iaia_mama Публикувано: 26 август, 2017 Публикувано: 26 август, 2017 Цитат ...Не мога да не ви покажа и тези стари коли... Ееми, като си нЕмат цигани... да си им ръждясват колите из пЕсъците 1 6
Популярно мнение Tedy Публикувано: 26 август, 2017 Автор Популярно мнение Публикувано: 26 август, 2017 В Уолвис бей, който се оказа сравнително голям град търсихме квартира отново на място. Исках почивка в нормално легло и баня. На 5тия или 6тия опит попаднахме в къщата на Ендрю. Хубава стая и обща кухня за 600/нощ. Пак от него букнахме тур до Sandwich harbour. Частен тур за двамата 1600 /човек с включено хапване. В друга фирма ни предлагаха за 1300, но в група и без храна. С тура нямахме особен късмет, заради прилива не стигнахме крайната точка, а нямаше и слънце. Не видяхме истинския цвят на дюните. За компенсация на връщане гледахме фламингота и пеликани. Близките солници привличат много от горните птици. Снимките им са на Влади. А днес снимахме и знамето на дюна 7, която според Уикипедия била най-високата в Намибия - 388м. Събота е и местните са излезли на пикник. Музика, танци, манджа, пълна програма. Хапваме морска храна иии днес най-после ни смениха колата и продължаваме с модела, който бяхме букнали от самото начало. 3 дни активна почивка, от утре зачезваме на север. Първо пейзажи, а после и племето химба. Преди 1 час, iaia_mama каза: Ееми, като си нЕмат цигани... да си им ръждясват колите из пЕсъците Хаххааа, да им пратим малко да разчистят. 51 4
Botko Публикувано: 27 август, 2017 Публикувано: 27 август, 2017 Песъци...ДеЮнее...полета пълни с пустиня!!! Красиво е с тези багри и страната е уникална.Уж си в Африка пък с немски порядък И някой спомена за внос цигани.Стигне ли се до там,антилопите ще станат предпазливо-страхливи и ще са в "Червената книга". Намибия си е подредена по добре от немскоезични ...ноСър-чета! Кефя ви се! П.С. Юни..Елиа видя какво е голяма дюна.Аз обаче я гледах отдолу Парен ,пясък(каша) духа. 4
Tedy Публикувано: 27 август, 2017 Автор Публикувано: 27 август, 2017 преди 8 минути , Botko каза: Песъци...ДеЮнее...полета пълни с пустиня!!! Забрави диамантите, имат си доста. За другото си прав, подредена държава, но африканска. Но били пред банкрут според хазяина, та това ще се промени. преди 1 час, milenita каза: Нямам думи. Пътешествие-мечта Моите мечти не са свързани с пътувания, но ако бяха, това щеше да е едно от тях. Убийствени пейзажи, все едно съм в рая. Интересно ми е как ще е при племената. 3 1
milenita Публикувано: 27 август, 2017 Публикувано: 27 август, 2017 Чакам с нетърпение снимки от племената! 1
Tedy Публикувано: 27 август, 2017 Автор Публикувано: 27 август, 2017 В контакт съм с гид, който е химба, надявам се да уреди да остана при тях 2 нощи. Абе забавно ще е, 100%. И дано, дано на север да е по-топло. 1 2 1
milenita Публикувано: 27 август, 2017 Публикувано: 27 август, 2017 Леле лелее ще е лудница. Вече дори не знам дали завиждам благородно 2
Tedy Публикувано: 27 август, 2017 Автор Публикувано: 27 август, 2017 преди 1 минута , milenita каза: Леле лелее ще е лудница. Вече дори не знам дали завиждам благородно Спането при химбите трябва задължително да се случи. Но искам и още нещо да видя, което ще е по-трудно, на място ще се решава. 2 1
Topfly Публикувано: 27 август, 2017 Публикувано: 27 август, 2017 Преди 1 час, Tedy каза: И дано, дано на север да е по-топло. С голям интерес следя темата, която ме връща към едни приятни спомени за една от любимите ми африкански дестинации Защо обаче избрахте да пътувате зимата? Аз бях ноември месец и времето беше перфектно. 2
Tedy Публикувано: 27 август, 2017 Автор Публикувано: 27 август, 2017 преди 9 минути , Topfly каза: С голям интерес следя темата, която ме връща към едни приятни спомени за една от любимите ми африкански дестинации Защо обаче избрахте да пътувате зимата? Аз бях ноември месец и времето беше перфектно. Причината е ваканцията на децата, съобразяваме се с нея. Няма как. 1
FlyTraveler Публикувано: 27 август, 2017 Публикувано: 27 август, 2017 Супер ви върви пътешествието, следя го с интерес. Може малко да ви е било студено, но пък в Етоша ще бъдете в топ сезон. Не се сетих да ви кажа, че за Quiver Tree Forest по-добрият лагер е Mesosaurus Fossil Bush Camp. Те също си имат гора с такива дървета, поне толкова красива както "официалната", като къмпинга им е в самата гора м-у quiver trees. Другите са се изхитрили, заградили са дърветата с ограда и събират вход Пластмасовите къщички пък са ги взели от железниците - специално са били направени за техните работници. На другият ден си платих и видях и "официалната гора" де, да не би да изтърва нещо, но такива дървета си има колко искаш наоколо. 6
Tedy Публикувано: 27 август, 2017 Автор Публикувано: 27 август, 2017 Флай, късно пристигнахме, а другия къмпинг беше по-далеч, това беше определящо за избора. Снощи напазарихме и малко сувенири. 24 2
bay_kolio Публикувано: 27 август, 2017 Публикувано: 27 август, 2017 На 26.08.2017 г. в 15:15, Tedy каза: бегом към банята. Бях супер мотивирана да не изпусна изгрева и най-после да го видя, че вече си тръгвах. С войнишка бързина се оправих иии ... пак не бяхме Винаги успяваш да ни докажеш, че усилията си заслужават. Браво 1 1
Популярно мнение Tedy Публикувано: 28 август, 2017 Автор Популярно мнение Публикувано: 28 август, 2017 (редактирано) Spitzkoppe, много впечатляващ парк. Земната гравитация тук се подчинява на други закони и правила. Нямам обяснение как големи късове скали стоят на наклон, при това на тясната си страна без да падат. Все едно гигантски магнит ги държи заковани на мястото им и така откак свят светува. Нямам търпение като се върна в София да прочета повече информация за парка и скалите. Пропуск, че не съм го направила преди да тръгна. Много красиво, уникални форми, места за катерене, а това което мен ме доведе тук е естествен отвор в скала, наречен Bridge. Местните говорят с оня особен звук, който съм чувала в "Боговете сигурно са полудели". Вероятно бушмени. В района се продават много необработени естествени камъни, различна големина, най-вече аметисти. Цена на къмпинг 300 + 170 за вход. Bushmen's paradise, идеалното място за екзерсис. Нашето място за къмпинг. Този кемпер е много по-удобен, има голямо легло и повече екстри по оборудването. Скали с интересни форми. Направо съм се размазала от кеф. Позицията за катерачи. Редактирано 28 август, 2017 от Tedy 57 4 1 4
boogy83 Публикувано: 28 август, 2017 Публикувано: 28 август, 2017 Добре де, какви са температурите през тая зима там? Все си мисля, че вие жените преувеличавате за студа и ако е под 35 градуса ви е студено Мен ми се струва идеално от снимките Та колко градуса е сега там? 1
Tedy Публикувано: 28 август, 2017 Автор Публикувано: 28 август, 2017 (редактирано) Много варират температурите. В началото беше 5 - 15 + вятър. Днес на север вече е над 30. Сега сме в Kamanjab. Много хубав къмпинг. Цена 240, направо евтиния. Утре започваме тур при химбите и е тооооплооооо. Зареждам всички батерии, че и ток може би няма да имаме в близките 2 дни. На 27.08.2017 г. в 18:10, bay_kolio каза: Винаги успяваш да ни докажеш, че усилията си заслужават. Браво Бай Кольо, винаги готова. Редактирано 28 август, 2017 от Tedy 11
FlyTraveler Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 (редактирано) Убийствено е в Спитцкопе, за съжаление просто нямахме време да отидем до там и го видях и снимах само отдалеч. Снимките (твоите имам предвид) са прекрасни! Местните не са бушмени (San people), като от филма "Боговете сигурно са полудели", нещо си се объркала. Те не живеят там, а в Калахари. С тях прекарах време и ги снимах. Вижте дали освен Химба можете и да посетите племето Хереро, много са интересни, с едни виткориански дрехи и шапки ходят жените. Основно живеят в Намибия, но съм ги виждал и в Ботсвана. Редактирано 29 август, 2017 от FlyTraveler 7 1
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 Аз ги питах и казаха, че в района не живеят бушмени, но говорят по подобен начин. Хереро ги гледах на снимки, около столицата са, но няма да има време.
Topfly Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 10 минути , Tedy каза: Аз ги питах и казаха, че в района не живеят бушмени, но говорят по подобен начин. Хереро ги гледах на снимки, около столицата са, но няма да има време. И ние видяхме едни деца в Намибия, които си говореха, като щракаха с езика, но не успяхме да разберем от кое племе са Някъде бях чел, че това са най-древните езици в света от които са се развили всички останали езици. 3
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 Звучат много странно и смешно, като детска игра. преди 16 минути , Topfly каза: И ние видяхме едни деца в Намибия, които си говореха, като щракаха с езика, но не успяхме да разберем от кое племе са Някъде бях чел, че това са най-древните езици в света от които са се развили всички останали езици. Да похваля къмпинга ни, много добре уреден, с немска прецизност за детайлите. Дори простир си имаме. Стискайте палци да съм нацелила свестен гид и да ми покаже, каквото търся. Нетът в градовете е съвсем приличен. Ваучер 1Гб е 50. 22 1
Гост Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Ох, много ме кефи този стил на обикаляне... Като му дойде времето, дано намеря някой мераклия да сподели същата дивотия... хаха... Благодаря ти искрено за отделеното време да споделяш!
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 преди 10 минути , Rainy каза: Като му дойде времето, дано намеря някой мераклия да сподели същата дивотия... хаха.. Дано, защото е голям кеф. Къмпингите им са много хубави. Бани, тоалетни, всичко е чисто и уредено като за европейци. На повечето собствениците са немци. 6
Nati Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Чудя се - по тези места има ли някакви опасни животни ??? Съжалявам за тъпия въпрос, просто нямам никаква представа от тази част на света 1
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 преди 4 минути , Nati каза: Чудя се - по тези места има ли някакви опасни животни ??? Съжалявам за тъпия въпрос, просто нямам никаква представа от тази част на света Скорпиони, змии, хищници, но ние нищо не сме нацели до момента. Край пътя има диви животни, вчера видяхме доста диви прасета, преди това антилопи, маймуни. Комари няма. 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега