Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Някой разбра ли кога ще пуснат лятното разписание? Вълнувам се за Пиза. Тъкмо реших, че е време за пролетна Флоренция и полетите никакви ги няма, а не се сещам друг удобен вариант без прекачвания.

Връзка към коментар
преди 23 минути , Dreamm каза:

Тъкмо реших, че е време за пролетна Флоренция и полетите никакви ги няма, а не се сещам друг удобен вариант без прекачвания.

Не знам за лятното на Раян, но Флоренция е леснодостъпна и от Болоня с Уиз, а и от Милано също. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 26.09.2018 г. в 14:44, Таньо каза:

Милано си е далечко от Флоренция горе долу колкото и Рим. Пътуването от Болоня съм го правил, но Пиза е най-икономичния вариант (когато го има).

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Dreamm каза:

Някой разбра ли кога ще пуснат лятното разписание? Вълнувам се за Пиза. Тъкмо реших, че е време за пролетна Флоренция и полетите никакви ги няма, а не се сещам друг удобен вариант без прекачвания.

Аз имам билет София-Бари и после Бари-Пиза /взех го за 16 евро/,че и на мен ми се ходеше, а не мога да чакам да/ако пуснат.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сигурно е от нощната смяна, ама нещо не виждам опция да се купи Priority само за един пътник от двама пътуващи. Бегло си спомням, че се коментираше тук че има такава възможност. 

Или се бъркам и единствения вариант е да правя резервациите една по една?

Връзка към коментар

Не добавяш приорити в началото, продължаваш напред без багаж и на следваща стъпка те пита пак. Добавяш го тогава и имаш опция да избираш ръчно за пътник и посока.

Screenshot_20181030-065725.png

Screenshot_20181030-065741.png

Screenshot_20181030-065752.png

Редактирано от Тони
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Ето и една неприятна новина поднесена ни от Rayanair -> https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage/new-bag-policy-effective-01st-november

Директно да споделя, всички хора закупили билети след 1-ви септемви ги засяга, честито на печелившите ......

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Nonchev каза:

Ето и една неприятна новина поднесена ни от Rayanair -> https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage/new-bag-policy-effective-01st-november

Директно да споделя, всички хора закупили билети след 1-ви септемви ги засяга, честито на печелившите ......

Туй отдавна го предъвкахме и преглътнахме...

чантите ще летят по-скъпо от нас...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Здравейте! Имам закупени билети от сайта на Раян като и двата билета са на една резервация. Възможно ли е и как да добавя приорити и съответно голям ръчен багаж само за единия пътник?

Редактирано от saved_
Връзка към коментар

Отивате през мобилното на моите пътувания, избирате нужното и под него в кутийки се показват възможните екстри. Натискате тая с приорити, тогава ви отваря прозорче с всички пътници и може да добавите на този, на когото искате. Няма как да го покажа със скрийншот, понеже всички резервации са ми с приорити и не ми го дава като възможна екстра.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Комисията по защита на конкуренцията в Италия поиска в сряда авиокомпаниите Wizzair и Ryanair да се откажат от новата си политика за платен кабинен багаж, която трябва да влезе в сила от 1 ноември 2018г, съобщи ANSA.

Антитръстовата комисия в Рим направи предварително разследване и установи „изискване за допълнителна цена за ръчен багаж /с колелца/, която представлява .. бреме за потребителя, която би трябвало да бъде включена в стандартната цена“.

Искането за плащане на допълнителна такса за основен елемент от договора за въздушен транспорт като ръчния багаж, представлява невярно представяне на реалната цена на билета и не позволява цената да бъде сравнена с цените на други авиокомпании“, се казва в съобщението, цитирано от ANSA.

Затова Ryanair и Wizzair ще трябва да прекратят временно дейността, налагаща плащане на свръхтакса.

Двете авиокомпании трябва да информират италианската антитръстова комисия за мерките, които са въвели, за да изпълнят решението на властите в Италия в срок от пет дни.

Съжалявам ,ако това се повтаря в някоя друга от темите.

• Харесвам 9
  • Браво 8
Връзка към коментар
26 minutes ago, sylverman said:

Комисията по защита на конкуренцията в Италия поиска в сряда авиокомпаниите Wizzair и Ryanair да се откажат от новата си политика за платен кабинен багаж, която трябва да влезе в сила от 1 ноември 2018г, съобщи ANSA.

Антитръстовата комисия в Рим направи предварително разследване и установи „изискване за допълнителна цена за ръчен багаж /с колелца/, която представлява .. бреме за потребителя, която би трябвало да бъде включена в стандартната цена“.

Искането за плащане на допълнителна такса за основен елемент от договора за въздушен транспорт като ръчния багаж, представлява невярно представяне на реалната цена на билета и не позволява цената да бъде сравнена с цените на други авиокомпании“, се казва в съобщението, цитирано от ANSA.

Затова Ryanair и Wizzair ще трябва да прекратят временно дейността, налагаща плащане на свръхтакса.

Двете авиокомпании трябва да информират италианската антитръстова комисия за мерките, които са въвели, за да изпълнят решението на властите в Италия в срок от пет дни.

Съжалявам ,ако това се повтаря в някоя друга от темите.

Ееее дано вземат мерки, но едва ли. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
4 hours ago, sylverman said:

Точно това е основният проблем! Трябва да има някакви единни правила за базовата услуга при пътуване със самолет за да може офертите коректно да се сравняват.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И като цяло екстрата приорити,която си закупува човек губи смисъл,като такава поради факта ,че  90 процента пътниците ,ще са го купили именно ,заради ръчен багаж.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Росен Василев
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.