Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Киноата е с високо съдържание на протеини. Напоследък комбинирам бяла с червена или черна киноа, (най често със зеленчуци) и се получава много приятен вкус. Може и тофу да се добави накрая. Елдата(гречка) също има доста протеин. Шампиона май е Боб мунг, който аз така и не харесах, защото не открих рецепта, в която да ми е вкусен. Но ако се търсят протеиновите му запаси, винаги може да се добавя и пасира в крем супи. Стига стомаха да го понася. 🙂

Съвсем забравих. Спирулината е първенеца, само да можеш да и изтърпиш вкуса. Скоро взех малко от един магазин на Кирков, още не съм открила по какъв приемлив за вкусовите ми рецептори начин да я консумирам. 😃 

Между другото препоръчвам този магазин с две ръце. Всякакви подправки, добавки, ядки и извращения на новото време можеш да намериш, 😆с хубаво качество и цени. Намира се срещу спирката на Т20. Не може да го пропуснете, винаги има опашка.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

И аз днес съм щастлива яйцевапцачка с 2 от 3 щерки. ИнДженерката, заедно с други инДженери ще “оцветяват” яйца в събота в Делфт. Отсега тръпна за резултата. 🤪

IMG_4004.jpeg

IMG_3999.jpeg

IMG_4002.jpeg

IMG_3990.jpeg

IMG_3984.jpeg

IMG_3987.jpeg

7e15f3f75c0193bad17399b08b1ab492.jpeg

• Харесвам 11
  • Браво 11
Публикувано:

Аз пък след като оревАх орталъка как азтазигодинаяйцанямадабоядисвампък 😄, снощи след работа боядисах цели 8! "Сварени" на еър фрайъра 😄

20250417_203430.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Айде и аз да се отсрамя с подобно на Роца "толкоз пари за агнешко няма да дам" се озовах с една тава печено, котлети в хладилника и парчета за супа. Ще го ям до Коледа. 😭🤣

Яйцата изядох преди да ги боядисам😂, така че утре ще го свърша, ако не ме домързи. 

17449965894967009639049586410737.jpg

• Харесвам 9
  • Браво 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 46 минути , EliDion каза:

се озовах с една тава печено, котлети в хладилника

Нещо си, глава затрива😂

Между другото не изглежда толкова голямо🙂😛

Аз мога де се похваля със схема, която бие по аванта дори и опитите ми с тази на Уиз 😄 Уредих утре дъщерята да боядисва яйца при свекървата с/у надник от 10 броя. През това време ще се видя с приятелка и ще си говорим за Родос😃. Много приятно ми стана, че е прочела темата ми тук, разпознала ме е (не е трудно) и си е харесала идеи😍 Затова … пишете🙂

• Харесвам 8
  • Браво 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Роца каза:

Аз пък след като оревАх орталъка как азтазигодинаяйцанямадабоядисвампък 😄, снощи след работа боядисах цели 8! "Сварени" на еър фрайъра 😄

20250417_203430.jpg

С вода или без ? 🙃

Публикувано:

аз ще връча боите на децата утре и да се оправят...

а агнешко само аз ям, та ще минем без

• Харесвам 4
Публикувано:

Сега кажете че си въобразявам, обаче на мен ми изглежда, че едно от яйцата ми се получи като георграфска карта/глобус, от онези старите, в сепия-гамата ... :grin:
А бе дават ни се знаци от горе, нищо случайно няма! :biggrin:

image.png.bdc8c8ede4d59c8c710e44aafe743bde.png

• Харесвам 14
  • Браво 6
  • Смея се 6
Публикувано:

Потичат ми лигите от тия ягодови произведения горе. Особено френския тост.

Бях забравил за тази тема. Ето нещо от мен. Онзи ден правих пиле кадай уж по рецепта на готвач от ресторант Шафран. Прикачих рецептата. Малко спанак му сложих от мен, че чушките ми бяха малко. Един козунак с квас. Това е рецептата - https://youtu.be/tdnziIFoFAE?si=kK4UpVOS3d0TKVft  Бананов кекс, това е най добрият бананов кекс, който съм правил, не става глетав. Прави се с остатъчен квас, но предполагам може и без, като квасът се замени със смес от брашно и вода или друга течност. Последното е един шоко мус, който е от новата книга за шоколад, която купих. Последните две рецепти ще кача допълнително.

20250424_221157.jpg

20250418_152411.jpg

20250418_164547.jpg

20250331_222538.jpg

20250320_221806.jpg

Kadai chicken.pdf

• Харесвам 14
  • Браво 11
Публикувано:

@horus92, благодаря за мнението 🙂 Твоите неща също изглеждат много апетитно 🙂 

Тостът всъщност е пържена филийка с изостанал козунак, вместо хляб 🙂 Препоръчвам 🙂 

Рецепта https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/04/easter-bread-french-toast.html 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , Eva eva каза:

Тостът всъщност е пържена филийка с изостанал козунак, вместо хляб

Утре съм решила за закуска да направя точно такива филийки от останал козунак.

Но ще ги правя по моята рецепта с яйца,прясно мляко,ванилия и малко бакпулвер.Филийките с хляб стават чудни,ще видя какво ще стане с филийките от козунак.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

@Eva eva, сред толкова изкушения само мога да се възхищавам (и завиждам), защото ако нещо такова е сътворено у дома (при това гледам че не е спорадично) сигурно ще се търкаляме цялата фамилия (имам предвид ширината ни да стане близка до височината 😉 )

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
48 minutes ago, Eva eva said:

@horus92, благодаря за мнението 🙂 Твоите неща също изглеждат много апетитно 🙂 

Тостът всъщност е пържена филийка с изостанал козунак, вместо хляб 🙂 Препоръчвам 🙂 

Рецепта https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/04/easter-bread-french-toast.html 

Правил съм подобно. Френският тост го харесвам най-много с бриош. Даже веднъж правих бриош, само за да го направя на тост 😄 Във Франция веднъж ядох брутален и после един приятел французин каза, че му казвали забравения хляб или нещо такова. Pain Perdu, защото го правят все със стар сух хляб, което ме навежда на мисълта, че въобще не го правят само с бриош. Иначе става много добър, когато филийките са по дебелички и сместа от яйца мляко(може и малко сметана), ванилия, малко канела и малко захар, се излее в тава и се наредят филиите и се оставят да попият добре. После се пържат с масло, но се поръсват с малко захар и тя се карамелизира  при пърженето по повърхността. От кисненето после вътре са сочни. Естествено това всичко са 45678526 калории особено гарнирани с разбита сметана и сладко, като закуся подобно и после не ям нищо цял ден.

• Харесвам 9
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Lyubina каза:

@Eva eva, сред толкова изкушения само мога да се възхищавам (и завиждам), защото ако нещо такова е сътворено у дома (при това гледам че не е спорадично) сигурно ще се търкаляме цялата фамилия (имам предвид ширината ни да стане близка до височината 😉 )

Тя не хапва сладко, а и обикаля планините. За това няма вероятност да се търкаля от храна.

• Харесвам 3
Публикувано:

В тия ягоди има шашма😛, но определено не всеки може да докара произведението дори и до ефекти😉

Браво @Eva eva съвсем си задобряла и в сладкарството, и в снимките👏

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.