Прескочи до съдържание

Сицилия - съвети, предложения, маршрути...

Duke

Препоръчани мнения

Публикувано:

Три нощувки в Таормина ми се виждат много, но пък знам ли ... ако правите планински преходи. На мен много ми хареса Агридженто. Също да кажа, че Ното и Модика трудно ще ги комбинирате в един ден от Сиракуза, ако сте с обществен транспорт. Поне миналото лято нямаше удобни автобуси и успяхме да видим само Ното, но си заслужаваше.

Публикувано:

Таормина и аз смятам, че са и много 3 дни. Особено при условие, че няма да се гмуркате там. Но пък единият ден от там спокойно може да отскочите до Катания, което според мен си заслужава :) Покрай рибния пазар има уникални ресторантчета с прясна риба, които предлагат незабравими вкусни моменти. 

На Етна по това време може и да има сняг, но предполагам, че ще е в по-високите части, така че долу сигурно ще можете да се разходите без проблеми.  Етна определено си е преживяване, знам че в подножието му има доста пещери, до които стигат джиповете, но забелязахме и хора с трекинг екипировка, които явно ги бяха достигнали и без помощта на 4 колела, така че явно е постижимо :) 

В Палермо бих посетил пицария Фрида, но най-добре с една бърза резервация от хотела , защото е доста търсено място, но има и защо да е така ;)

Публикувано:
преди 15 часа, pamela каза:

Също да кажа, че Ното и Модика трудно ще ги комбинирате в един ден от Сиракуза, ако сте с обществен транспорт. Поне миналото лято нямаше удобни автобуси и успяхме да видим само Ното, но си заслужаваше.

Има влакове.

Публикувано:

Благодаря много за мненията! В деня за Етна, ако условията не са подходящи, най-вероятно ще отскочим до Катания.

Относно югоизточния бароков регион, след подробно преглеждане на транспортните опции и фактът, че ще е събота, прецених, че повече от една дестинация просто е невъзможно и безмислено начинание. Та, което автентично място в региона препоръчвате?

Някой има ли впечатления от ждрелото Алкантара, струва ли си в това време на годината (Април)?

• 1 месец по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Да изтупам малко темата от прахта :). Кое градче бихте избрали между Таормина, Пиаца Армерина и Калтажироне? Освен това, Пиаца Армерина и Калтажироне могат ли да се комбинират в един ден с градски транспорт?

Редактирано от Зани
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:
На 2/6/2018 в 10:33, Зани каза:

Да изтупам малко темата от прахта :). Кое градче бихте избрали между Таормина, Пиаца Армерина и Калтажироне? Освен това, Пиаца Армерина и Калтажироне могат ли да се комбинират в един ден с градски транспорт?

Малко късен отговор, но аз определено съм за Таормина. За Калтаджироне имах големи очаквания, но останах много разочарована, след другите градове ми се стори ужасно мръсен,сив и безинтересен. Пиаца Армерина не сме разглеждали, но изглеждаше красиво ..  За вилата тряба да се отделят мин. 3 часа според мен. В Таормина бяхме само за няколко часа, но най-ми хареса - цветно, красиво, ресторанчета и кафенца ...

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!Ние пак тръгваме за любимата Сициля утре.Някой нещо ново да сподели,което не е за пропускане?Като се върнем другия уикенд ще споделям:)Хубав ден!

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, nady_xx каза:

Здравейте!Ние пак тръгваме за любимата Сициля утре.Някой нещо ново да сподели,което не е за пропускане?Като се върнем другия уикенд ще споделям:)Хубав ден!

Според мен, нищо в Сицилия не е за пропускане😑. Ама, аз съм пристрастена.

Не знаем какво сте видяли и какво не, за да даваме предложения.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

За август замислям една кратка почивка някъде из средиземноморието. Катаниа е един от градовете към които ме тегли по-така. Но добра идея ли е като цяло пътуване до там през Август? Някой дали е бил по това време на годината и може ли да сподели как е климата?

• Харесвам 1

Ами, жега е голяма.В момента сме тук и е много горещо на плажа. Кажи-речи, само ние целодневно сме на морето,другите изчезват  къде 12. Ние сме гущери и под чадър не седим,но през август така не става.

Редактирано от AlexandraKo
Публикувано:

Ние не сме от много плажните натури. Представям си го до обяд и после хапване в ресторантче, релакс в хотела и късни следобедни разходки из града. С такъв план дали може да се получи или и в късния следобед и ранна вечер е също жега?

Публикувано:

В Катания няма нищо, повече от ден престой е загуба на време. Бяхме в края на юни миналата година и в 09.30ч беше 36градуса .

• Харесвам 2
преди 37 минути , gery_2431 каза:

Разбрах 🙂 . Отпада. Лошо е, че все към южни дестинации ме тегли 🙂 .

Ние бяхме три дни в началото на юли миналата година. Убийствена жега, стигна и до 45 градуса, но явно уцелихме някаква мощна африканска въздушна маса. Единственото място, където избягахме от жегата, беше горе на вулкана Етна 😄  И дори само заради това няма как да се изкажа зле за лятната Сицилия 😉. От Катания за нула време може при желание да се качите горе и да свалите 20-25 градуса по Целзиевата скала.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 3
Публикувано:

Едно бързо въпросче.

Кой плаж да избера за един предиобед?

- Calamosche Beach,

- Spiaggia Marianelli

- Eloro Beach

- Beach Pizzuta

Или пък някой съвсем друг?

Основен критерии - да не е много населен/урбанизиран.

По-малко ходене от паркинга - по-добре

Да не е някой силно чакълест

Абе … плаж да си е.

А и най-важното - да е между Marzamemi и Syracuse

Fontane Bianche Beach - гледах го. Но точно той ми се вижда доста населен, та не знам дали си струва?  🤔

Публикувано:

Ах и аз от това се интересувам. Даже зададох въпрос в другата тема за плажовете в Сицилия, но нещо се загуби. 

По принцип съм харесала San Lorenzo Beach, но ми се струва, че ще ти дойде населен.

Александра явно почива активно и не ни ообръща внимание 😋

• Благодаря 1
преди 7 минути , dikrasteva каза:

Ах и аз от това се интересувам. Даже зададох въпрос в другата тема за плажовете в Сицилия, но нещо се загуби. 

По принцип съм харесала San Lorenzo Beach, но ми се струва, че ще ти дойде населен.

Александра явно почива активно и не ни ообръща внимание 😋

Да, доста е пренаселен. Така ми се вижда по снимките в Интернет.

А за @AlexandraKo - е така я тагни.

Да видим сега ще посмее ли да не се обади. 🙂 

Коя е тази друга тема? Че аз от двеста теми - тази съм я изпуснал, … или не мога си спомня...

Редактирано от ven62
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 28 минути , ven62 каза:

А и най-важното - да е между Marzamemi и Syracuse

В този участък ние бяхме на плажа на Авола. 

Приятен е, не е много претъпкан. 

Но не е и като другите по-диви плажове, които си посочил по-горе 

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Да, доста е пренаселен. Така ми се вижда по снимките в Интернет.

А за @AlexandraKo - е така я тагни.

Да видим сега ще посмее ли да не се обади. 🙂 

Коя е тази друга тема? Че аз от двеста теми - тази съм я изпуснал, … или не мога си спомня...

Ей меее!Аз казвам Ното Марина  или, в краен случай Авола.

Но не в събота -неделя,че е пълно с местни люде.

Извинете,че се забавям,ама сме в пълен релакс. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Сицилианските специалитети в нова тема:

Ааа, браво, чудесно си направил! Манджата Сицилиана е достойна, да си има отделно внимание.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.05.2018 г. в 12:06, nady_xx каза:

@nady_xx, чакаме те да споделиш за Сицилия.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.