Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 часа, Аглая каза:

Здравейте, купих двупосочен билет с Pegasus, единият полет е канселиран (отиването).

Мога ли да се откажа и от втория, задържат ми таксите, имат ли право, като е тяхна вината.

Втори път ползвам авиокомпанията, и първия имаше неразбории и притеснения. Ще ми е последен май.

Опитайте да се свържете със сътрудник през чата. След като сте си закупили двупосочен билет,би следвало всичко да ви възстановят или да ви посочат друг вариант за първия полет,ако все пак желаете да пътувате. Никак не е лоша компания Pegasus , често има много хубави цени,но все пак е нискотарифна.

• Харесвам 8
Публикувано:

На мен ми канселираха полет от Сабиха до Бейрут. Предложиха ми опция за полет на следващия ден или анулиране на резервацията. Пробвах да си канселирам резервацията - имаше някакви неустойки и не връщаха цялата сума, затова и се навих на полет на следващия ден. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 10.10.2025 г. в 15:43, Аглая каза:

Търсенето беше за билет отиване и връщане, но явно е купен като два еднопосочни (защото на отиване е пряк, а на връщане - с прекачване и си избирахме от три варианта).

Това, че на отиване е директен а връщане с прекачване нищо не значи, един PNR ли имате или два? Обадете им се за всеки случай.

Публикувано:
На 12.10.2025 г. в 19:37, neuromancer каза:

Това, че на отиване е директен а връщане с прекачване нищо не значи, един PNR ли имате или два? Обадете им се за всеки случай.

Един е. Говорих със съпорта, нищо съществено не казаха (където им беше изгодно, казваха че не разбират), върнаха ми парите със забавяне и сумата, която те си бяха решили (т.е. с удържани такси) - явно това е практиката. Не ми предложиха друга опция като смяна на датата на полета за следващия ден, аз попитах, но те си премълчаха. Явно по цена не им беше изгодно, знам ли.

Бясна съм, защото ми провалиха плановете, но пък добрата новина е, че поне не е в последния ден или на летището.

Повече не ми се говори по темата, защото се ядосвам всеки път.

Публикувано:

Въпрос към по запознатите и често пътуващи с Pegasus. Четвъртък вечерта летим от София за Бишкек, като времето за прекачване на Сабиха е 1 час и 20 минути, като и двете отсечки са на един билет т.е. с един PNR.

Ако имаме забавяне на полета от София или по някаква причина изпуснем следващият полет за Бишкек, Pegasus предоставят ли безплатно премаршутиране за полета на следващия ден и безплатно настаняване в Истанбул?

Благодаря Ви.

Публикувано:
преди 2 часа, Йосиф Милчов каза:

Въпрос към по запознатите и често пътуващи с Pegasus. Четвъртък вечерта летим от София за Бишкек, като времето за прекачване на Сабиха е 1 час и 20 минути, като и двете отсечки са на един билет т.е. с един PNR.

Ако имаме забавяне на полета от София или по някаква причина изпуснем следващият полет за Бишкек, Pegasus предоставят ли безплатно премаршутиране за полета на следващия ден и безплатно настаняване в Истанбул?

Благодаря Ви.

Да. За разлика от други лоукостки Пегасус гарантират връзките. При проблем ще ви премаршрутират за следващ полет, лично тествано. За хотел конкретно нямам опит, но смело мога да предположа, че ще осигурят.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Осигуряват и хотел и храна при изпусната връзка. Имат си добра организация за това на Сабиха.

А ако началната точка на пътуването е в ЕС, ви се дължи и обезщетение по европейския регламент.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Интересно, че Pegasus продават полети на Иберия до Бразилия в сайта си (с чекиран багаж автоматично). :shok:Не са евтини. Между другото, вече има обявени дати и часове за април за някои дестинации (даже София - Анталия с баснословни все още цени), така че утре-тия дни ще излезе лятното разписание.

Screenshot.png.082618e0c960aaa5982bb57a4aa9d3ac.png

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 часа, Георги Матеев каза:

Да. За разлика от други лоукостки Пегасус гарантират връзките.

Когато отсечките са на една резервация, има логика.

Но ако са на отделни билети, с различен ПНР, никой няма да му предложи нито премаршрутиране, нито някакво компенсиране.  А при останалите лоукостове са така. Имаше временно “прекачвания” на една резервация при Раянеър през Италия (преди пандемията) и при Уизеър през Абу Даби допреди година (Египет/Азия-Азия/Египет през ОАЕ), 4 отсечки на една резервация.  Там може и да са компенсирали пътниците при изпусната връзка. Who knows?

Публикувано:

Браво за контракта с Иберия. Мисля, че още имат такъв и с Air Manas. 
Иначе самата Иберия идва към Балканите. С директни полети от Мадрид до Букурещ (Румъния), Тиват  (Ч. Гора) и няколко хърватски града. 

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Вероятно не ги вижда след април.
Излизат, само че нещо са на баснословни цени. 😄 С прекачване са по 65€.

Има и Sunexpress, ако на някой му трябва лятото.

image.png.fe9bd0bd4244174c9c0e86b54bbdb72f.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, досега не съм купувала билети на Pegasus - при купуване от тях в евро ли взимате (виждам, че има доста валути като опция)?

Публикувано:
Преди 1 час, darinamarinova каза:

Здравейте, досега не съм купувала билети на Pegasus - при купуване от тях в евро ли взимате (виждам, че има доста валути като опция)?

За предпочитане е евро

• Благодаря 1
Публикувано:
На 3.11.2025 г. в 17:50, Argentique каза:

Вероятно не ги вижда след април.
Излизат, само че нещо са на баснословни цени. 😄 С прекачване са по 65€.

Има и Sunexpress, ако на някой му трябва лятото.

image.png.fe9bd0bd4244174c9c0e86b54bbdb72f.png

на предното промо имаше до Анталия директен за 24 евро, но връщането пак с прекачване

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да попитам нещо за багажа. Правя само тестове засега, искам да резервирам за 4ма души, но само аз да съм с голям чекиран багаж, а другите пътници без. Опитвам се да направя стъпките, но или ми дава да избера Light/Saver or Saver plus, или да добавя багаж. Давам опцията с добавянето на багаж, но все едно това става за всички пътници. Дайте жокер, защото някой ден предполагам че ще пътуваме с тях. 

Публикувано:
преди 58 минути , Пътувко каза:

Искам да попитам нещо за багажа. Правя само тестове засега, искам да резервирам за 4ма души, но само аз да съм с голям чекиран багаж, а другите пътници без. Опитвам се да направя стъпките, но или ми дава да избера Light/Saver or Saver plus, или да добавя багаж. Давам опцията с добавянето на багаж, но все едно това става за всички пътници. Дайте жокер, защото някой ден предполагам че ще пътуваме с тях. 

След като въведете имената

При избор на седалка най-отдолу,има жълт бутон(continue selecting baggage allowance) натискаш и трябва да излезе това.

IMG_20251120_230215.jpg.b985637ce41ae0e5a7637ca8a5f51a67.jpg

И се появява това:

IMG_20251120_230407.jpg.c18abbe220089dad388d488476bedbfd.jpg

Тук вече избираш +12,+20,+30 .....

Дано да съм бил полезен.Друг начин незнам да има.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Дава да се избере на една от последните стъпки - точно така сме пътували,  първоначално избираш Лайт, отказваш ъпгрейд, после след имена, детайли, избор или отказ от седалки, храна, дава възможност да се добави багаж на всеки един от пътниците поотделно. 

Едит: Дублирали сме се с @palioto

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:

Благодаря ви, струваше ми се че има някакъв пиниз 😉 Ще го пробвам, за да видя как става. Малко е като ядрена физика... тука има, тука нема, къде е багажа 😜

Публикувано:
преди 11 часа, darinamarinova каза:

@Пътувко Освен ако не са непълнолетни, може да спечелиш допълнително точки, ако всеки си направи профил 🙂

Screenshot_20251121_102608_Pegasus.jpg

Screenshot_20251121_102538_Pegasus.jpg

Благодаря, поканих. Иначе от тук може да се добавят и децата. Screenshot_20251121_213645_Pegasus.jpg.5b6a9b3634cad0e8fae16e35fd52ae42.jpg

• Благодаря 1
Публикувано:

Въведи друг телефонен номер на твой близък , колкото да получиш кода за да си направиш профила.След това не е проблем да му направиш едит.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.