Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

свиква се и с деца нощем

като се наложи да направиш 1-2 дълги полета с прекачване, когато просто няма други полети и съвсем се разбърка биологичния часовник, после на никого не му пука

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Аз пък при промоция въобще не гледам час на кацане или излитане, особено ако не гоня връзка. Последните 2 години ползвам Пегасус постоянно и за съжаление от тяхната международна мрежа са ми останали едва 3-4 непосетени точки.

Когато взема билет на супер ниска цена ми е все тая дали някое такси ще ме излъже с 10-15 лв. Чрез евтиния билет предварително и многократно съм избил по-скъпия нощен транспорт и така или иначе сумарно пак плащам доста по-малко от стандартния непромоционален вариант.

Е то и нощувката си плащаш, пък си пристигнал в 04 ч. сутринта в хотела. Но не става въпрос и само за по-високи цени, самото чувство, че си излъган и изигран е доста неприятно..

И въпреки неудобните часове, цените на Пегасус са по-изгодни от тези на Турските авиолинии и аз често пътувам с тях. Особено вътрешните в Турция са направо без пари понякога, за разлика от тези на THY.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , Hakkâri Spor каза:

Е то и нощувката си плащаш, пък си пристигнал в 04 ч. сутринта в хотела. Но не става въпрос и само за по-високи цени, самото чувство, че си излъган и изигран е доста неприятно..

Транзитни нощувки в становете, Иран, Египет и прочие има за по €10-20. Та когато съм платил смешно евтин билет честно казано ми е доста трудно да се почувствам излъган и изигран, въпреки леките допълнителни разходи, дори е точно обратното 🙂 Но предполагам е персонално усещане.

Та довода с нощните часове го разбирам единствено при пътуващи с деца.

• Харесвам 9
Публикувано:

Когато са четирима и транспорта не е голям разход и остават единствено неудобните часове за децата.Ако ви е страх от измамни таксита може да се резервира предварително трансфер , а понякога такъв се предлага и от хотелите. Доста пъти съм плащал нощувки в евтини държави, за да не чакам до обяд за настаняване , понякога и преди среднощен полет за да взема душ , да подремна и да не вися на летището.В Северна Америка не бих го правил , но из Азия е доста приемливо за българския стандарт.

• Харесвам 5
Публикувано:

човек като е сам, може да си позволи леки неудобства, като спане на летище, неудобни часове, да ви излъжат с 10 лв за такси...

възползвайте се докато можете, защото като сте с гадже или семейство тия работи не минават 😀

• Смея се 6
Публикувано:
преди 1 час, neuromancer каза:

защото като сте с гадже или семейство тия работи не минават 

Затуй - гадже-магеланка - повечето са свикнали, наясно са и няма да мрънкат за някакви си там дребни неудобства по време на вълнуващо пътуване! :grin:

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 9 минути , Фил каза:

Затуй - гадже-магеланка - повечето са свикнали, наясно са и няма да мрънкат за някакви дребни неудобства по време на вълнуващо пътуване! :grin:

Най-доброто решение!!!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

Затуй - гадже-магеланка - повечето са свикнали, наясно са и няма да мрънкат за някакви си там дребни неудобства по време на вълнуващо пътуване! :grin:

Опа, гадже Магеланка... Тук става страшно в тази тема 😊 Значи да се ориентирам тогава 😊

преди 3 часа, Zdravko Nestorov каза:

Най-доброто решение!!!

А и ти потвърждаваш, сериозна е работата 🙃

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

И в София и във Варна съм чувал да лъжат такситата и то яко. А точно в София имам близка  позната, която някакъв ром я е возил от автогарата до летището и е казал дай парите или те карам не знам си къде и те оставям. Та се беше простила с 100 или 200 евро , колкото е имала в нея.

Във Варна т.нар копърки взимаха по 120лв от летището до Златните преди 10 години! имам познати каращи на такива курсове

А в района на Златните имаше официални тарифи от 5лв/км пак преди над 15 години и се водеха исторически или не знам какви коли, не точно таксита.

В становете си свиркаш с Яндекс и те возят без пари денем и нощем.

• Харесвам 4
Публикувано:
31 minutes ago, Иван Попов said:

Опа, гадже Магеланка... Тук става страшно в тази тема 😊 Значи да се ориентирам тогава 😊

Ааа , без такива.Профука на Миконос парите за гадже  и сега взе да се оглеждаш за бюджетен вариант.Вече те видяха , не може да се скриеш.

• Смея се 9
Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

Ааа , без такива.Профука на Миконос парите за гадже  и сега взе да се оглеждаш за бюджетен вариант.Вече те видяха , не може да се скриеш.

Ами нали трябва да имаме избор, първо да видя как е с пари и после как е без пари, трябва да се видят нещата и от двете страни 😃

Значи няма мърдане да има, скриване няма 😃 Ами ще събираме заедно тогава 😃 

Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

В становете си свиркаш с Яндекс и те возят без пари денем и нощем.

Доста обобщаващо. Но не е баш така. Например, преди 2 месеца в Бишкек, всички Яндекс от града до летището бяха между 950 и 1000 сома, тоест към 10 евро. Няма по-малко.  И не всеки може да ползва Яндекс. От известно време се изисква, като си активираш Яндекс приложението и влезеш в държавата, да въведеш код, който получаваш СМС и той може да бъде на местна СИМ карта или на такава от страна, в която се ползва Яндекс. Ползвал съм го в 4 други държави преди да ида Бишкек, но този път вече искаше да го активирам с код, а СМС така и не получих на българския ми номер. Не си бях купил местна СИМ карта, защото ползвам еSIM. На рецепцията на хотела ми обясниха, че Яндекс като е руско приложение и от известно време не праща кодове за регистрация на номера от ЕС (може и заради политическите отношения ЕС-РФ), казаха ми да си взема местна СИМ карта и ще си получа кода там. Но не го направих, щом имам еСИМ. Едно момиче на рецепцията, на следващия ден въведе своя тел. номер в моето Яндекс приложение, получи веднага код и го въведе.

Така че... не е толкова лесно, като кацнеш някъде и веднага да имаш работещ Яндекс още на летището. 

Що се отнася до такситата (не Яндекс), наистина редовно лъжат. Нямат касови апарати и е на цена по договаряне. Разбираш се за 10 евро (в местната валута) и вече като те закара от летището до хотела, казва 15 евро. И му казваш "е разбрахме се за 10", отговор "ааа, не разбрахме се за 15". В такава ситуация два пъти съм попадал. ЗАтова трябва като ви кажат някаква сума, записвате на листче още на тръгването, шофьорът да потвърди написаната сума и накрая, при пристигане... да не се прави на три и половина. Да, дребнаво изглежда, изобщо не си падам по такива циркове, но явно в някои държави така се процедира.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами летището е на 25-30 км от Бишкек колко по-евтино да е таксито ? Това са 70-80 стотинки на километър.

Миналият месец в Армения и Грузия Yandex работеше безпроблемно, без да иска активация с номер на местна SIM карта.Имам го инсталирано , просто от България не е активно и не може да се добавя банкова карта ,но в страната където е налично работи нормално.Може за Киргизстан да са променили нещо.

• Харесвам 2
Публикувано:

Навсякъде работи, бил съм във всички станове кажи-речи. Да, първия път си го активирах с код с физическа локална сим, даже не помня къде точно. След това няма никакви кодове повече.

IMG_2620.png

IMG_2619.png

Летище Алмати до центъра 15км, по курса от преди 1 година 7 лева, през нощта.

Летище Бишкек до центъра 25км по курса от преди година 18лв, през нощта.

С две думи без пари, както казах или поне три пъти по-евтино от България.

Който знае, че ще ходи, ще си намери начин да си активира Яндекса, още повече се ползва не само от/до летището.

А иначе останалото е празни приказки, дадох примери с България кое как е по-назад.

Не помня пак къде, но като казах, че чакам Яндекс, месните тарикати ми казаха, че няма да дойде и да взема тях за х2 и х3. Има кой да им вярва сигурен съм.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Миналият месец в Армения и Грузия Yandex работеше безпроблемно, без да иска активация с номер на местна SIM карта.

И при мен работеше безпроблемно в Армения, Узбекистан, Азербайджан и т.н.  В Киргизстан обаче искаше активация наново, приложението си е инсталирано от няколко години, но този път искаше да се въведе някакъв код, който ще се прати на СМС. А на българския номер СМС не пристига.

Преди 1 час, Alexander каза:

Който знае, че ще ходи, ще си намери начин да си активира Яндекса, още повече се ползва не само от/до летището.

А иначе останалото е празни приказки

Намерих начин, на втория ден, на киргизки номер ми беше пратен кода (на рецепционистката) и го активирах. От първия ден, веднага от летището нямаше как да стане. Но щом са "празни приказки"... окей, така да е. Измислям си.

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно е ново , миналата година не е искало местен номер.Купувам местни карти , но никога не им поглеждам номерата.Обикновенно ги ползвам единствено за мобилен нет.А тия SMS е божа работа кога пристигат и кога не.Някой път изобщо не пристигат , друг път ги изплюва по някое време един след друг.Особено по разни  летища е супер досадно.

• Харесвам 1
Публикувано:

За Яндекс тук някъде се писа, че не изпращали смс на бг номера. Аз си го инсталирах в България и то много бързо. След това ползвах в Грузия, Казахстан и Узбекистан. Чудна услуга е, пък и цените са добри. Въобще не бих се занимавала в тези страни с обществени транспорти освен за купона, с изключение на метро (гледах какви раздрънкани автобуси се движеха в Шимкент на +38 с отворени прозорци...). 

Не съм била в Киргизстан, но и от България ми дава да избера такси:

Screenshot_20250816_090232_YandexGo.jpg.c1475ccc0356fdd8fd9bf6488828fe5c.jpg

А за цените - от Шимкент до границата с Узбекистан за 113 км таксито излиза към 50 лв, а ако е в работен ден, може и по-малко. Аз естествено се придвижвах със споделено такси за 5-7 лв. 🙂

Screenshot_20250816_090725_YandexGo.jpg.6d98bf8d49a3041c6a4cdcb080f01fad.jpg

И понеже все пак е тема за Pegasus - с оглед цените им ще ги ползвам и занапред. Успях да стигна до Ташкент с полети от София до Шимкент за 144€ с платен голям ръчен багаж за всички отсечки плюс <40 лв за общо 5 самостоятелни и 2 споделени таксита от летището в Шимкент до хотела в Ташкент и обратно (150 км на посока). Да, занимавка е, ама ми беше много забавно, особено пешеходното минаване на границата,  а и полетите от София (пък и от Истанбул) до Ташкент са на двойни и тройни цени. То цялото пътуване за 8 дни ми излезе по-малко, отколкото полетите на Търкиш и Катар от София за Ташкент, а не съм се ограничавала въобще.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 13 часа, Иван Попов каза:

Направо отваряй нова тема и събирай оферти!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
On 8/16/2025 at 9:36 AM, Argentique said:

И понеже все пак е тема за Pegasus - с оглед цените им ще ги ползвам и занапред. Успях да стигна до Ташкент с полети от София до Шимкент за 144€ с платен голям ръчен багаж за всички отсечки плюс <40 лв за общо 5 самостоятелни и 2 споделени таксита от летището в Шимкент до хотела в Ташкент и обратно (150 км на посока).

Да разбирам ли, че това е оптималната промо цена от София до Шимкент.На един билет или си направи престой в Истанбул 🙂 ?

Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

Да разбирам ли, че това е оптималната промо цена от София до Шимкент.На един билет или си направи престой в Истанбул 🙂 ?

Оптималната е без багажа, тук писах: 

Но в Шимкент теглят и глобяват по 50€, стои чичо до голям кантар пред скенерите и не пуска. Хвърлях новозакупени сушени кайсии и малко багаж.

На един билет, но с по-големи престои – на отиване около шест часа, на връщане – десет. Както писах някъде, не дочаках полета Сабиха-София, а се прибрах преди него с автобус. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Отскоро Пегасус вече не дават никакви Bol точки за билети, купувани през посредници.

За момент ми стана тъжно след като за последните 2 полета София-Истанбул-София не получих нищо, но веднага си спомних, че през Едриймс Прайм взех билетите на двойно по-ниска цена и забравих за точките. Пълно щастие няма 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:

Апропо, който има Едриймс Прайм да проверява изрично австралийската версия, мобилен браузър (не апп-а) в инкогнито режим. Това продължава да намаля стабилно Пегасус полети.

Току-що взех Истанбул-София за €17 при официална цена на сайта €36. За по-скъпи полети вади и по-големи отстъпки понякога.

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:

Пегасус пуска още една линия от голямото летище Истанбул (след тази до Измир):
Истанбул - Никозия, Северен Кипър, от 1 октомври

Screenshot 2025-08-29 at 11.00.40.png

• Харесвам 6
Публикувано:

Някой справял ли се с верификацията на билети, купени през посредник? Като добавиш PNR-то казва, че ще изпрати еднократен код на мейла, но мейла е измислен от lastminute и аз нямам достъп до него и следователно не мога да оперирам с резервацията.... 

Може би @Георги Матеев може да знае? 

Ако не се чекирам онлайн, на място има такса, нали, като при Уиз и Раян?

Публикувано:
59 minutes ago, Loverboy said:

Някой справял ли се с верификацията на билети, купени през посредник? Като добавиш PNR-то казва, че ще изпрати еднократен код на мейла, но мейла е измислен от lastminute и аз нямам достъп до него и следователно не мога да оперирам с резервацията.... 

Може би @Георги Матеев може да знае? 

Ако не се чекирам онлайн, на място има такса, нали, като при Уиз и Раян?

Ако питаш ЛМ те какво казват за тая ситуация? Защото това си е проблем - не за чекиране, ама и за багаж ако искаш да добавиш. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.