Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам

Препоръчани мнения

преди 33 минути , Viktor_ каза:

Ако полетите ви са на един билет ще минете транзит през HCM и реално няма да ви проверяват визата в HCM, а в Да Нанг. Но ако са ви отделни билетите ще трябва да минете проверка във HCM.

Ние така направихме  и в HCM просто отидохме до ръкава на следващият ни полет (За Сием Реп). И чак на връщане вече ни провериха визите, защото реално тогава влязохме в страната. 

Тук става въпрос за вътрешен полет. Обикновено имгирационните ги минаваш на влизане в страната. 

Връзка към коментар

Здравейте, бих искала да попитам някой, които е използвал услугите на  http://www.cheapvietnamvisa.net/ за покана за виза за Виетнам и после успешно я е получил на летището. Как точно си изписвате имената в полето full name, по точно в каква поредица -  първо собствено, после бащино и накрая фамилия или първо фамилия, после собствено и накрая бащино?  А някой също имал ли е някакви проблеми при вътрешни полети във Виетнам заради не правилно подредени имена (според някакви специфични виетнамски изисквания) при резервацията на билета?

Връзка към коментар

Здравейте,

Имам нужда и аз от съвет, че се пообърках малко.

Ако имаме нужда от Multiple Entry Visa (Виетнам-Камбоджа-Лаос-Виетнам), то не е ли по-евтино да си направим 2 пъти е-visa (2*25$), отколкото да си взема писмо от http://cheapvietnamvisa.net/ (6$ и отделно 50$ stamp fee at the airport)?

Връзка към коментар

Наистина ли ще се занимавате толкова за тези $6? 🙂 

Принципно може ако сте само с полети. Онлайн виза - принт - използвате я. По пътя нова онлайн виза - принт - използвате я. ( и съобразено с трите+ работни дни за получаването ѝ). Не можете да вземете две визи накуп предварително. Имайте предвид и понякога толкова просто нещо като принтиране на път може да те извади от нерви. Не го правете в последния момент. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ето това, че не може да се вземат двете визи накуп предварително ми беше убегнало. И затова се и чудех, защо, ако мога да си купя 2 визи онлайн, ще се занимавам със stamp on arrival. Иначе сме само с полети, да.

Но е, абсурд с две малки деца да се занимавам с допълнителни нерви да чакам визата дали ще стане или не? А има ли някакво смислено обяснение защо не може да се прави Multiple entry online, или просто така е? Азия е, не търси логика навсякъде? 🙂

Връзка към коментар

По принцип онлайн визата я обявиха като тестова и да решат след време дали да я оставят или да добавят и други видове визи. След първата година казаха, че е супер успешна и продължава, но дали ще добавят други видове визи и кога не се знае на този етап. Предполагам, че и лобито на агенциите не е слабо, това са доста пари за тях. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Четох, четох и вместо да ми стане ясно, още повече въпроси ми изникнаха 🙂.

1. Доколкото разбирам с e-visa-та няма нужда от покана. Правилно ли съм разбрал?

2. Полетът ми на обратно е от Камбоджа (мисля по суша да вляза в Камбоджа), предполагам, че това няма да е проблем ако си нося резервацията за връщане?

3. На връщане летя през Дананг. Всичко е на един билет, но първата отсечка се оперира от Cambodia Angkor Air (от Сиам Реап). Доколкото разбирам не ми трябва транзитна виза или някаква друга виза?

P.S. Като гледам колко дълга е тази тема и колко пъти са се променяли нещата през годините, ще е много хубаво ако някой знаещ, разбиращ и препатил опише всичките варианти в един пост, който да се закърфичи най-отгоре.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, аз ще летя април месец до Виетнам и ще ми трябва Multiple виза, защото ще отскочим до Камбоджа за 3 дни. Доста четох във форума, но наистина @ShaMan-H_Fel e прав, че има много мнения и много различни и в един момент се омотава човек. В крайна сметка някой може ли да каже колко по-рано да се заемем с изваждането на визи и как да го направим. Някаква прясна информация ще е супер 🙂 Мерси предварително 

Връзка към коментар
На 21.06.2019 г. в 15:28, atzah каза:

Ето това, че не може да се вземат двете визи накуп предварително ми беше убегнало. И затова се и чудех, защо, ако мога да си купя 2 визи онлайн, ще се занимавам със stamp on arrival. Иначе сме само с полети, да.

Но е, абсурд с две малки деца да се занимавам с допълнителни нерви да чакам визата дали ще стане или не? А има ли някакво смислено обяснение защо не може да се прави Multiple entry online, или просто така е? Азия е, не търси логика навсякъде? 🙂

Здравейте, искам да ви питам взехте ли си виза многократна за Виетнам и от кой сайт го направихте. Аз звънях днес в посолоството на Виетнам в София и ми обясниха, че на място е 120 долара, но ако искам мога да си изкрама онлайн виза, като трябва да използвам виетнамска агенция. Взимали около 10-15 долара за услугата. Трябва да ни изпратят заповед за издаване на виза, в която да е упоменато имената ни и датите. Като този документ го показваме на емиграционните на летището. Надявам се някой с опит да сподели всъщност така ли е 🙂 и да предложи фирма. Жената от посолството ми каза, че до сега не са имали оплакване от фирма, която да издава фалшив документ или само да вземе парите, но все пак ми се иска със сиурно да пробвам. Пътуването ми е април, но май още сега мога да задействам нещата до колкото разбрах

Връзка към коментар
On 8/27/2019 at 2:08 PM, alexnpopova said:

Здравейте, искам да ви питам взехте ли си виза многократна за Виетнам и от кой сайт го направихте. 

Здравейте,

Тъкмо сега се прибрахме от пътуване до Фарьорските острови и все още се съвземаме финансово. Като цяло такива операции, които не зависи цената им от това, кога ги правиш, ги оставяме за накрая, особено, като пътуваме с децата.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 5 минути , maya60@abv.bg каза:

ЗДРАВЕЙТЕ,

имам питане относно визата за Виетнам.

Някой може ли даде съвет как да постъпя .

Предварително благодаря.

Това е темата за визите.

Ако не виждате в нея отговор на питането си, моля задайте въпроса тук.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Прясна прясна информация. 😄

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вписвайте трите имена на писмото /визата/, когато ви я издават. Иначе отказват да ви качат на полета. 
Успяхме да се оправим, сега ще търсим къде да я принтираме, като кацнем в ХоШиМин. 🙂

Използвахме goviettravel.com 

Бързо, удобно и плащането с карта мина веднага. Вторият път искаха само снимка и на ID, за да потвърдят самоличността на кредитната карта. 

Връзка към коментар

Във връзка с пътуването ни до Виетнам има въпрос по отношение на попълването на формата за получаване на виза при пристигане. По точно въпроса ми е относно попълването на т.17  Hosting organisation.   За Ваше улеснение съм прикачила самата форма и първата страница на писмото от Службата по имиграцията, с което ни се разрешава получаването на виза при пристигане. 

Ако някой си спомня, моля за помощ!

IMG_20191007_190312.jpg

IMG_20191007_191057.jpg

Връзка към коментар

17- Cơ quan, tổ chức hoặc cá nhân tại Việt Nam mời, bảo lãnh (nếu có):

Организация или физическо лице, които канят на посещение във Виетнам (ако има)

- Cơ quan, tổ chức: tên ..................................................................................................

Име наведомството, организацията

Địa chỉ: ........................................................................................................................

- Cá nhân: họ tên ............................................................................................................

Физическо лице (трите имена)

Địa chỉ..........................................................................................................................

Quan hệ với bản thân ..................................................................................................

Връзка към коментар
На 15.06.2019 г. в 20:23, elenitta каза:

Здравейте, бих искала да попитам някой, които е използвал услугите на  http://www.cheapvietnamvisa.net/ за покана за виза за Виетнам и после успешно я е получил на летището. Как точно си изписвате имената в полето full name, по точно в каква поредица -  първо собствено, после бащино и накрая фамилия или първо фамилия, после собствено и накрая бащино?  А някой също имал ли е някакви проблеми при вътрешни полети във Виетнам заради не правилно подредени имена (според някакви специфични виетнамски изисквания) при резервацията на билета?

Имена по паспорт,като внимаваш да не сгрешиш името си  или номера на паспорта ,че може и да на излетиш от София.3 ма човека ,2 ма от катарските и един от граничен контрол ми провериха буква по буква поканата преди да излетя от София,като една от проверяващите каза на другата да провери дали няма грешна буква или цифра.

На 15.06.2019 г. в 20:23, elenitta каза:

Имена по паспорт

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Опит от август ,септември. Покана от агенция и multiple VOA в Дананг успешно. Полет Ханой -Сием реап VOA успешно с редичката чиновници 🙂 Обратно по суша през Ха тиен до Фу куок  ,работи с 2 счупени колела на American tourister .И После Дананг -София. Четете форума подробно много ми беше полезен при организацията.

Връзка към коментар
преди 19 часа, saruman каза:

Имена по паспорт,като внимаваш да не сгрешиш името си  или номера на паспорта ,че може и да на излетиш от София.3 ма човека ,2 ма от катарските и един от граничен контрол ми провериха буква по буква поканата преди да излетя от София,като една от проверяващите каза на другата да провери дали няма грешна буква или цифра.

Имена по паспорт

Всичко е наред, вече сме в Хо Ши Мин, само почакахме около 2 часа сумарно на летището в Хо Ши Мин, докато ни обработят документите. За трите имена ни бяха предупредили. Поканата я бяхме взели от агенция препоръчана във форума.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, надявам се, че въпросът ми е по темата: 

По отношение на минималната валидност на паспорта (6 месеца) за посещение на Виетнам - минимумът от 6 месеца се счита от влизането във Виетнам или от края на престоя и напускането на държавата? Казусът е, че пътуването ми ще бъде между 29 ноември и 14 декември, но паспортът ми изтича на 12 май догодина. Тоест в края на престоя валидността му вече ще бъде по-малка от 6 месеца.

Благодаря!

Връзка към коментар

Здравейте, 

има ли някой ,който е с две първи имена с тире и си е изкаравал онлайн виза? Във формуляра не приема тирето и не позволява да се продължи? При самолетни билети не е имало проблем и ако се пропусне тирето, но знам че виетнамците са много стриктни и пунктуални.

Благодаря предварително!

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Аз имам един такъв въпрос - 3 месечна виза (за 85 дни) signle entry - означава влизане веднъж, съответно излизане, и в рамките на тези 3месеца мога да се повтори същата операция - напр. след 2месеца ? Или просто означава - влизане и излизане , и това е?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.