първата нощувка искам да е в Швейцария . Набелязала съм Цюрих / заради фабриката на шоколада Lindth /  , но се двоумя дали да не сменя града с Люцерн. 

На еднакво разстояние са от Базел.  Ще бъда със 17 годишни близнаци които обожават да пътуват / и не мрънкат/ 

Преди месец посетихме Баварските Алпи и бяха много впечатлени. Кой град бихте предпочели вие? Благодаря !🌸

Публикувано:
преди 5 минути , Илиана каза:

Здравейте пътешественици! Честита Нова Година! Пожелавам ви година в която все куфари да стягате и от красиви места и моменти да не може да избягате! 

Предстои ми пътуване на 31.01 Колмар , Страсбург и селцата наоколо. Ще кацнем живот и здраве в Базел около 9,30 сутринта. 

Първата нощувка искам да е в Швейцария . Набелязала съм Цюрих / заради фабриката на шоколада Lindth /  , но се двоумя дали да не сменя града с Люцерн. 

На еднакво разстояние са от Базел.  Ще бъда със 17 годишни близнаци които обожават да пътуват / и не мрънкат/ 

Преди месец посетихме Баварските Алпи и бяха много впечатлени. Кой град бихте предпочели вие? Благодаря !🌸

Категорично Люцерн. Има еднодневна карта за градския транспорт и влакове до предградията за 8 франка. Моите нощувки бяха в доста технологичен апартхотел. Виж пътеписа ми.

Картата не включва корабчетата, но има друг транспорт до крайбрежните райони. Туристическото влакче в града не си заслужава парите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря Ви! Анулирах резервацията за Цюрих и ще резервирам в Люцерн. #Дани Магелани, открих сладкарницата със стената от шоколад в Люцерн. Благодаря! 🌸

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някой скоро да е проучвал транспорта от летището в Баден-Баден до Страсбург? При кацане от Варна около 14:00 часа кой е най-удобният вариант за придвижване? Цената е от второстепенно значение. Да речем, при разлика от 10 евро между един и друг вариант, предпочита се по-удобният.

Става въпрос за мои съседи, които наближават 60-те. Друг въпрос е за запълване на 7-дневна програма в района. Аз им предложих местата където съм ходила - Колмар и селата наоколо + Страсбург. Харесаха ги, естествено :smile3:. Нещо друго за 2-3 дни да предложите?

Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Някой скоро да е проучвал транспорта от летището в Баден-Баден до Страсбург? При кацане от Варна около 14:00 часа кой е най-удобният вариант за придвижване? Цената е от второстепенно значение. Да речем, при разлика от 10 евро между един и друг вариант, предпочита се по-удобният.

Става въпрос за мои съседи, които наближават 60-те. Друг въпрос е за запълване на 7-дневна програма в района. Аз им предложих местата където съм ходила - Колмар и селата наоколо + Страсбург. Харесаха ги, естествено :smile3:. Нещо друго за 2-3 дни да предложите?

Хайделберг, Баден Баден,Фрайбург.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, предстои ни пътуване 22.04-28.04.2023 в същия район-голяма групичка сме 9 възрастни и 1 дете.

Кацаме на 22.04.2023 17:35 на летище Karlsruhe / Baden-Baden; Нощувки: 22-24.04.-Баден-Баден; 24.04-Страсбург; 25-28.04-Колмар. На 28.04.2023 21:00часа - връщане от Basel-Mulhouse-Freiburg. Ще използвам темата за малко логистична помощ и предварително благодаря на отзовалите се.

Изчетох всичко, но все още имам неясноти и моля за помощ.

За начало за билетите ALSA+ 24H : valid everyday (няма да ни трябват през уикенда или празнични дни, затова мисля, че това са нашите билети:

1.      ALSA+ 24H за всички влакове TER  ли важи?

2.      Доколкото разбрах се валидира първия път като се използа и след това не се валидира повече и важи до полунощ на деня в който е валидирана. Така ли е?

3.      Билета при закупуване има ли дата или валидацията определя датата му? Мога ли да купя например 3 билета, които да изполвам в три последователни дни?

4.      За района на Колмар и селцата - ALSA+ 24H-Département-Haut-Rhin. Това ли е билета? В този билет включва ли се и влак Колмар – Сейнт Луис (към летище Basel-Mulhouse-Freiburg)? Обмисляме дали да пътуваме с влак и автобус 11 за връщането или по-сигурно е да вземем билети за Flixbus, но с него ще сме 4 часа по-рано на летището и ми се вижда загубено време. Има ли вероятност да няма места за влака и ако този билет важи, трябва ли да правим нещо допълнително или просто се качваме на влака? Има възможност да купим и предварително билети за влака до Сейнт Луис (дава 8,75 евро цена на билета за група от 10 човека), но ако важи картата ще ни е по-изгодно. Билета важи ли и за градския транспорт - абтобуси, трамвай и т.н. в рамките на градчета и селата?

5.      Билета ALSA+ 24H  - Région- Alsace какво включва? Може ли да се използа за влак Страсбург-Колмар и след това в Колмар и селцата наоколо? Билета важи ли и за градския транспорт - абтобуси, трамвай и т.н. в рамките на градовете и селата?

За момента това са въпросчетата, но със сигурност ще има още, след като избистрим програмата. Благодаря предварително.

Публикувано:
преди 3 минути , vladimira74 каза:

Влизам с бърз въпрос. Как мога да се предвижа от летицето Базел до Колмар вечер след 21.00 ?

Може да погледнеш тази тема, или някоя друга за Колмар

Публикувано:
Преди 1 час, vladimira74 каза:

Влизам с бърз въпрос. Как мога да се предвижа от летицето Базел до Колмар вечер след 21.00 ?

Flixbus от летище Базел до Колмар имат курсове в 21:30 и 23:15ч// билет=8-9€

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 часа, vladimira74 каза:

До гара Ст. Луи(с) има шатъл и от там с влак. Само да погледна разписанията как са и до колко е шатъла и пак ще драсна.

Публикувано:

Ето линка (не го намирам на английски): https://www.distribus.com/se-deplacer/navette-euroairport

Но става ясно: 

Horaires
- De 5h20 à 23h45 du lundi au vendredi,

- De 6h20 à 23h45 les samedis,

- De 5h50 à 23h45 les dimanches et jours fériés.

От там SNCF до Колмар (май около 30 мин. беше). Гледам, че последния влак е в 22:00

10:00 PM Saint-Louis Station
10:34 PM Colmar (FR)

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 42 минути , vladimira74 каза:

Благодаря,  Александрина .

Още един жокер- SNCF пускат билети на по 5€. Аз така бях взела. Автобуса (11 номер) спира точно пред френския изход на летището (там няма как да се объркате- освен табели, има и цветни линии по пода за изходите кой към коя държава води)  и е 2.50€.

Отделно от Колмар до Страсбург например, също може да има промо за 5€ билети. Трябва регистрация и показвате само онлайн билета (имат и приложение). Ето пример:

ps Първо се избира дестинацията към, която ще се пътува и после откъде

Спойлер

colmar- strasb.jpg

• Харесвам 6
  • 3 месеца по-късно ...
Райска птица
Публикувано:
На 22.03.2023 г. в 11:12, ESK каза:

Здравейте, предстои ни пътуване 22.04-28.04.2023 в същия район-голяма групичка сме 9 възрастни и 1 дете.

Кацаме на 22.04.2023 17:35 на летище Karlsruhe / Baden-Baden; Нощувки: 22-24.04.-Баден-Баден; 24.04-Страсбург; 25-28.04-Колмар. На 28.04.2023 21:00часа - връщане от Basel-Mulhouse-Freiburg. Ще използвам темата за малко логистична помощ и предварително благодаря на отзовалите се.

Изчетох всичко, но все още имам неясноти и моля за помощ.

За начало за билетите ALSA+ 24H : valid everyday (няма да ни трябват през уикенда или празнични дни, затова мисля, че това са нашите билети:

1.      ALSA+ 24H за всички влакове TER  ли важи?

2.      Доколкото разбрах се валидира първия път като се използа и след това не се валидира повече и важи до полунощ на деня в който е валидирана. Така ли е?

3.      Билета при закупуване има ли дата или валидацията определя датата му? Мога ли да купя например 3 билета, които да изполвам в три последователни дни?

4.      За района на Колмар и селцата - ALSA+ 24H-Département-Haut-Rhin. Това ли е билета? В този билет включва ли се и влак Колмар – Сейнт Луис (към летище Basel-Mulhouse-Freiburg)? Обмисляме дали да пътуваме с влак и автобус 11 за връщането или по-сигурно е да вземем билети за Flixbus, но с него ще сме 4 часа по-рано на летището и ми се вижда загубено време. Има ли вероятност да няма места за влака и ако този билет важи, трябва ли да правим нещо допълнително или просто се качваме на влака? Има възможност да купим и предварително билети за влака до Сейнт Луис (дава 8,75 евро цена на билета за група от 10 човека), но ако важи картата ще ни е по-изгодно. Билета важи ли и за градския транспорт - абтобуси, трамвай и т.н. в рамките на градчета и селата?

5.      Билета ALSA+ 24H  - Région- Alsace какво включва? Може ли да се използа за влак Страсбург-Колмар и след това в Колмар и селцата наоколо? Билета важи ли и за градския транспорт - абтобуси, трамвай и т.н. в рамките на градовете и селата?

За момента това са въпросчетата, но със сигурност ще има още, след като избистрим програмата. Благодаря предварително.

Осъществихте ли пътуването, и как го сглобихте, че глася такъв маршрут и аз…

Публикувано:
преди 1 час, Райска птица каза:

Осъществихте ли пътуването, и как го сглобихте, че глася такъв маршрут и аз…

Да. Всичко мина по план, с изключение на закъснял полет на връщане, но не беше  проблем. В Баден-Баден ни хареса-хубави паркове за разходка, но според мен повече от един ден няма какво да се прави (разбира се ако не решите да ползвате СПА-ние пропуснахме). До Страсбург пътувахме с влак с едно прекачване, само това намерихме, билети бяхме купили предварително (бяхме много изненадани,че на междинната спирка никъде намаше тоалетни и всички които питахме казаха "във влака" 🙂 ). В Страсбург бяхме също ден. До Колмар също пътувахме с влак, билети взехме в деня на пътуването, цената е една и съща. Колмар и селцата наоколо са прекрасни, въпреки че не бяха нацъфтяли всички цветя. Не сме ползвали ALSA. За селцата си вземахме билети от шофьора - билетите важат 2 часа по маршрута  и в двете посоки. От понеделник ще мога да дам повече информация, че не са при мен записките от пътуването. Ако нещо конкретно те интересува, питай, ще се радвам да помогна.

• Харесвам 2
Публикувано:

@Райска птица

Връщам се да дам още малко полезна информация - основно за Колмар и околностите. Бяхме в делнични дни от 25-28.04.2023 (доколкото видях има изгодни за почивните дни  ALSA билети, важащи за няколко човека, но не можехме да ги ползваме). Пътуването Страсбург-Колмар с влак - 14.10 евро купени преди пътуването на гарата. А Колмар е прекрасен, не ми омръзна да бродя  по уличките му всеки ден като се връщахме от селцата. Информация за авобусите и актуални разписания взехме от туристическото бюро - https://goo.gl/maps/TCcarqNqWD6jAVYBA

на 26.04. отидохме до Ribeauvillé и Riquewihr - автобус 68R016 - спирка Place Scheurer Kestner (зад киното - 48.082363, 7.355496) - билет 4 евро (от шофьора, важи 2 часа, може да слиза и със същия билет да продължиш със следващия или да се върнеш с него, ако е в рамките на двата часа). На нас ни трябваше и още един билет за връщане.

на 27.04. Kaysersberg- Kientzheim-Ammerschwihr - автобус 68R013 - спирка Colmar Théâtre (тук голямо търсене беше, че бяха скъсали разписанието от спирката, а имаше доста спирки в района с това име) - 48.080075, 7.354639 (за всеки случай проверете и спирка Théâtre Quai F - 48.079889, 7.354571, че Google Maps там го дава, а от толкова тичане тогава да не изтървем автобуса не запомних от къде точно се качихме) - билет 3 евро (от шофьора). Слязохме в Kaysersberg, от там през лозята пеша към Kientzheim и пак пеша към Ammerschwihr и от там се върнахме. Вторите две не са много туристически и беше много спокойно и приятно.

на 28.04. понеже FlixBus за летището Basel беше в 15.35 направихме кратка разходка до Eguisheim (което ми остана в сърцето) - автобус 68R030 - спирка

Gare SNCF - 48.071705, 7.346501 (като застанете с лице към гарата в ляво последната спирка) - билет 3 евро (от шофьора - тук използвахме билета и за отиване и връщане). 

Багажа оставихме в Colmar Cycling Vélodocteurs https://goo.gl/maps/6FTB6nXdfQui9MiJ8 - намира се веднага в дясно от централната сграда на гарата, срещу 2-3 евро на раница. Благодаря, че някой го беше споделил тук във форума, страхотна работа ни свърши.

Спирката на FlixBus на гарата е ето тук https://goo.gl/maps/fNePxjkf5zdkNjVj7

Едно наум на летището в Базел. Минахме много бързо на митница, но след това забихме час и половина на паспортен контрол, и ако полета ни не закъсняваше със сигурност го изпускахме.

Снимки от селцата ще кача в близките дни. Ако има нещо - питайте, каквото мога ще помогна.

20230425_182225.jpg

20230426_104201.jpg

20230426_175534.jpg

20230425_124401.jpg

20230425_125434.jpg

• Харесвам 10
  • Браво 3
Райска птица
Публикувано:
преди 2 часа, ESK каза:

@Райска птица

Връщам се да дам още малко полезна информация - основно за Колмар и околностите. Бяхме в делнични дни от 25-28.04.2023 (доколкото видях има изгодни за почивните дни  ALSA билети, важащи за няколко човека, но не можехме да ги ползваме). Пътуването Страсбург-Колмар с влак - 14.10 евро купени преди пътуването на гарата. А Колмар е прекрасен, не ми омръзна да бродя  по уличките му всеки ден като се връщахме от селцата. Информация за авобусите и актуални разписания взехме от туристическото бюро - https://goo.gl/maps/TCcarqNqWD6jAVYBA

на 26.04. отидохме до Ribeauvillé и Riquewihr - автобус 68R016 - спирка Place Scheurer Kestner (зад киното - 48.082363, 7.355496) - билет 4 евро (от шофьора, важи 2 часа, може да слиза и със същия билет да продължиш със следващия или да се върнеш с него, ако е в рамките на двата часа). На нас ни трябваше и още един билет за връщане.

на 27.04. Kaysersberg- Kientzheim-Ammerschwihr - автобус 68R013 - спирка Colmar Théâtre (тук голямо търсене беше, че бяха скъсали разписанието от спирката, а имаше доста спирки в района с това име) - 48.080075, 7.354639 (за всеки случай проверете и спирка Théâtre Quai F - 48.079889, 7.354571, че Google Maps там го дава, а от толкова тичане тогава да не изтървем автобуса не запомних от къде точно се качихме) - билет 3 евро (от шофьора). Слязохме в Kaysersberg, от там през лозята пеша към Kientzheim и пак пеша към Ammerschwihr и от там се върнахме. Вторите две не са много туристически и беше много спокойно и приятно.

на 28.04. понеже FlixBus за летището Basel беше в 15.35 направихме кратка разходка до Eguisheim (което ми остана в сърцето) - автобус 68R030 - спирка

Gare SNCF - 48.071705, 7.346501 (като застанете с лице към гарата в ляво последната спирка) - билет 3 евро (от шофьора - тук използвахме билета и за отиване и връщане). 

Багажа оставихме в Colmar Cycling Vélodocteurs https://goo.gl/maps/6FTB6nXdfQui9MiJ8 - намира се веднага в дясно от централната сграда на гарата, срещу 2-3 евро на раница. Благодаря, че някой го беше споделил тук във форума, страхотна работа ни свърши.

Спирката на FlixBus на гарата е ето тук https://goo.gl/maps/fNePxjkf5zdkNjVj7

Едно наум на летището в Базел. Минахме много бързо на митница, но след това забихме час и половина на паспортен контрол, и ако полета ни не закъсняваше със сигурност го изпускахме.

Снимки от селцата ще кача в близките дни. Ако има нещо - питайте, каквото мога ще помогна.

20230425_182225.jpg

20230426_104201.jpg

20230426_175534.jpg

20230425_124401.jpg

20230425_125434.jpg

Страхотни указания, благодаря много!

Публикувано:

Някакви предложения за нощувки за Страсбург, Колмар и Молюз , Базел около летището.  Търся естествено бюджетни места, защото става въпрос за 7 нощувки септември. Не  намирам даже хостели, апартаментите нямат безплатно анулиране или ако имат е примерно 6 август. @ESK вие как се оправяхте с нощувките? 

Публикувано:
преди 3 часа, traveler каза:

Някакви предложения за нощувки за Страсбург, Колмар и Молюз , Базел около летището.  Търся естествено бюджетни места, защото става въпрос за 7 нощувки септември. Не  намирам даже хостели, апартаментите нямат безплатно анулиране или ако имат е примерно 6 август. @ESK вие как се оправяхте с нощувките? 

В Страсбург бяхме в City Residence Access Strasbourg  https://www.booking.com/Share-RwZqQJ близо до гарата, че пристигахме с влак от Баден-Баден и на следващия ден заминавахме за Колмар пак с влак. Това беше най-бюджетното и удобно за нас - студиата са прилични, има и кухня и посуда, няма тераси и балкони (за пушач като мен е проблем, но за ден става), има помещение за багаж. Винаги резервираме апартаменти, но тук ни трябваше къде да оставим багажа като пристигнем, да обикаляме и после да се настаним привечер - около 29,50 евро на човек излезе нощувката (бяхме резервирали 5 студиа, че бяхме скромна група от 10 човека), безплатното анулиране беше 2-3 дни преди настаняването.

В Колмар след дълъг избор се спряхме на този апартамент https://www.booking.com/Share-Bu0JBTF . Имаше си всичко необходимо, беше на 2 мин. от центъра, през улицата има голям супермаркет работещ до късно, влизането с код за отключване на кутията с ключа. Е, имаше някакъв проблем централен с интернета и нямаше WI-FI, но е ЕС мисля, че това вече не е проблем, както и останахме без топла вода последния ден, но и това не успя да развали хубавото впечатление от апартамента. 4 стаи, към едната има баня с тоалетна (не съм сигурна дали не се отдава и отделно, защото има отделен вход отвън), огромен кухньо-хол както ги наричам аз, отделна баня и отделна тоалетна с перално помещение. Излезе ни около 25 евро нощувката на човек, безплатното анулиране беше месец преди настаняването - бяхме 3 нощувки.

В Баден-Баден (ужасни цени на настаняванията) избрахме Apparthaus Pfeifer https://www.booking.com/Share-nGa9kIz - два апартамента с по две спални - много хубави, чисти и удобни, с прекрасно местоположение, много учтиви собственици, проблема е пак, че бяха без тереси - бяхме две нощувки (сега гледам, че мин. нощувки е станал 3), около 37 евро нощувката.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 часа, traveler каза:

Сен-Луи - има няколко места за настаняване- единият апартамент даже гледах, че е с анулиране до предния ден. Сен- Луи е на 1-2 км от летището, има шатъл.

Иначе за 1 нощувка или за всички търсите наоколо?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, aleksandrina каза:

Сен-Луи - има няколко места за настаняване- единият апартамент даже гледах, че е с анулиране до предния ден. Сен- Луи е на 1-2 км от летището, има шатъл.

Иначе за 1 нощувка или за всички търсите наоколо?

Благодаря, сам съм и не ме устройва, но се ориентирах към друг.

Резервирал съм три нощувки в Страсбург, една в Сен Луи. Остават 3 нощувки, чудя се дали и трите да са в Колмар или две + една Молюз.

Някакви идеи?

Публикувано:
преди 26 минути , traveler каза:

Благодаря, сам съм и не ме устройва, но се ориентирах към друг.

Резервирал съм три нощувки в Страсбург, една в Сен Луи. Остават 3 нощувки, чудя се дали и трите да са в Колмар или две + една Молюз.

Някакви идеи?

Ще потърся апартаментчето, в което бяхме в Колмар. Не беше многоцифрено, на удобно място... и ще пиша. 🙂 

Edit: за септември е свободен 4-5 дни, но само за по нощувка.

Edit 2: Това е на чудесно място в Колмар.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.