Прескочи до съдържание

Великобритания - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, searus said:

Ама аз не бързам 🤣 Много ми се иска някой път да си упражня това право, но ще трябва да е когато пътувам сама, което е изключително рядко... Само трябва да отворят един сайт, какво толкова 🤣

Те не могат да го отворят тоя сайт. Ти обаче можеш да генерираш код ако имаш уседналост. Това вече могат да го проверят. 

Публикувано:
преди 9 минути , era123 каза:

Те не могат да го отворят тоя сайт. Ти обаче можеш да генерираш код ако имаш уседналост. Това вече могат да го проверят. 

Знам как работи, след като генерирам този код, те пак трябва да проверят на сайта.

Публикувано:

И на Станстед нямаше паспортна проверка. Въпреки, че ми беше променен документа на паспорт, показах личната карта на бординг. Нямаше проблем, но може и да е случайно. 
Но пробвах и новата технология за проверка на течности - допускат и малки бутилки 0.5л с течности. Новите скенери са в най-ляво от всички ленти за проверка.

Публикувано:
преди 22 минути , Ledda каза:

И на Станстед нямаше паспортна проверка. Въпреки, че ми беше променен документа на паспорт, показах личната карта на бординг. Нямаше проблем, но може и да е случайно. 
Но пробвах и новата технология за проверка на течности - допускат и малки бутилки 0.5л с течности. Новите скенери са в най-ляво от всички ленти за проверка.

Както в щатите, паспортна проверка за излизане от UK никога не е имало.
Иначе за лимита за 100 ML течности, той трябваше официално да отпадне на 1-ви Юни тази година, но преди две седмици правителството увеличи срока с още една година, за да може всички летища в страната да въведат новите скенери, та до тогава ще трябва да се проверява всяко летище по отделно дали ги има или не.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Ledda каза:

Проблем виждам поради това, че Великобритания не е в ЕС. За Лондон на летището в Бургас искаха паспорт. Но се чудих при излитане от UK дали ще може с лична карта. Но всъщност през съпорта промених документа за самоличност.

Просто показваш валиден документ на гишето, не е нужно да е същия като при онлайн чекина. Даже може да въведеш произволно число там, както казах няма как да ги сравнят

• Харесвам 1
Публикувано:

Гранична полиция и на мен ми поиска паспорт на излизане от страната вчера, та явно си зависи от служителя. Имаше опашка зад мен, иначе щях да си побеседвам с тях да разбера защо са толкова фиксирани за показване на паспорти при пътуване към UK.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 37 минути , Граф Вронски каза:

Uber валиден ли е в Лондон (т.е. England/UK)? 

Да, Uber е наличен в Лондон.

Пробвай също Bolt в Лондон. Понякога там ми дава по-добри цени.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 59 минути , vorbis каза:

Да, Uber е наличен в Лондон.

Пробвай също Bolt в Лондон. Понякога там ми дава по-добри цени.

Също и FreeNow е наличен и на приятели им дава по-добри цени от Uber / Bolt, но на мен винаги ми е по-скъпо, та явно трябва да се проверяват и трите платформи за всеки случай.
При всички положения ако се използва Uber е добре да се предвиди 10-тина минути само за извикването му, тъй-като в Лондон, за разлика от много други градове на шофьорите им се показва крайната дестинация на пътуването при поръчката и много от тях отказват ако курса не ги устройва и понякога се чака много дълго за шофьор, който да дойде на адреса.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:
57 minutes ago, Monster said:

Транспорт от летището на Манчестър до града? Има ли удобни влакове? Изгодни карти за пътуване?

Има влакове и рейсове. Удобни са. За карти не знам - не съм пътувал отдавна.

• Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, мой приятел иска да отиде до Англия следващия месец, но няма паспорт. Пуснал си е документите. Може ли междувременно да си купи самолетните билети до там без данните на паспорта? Не би трябвало да може с данните от личната карта, но все пак... 

Публикувано:
преди 29 минути , Tokotome каза:

Здравейте, мой приятел иска да отиде до Англия следващия месец, но няма паспорт. Пуснал си е документите. Може ли междувременно да си купи самолетните билети до там без данните на паспорта? Не би трябвало да може с данните от личната карта, но все пак... 

Да купува, данни са необходими при чекирането. 

Публикувано:

По невнимание веднъж се чекирах за полет към Англия с личната си карта. На летището във Варна ме упътиха да отида до чекин гише, за да ми разпечатат нова бордна карта. Не съм заплащала за това.

Публикувано:
преди 3 часа, Tokotome каза:

Обикновено при покупката не се иска друго освен името и дата на раждане. Ако се иска (може с някоя авиокомпания да е така), може да смениш после.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

как са сега нещата по трафика в Лондон и на летището в Лутън, мъча се да преценя за полет в 21:50 от Лутън (ден събота) в колко часа е добре да е човек на летището, съответно от Виктория в какъв час да се тръгне? синът ми беше в Лондон миналия месец, но летя през Хийтроу, до където си има експресни влакове и не е имало никакви проверки на летището, така че супер бързо се е стигало до гейта, което обаче не ми е никакъв ориентир за лутънското премеждие

• Харесвам 1
Публикувано:

На трафика в и около Лондон не може да се разчита по принцип, това е ясно 🙂 Напоследък се улавям, че все с влакове гледаме да се движим към летищата, стига да няма планирани "инженерни дейности" или стачки (не че не можеш да попаднеш и на "signal failure", "trespasser" или пък самоубиец). Събота и неделя наизлизат т.нар. "уикенд шофьори" и става леко неприятно 😉 Разбира се, може да няма и никакъв проблем, но аз бих тръгнала по-раничко, за всеки случай. Миналата неделя решихме да се разходим до Оксфорд, и хванахме катастрофа на 3 мили от нашия изход на магистралата, да не ти казвам колко си отвисяхме... Работата е там, че дори да са я дръпнали колата/колите настрани и да може да се минава със сравнително нормална скорост, тук изглежда е национална особеност всички, които минават край катастрофи, да забавят, за да видят какво се е случило...

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам в коя тема да публикувам новината, че от 2025 UK ще искат £10 за влизане в страната.

The electronic travel authorisation (ETA) scheme is loosely modelled on the US Esta programme. A permit costs £10, allows the traveller to take multiple journeys and is valid for two years or until the holder’s passport expires.

Visitors from more than 40 countries and territories including the US, Australia, Japan, Israel and Hong Kong will be included from January 8 2025, the documents said. The list will then be expanded to include EU nationals on April 2, although Irish citizens will be exempt. Travellers who require a visa to travel to the UK now will still need to obtain one.

Transfer passengers who are changing flights at a UK airport without ever entering the country must also apply for an ETA.

Източник: https://www.ft.com/content/2746274e-faea-4af7-bb8a-d84ea1e1799c

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някъде покрай Лутън има ли нещо интересно. Замък, дворец, готини селца?. То е ясно, че вечерта ще се напиваме с местните в бара, ама и малко туризъм да има.  Цъкнах си един уикенд за 11Е, ретърн,  не се сдържах и сега се чудя какво да правя. В Лондон не ми се ходи.

Публикувано:
преди 2 часа, kakadu каза:

Някъде покрай Лутън има ли нещо интересно. Замък, дворец, готини селца?. То е ясно, че вечерта ще се напиваме с местните в бара, ама и малко туризъм да има.  Цъкнах си един уикенд за 11Е, ретърн,  не се сдържах и сега се чудя какво да правя. В Лондон не ми се ходи.

Ако времето е хубаво и обичаш зоологически градини, може да отидеш до ZSL Whipsnade Zoo. Ако е дъждовно, може да посетиш Mossman Collection или Wardown House с кафенето му. Огледай предварително работните времена, за да няма греда.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Stryper каза:

Warner Bros студиото е наблизо. Лутън е доста неприятен град според мен.

Това е с Хари Потър, нали?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.