Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Малеее, браво!
Гони те късметът на начинаещия! От стотина кекса, през кариерата ми на готвач, ни един не се е надул толкова:))))

Еми защото не си сложила монтажна пяна вместо сода в сместа :good:

  • Харесвам 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар

😁😁😁

Е това не съм го очаквала в неделната утрин. Събуждам се, гледам микровълновата фурна - 8.15 часа, отпивам глътка кафе, гледам телефона си - 9.30 часа, отпивам втора глътка кафе - виждам, че съм станала автор на тема Какво готвите? Фичо се е шокирал на мнението ми за мусаката😛. Пълно с изненади утро.

Голям смях! А дори не обичам и не съм добра в готвенето😆

  • Смея се 9
Връзка към коментар

Ние на село от сложни гозби не разбираме.Та

-боб на гърне с коприва и сланина

-гювеч от еленско със зеленчуци

-свински шишчета-гръцки от преди карантината

 

3F3A116E-CFFC-41DB-93E6-F7DA944FE8D2.jpeg

FC6B8C70-5C1C-47BA-9605-D82F82DFC419.jpeg

  • Харесвам 23
  • Браво 14
Връзка към коментар
преди 10 часа, Василена каза:

Днес беше заек по френски . Ако някой иска рецептата одма я докладвам. В тенджера под налягане става бързо и вкусно .

Поне една снимка искаме!

Връзка към коментар
преди 11 часа, Василена каза:

В тенджера под налягане става бързо и вкусно .

Следващият път пробвай в обикновена тенджера - по-бавно е, но пък вкусът е в пъти по-добър. От опит....

преди 14 минути , Eva eva каза:

Ето и от мен малко десерти от последните дни 🙂 

За списание са. Браво! 🙂

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз днес след месец почивка за пръв път правих нещо. Но и съм малко ограничена откъм продукти, та каквото има и може.

Вечерята беше най обикновена паста карбонара.

20200329_230333.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 5
Връзка към коментар

Аз вчера сготвих агнешки мръвчици,задушени на фурна и заляти с гъби,задушени в масло и сметана,с черно пиперче и магданоз.

434497885_IMG_20200329_1550122.jpg.7bc0ac20fe76aca918fd503b5ab3d434.jpg

 

Сега готвя специалитета на заведението-собствената ми измишльотина,зеленчукова,постна супа,с гръмкото име Том ям.:))))

Обаче е върло диетична,като стане,ще ви я снимам и ще дам ноу-хау-то:)))

Идеална за сваляне на килограми.

  • Харесвам 20
Връзка към коментар
преди 2 часа, Eva eva каза:

Ей, какви вкусни неща има тук.  @Василена, моля, пусни рецептата за заека 🙂 

Ето и от мен малко десерти от последните дни 🙂 

 

zzz-2.jpg

DSC_0702-2.jpg

DSC_0694-2.jpg

DSC_0687-2.jpg

Заек по френски 

Продукти:  200гр. домати (обелени и нарязани на кубчета)

150 гр гъби

100 гр  бекон

75 гр. краве масло 

3 скилидки  чесън

2 чашки коняк

една водна чаша бяло вино 

1л. брашно

1 глава лук 

1ч.л червен пипер

 

 

 Поставя се тенджера на огъня кравето масло и беконът нарязан на парчета . Когато се изпържи до златисто жълто се прибавя заекът нарязан на парчета, лукът нарязан на ситно, чесън на парченца. Бърка се докато всичко придобие златист цвят. След това се добавя брашното, гъбите , конякът , бялото вино и доматите и  накрая сол и червен пипер. Затваря се и се вари в тенджера под налягане 15 мин.

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

 

1.Да припомня съпружеският....

2.Реваншът(от мен) - морковен кекс. 

3.Хлебопекарната....

Втори номер мисли да престане с експериментите.Бях приготвила и глазура за кейка, ма реших да не я хабя.... 

 

 

 

IMG_20200327_102046.jpg

IMG_20200329_171447.jpg

IMG_20200329_171535.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Ето я и супата.Внимание,донесли сме си от Азия,нарочни лъжици,с идеално кръгла форма,с които се яде:)))))

1617412216_IMG_20200329_1645502.jpg.faceddb39f2f64be20ba3a25b5c2c204.jpg

 

462003658_IMG_20200329_1615232.jpg.6e3646f106ed610938f3775d081f0e08.jpg

 

1707688792_IMG_20200329_1616132.jpg.d05a51fcc68f5705343cd34d7cc47950.jpg

 

Рецептата:

2 червени чушки

2 зелени чушки

4 тънки моркова

1/2 голям стрък праз

1 глава червен кромид от Тропеа:)))))Шегичка,за @Pantelei Patnik

6 големи гъбки,нарязани на ситно

2 средни картофа,нарязани на кубчета

1 тиквичка, нарязана на кубчета

3 скилидки чесън,накълцани на ситно

2 връзки магданоз/кервиз/копър, каквото има

1 голяяяям корен джинджифил,настърган

3 пресни домата,пасирани

Слагам водата да заври+малка лъжичка черен пипер+малка лъжичка куркума+малка лъжичка вегета.

Тенджерата ми е около 6 литра.

После слагам доматите,като заври,добавям зеленчуците,без картофките.Тях- след малко.

Едната връзка кервиз, слагам в началото,другата - след като е готова и свалена от котлона.

Не слагам никаква мазнина, но който иска,накрая,може да добави масълце,при сервирането, във всяка купичка.

Или пък,да си направи застройка с яйце и мляко.

Може да се сърба така, може да се добавят крутони.

Аз не слагам мазнина си я сърбаме,с еднакъв апетит и топла,и студена.

Щях да забравя - цръцваме и по половин лимонче,като си я ядем:))))

П.П.Както виждате, таз рецепта става и за идеята "не хвърлям нищо".Слагате,каквото имате,важното са джинджито и подправките.

  • Харесвам 18
  • Браво 6
Връзка към коментар

Напоследък все на сладки неща ме влече и мен да правя. Не че толкова да се ядат, колкото е така- да си поиграя.

Френска селска:FB_IMG_1574296367424.jpg.3968ee6ef8d4b36a1559794b232c670d.jpg

Шоколадова торта:

FB_IMG_1574296271094.jpg.52b0bb2c24a5fe1729f092c94796bfad.jpg

Гараш:

FB_IMG_1574296285144.jpg.e45d414434b7b391fddc6fb0716495f0.jpg

Парфе с  боровинки:

FB_IMG_1574299045102.jpg.5645e4bd558439c4828a715bbba79cf3.jpg

Панакота:

FB_IMG_1574296303349.jpg.5212711b7ad343f2180a448a44d442af.jpg

Тортата от детството ми:

20191217_220725.jpg.e9ed7f83c27ee4a8ab218c5bdbc9f9ff.jpg

Японски кексчета с матча:

20191222_214950.jpg.6973e09fe0d0c0e75a7f15cce83cd0d2.jpg

FB_IMG_1574296303349.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 11
Връзка към коментар
преди 3 минути , Тони каза:

Напоследък все на сладки неща ме влече и мен да правя. 

20191222_214950.jpg.6973e09fe0d0c0e75a7f15cce83cd0d2.jpg

FB_IMG_1574296303349.jpg

Ох, аз съм си сложила яки спирачки на сладкиши и подобни, че иначе с това немърдане от къщи ще стане страшно 😂. Не съм правила сладки работи от Коледа насам.

Айде да покажа и нашето меню : оссо буко по Гордън Рамзи и  Cornish pastries от книгата ми с рецепти от "Абатството Даунтън " (снимките са стари, ама яденето не е 😉)

 

 

 

IMG_20191006_140151.jpg

IMG_20191216_200533.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • Lindt
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.