Прескочи до съдържание

CRO картата на crypto.com

Гост Гост 23*6

Препоръчани мнения

Около 2 месеца чакане отне от искането за карта до получаването й в пощенската кутия.

След като я активирате , първата трансакция трябва да е с чип-а, а не безконтактно.

Някой успял ли е да си смени пин-а, и ако да - на банкомат на коя банка? 

Връзка към коментар

Ъпдейт: пратиха новата ми icy white карта едва 5 дни след като заявих ъпгрейд. Изненадаха ме с експресност. Явно по-високия тиър карти наистина се обработват с приоритет.

@Martin аз си сменях пин-а на банкомат на Райфайзен.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Георги Матеев каза:

Изненадаха ме с експресност.

Това е най-малкото. За тия пари картата трябва да ти се усмихва широко, като я извадиш от плика и да ти казва " Жоре, ти си   1! "😃

С кеф да си я ползваш и приятно пътуване   :)

Връзка към коментар

Има добавен доста обширен списък кои операции са без cashback. Даже са почнали да си търсят вече платен такъв и да блокират акаунти.
Restriction of CRO Rewards Programme

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Поне курсът на CRO да вървеше нагоре, но хем се влошават условията, хем курсът не спира да върви надолу без никакви признаци на възстановяване или дори на стабилизиране. И това при положение, че тенденцията на основните криптовалути е нагоре. Никак не изглежда добре.

Връзка към коментар

Момчета, не се шашкайте! 🙂

Прогнозите за CRO все още са добри. Малко са се престарали в обхвата на транзакциите без кешбек, но за повечето операции в табличката и стандартните банки не дават кешбек.Единственото, за което бих се размрънкала е, че в този идеален за трупане на CRO момент, картата ми никаква я няма, статуса си седи непроменен и  е много възможно да не дойде до края и на този месец. А влезем ли в декември....ще чакаме до февруари.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Абе, тия дни се чудих, че писахме тук за нещо, което го поръчвахме и чакахме, ама какво беше, вече го забравих 😜

Та докато цъках неодобрително днес, гледайки как се сринА  криптопазара се сетих да погледна статуса на картата. В края на третия месец най-накрая статуса се смени на Shipped. Много се надявам да изпълнят срока до 10 работни дни картата да е в пощенската кутия. 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не само CRO падна, целия крипто пазар се срина и колкото и да ти е диверсифициран портфейла, няма как да не си загубил. В сряда бях убедена, че сме осъдени да станем милионери (особено тези, които имат инвестиции и в AVA) 😉, но четвъртъка ме отрезви )

Но пък е идеално време да инвестираш във валути, които смяташ за перспективни.

Както вече споменах, опита ми с крипто валутите е скромен, но ми е интересно да се уча. 🙂

Ето една интересен анализ за CRO и цената му. Само на мен ли ми се струва, че crypto.com играят по ръба от няколко месеца, променяйки в движение дразнещо бързо условията си? Като нищо ще сменят още веднъж валутата на картата до края на годината.

Но пък в началото на 2021 чакаме с нетърпение Libra, ако не я баннат дотогава.🧐

Връзка към коментар

Чудото стана! Държа в ръцете си картата!

По-красива е отколкото на снимката, но първата буква на името ми е олющена, все едно някой я е ползвал вече:pardon:

Вярно, казват, не външният вид, а съдържанието е важно, ама за толкова дълго чакано чудо, е малко разочароващо.

Хубавото е, че Crypto и Revolut се приеха взаимно и вече топъпнах с евро.

По-късно ще проверя как да активирам Spotify достъпът.

• Харесвам 2
  • Браво 2
Връзка към коментар

Доколкото разбрах, първо трябва да  платя членство в Spotify до 12,99$ и после crypto ще ми възстановят таксата в CRO, без да се идентифицирам по какъвто и да е начин, като потребител на crypto.com.

Регистрирах се в Spotify и сега трябва да избера план. Най-високият е Family за 8 евро, който ако правилно разбирам покрива до 6 акаунта. Това значи ли, че ако избера него(нали се вмества в тези 12,99$) мога да включа цялото семейство в ползването? Или мога да избера само индивидуалният план за 4,99евро?

Връзка към коментар
преди 7 часа, Мари Николова каза:

Чудото стана! Държа в ръцете си картата!

По-красива е отколкото на снимката, но първата буква на името ми е олющена, все едно някой я е ползвал вече:pardon:

Вярно, казват, не външният вид, а съдържанието е важно, ама за толкова дълго чакано чудо, е малко разочароващо.

Хубавото е, че Crypto и Revolut се приеха взаимно и вече топъпнах с евро.

По-късно ще проверя как да активирам Spotify достъпът.

Явно днес найстина се случват чудеса. След като @Мари Николова писа по- рано, реших да проверих и моята поща и ооо чудеса карата е вече и при мен 🙂 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Малко отзиви за картата! Общо взето с кеф си я ползвам. Точно както Матеев писа, нищо не се губи от превалутирането и харченето в лева. Реално курса Евро-лева на  МСО картата е същият или малко по-изгонен от този лева-евро на Револют.

Spotify се оказа голяма краста. Вече се чудя как съм живяла без него до сега! 😀 Взех индивидуалният план, защото след като се помотах с избора, не ми даде друга опция. В момента има промоция и следващите 3 месеца са безплатни, така че нищо не съм плащала, но запаметих картата в акаунта.

За съжаление, crypto пак са сложили такса при купуване на валута с карта.

P.S. Някой успявал ли е да добави Кърв в crypto.com?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И моята карта най-после пристигна след 2 месеца чакане.

Чудя се, нали има две основни валути, като ползвам картата през Curve транзакцията ми я дава в GBP, дали ползвайки я така има някаква набутвация от превалутиране?

Връзка към коментар

Cro е в една валута. 

При мен е в евро, и добавяйки картата в curve  съм избрал лв за нея. Така, плащайки в България, към кърв се искат лева, кърв не ги превалутира, защото вижда че карата зад него е лева, и превалутирането го прави cro картата. 

При cro няма лимит за превалутирането /ама да не излъжа/ и курса е БНБ. 1.95583.

При curve курса също е много добър, мисля че е на БНБ отново, но имаше месечен лимит от 500 паунда, след което има такса 2 %. 

Надявам се, идеята стана ясна, къде и как се превалутира 😀

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , Радослав каза:

Така, плащайки в България, към кърв се искат лева, кърв не ги превалутира, защото вижда че карата зад него е лева, и превалутирането го прави cro картата.

Така нагласено, превалутирането трябва да го прави кърв според мен.

Връзка към коментар

плащане в лева с кърв 

кърв се обръща към кро, кро е заложен  в лева, имаме лева-лева, няма превалутиране.

кърв иска лева от кро, кро е в евро, и тук се превалутира по 1.95583

плащане в лева с кърв 

кърв се обръща към кро, кро е заложен  в евро /в апа на кърв/, имаме лева-евро, кърв превалутира до 500 паунда на добър курс, после 2% такса.

кърв иска евро от кро, кро е в евро, няма превалутиране.

това са схемите.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
9 hours ago, Радослав said:

Cro е в една валута. 

При мен е в евро, и добавяйки картата в curve  съм избрал лв за нея. Така, плащайки в България, към кърв се искат лева, кърв не ги превалутира, защото вижда че карата зад него е лева, и превалутирането го прави cro картата. 

При cro няма лимит за превалутирането /ама да не излъжа/ и курса е БНБ. 1.95583.

При curve курса също е много добър, мисля че е на БНБ отново, но имаше месечен лимит от 500 паунда, след което има такса 2 %. 

Надявам се, идеята стана ясна, къде и как се превалутира 😀

Мерси за разяснението 🙂

Сега видях, че по подразбиране Curve е добавила CRO картата да е с валута GBP и сега просто я смених на лева 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Радослав каза:

плащане в лева с кърв 

кърв се обръща към кро, кро е заложен  в лева, имаме лева-лева, няма превалутиране.

Не знаех, че CRO може да се заложи в левове

Връзка към коментар

Някой да е пробвал плащане на сметки от банкомат с картата? Видях, че комуналните са изключени от кешбека, но дали crypto ще разпознаят "Софийска вода" например, като такава? 🤣🤣

Връзка към коментар
Преди 1 час, Zlia каза:

Не знаех, че CRO може да се заложи в левове

В Curve можеш да си заложиш валута на картата зад него каквато на теб ти е кеф. Ако на КК на ДСК ѝ сложиш валута BGN и плащаш в чужбина, превалутирането се прави от Curve,  а КК ДСК се чарджва в BGN. Като изчерпиш лимита от 500 паунда на месец на Curve, можеш да смениш валутата на КК да е EUR (или в каквато друга валута смяташ да плащаш). По този начин Curve няма да ти начислява 2% такса, тъй като не превалутира, а превалутирането ще се прави от кредитната на ДСК (което е 1%, т.е. по-изгодната опция след изчерпване на лимита на Curve). Трябва само да се внимава да не се заложи примерно валута на картата €, а да се плати в $, че тогава "дървото" става голямо! Веднъж Curve ще те таксуват 2% за превалутиране от USD към EUR и после ДСК ще те довършат с още 1% за EUR към BGN... ей така за разкош! 🙂

По същия начин можеш да си регистрираш и CRO картата с каквато валута искаш и да оставиш CRO да превалутира.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Мари Николова каза:

Някой да е пробвал плащане на сметки от банкомат с картата? Видях, че комуналните са изключени от кешбека, но дали crypto ще разпознаят "Софийска вода" например, като такава? 🤣🤣

Покупките към Софийска вода, ЧЕЗ, Овергаз, СОТ платен през ипей платформа, застраховки през БГ или международни ПОС терминали, сайта на НАП, всички плащания към общини и държава вече НЕ дават кешбек.

На 2.12.2020 г. в 17:26, Мари Николова каза:

Доколкото разбрах, първо трябва да  платя членство в Spotify до 12,99$ и после crypto ще ми възстановят таксата в CRO, без да се идентифицирам по какъвто и да е начин, като потребител на crypto.com.

Регистрирах се в Spotify и сега трябва да избера план. Най-високият е Family за 8 евро, който ако правилно разбирам покрива до 6 акаунта. Това значи ли, че ако избера него(нали се вмества в тези 12,99$) мога да включа цялото семейство в ползването? Или мога да избера само индивидуалният план за 4,99евро?

Можеш да си купиш скъпия пакет към спотифай и ще ти излезе безплатно. Аз съм на такъв вариант.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, chandni каза:

В Curve можеш да си заложиш валута на картата зад него каквато на теб ти е кеф.

Това ми е ясно( все пак аз съм почнал темата за Curve 🙂 )

Просто поради факта, че нямам карта CRO и не знам там как са настройките, не знаех, че може самата CRO да ползва лева като валута(без превалутиране-както Revolut или БГ кредитна или дебитна карта). Твоят пример е точно за тези карти. Ако CRO може да “държи” левове, ок тогава при настройка в Curve на картата BGN превалутиране няма да има при плащане в лева. За плащане в евро ми е ясно, защото знам, че CRO има евров баланс. А за плащане в чужбина с Curve както казах ми е още по-ясно с каквато и да е карта с BGN баланс😉 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.