Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

16 hours ago, aleksandrina said:

Screenshot_20200301_175046.jpg

Да обърнете внимание, ако купувате билети! Пише предходния месец, а се избира за следващия... Някакъв бъг имат, поне в мобилната версия.

Оправили са го!

Връзка към коментар

Приятел имат три двупосочни билети до Рим купени от ръмбо за след седмица, но няма да пътуват. Има ли някакъв шанс да се преборят за връщане на пари в следствие от вируса или е загубена кауза, че те трябва с ръмбо да контактуват.

Връзка към коментар
2 minutes ago, Ivko said:

Приятел имат три двупосочни билети до Рим купени от ръмбо за след седмица, но няма да пътуват. Има ли някакъв шанс да се преборят за връщане на пари в следствие от вируса или е загубена кауза, че те трябва с ръмбо да контактуват.

Загубена кауза според мен.

COVID1902 Mar 2020 • 08:32

There is currently no change to advice for airlines. Our flights are operating as normal and all our terms and conditions apply.

We will continue to monitor the situation and follow all public health instructions that are issued.

https://www.ryanair.com/ie/en/travel-updates/articles/COVID19

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет! Дайте съвет. Анулираха ми полета от Палма де Майорка за Милано, който е на 6 април. Влизам във формата за връщане на сумата, попълвам каквото излиза в падащото меню, и накрая, при кликване на ИЗПРАТИ  ми излиза прозорче, че "полетът не е анулиран или не е закъснял по-малко от 3 часа"!!!!!!🙄🙄🙄 Дали пък аз нещо не попълвам невярно? Някой да е имал подобен проблем?

Връзка към коментар
Преди 1 час, muchachote каза:

Привет! Може ли някой да ми даде съвет. Току що виждам, че е анулиран полет на връщане от Палма де Майорка за Милано- Бергамо, но странното е, че НЕ  е анулиран полета на отиване- Милано- Палма. Това означава, че аз самоволно не мога да го анулирам и ако отида, значи трябва и да се върна. Ако искам връщане на парите за полета на връшане , значи ли, че сам трябва да си търся подходящ полет или такъв ще ми бъде предложен?

Въпросът не е за тук,но най-добре се свържи с чата.Може да ти предложат алтернативен маршрут,но ще е нещо от рода на Палма -Болоня.В условия на корона вирус,не знам какъв би бил разумния ход.А може и да е въпрос на време да анулират и полета от Милано до Палма.Пък при форсмажорни обстоятелства, какъвто е случая с вируса,не дължат обезщетение,ако отменят в последният момент.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Мари Николова каза:

Въпросът не е за тук,но най-добре се свържи с чата.Може да ти предложат алтернативен маршрут,но ще е нещо от рода на Палма -Болоня.В условия на корона вирус,не знам какъв би бил разумния ход.А може и да е въпрос на време да анулират и полета от Милано до Палма.Пък при форсмажорни обстоятелства, какъвто е случая с вируса,не дължат обезщетение,ако отменят в последният момент.

Аз вече няколко пъти се опитвам да попълня формуляра за връщане на парите, защото такава опция има,  и всеки път ми излиза, че полетът НЕ Е анулиран или НЕ Е закъснял по- малко от 3 часа. Абсурдно е!

Връзка към коментар
преди 1 минута , muchachote каза:

Аз вече няколко пъти се опитвам да попълня формуляра за връщане на парите, защото такава опция има,  и всеки път ми излиза, че полетът НЕ Е анулиран или НЕ Е закъснял по- малко от 3 часа. Абсурдно е!

Да,видях,че си писал за това в другата тема, затова ти предложих да се свържеш с чата 🙂

Ситуацията наистина е шантава,самите авиокомпании вероятно се чудят какво да анулират и какво да оставят като полети.Предполагам,че след като ЕС вдигна нивото на опасност от средно на високо,това им 

позволява да анулират,без да дължат обезщетение.Но парите за полета със сигурност ще ти върнат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Мари Николова каза:

Да,видях,че си писал за това в другата тема, затова ти предложих да се свържеш с чата 🙂

Ситуацията наистина е шантава,самите авиокомпании вероятно се чудят какво да анулират и какво да оставят като полети.Предполагам,че след като ЕС вдигна нивото на опасност от средно на високо,това им 

позволява да анулират,без да дължат обезщетение.Но парите за полета със сигурност ще ти върнат.

Опитах дори да сменя полета до Милано- Малпенса с доплащане 5 евро, за същата дата, но не ми дава ПОТВЪРЖДЕНИЕ!

Връзка към коментар
преди 17 минути , muchachote каза:

Опитах дори да сменя полета до Милано- Малпенса с доплащане 5 евро, за същата дата, но не ми дава ПОТВЪРЖДЕНИЕ!

Досега съм сменяла полети само и единствено през чата и е било напълно безплатно.Това с доплащането е особено нахално.

Връзка към коментар
преди 16 минути , Мари Николова каза:

Досега съм сменяла полети само и единствено през чата и е било напълно безплатно.Това с доплащането е особено нахално.

Вашата първоначална информация за резервация

Palma - Milan Bergamoпон 6-ти апр 19:15 - 21:05 FR 8961
21,99 €Платена цена
ОТМЕНЕН

Вие променяте този полет

Ако сменяте полета си поради анулиране на полет, това ще стане безплатно след като промяната бъде потвърдена в края на този процес.

чет 2 апр
0,00 €
пет 3 апр
0,00 €
съб 4 апр

нед 5 апр

пон 6 апр
26,99 €
вто 7 апр

сря 8 апр
26,99 €
чет 9 апр

пет 10 апр
26,99 €
съб 11 апр

съб 28 мар
0,00 €
нед 29 мар
0,00 €
пон 30 мар
0,00 €
вто 31 мар
0,00 €
сря 1 апр
0,00 €

Директен
(1 ч 45 мин)
16:40

18:25
FR 1581
Palma de MallorcaМилано Малпенса
От Malta Air
Стандартна цена26,99 €

Разлика в цената 5,00 €Ето това ми излиза, разликата в цената е само някакви си 5 евро и не са проблем, но странното е, че не мога да кликна на ПОТВЪРДИ И ПЛАТИ.

Връзка към коментар
2 hours ago, Мари Николова said:

Пък при форсмажорни обстоятелства, какъвто е случая с вируса,не дължат обезщетение,ако отменят в последният момент.

Коронавирус не е фосмажорно обстоятелство и авиокомпаниите не се и позовават на такова обастоятелство. Като причина за анулиране на полетите винаги се посочват търговски причини, като намалялото търсене от страна на пътуващи. 

Фосмажормо обстоятелство би могло да има ако забранят полетите, затворят летища, но за сега няма такива мерки.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 hour ago, muchachote said:

Вашата първоначална информация за резервация

Palma - Milan Bergamoпон 6-ти апр 19:15 - 21:05 FR 8961
21,99 €Платена цена
ОТМЕНЕН

Вие променяте този полет

Ако сменяте полета си поради анулиране на полет, това ще стане безплатно след като промяната бъде потвърдена в края на този процес.

чет 2 апр
0,00 €
пет 3 апр
0,00 €
съб 4 апр

нед 5 апр

пон 6 апр
26,99 €
вто 7 апр

сря 8 апр
26,99 €
чет 9 апр

пет 10 апр
26,99 €
съб 11 апр

съб 28 мар
0,00 €
нед 29 мар
0,00 €
пон 30 мар
0,00 €
вто 31 мар
0,00 €
сря 1 апр
0,00 €

Директен
(1 ч 45 мин)
16:40

18:25
FR 1581
Palma de MallorcaМилано Малпенса
От Malta Air
Стандартна цена26,99 €

Разлика в цената 5,00 €Ето това ми излиза, разликата в цената е само някакви си 5 евро и не са проблем, но странното е, че не мога да кликна на ПОТВЪРДИ И ПЛАТИ.

Добър ден. По-добре пробвайте през чата или по телефон. Аз имах подобен проблем преди около седмица, за който дори бях искал мнение във форума. През сайта първо не бе възможно, а след това ми поискаха за промяна на датите над 800 евро допълнително, т.е. беше по-евтино да си купя наново билетите. По телефона, наистина след доста разговори, в крайна сметка доплатих само 8 евро. Възможно е също така в момента, в който се обаждате, да не е възможно да ви сменят полета, тъй като или новата цена е прекалено висока, или пък полетът е блокиран. Ще ви посъветват да се свържете отново с тях след 2-3 дни.

Относно самото объркване, че полетът е отменен реално, а в сайта това не се отразява - аз имах същия проблем. Новият статус в сайта се отразява с малко закъснение. При мен беше 1-2 дни.

Аз лично се оправих по телефона - за Италия имат кол-център, който отговаря сравнително бързо, особено за канцелирани полети.

Желая ви успех!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 часа, ABoneva каза:

Аз преди час получих съобщение за канселиране на полета ни до Милано на 19 март . Летим за Лисабон през Милано с връщане по същия маршрут на 25 март. Опците са връщане на парите и отказване от полета или премаршутиране . Смятам утре да опитам вариант 2.  Ще дам информация за развитието 

Малка поправка. Отменен е полетът от Милано до Лисабон. Снощи не съм догледала съмсем дестинациите. Което прави нещата още по- сложни, защото е отменен само 1 от общо 4 полета. Писах на сервиз ана Райън з апре маршутиране, отговоро все още няма. Опитах да се обадя , но на изписаните телефони дава грешен код. Някой има ли опит в подобни упражнения?

Връзка към коментар
преди 14 минути , ABoneva каза:

Малка поправка. Отменен е полетът от Милано до Лисабон. Снощи не съм догледала съмсем дестинациите. Което прави нещата още по- сложни, защото е отменен само 1 от общо 4 полета. Писах на сервиз ана Райън з апре маршутиране, отговоро все още няма. Опитах да се обадя , но на изписаните телефони дава грешен код. Някой има ли опит в подобни упражнения?

Live Chat  от страницата на Ryanair, facebook  и темата    Ryanair- мини новини и въпроси, ще отговорят

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам какво очаквате от това премаршрутиране, но предполагам ще се изчерпва в опция за техен полет от друго летище до Лисабон или полет Милано-Лисабон за друга дата. Ако полетът е двупосочен по желание ще може да промените и връщането. Няма да поемат разноските ви до достигане на другото летище.

За  възможностите за контакт с тях вече са ви отговорили. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, BPK каза:

Добър ден. По-добре пробвайте през чата или по телефон. Аз имах подобен проблем преди около седмица, за който дори бях искал мнение във форума. През сайта първо не бе възможно, а след това ми поискаха за промяна на датите над 800 евро допълнително, т.е. беше по-евтино да си купя наново билетите. По телефона, наистина след доста разговори, в крайна сметка доплатих само 8 евро. Възможно е също така в момента, в който се обаждате, да не е възможно да ви сменят полета, тъй като или новата цена е прекалено висока, или пък полетът е блокиран. Ще ви посъветват да се свържете отново с тях след 2-3 дни.

Относно самото объркване, че полетът е отменен реално, а в сайта това не се отразява - аз имах същия проблем. Новият статус в сайта се отразява с малко закъснение. При мен беше 1-2 дни.

Аз лично се оправих по телефона - за Италия имат кол-център, който отговаря сравнително бързо, особено за канцелирани полети.

Желая ви успех!

преди 2 часа, BPK каза:

Ей това не става, и не става, и не става, пробвах безброй  пъти да го пренасоча, но в момента когато трябва само да доплатя 5 евро, прозорчето ПОТВЪРДИ не светва синьо! Пробвах и в чата 2 пъти, сутринта и преди малко, получих  един и същ отговор, вероятно автоматичен: Следвайте инструкциите, бла бла бла. Дайте някакъв телефон, по възможност да е италиански или испански, ако е възможно!

Връзка към коментар

И при мен беше същото в началото. Вероятно не става, защото полетът все още не е отблокиран в тяхната система, въпреки, че вече е канцелиран. Поради това има голяма вероятност и по телефона да ви заявят, че трябва да се обадите по-късно /просто споделям онова, което ми се случи на мен/. Лично моят съвет е да изчакате до утре сутрин или пак да пробвате по-късно през деня.

Телефонът за Италия е 0039 02 899 80 500 /има го на италианския сайт на Райън/. Кол-центърът е разположен в Полша, доколкото успях да разбера от разговорите, което се чуваха на background, така че може и да се пробвате с английски, но не мога да ви го гарантирам. Трябваше да се избере нещо от рода 5-1-1. Желая успех!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , muchachote каза:

Дайте някакъв телефон, по възможност да е италиански или испански, ако е възможно!

https://www.ryanair.com/it/it/info-utili/Centro-assistenza/Domande-frequenti/contatti/da-dove-ci-sta-chiamando

Има и номера в други държави, включително Испания.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, stanimir каза:

Не знам какво очаквате от това премаршрутиране, но предполагам ще се изчерпва в опция за техен полет от друго летище до Лисабон или полет Милано-Лисабон за друга дата. Ако полетът е двупосочен по желание ще може да промените и връщането. Няма да поемат разноските ви до достигане на другото летище.

За  възможностите за контакт с тях вече са ви отговорили. 

Благодаря на всички за включването. Успях да се свържа на лайф чат и промениха датата на полета до Милано и по- ранен полет за другия ден за Лисабон. Не заная на какъв принцип канселират  полети , но явно е запълване на квота 20%. Не искам да си мисля за още неприятни изненади за полетите на връщане. За сега са без промяна

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте!Имам въпрос относно амулиране на полет и възстановяване на сума.Райън еър анулираха полета до Рим за 02.04.Ще ми върнат парите.Имам обаче и обратен полет от Рим за София на 05.04., той не е анулиран от Райънеър.Сега се чудя дали има възможмост да ми върнат парите и за обратния полет.Двата полета са ми на различни резервации, защото следях за изгодни оферти.Дали ще е възможно?Длъжна съм да пробвам.

Връзка към коментар
преди 6 минути , manu80 каза:

Здравейте!Имам въпрос относно амулиране на полет и възстановяване на сума.Райън еър анулираха полета до Рим за 02.04.Ще ми върнат парите.Имам обаче и обратен полет от Рим за София на 05.04., той не е анулиран от Райънеър.Сега се чудя дали има възможмост да ми върнат парите и за обратния полет.Двата полета са ми на различни резервации, защото следях за изгодни оферти.Дали ще е възможно?Длъжна съм да пробвам.

Според правилата им не, но опитайте. Добър вариант и за двете страни е да останат като кредит в профила.

Решението им зависи от това, какви инструкции са получили за ситуацията и основанията водещи до анулиране на полета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , manu80 каза:

Длъжна съм да пробвам.

Щом си длъжна пробвай, защото според правилата те няма да ти ги върнат, но кой знае... Ако отговорът е не, изчакай евентуална нова вълна от откази

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.