Прескочи до съдържание

Южна Америка - бързи въпроси

Георги

Препоръчани мнения

Имам билети за Колумбия с Турските авиолинии, в информация към билета пише, че трябва ПСР тест, направен до 96 часа преди влизането в държавата, а и няма дума за освобождаване от тази формалност при наличие на ваксина. Моля тези, които са ходили скоро, да споделят преки впечатления за изискванията във връзка с КОВИД, както и дали за Тайрона се иска ваксина за жълта треска, тъй като срещам протворечива информация.

Връзка към коментар

За Тайрона не се изисква ваксина за жълта треска.

За влизане в Колумбия - или пълна ваксинация или тест. Но питайте авиокомпанията при всички положения, защото това може да е тяхно изискване за пътуване в техните самолети.

• There is no requirement for a test when entering Colombia for fully vaccinated arrivals.
  • Those with at least one vaccination can enter if they have a PCR test with a negative result taken within 72 hours or antigen test no older than 48 hours.
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,и аз ще пътувам с круиз март месец ще съм в Санта Марта - тъй като сме с бебе на 10 месеца ,дали ще е удачно според Вас да си резервираме

пътуване до Тайрона или е по-добре да се насладим на плажовете в трада - търся съвет и предложение какво да правим в този ден.Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 56 минути , emcho каза:

Здравейте,и аз ще пътувам с круиз март месец ще съм в Санта Марта - тъй като сме с бебе на 10 месеца ,дали ще е удачно според Вас да си резервираме

пътуване до Тайрона или е по-добре да се насладим на плажовете в трада - търся съвет и предложение какво да правим в този ден.Благодаря предварително!

Само един ден ли имате? С толкова малко бебе не бих пътувала до Тайрона, утрепия си е. Останете в Картахена, има прилични плажове, насладете се на старата част. Иначе с екскурзия от самия круиз би било възможно, но бебето ще е твърде малко, за да го подлагате на толкова дълго пътуване.

Връзка към коментар

Благодаря за отговора ,ще последвам съвета Ви - ще се радвам ако може да ме насочите към някой екскурзовод ,за да мога предварително да си уредя някаква опознавателна обиколка, включваща и гмуркане😊

Връзка към коментар

Някой възползвал ли се от т.нар. free walking tours в Картахена или Богота и при запазване на тура, който по принцип е безплатен (дължи се бакшиш) ми искат данни от кредитната карта, макар и с твърдението, че е само за сериозност на резервацията. Та, въпросът ми е, ако сте използвали подобен тур при резервация, давали ли сте данни от кредитната си карта и дали това е сигурно. Ако сте използвали такива турове и сте доволни, моля да ми изпратите линк вързка, за да се възползвам и аз!

Връзка към коментар
преди 4 минути , Милена Модева каза:

Някой възползвал ли се от т.нар. free walking tours в Картахена или Богота и при запазване на тура, който по принцип е безплатен (дължи се бакшиш) ми искат данни от кредитната карта, макар и с твърдението, че е само за сериозност на резервацията. Та, въпросът ми е, ако сте използвали подобен тур при резервация, давали ли сте данни от кредитната си карта и дали това е сигурно. Ако сте използвали такива турове и сте доволни, моля да ми изпратите линк вързка, за да се възползвам и аз!

Вземи от тази платформа, за да ти е спокойно, и без това поглъща пазара навсякъде. Не пише нищо за данни от картата. 

https://www.freetour.com/cartagena

Всеки град, всеки гид е различен, поразгледай, прочети отзиви.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Вземи от тази платформа, за да ти е спокойно, и без това поглъща пазара навсякъде. Не пише нищо за данни от картата. 

https://www.freetour.com/cartagena

Всеки град, всеки гид е различен, поразгледай, прочети отзиви.

точно там гледах, при резервацията вече искат данни! вероятно е нормална практика, но все пак, пеших да питам, че после не ми се занимава с оспорени транзакции

Връзка към коментар
преди 6 минути , Милена Модева каза:

точно там гледах, при резервацията вече искат данни! вероятно е нормална практика, но все пак, пеших да питам, че после не ми се занимава с оспорени транзакции

Кога ги иска тези данни? 

След като си попълниш имена, имейл, телефон и натиснеш confirm booking, има още една стъпка, така ли? 

image.png.f8c31bef80188e652fef04c0cc53e2de.png

П.П. А, разбрах, ти искаш да си гарантираш мястото и ти иска карта. Не си го гарантирай тогава и няма да ти е необходимо. 

image.png.06a83f76315ef014c0b29c7166866bbf.png

Връзка към коментар
Преди 1 час, Милена Модева каза:

https://www.civitatis.com/es/ Туристическа платформа, в която можеш да си избереш каквото си искаш в цял свят. Изпитана е стотици пъти. Има и free tour в Картахена, не искат никакви данни от карта, правиш резервация и това е. При платените турове, няма как, плащаш с карта. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, muchachote каза:

https://www.civitatis.com/es/ Туристическа платформа, в която можеш да си избереш каквото си искаш в цял свят. Изпитана е стотици пъти. Има и free tour в Картахена, не искат никакви данни от карта, правиш резервация и това е. При платените турове, няма как, плащаш с карта. 

Много благодаря, даже направих вече резервация.

• Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте , някой да знае дали трябва да се попълва колумбийската  имиграционната форма когато се прави трансфер (без напускане на терминала или зоната за трансфер) ? 

Връзка към коментар
На 5.02.2023 г. в 9:37, Милена Модева каза:

За Картахена може без предварителна резервация. Тръгват в 10 от площада пред Часовниковата кула, точно преди да се излезе извън Стария град. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бърз ъпдейт зa Колумбия - в момента без такса за теглене с Револют са банкоматите на Davivienda. Бюро за смяна на валута в Богота, което работи и събота / неделя - от дясната страна на Музея на Златото,  (ако сте с лице към него), две обменни бюра има, едно до друго, работят до към 16:30 / 17ч.. Разликата с курса на летището не беше голяма, еврото също е с добър курс. На местата, където сменяхме, минималната сума беше 50 долара.  За по-големи групи е  много удобно придвиждането с трансфери между градовете, особено за дълги отсечки (Саленто - Хардин, Тайрона - Картахена). Цената излиза почти същата или малко по  -скъпа от тази с автобус.

CAMBIOS SMART EXCHANGE AVENIDA JIMENEZ - Google Maps

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 13.02.2023 г. в 15:31, Ивайла каза:

Бърз ъпдейт зa Колумбия - в момента без такса за теглене с Револют са банкоматите на Davivienda. Бюро за смяна на валута в Богота, което работи и събота / неделя - от дясната страна на Музея на Златото,  (ако сте с лице към него), две обменни бюра има, едно до друго, работят до към 16:30 / 17ч.. Разликата с курса на летището не беше голяма, еврото също е с добър курс. На местата, където сменяхме, минималната сума беше 50 долара.  За по-големи групи е  много удобно придвиждането с трансфери между градовете, особено за дълги отсечки (Саленто - Хардин, Тайрона - Картахена). Цената излиза почти същата или малко по  -скъпа от тази с автобус.

Здравейте, предстои ми пътуване след 20 дни, моля дайте линкове или съвети от къде да ангажирам трансферите!?

Връзка към коментар
На 13.02.2023 г. в 15:31, Ивайла каза:

Още един въпрос, щом сте с много пресни впечатления, ще съм много благодарна ако помогнете. В моя билет, купен от Турските авиолинии, пише, че поради изрично решение на летищните власти на БОГОТА - на самото летище, се изисква ПСР тест за Ковид, издаден до 96 часа преди полета. Четох го внимателно, не е изискване на държавата, а на самото летище. Вярно билета го купих миналият май и е много вероятно, тогава това да е било валидно, но сега вече, да не е. Писах на един имейл на летището в Богота да питам изрично, но никакъв отговор. Конкретно ще бъда много благодарна, ако споделите дали сте правили такъв тест, изисква ли се и т.н. Ваксинацията дали освобождава от това изискване?

Връзка към коментар

Последните изисквания за влизане в Колумбия са влезлите в сила още  на 01.05.2022г:

Effective May 1, 2022, Colombia’s Ministry of Health announced updated entry requirements for all travelers aged 18 and older arriving to Colombia.

Resolution 692 states that international travelers entering Colombia must present proof of completion of a COVID-19 vaccination scheme or either a negative antigen test taken within 48 hours prior to the originally scheduled time of embarkment or a PCR test taken within 72 hours prior to the originally scheduled time of embarkment.

A copy of the Ministry of Health’s Resolution 692 is available at:https://www.minsalud.gov.co/Normatividad_Nuevo/Resoluci%C3%B3n%20692%20de%202022.pdf 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ние бяхме седем човека, един неваксиниран, който си направи антигенен тест в деня на пътуването (въпреки че можеше 72 часа по - рано, така реши за да се избегнат недоразумения с часовата разлика). На опашката за паспортен контрол на случаен принцип искаха да видят сертификат / тест . По въпроса за миграционните форми - на никого не  я поискаха, но според мен си фигурира в системата и се вижда кой я е попълнил и кой не, затова няма смисъл да я искат още веднъж.

За трансферите ползвахме тези хора, всички бяха точни като час, услуга и отношение. Хотелите в Меделин и Тайрона дадоха една цена за трансфер и като им напомних ден преди пътуването промениха на по - висока, затова не сме ги позлвали. Освен това се пазарих когато имаме повече от един трансфер, смъкнаха някакви хиляди, които всъщност са 10 - 20 лева(разделни на седем човека), но като ти кажат 50000 по - малка цена имаш чуството, че си спестил парите за билета....

Саленто  - julian, 0057/310 393 89 55 (ползвахме за Саленто - Хардин и ни даде останалите контакти)

Меделин - John - --0057/ 311 736 81 31 ( Хардин - Меделин, Меделин - Гуатапе, до летището)

Санта Марта - 00057/ 310 369 57 74 ( летище Санта Марта - Тайрона и  Тайрона - Картахена)

Всички контакти ни ги даде първия шофьор, в Саленто, ако ви трябва трансфер в друг град, може да попитате някой от шофьорите, те се познават помежду си. 

Едно малко уточнение - Саленто - Хардин е малко над 200 км и си го пътувахме 6 часа с една малка почивка. Просто в Колумбия придвижването от точка А до точка Б става бавно...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , Ивайла каза:

Ние бяхме седем човека, един неваксиниран, който си направи антигенен тест в деня на пътуването (въпреки че можеше 72 часа по - рано, така реши за да се избегнат недоразумения с часовата разлика). На опашката за паспортен контрол на случаен принцип искаха да видят сертификат / тест . По въпроса за миграционните форми - на никого не  я поискаха, но според мен си фигурира в системата и се вижда кой я е попълнил и кой не, затова няма смисъл да я искат още веднъж.

За трансферите ползвахме тези хора, всички бяха точни като час, услуга и отношение. Хотелите в Меделин и Тайрона дадоха една цена за трансфер и като им напомних ден преди пътуването промениха на по - висока, затова не сме ги позлвали. Освен това се пазарих когато имаме повече от един трансфер, смъкнаха някакви хиляди, които всъщност са 10 - 20 лева(разделни на седем човека), но като ти кажат 50000 по - малка цена имаш чуството, че си спестил парите за билета....

Саленто  - julian, 0057/310 393 89 55 (ползвахме за Саленто - Хардин и ни даде останалите контакти)

Меделин - John - --0057/ 311 736 81 31 ( Хардин - Меделин, Меделин - Гуатапе, до летището)

Санта Марта - 00057/ 310 369 57 74 ( летище Санта Марта - Тайрона и  Тайрона - Картахена)

Всички контакти ни ги даде първия шофьор, в Саленто, ако ви трябва трансфер в друг град, може да попитате някой от шофьорите, те се познават помежду си. 

Едно малко уточнение - Саленто - Хардин е малко над 200 км и си го пътувахме 6 часа с една малка почивка. Просто в Колумбия придвижването от точка А до точка Б става бавно...

Предполагам, че сте разговаряли на испански с шофьорите?!

Връзка към коментар
преди 4 часа, Милена Модева каза:

Предполагам, че сте разговаряли на испански с шофьорите?!

На испански, но моя испански е на няколко месеца, плюс помощ от Гугъл транслейт. Сигурна съм,че съм писала с много грешки, но се разбрахме. 

Връзка към коментар
преди 1 час, Ивайла каза:

На испански, но моя испански е на няколко месеца, плюс помощ от Гугъл транслейт. Сигурна съм,че съм писала с много грешки, но се разбрахме. 

преди 1 час, Ивайла каза:

По коя комуникация общувах те, гледам, че нямат WhatsApp

Връзка към коментар

Здравейте, планирам пътуване за дълъг уикенд между Богота и Аруба или Кюрасао - доколкото се запознах, няма никакви спънки (напр. нужда от ваксинация, виза, попълване на форми, etc) за български граждани. Дали някой може финално да потвърди, че е така? 🍻

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.