Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

У наше село петък вечер изпекохме 5-6 патладжана в еърфрайър. беше ни за първи път, но определено няма да е за последен. Станаха много, много добре. Пекохме ги целички. Вчера госпожата забърка Баба ти Гануш. Получи се екстра. По-късно установих, че много си пасват с добре изстудена ракия. В резултат се получи прекрасна, семейна, съботна вечер. 🙂

• Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:

Летни ястия в еърфрайър- половинки чушки пълнени с яйца със сирене, отгоре домат и пармезан; кекс с половинки кайсии:

20250701_191117.jpg.186ba4dcf5f85a6f617cfe2149d481f6.jpg

20250803_200933.jpg.11e7a40b22f2416c8296abbfb092c1c6.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:

Не съм особен фен на сладките картофи, обаче ядох пържено-печени с филаделфия на спонтанната пловдивска сбирка миналата неделя и ми харесаха. @Lindt ми даде акъл https://www.jamieoliver.com/recipes/potato/air-fryer-sweet-potato-fries/

и след три минути подготовка и двайсет в еърфрайъра - имам резултат. 🙂

20250824_135132(1).jpg.bec73266f8fb709a3216c3eb77f21853.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 7
Публикувано:

По морето вече смокините започнаха да зреят 

20250828_122205.jpg.16248174b9a33b9a79eefbac303fabbb.jpg

и днес запретнах ръкави за първият етап (първа доза) сладко: 20250828_200919.jpg.e8d42fcedd108031261f0f6d67e37687.jpg

20250828_200814.jpg.4fa7d89f1edebd282fcc0d579f2608f5.jpg

Няма да ви мъча - стана фантастично - и на вкус, и на аромат. 

Подсещам всички със смокини в двора да се стягат и залягат в яденето и/или правенето на зимнина. 

При мен следва поне още една дозичка сладко и каквото е останало неизядено и не направено на сладко, отива към вторият етап. 🙂 , който не отстъпва особено на първия и е за ценители. 🙂

• Харесвам 17
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Публикувано:

Да попитам аз за нашия еърфрайър /Philips е марката, ако има значение/.

Та детето се вихри в кухнята и има добри попадения, но браунито не се получава. Не се изпича добре в средата. Остава сурово. Някакви идеи как да се действа?

Публикувано:
1 hour ago, Miladina said:

Да попитам аз за нашия еърфрайър /Philips е марката, ако има значение/.

Та детето се вихри в кухнята и има добри попадения, но браунито не се получава. Не се изпича добре в средата. Остава сурово. Някакви идеи как да се действа?

Аз нямам такова нещо, но ако има градуси и следвате нормална рецепта, трябва да намалите градусите с 20. Това си е печене с конвекция, а дори в обикновена фурна в такъв случай, се намаляват.

• Харесвам 1
Публикувано:
26 minutes ago, horus92 said:

Аз нямам такова нещо, но ако има градуси и следвате нормална рецепта, трябва да намалите градусите с 20. Това си е печене с конвекция, а дори в обикновена фурна в такъв случай, се намаляват.

Градусите са коригирани и в двете посоки, а и рецептата си е за такъв уред.

Публикувано:

Колко сурово остава след печенето?

Досега не съм пробвала брауни в еърфрайъра, но по принцип, браунито трябва да остане леко недопечено (леко течно) в средата. Като изстине, би трябвало да се стегне и да остане доста "сочно".

• Харесвам 4
Публикувано:

Ако се чудите какво е това, ТО е мой прочит за табуле. Характерното за него е, че е с булгур с изтекъл срок (2022). Като го разгледах нямаше му нищо. Дано и на мен ми няма нищо след като го консумирам. Сложих му кимион, друг път ако правя няма да слагам. Също и пармезан, но не се усеща.

20250830_193425.jpg.427dcdb70e4a2e8034bf4fc926eb5627.jpg

• Харесвам 8
Публикувано:
4 hours ago, Роца said:

Колко сурово остава след печенето?

Досега не съм пробвала брауни в еърфрайъра, но по принцип, браунито трябва да остане леко недопечено (леко течно) в средата. Като изстине, би трябвало да се стегне и да остане доста "сочно".

Да знам, че браунито трябва да е “мокро”но това си е течно тесто.

Публикувано:
преди 15 часа, Miladina каза:

Да знам, че браунито трябва да е “мокро”но това си е течно тесто.

Щом е течно отвътре, а изпечено отвън, аз бих намалила градусите и увеличила времето за печене, като по време на печенето до проверявам с клечка как е отвътре.

За колко градуса и време е рецептата и вие на колко и колко време го пекохте?

• Харесвам 1
Публикувано:

За ЧРД на сина ни -днес на 35 години и отлично организиран турист, и посрещнеш рожденния си ден на нови места.

И така  за нас двамата:

- авторски прочит на френска селска с амарена череши

- салата от мариновани пипала от октопод 

IMG_0485.jpeg

IMG_0484.jpeg

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
On 8/30/2025 at 7:37 PM, traveler said:

Ако се чудите какво е това, ТО е мой прочит за табуле. Характерното за него е, че е с булгур с изтекъл срок (2022). Като го разгледах нямаше му нищо. Дано и на мен ми няма нищо след като го консумирам. Сложих му кимион, друг път ако правя няма да слагам. Също и пармезан, но не се усеща.

20250830_193425.jpg.427dcdb70e4a2e8034bf4fc926eb5627.jpg

Няма му нищо на булгура ако не е мухлясал от влага. Не се слага кимион и пармезан😁, но вече е минало. Слага се лимонов сок и зехтин, лукът овкусява табулето. Следващия път повече и по-ситно нарязан магданоз, по-малко булгур.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Antigona каза:

Няма му нищо на булгура ако не е мухлясал от влага.

Беше си сух, нямаше гъгрици и едно такова като паяжина. Пармезана го сложих, защото и той беше старичък. А за кимиона прочетох в някаква рецепта, но той сигурно е само за оригинално табуле от някоя арабска страна.

Публикувано:
15 hours ago, traveler said:

А за кимиона прочетох в някаква рецепта, но той сигурно е само за оригинално табуле от някоя арабска страна.

Ами аз 15 години в арабски държави в Близкия изток не съм видяла табуле с кимион.  Ако има такова нещо е възможно да е в Африканските арабски, но по-скоро и там не мисля, че слагат. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В един от корейските сериали, които гледам в момента, стана въпрос за корейския стек тартар, yukhoе, та това ме вдъхнови да го приготвя днес за обед. 

Сега, на пазара Gwanjang в Сеул биха ви го сервирали със сашими от още мърдащ октопод, но аз пропуснах  тази част от рецептата 😂

Онзи ден пък, в недалечен супермаркет, попаднах на царевица на кочан (нещо изключително рядко във Франция). Веднага мушнах няколко мамула за еър-фрайъра 😁.

И един кейк със сини сливи и бял шоколад, чиято направа беше извинение да разуча как се прави видео за ТикТок 😂

И, да ви се оплача - онзи ден получих мейл от компанията, която хоства блога ми, че сайтът е бил докладван за злонамерено съдържание, в резултата на което, ми спират достъпа до акаунта, докато не платя на трето лице да "почисти" злонамереното съдържание. Реших, че това е знак свише, да си затворя блога, който по ред причини бях позанемарила през последните години. Та, след 15-годишно съществувание, Мармотника направи прощалния си поклон 😢

20250906_131622.jpg

20250906_192731.jpg

20250906_183351.jpg

• Харесвам 7
  • Шок 14
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , Роца каза:

И, да ви се оплача - онзи ден получих мейл от компанията, която хоства блога ми, че сайтът е бил докладван за злонамерено съдържание, в резултата на което, ми спират достъпа до акаунта, докато не платя на трето лице да "почисти" злонамереното съдържание. Реших, че това е знак свише, да си затворя блога, който по ред причини бях позанемарила през последните години. Та, след 15-годишно съществувание, Мармотника направи прощалния си поклон 😢

20250906_131622.jpg

20250906_192731.jpg

20250906_183351.jpg

Жалко за блога! Но ще го замени с нещо ново вълнуващо. Например за любимата корейска кухня? 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 минути , Роца каза:

В един от корейските сериали, които гледам в момента, стана въпрос за корейския стек тартар, yukhoе, та това ме вдъхнови да го приготвя днес за обед. 

Сега, на пазара Gwanjang в Сеул биха ви го сервирали със сашими от още мърдащ октопод, но аз пропуснах  тази част от рецептата 😂

Онзи ден пък, в недалечен супермаркет, попаднах на царевица на кочан (нещо изключително рядко във Франция). Веднага мушнах няколко мамула за еър-фрайъра 😁.

И един кейк със сини сливи и бял шоколад, чиято направа беше извинение да разуча как се прави видео за ТикТок 😂

20250906_131622.jpg

20250906_192731.jpg

20250906_183351.jpg

Оооо, не! Само това не. Как ще готвя? 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Оооо, не! Само това не. Как ще готвя? 

😂 Време е да полетиш на собствените си крила, млади падауан 😂

Успях да си възстановя блога на стария му адрес, но засега е с публикациите само до края на 2018та година. И е грозен 😁. Та ще трябва да поработя тези дни над него и постепенно да започна да вкарвам публикациите от 2019та насам, но ще отнеме време. Дотогава ще гледам да поддържам колкото мога Инстаграма и ФБ ... а може и даже да се впусна в ТикТок 😂

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Роца каза:

20250906_183351.jpg

Това е наистина много тъжно. Един от любимите ми блогове 😞

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, Роца каза:

И, да ви се оплача - онзи ден получих мейл от компанията, която хоства блога ми, че сайтът е бил докладван за злонамерено съдържание, в резултата на което, ми спират достъпа до акаунта, докато не платя на трето лице да "почисти" злонамереното съдържание. Реших, че това е знак свише, да си затворя блога, който по ред причини бях позанемарила през последните години. Та, след 15-годишно съществувание, Мармотника направи прощалния си поклон 

20250906_131622.jpg

20250906_192731.jpg

20250906_183351.jpg

Този мейл сигурно ли е, че идва от компанията хостваща блога и има ли начин да се свържеш с тях по друг канал, не през мейла, който си  получила и да ги попиташ?  С това искане за плащане на трета страна ми прилича малко на ransomware. 

Съжалявам за блога, най-вече заради целия труд, който си хвърлила през годините.  Аз съм готвила по твои рецепти от него и го намирах за много хубав. Радвам се и че си намерила начин да възстановиш част от съдържанието на стария адрес.

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.