Topfly Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 11 минути , Tedy каза: Дано, защото е голям кеф. Къмпингите им са много хубави. Бани, тоалетни, всичко е чисто и уредено като за европейци. На повечето собствениците са немци. В Ботсвана в къмпингите раздават дори безплатно презервативи Така се борят с разпространението на СПИН. 2 1
Nati Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 3 минути , Tedy каза: Скорпиони, змии, хищници, но ние нищо не сме нацели до момента. Край пътя има диви животни, вчера видяхме доста диви прасета, преди това антилопи, маймуни. Комари няма. аз по-скоро се чудех за тези хищници, ако почнат да се мотаят наблизо.... въпреки, че и дивите прасета може да не са добра компания Е, дано да имате късмет и да не нацелите нещо 1
Topfly Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 27 минути , Rainy каза: Ох, много ме кефи този стил на обикаляне... Като му дойде времето, дано намеря някой мераклия да сподели същата дивотия... хаха... Благодаря ти искрено за отделеното време да споделяш! Виж предложенията на https://nomadtours.co.za/ Аз минах по този маршрут, но в обратна посока цък 4
chandni Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Благодаря за виртуалните разходки, Теди! Намибия ми е отколешна мечта. Дано някой ден се сбъдне! 1
П.Кръстев Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 (редактирано) Снимките са страхотни, чудесно пътешествие сте спретнали! Едно организационно въпросче от мен: по-назад в темата видях информация за кемпера, но не видях от коя компания е взет, може ли да им направиш една реклама? Редактирано 29 август, 2017 от П.Кръстев 2
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 преди 2 минути , П.Кръстев каза: Снимките са страхотни, чудесно пътешествие сте спретнали! Едно организационно въпросче от мен: по-назад в темата видях информация за кемпера, но не видях от коя компания е взет, може ли да им направиш една реклама? www.britz.co.za 5
mililia Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 4 часа, Rainy каза: Ох, много ме кефи този стил на обикаляне... Като му дойде времето, дано намеря някой мераклия да сподели същата дивотия... хаха... Благодаря ти искрено за отделеното време да споделяш! Мен по принцип пустинята винаги ме е привличала, ама след снимките на Теди от парка с дюните вписах Намибия за посещение в списъка "Ако имам много пари". 4 3
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 преди 13 минути , mililia каза: Мен по принцип пустинята винаги ме е привличала, ама след снимките на Теди от парка с дюните вписах Намибия за посещение в списъка "Ако имам много пари". В Намибия може и бюджетно, но трябват двама с джип и спане на палатка. Къмпингите предлагат много добри условия на приемлива цена. преди 3 часа, Topfly каза: Виж предложенията на https://nomadtours.co.za/ Аз минах по този маршрут, но в обратна посока цък Номадите ги срещахме често на юг. Според мен са отлична опция за бюджетно пътуване. Изобщо освободете се от предразсъдъците, че в Африка задължително трябват много пари и мислете в посока спане в къмпинг. 11
mililia Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 1 минута , Tedy каза: В Намибия може и бюджетно, но трябват двама с джип и спане на палатка. Къмпингите предлагат много добри условия на приемлива цена. В каравана бих спала, ама на палатка с всички онези влечуги и насекоми, дето могат да влизат необезпокоявано....надали. Просто се познавам и знам до къде ми стигат силите. Ама, щом е включено в списък....живот и здраве, ще стане някой ден. 5
FlyTraveler Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Може даже и без джип, почти навсякъде, включително и в парка Етоша става с обикновена sedan кола и палатка в багажника. Още по-бюджетно става. За Сосусвлей може да се остави колата на един паркинг преди Deadvlei и да се вземат 4Х4 совалки, които са там специално да превозват туристите, пътуващи с обикновени коли. 7
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 (редактирано) преди 5 минути , mililia каза: всички онези влечуги и насекоми, дето могат да влизат Насекоми няма, поне до момента и в този сезон. Палатките са на покрива на джипа и предполагам се затварят плътно. Не те убеждавам, просто хората са го измислили да е безопасно и масово туристите пътуват по този начин. А номадите разпъват едни големи палатки, в които може прав да стоиш, но май са за двама. Еми, дивите животни се плашат от хората, не си представям да се мотаят спокойно наоколо сред светлини, шум и хора. Редактирано 29 август, 2017 от Tedy 8
Гост Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Аз нямам проблем със спане на палатка - отгоре върху джипа - особено след спане на едно дърво в Южна Африка Къмпингите са чудесно устроени, убедена съм. Имам проблем с намиране на спътници за такава идиотия, щото сама нямам топки да го направя - не друго, а не мога да помпам гуми... хаха.. А и е важно да имаме отделни легла - смятам личното пространство за важно при едно дълго пътуване. Все някога ще се случи Теди, благодаря за вдъхновението!
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 Сутринта гледах нашите съседи, семейство с две малки деца. Пътуват бюджетно с два джипа и спят в палатки на покрива. Децата спят в отделна палатка сами, а са малки. Начин се намира. 6
chandni Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Тииии, джиповете остави на нас... Планове за Намибия още няма, камо ли билети, но джипа вече съм си го харесала! 6 2 3
Tedy Публикувано: 29 август, 2017 Автор Публикувано: 29 август, 2017 Кемперът е пълен с чували брашно, подарък за химбите. Йей, вълнувам се. Гидът ни също е от това племе. преди 2 минути , chandni каза: Тииии, джиповете остави на нас... Планове за Намибия още няма, камо ли билети, но джипа вече съм си го харесала! Ами да, виж колко яко изглежда. 21
chandni Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 преди 31 минути , Tedy каза: Ами да, виж колко яко изглежда. Супер изглежда, да 1
Гост Публикувано: 29 август, 2017 Публикувано: 29 август, 2017 Преди 1 час, chandni каза: Тииии, джиповете остави на нас... Планове за Намибия още няма, камо ли билети, но джипа вече съм си го харесала! Аууууу... плюс един за такъв джип
Tedy Публикувано: 31 август, 2017 Автор Публикувано: 31 август, 2017 От 2 дена съм при химба... пълна лудница е, направо съм пощръкляла. Заснела съм повече кадри, отколкото за двете седмици преди това. Много се забавлявам, очаквайте разкази и включване при първа възможност. 38 6 1
AlexandraKo Публикувано: 31 август, 2017 Публикувано: 31 август, 2017 Теди, какво папкат тези химби, че са такива дундички? Аз останах с впечатление, че гладуват, нали им носиш брашно. 1 3
Tedy Публикувано: 31 август, 2017 Автор Публикувано: 31 август, 2017 Имат си крави, кози и кокошки. Основно и всеки път се хранят с царевична каша. И в двете села снимах как убиват крава и я разкостват. Сега пада голямо ядене. 4 2
AlexandraKo Публикувано: 31 август, 2017 Публикувано: 31 август, 2017 преди 31 минути , Tedy каза: Имат си крави, кози и кокошки. Основно и всеки път се хранят с царевична каша. И в двете села снимах как убиват крава и я разкостват. Сега пада голямо ядене. А как я готвят? Да вземеш някоя рецепта.Царевица откъде? Отглеждат ли разни работи на полето?
Tedy Публикувано: 31 август, 2017 Автор Публикувано: 31 август, 2017 Купуват царевично брашно и с вода бъркат на огъня. Месото на кравата го варят. 1
Polina Публикувано: 31 август, 2017 Публикувано: 31 август, 2017 преди 2 минути , Tedy каза: Купуват царевично брашно и с вода бъркат на огъня. Намибийски качамак . 3
Tedy Публикувано: 31 август, 2017 Автор Публикувано: 31 август, 2017 преди 3 минути , Polina каза: Намибийски качамак . Да, но без добавки и е малко блудкав. Естествено пробвах, само кравата не съм. 6
Sju Публикувано: 31 август, 2017 Публикувано: 31 август, 2017 преди 51 минути , AlexandraKo каза: Аз останах с впечатление, че гладуват, нали им носиш брашно. Там, където има туристи, се съмнявам да гладуват. Интересът към племената не е малък. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега