Capitan Morgan Публикувано: 23 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2020 преди 47 минути , Георги Матеев каза: Трябва да имаш предвид обаче, че това ефективно ще блокира настоящата карта и за съжаление докато не дойде новата (вероятно около 1 месец) ще си без карта. А какво се случва, ако старата карта още не е пристигнала и ъпгрейднеш? То сега я чакам вече 50 дни 😄 Новия стак вероятно вече ще е на новата лихва. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2020 И моята карта не е дошла още. Все още статуса е "issued"Това е и една от причините да се колебая да ъпгрейдвам, наред с липсата на достатъчно познания и опит с крипто пазара. Не съм имала възможност да ползвам картата и да видя пасва ли въобще на потребителският ми профил. 😬Реално, основните и предимства са за пазаруване в евро, т.е. в чужбина, а не е ясно кога ще се пътува свободно. А вероятно за нова карта ще се чака още няколко месеца🥱 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 23 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2020 преди 48 минути , Capitan Morgan каза: А какво се случва, ако старата карта още не е пристигнала и ъпгрейднеш? То сега я чакам вече 50 дни 😄 Новия стак вероятно вече ще е на новата лихва. Нямам идея, най-добре се свържи и питай съпорта, доста специфична ситуация е... преди 17 минути , Мари Николова каза: И моята карта не е дошла още. Все още статуса е "issued"Това е и една от причините да се колебая да ъпгрейдвам, наред с липсата на достатъчно познания и опит с крипто пазара. Не съм имала възможност да ползвам картата и да видя пасва ли въобще на потребителският ми профил. 😬Реално, основните и предимства са за пазаруване в евро, т.е. в чужбина, а не е ясно кога ще се пътува свободно. А вероятно за нова карта ще се чака още няколко месеца🥱 Няма абсолютно никакъв шанс картата да не пасне на профила ти, какъвто и да е той. Картата е перфектна също за пазаруване и в лева, тъй като еврото се превалутира по фиксинга на БНБ на курс 1.95583 без стотинка загуба. Гарантирам ти, че когато я получиш рязко ще забравиш всичките си други карти. Относно чакането - като факт знам, че колкото по-голямо ниво карта поръчаш толкова по-малко се чака. За безплатните и за 2% картите наистина се чака средно по 3 месеца в момента поради огромния интерес и ограничените производствени/логистични ресурси заради ковид. При по-високите карти се чака по-малко. Липсата на крипто опит няма значение. Ако пожелаеш можеш да ползваш само и единствено картата, захранвайки я директно с евро и харчейки евро, и да игнорираш останалата част от ап-а. Е, понякога ще си обръщаш кро кешбека във фиат, ама това е елементарно. 4 1 Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 23 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2020 Аз също съм в играта с червената карта. Но за тези, които не са си направили труда да прочетат условията, а също и за онези, които се чудят откъде (ще) идват парите за всички тези благини: Таксите са сериозни при загуба и неактивност на картата. Връзка към коментар
stoyan.gotsev Публикувано: 25 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2020 И аз съм вече в клуба. Доколкото чета таксата за закриване на акаунта е приложима при налични средства и нуждата им от прехвърляне. Ако си на 0 там се закрива с писане на 1 мейл. @vorbis а тази информация къде я гледаш? Дали таксите са същите и за по-високите карти? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 26 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2020 Възможно е картата да има неснижаем остатък от 50$.А и crypto имат данните на всички карти, с които топъпваш. Оставям настрана идеята да дължиш пари на някой, който има всичките ти данни, но би било жалко да се лишиш от услугите на crypto, заради 50$. Не е ли по-разумно да избиеш евентуалната такса, като споделиш линка "покани приятел"с макс. брой приятели, познати. Или просто да купиш някаква сума CRO докато е на ниска стойност, всички очакваме да се вдигне значително 🙂 Таксите са еднакви за всички карти, може да ги видиш в приложението от Fees& limits. Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 На 20.10.2020 г. в 9:50, Мари Николова каза: А Револют директно ме отрязаха. Щом излизало съобщение, че търговецът не се поддържа, това е положението. Споменах, че други потребители плащат свободно с Револют в crypto, но това не ги докосна. Нямало нищо по - специфично в моя акаунт, щом аз не мога да ползвам картата там, няма логика други да могат. Все пак имам някаква надежда да ми позволи да топъпвам с Револют, ама нека първо картата да дойде 🙂 От Револют може да зареждаш с банков превод по Iban без проблеми. Най- много да имаш ден, два забавяне. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 преди 23 минути , Capitan Morgan каза: От Револют може да зареждаш с банков превод по Iban без проблеми. Най- много да имаш ден, два забавяне. Да, това съм го правила, но точно забавянето искам да избегна. Връзка към коментар
IvanNavi Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 На 26.10.2020 г. в 3:57, Мари Николова каза: Или просто да купиш някаква сума CRO докато е на ниска стойност, всички очакваме да се вдигне значително 🙂 Далеч не всички очакват това нещо, което прилича на пари да вдигне цената си. Внимавайте в какво инвестирате. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 преди 13 минути , IvanNavi каза: Далеч не всички очакват това нещо, което прилича на пари да вдигне цената си. Внимавайте в какво инвестирате. "И ти си прав" - както казал мъдрецът от една китайска притча 🙂 Вече се чуват мнения, че CRO има още да пада. Но ние сме възрастни хора и всеки сам си решава до къде да стигне в инвестициите. Щом си поръчал картата, значи вярваш, че тази крипто валута има бъдеще. Но максимата "инвестирай толкова, колкото може да си позволиш да загубиш" важи с пълна сила. 2 Връзка към коментар
Mario Mario Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 Здравейте! Имам следния проблем с поръчката на картата на жена ми. При мен се получи следното - 3 пъти писах адреса си, като 1-вият път беше този по лична карта на кирилица, вторият път - адресът на латиница, третият път адресът на кирилица и латаница. И трите пъти ми отказаха верификация на адреса. При поръчката на картата ми отказва да верифицира адреса и ми поискаха документ. Изпратих им фактура с друг адрес (друг наш апартамент в същия квартал с уж по-сигурен вход и пощенска кутия) и веднага го одобриха/верифицираха. Сега картата е със статът Card Issue Status - Pending. Държа пак да отбележа, че съм с верифициран адрес чрез документ, който е различен от адреса ми по лична карта. Т.е. - възможно е, въпреки че изрично са задали условия адресът да е същия като по лична карта. Въпросът ми е свързан с картата на жена ми, която също направи опит да поръча на втория адрес, като и при нея това не е адресът по лична карта. Веднъж й отказаха верификация (адрес на кирилица). Втори път не сме пробвали, защото нямаме фактура, сметка или друг документ, за да покажем, че тя живее на него. Та на въпроса - как трябва да бъде написан адресът, така че да бъде верифициран без документ - кирилица или латиница? Някой друг имал ли е проблеми с изписването на адреса? Предварително благодаря за отговорите Връзка към коментар
iMari Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 Аз им пратих сканиран документ от Револют - Потвърждаване на сметката. Мина без проблем. Все пак, ако го има като условие адреса да е същият като в документа, с който верифицираш crypto акаунта, по-добре е да се спази като изискване. Някакво банково извлечение или вносна бележка, на която има изписан адрес, също би трябвало да свърши работа. Хрумва ми, че ако си потребител на Easypay, в разписката за получаване на дадена сума също излиза адреса по ЛК. Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 Когато попълвах адреса си за поръчка на картата, забелязах, че има малък бъг във формата им: При еднакви адреси за регистрация в Крипто акаунта и за картата, не ми приемаше адреса на картата. Причината беше, че полето "Address Line 2" ми беше празно. Добавих една шпация в него и тогава вече успях да мина верификацията. Между другото, колко време е нормално да стои този статус: "Card Issue Status - Pending"? Връзка към коментар
violeta Публикувано: 27 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2020 преди 4 часа, Мари Николова каза: Аз им пратих сканиран документ от Револют - Потвърждаване на сметката. Мина без проблем. Аз буквално вчера получих битови сметки, които изхвърлих и сега не знам колко време трябва да чакам за следващите. Какъв документ сканира от Револют? Звучи ми като най-лесният вариант? 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 28 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2020 преди 8 часа, violeta каза: Какъв документ сканира от Револют? Цъкаш върху личните данни на акаунта (долу, най в дясно), после върху зъбчатото колелце(горе, в дясно), от там Документи =>Потвърждаване на сметка. 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 На 27.10.2020 г. в 19:03, vorbis каза: Между другото, колко време е нормално да стои този статус: "Card Issue Status - Pending При мен стоя 2-3 часа след като им изпратих документа за верификацията от Револют. Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Аз верифицирах със сметка за телефон от Виваком. Картата дойде за 10-на дни, но е зеленичка, т.е. по-високо ниво. 1 Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 А как им изпращате документа на Револют? Изпринтен и след това снимате или може да го снимам и от екрана на компютъра? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 преди 37 минути , Мирослав Василев каза: А как им изпращате документа на Револют? Изпринтен и след това снимате или може да го снимам и от екрана на компютъра? Принтирах и сканирах с телефона. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Документите от Revolut можете да си ги запазите като PDF и да ги качите директно, без сканиране 1 1 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Не съм сигурен дали тази тема е най-подходяща за моето мнение, но то е на база ползването на крипто картата. След доста търсене и питане разбрах къде в София е най-добрия курс за смяна на лева с евро. Проверих няколко банки, чейндж бюра, говорих по телефона за преференциален курс, успях да стигна до 1.957 лева за едно евро. Вчера прочетох едно мнение в интернет, което направо ме шокира (всъщност се шокирах от факта, че отговора на моето търсене е толкова очевиден). Има място в София, където всеки може да отиде и да смени колкото иска евро за точно 1.95583 лева без никаква комисионна. Ако се сменят над 5000 евро най-вероятно ще трябва да се попълни декларация за произход на средства, не съм тествал. Това място е Касовия център на БНБ, намира се до Дъ мол в София, има малък паркинг за клиенти (ако там няма място, паркинга на Дъ мол е на 200 метра пеша разстояние) и работи от понеделник до петък от 8:30 до 15:45. При покупката на евро получавате бордеро за продажба на валута. 6 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 преди 2 часа, bronco каза: Не съм сигурен дали тази тема е най-подходяща за моето мнение, но то е на база ползването на крипто картата. След доста търсене и питане разбрах къде в София е най-добрия курс за смяна на лева с евро. Проверих няколко банки, чейндж бюра, говорих по телефона за преференциален курс, успях да стигна до 1.957 лева за едно евро. Вчера прочетох едно мнение в интернет, което направо ме шокира (всъщност се шокирах от факта, че отговора на моето търсене е толкова очевиден). Има място в София, където всеки може да отиде и да смени колкото иска евро за точно 1.95583 лева без никаква комисионна. Ако се сменят над 5000 евро най-вероятно ще трябва да се попълни декларация за произход на средства, не съм тествал. Това място е Касовия център на БНБ, намира се до Дъ мол в София, има малък паркинг за клиенти (ако там няма място, паркинга на Дъ мол е на 200 метра пеша разстояние) и работи от понеделник до петък от 8:30 до 15:45. При покупката на евро получавате бордеро за продажба на валута. Само да отбележа, че в Револут от време на време се появява и по-изгоден курс от 1.95583 1 Връзка към коментар
Mario Mario Публикувано: 3 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2020 На 29.10.2020 г. в 10:46, logist13 каза: Картата дойде за 10-на дни, но е зеленичка, т.е. по-високо ниво. Получихте ли някакъв мейл или известие с вписан адреса, на който да очаквате картата. Питам защото аз лично съм с два верифицирани адреса - един от личната карта и един верифициран с фактура от топлофикация адрес за доставака на картата. В самото приложение промени ли се въобще (предполагам, когато е предадена на куриер) Card Issue Status-a Pending или направо си я получихте картата? Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 3 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2020 преди 3 часа, Mario Mario каза: В самото приложение промени ли се въобще (предполагам, когато е предадена на куриер) Card Issue Status-a Pending или направо си я получихте картата? Като се свързах със спорта, ми казаха, че щом вече статусът на картата е Pending, означава че остава само да чакам. Предупредиха ме да се въоръжа с търпение заради многото поръчки, които имат в момента. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 3 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2020 Нямам спомен статуса на картата да е бил pending. След като верифицираха адреса, статуса веднага стана issued...и така вече повече от два месеца. Някой беше писал, че от issued трябва да стане shipped и пак чакаш за да дойде в пощенската ти кутия. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега