Прескочи до съдържание

Подготовката за Светлия празник - Рождество Христово, да започне сега!


AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Тони каза:

Имен ден след НГ, Иване! Куца ти математиката!

Рожден ден..... моля моля 😃 А ти за имен ден не ми говори. Там и нова година трябва да мине.... 😃

преди 3 минути , ДиянаВ каза:

И аз така го прочетох - имен ден, но е “имам ден ден” 😄

Да, точно така. 😊

 

преди 6 минути , Тони каза:

Куца ти математиката!

Изобщо не ми е куца дори. 😊 

 

преди 1 минута , Тони каза:

Нищо, той Иван да си знае! Откога не съм го хокала за нищо, има две три години... 🤣🤣🤣🤣

Ааа знам си аз, то аз теб си те познавам. 😊 Вярно е, че не си ме хокала от доста време, то ти се изгуби в тази Австралия. 😃 Човек спатийийите не може да ти хване. 😊

  • Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към мнение
5 minutes ago, Иван Попов said:

Рожден ден..... моля моля 😃 А ти за имен ден не ми говори. Там и нова година трябва да мине.... 😃

Да, точно така. 😊

 

Изобщо не ми е куца дори. 😊 

 

Ааа знам си аз, то аз теб си те познавам. 😊 Вярно е, че не си ме хокала от доста време, то ти се изгуби в тази Австралия. 😃 Човек спатийийите не може да ти хване. 😊

От хокане си станал математик 😛

т.е. да си знаеш😉

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

От хокане си станал математик 😛

😜😛 

 

преди 3 минути , ДиянаВ каза:

т.е. да си знаеш😉

Да да 😉 знам си аз. 😃

То иначе е сега тука си човъркам мозъка с една интересна задачка от стереометрията. 😉  

  • Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към мнение
На 16.12.2020 г. в 20:23, Роца каза:

Веднъж купих от руския магазин, уж арменски/грузински бяха, ама ми сладняха, не бяха кисели като нашето зеле..

Извън България само в турските магазини, съм забелязала, че повечето хранителни стоки са с напълно български вкус. Естествено и в българските, но те се срещат по-рядко. Но често има и комбинирани магазини за турски, гръцки, български, македонски, руски, украински, полски продукти. Такива много ги обичам - все едно пазарувам за ядене едновременно в няколко държави  🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 5 часа, Иван Попов каза:

😜😛 

 

Да да 😉 знам си аз. 😃

То иначе е сега тука си човъркам мозъка с една интересна задачка от стереометрията. 😉  

Не е лесна твоята - РД, па Коледа и НГ, па ИД:))))

Всичко наведнъж!🍾

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И вкъщи почнахме тренировките за Коледа 🙂

Моят глювайн съдържа ябълка, дюля, портокал, лимонова кора, канела, кардамон, карамфил, капка ванилия, лъжичка захаросан мед, домашно отелово червено вино. Мноого вкусно и ухае невероятно, в цялото жилище замириса на Коледа 🙂

20201218_184035.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 3
Връзка към мнение

Пече се, поредният кето-експеримент, нещо като кекс, нещо като плодова торта, че има вътре и половин ябълка+една крушка, нещо като сладък хляб - докато не го извадя от фурната, не се знае, точно какво е:))))))Понеже,  никога не спазвам рецептите, дето ги изравям в нета, ами си турям, каквото имам или пък - каквото си реша в момента. Та и сега - не е брашно, ами е амарант, не е масло, ами е гхи, не е захар, ами е еритритол. А, яйцата са си яйца. И на всичкото туй, кат ливна и 200 грама орехи и един бакпулвер - няма как да не стане:))))

И докато се пече, както си белех чесън, за гуакамолето,заслушана в “Токата и фуга в ре минор”:

 

 

ме осени идея:))) Да направя на непознатото печивО, крем с гуакамоле. С която мъдра мисъл, вероятно, преоткрих топлата вода:))))

Ноооо, кремът стана супер: като за проба, направих малко: равни части маскарпоне и авокадо+подсладител, в пасатора. Стана страшно вкусен, пухкав крем. Ето едно парче от печивото, покрито отвсякъде. Ще се наложи, да разбъркам още  и за останалата част.

 

8A5FB183-AD73-47A5-BA11-06A1365B28CA.thumb.jpeg.2c639c642d433616fd0f7fd6ab5432ee.jpeg

 

Преоткриването на топлата вода ме вдъхнови, та добавих две лъжици маскарпоне и на гуакамолето+чесъна+соса от нар+хималайската сол.

Всичко това, пасирано,  стана ефирен , лек крем, много по-вкусен от този, който правех до сега, без маскарпоне.

Подозирам, че музиката е виновна...

  • Харесвам 23
  • Браво 5
Връзка към мнение
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Пече се, поредният кето-експеримент, нещо като кекс, нещо като плодова торта, че има вътре и половин ябълка+една крушка, нещо като сладък хляб - докато не го извадя от фурната, не се знае, точно какво е:))))))Понеже,  никога не спазвам рецептите, дето ги изравям в нета, ами си турям, каквото имам или пък - каквото си реша в момента. Та и сега - не е брашно, ами е амарант, не е масло, ами е гхи, не е захар, ами е еритритол. А, яйцата са си яйца. И на всичкото туй, кат ливна и 200 грама орехи и един бакпулвер - няма как да не стане:))))

И докато се пече, както си белех чесън, за гуакамолето,заслушана в “Токата и фуга в ре минор”:

 

 

ме осени идея:))) Да направя на непознатото печивО, крем с гуакамоле. С която мъдра мисъл, вероятно, преоткрих топлата вода:))))

Ноооо, кремът стана супер: като за проба, направих малко: равни части маскарпоне и авокадо+подсладител, в пасатора. Стана страшно вкусен, пухкав крем. Ето едно парче от печивото, покрито отвсякъде. Ще се наложи, да разбъркам още  и за останалата част.

 

8A5FB183-AD73-47A5-BA11-06A1365B28CA.thumb.jpeg.2c639c642d433616fd0f7fd6ab5432ee.jpeg

 

Преоткриването на топлата вода ме вдъхнови, та добавих две лъжици маскарпоне и на гуакамолето+чесъна+соса от нар+хималайската сол.

Всичко това, пасирано,  стана ефирен , лек крем, много по-вкусен от този, който правех до сега, без маскарпоне.

Подозирам, че музиката е виновна...

@AlexandraKo,веуика си.Ако вземеш да публикуваш постовете от форума ще  изкараш бестселър,за пътешествия,кулинария и още нещо.

И вече реши ли как ще кръстиш произведението?

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 18 часа, AlexandraKo каза:

Не е лесна твоята - РД, па Коледа и НГ, па ИД:))))

Всичко наведнъж!🍾

Да, вярно е това......, имам 3 в 1 (празници, рожден ден, имен ден) всичко наведнъж! Но сега всичко като мине, после чак декември. 😉 Забравям пак кога ще ги празнувам. 😃

  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към мнение
преди 7 часа, traveler каза:

@AlexandraKo,веуика си.Ако вземеш да публикуваш постовете от форума ще  изкараш бестселър,за пътешествия,кулинария и още нещо.

И вече реши ли как ще кръстиш произведението?

Ооо, благодаря, благодаря!
Даааа, ще бъде торта “Авопоне”, в ре мажор:)))))

 

преди 4 часа, Иван Попов каза:

Да, вярно е това......, имам 3 в 1 (празници, рожден ден, имен ден) всичко наведнъж! Но сега всичко като мине, после чак декември. 😉 Забравям пак кога ще ги празнувам. 😃

Абе, кофти работа:((А дават ли ти по три подаръка всеки?Да не се опитват, да минат с един?:girl_cray2:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Днес направих още един вид бисквити, за утре съм намислила да спретна ония черешки от детството, само трябва да ида за борови иглички в парка. 😊😊😊

 

20201219_161021.thumb.jpg.f794b09c8c28bc6a7426734e08f73880.jpg

 

20201219_161030.jpg.c5b1925e4c9d8051b3861806f31c41f8.jpg

 

20201219_161036.jpg.3551d3a94594af971cc41fab51fc9e53.jpg

 

20201219_161048.thumb.jpg.9047cc87de1d7cd4906369ae53875566.jpg

  • Харесвам 23
  • Браво 5
Връзка към мнение

Днес, пак със странно печиво.

Тоя път, за да имам търпение, съм ги подкарала от сутринта- Петата, Деветата и подобни:))

Вдъхновението ми дойде, от един превъзходен концерт на Филхармонията на Чикаго, под ръководството на брилянтния Рикардо Мути.

 

 

 

 

До към Одата на радостта, вече бях замесила и опекла триумфално, това:

 

 

 

BC7163D4-24F6-4AE2-A0FB-592ECF624667.thumb.jpeg.2a9e6caa4c9ed2fb8040536b0de3c678.jpeg

 

Кето меденки. Вместо  бяло брашно - сусамово, вместо захар- подсладител.

Не съм наясно с фонданите за украса, та с шоколадов кувертюр и разни декоративни поръски, докарах горе-долу, приличен вид.

На вкус са малко дървенки и не много сладки, ама стават за ядене:))))

Диетични, няма как:(((

  • Харесвам 19
Връзка към мнение
преди 37 минути , AlexandraKo каза:

Тренирам, подреждане на масата:))))

 

38E9179B-04EE-48EE-B09D-AE65D04B3C76.jpeg.4948fb5b7ba82e912be260e92696328d.jpeg

 

П.П. Метлата няма да се яде:))):curtsey:

Направи я от сушени подправки, пък така всеки може да си ръсне в храната малко. Сега нали е модерно в гурме кухнята- презентирането на храната да е като пърформанс / представление 🙂

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
преди 7 минути , Sju каза:

Направи я от сушени подправки, пък така всеки може да си ръсне в храната малко. Сега нали е модерно в гурме кухнята- презентирането на храната да е като пърформанс / представление 🙂

Ми тя е от сушена мащерка:)))
Пък това ми е всичката, колкото за една метла. Освен, да си я менкаме:)))

  • Харесвам 2
  • Смея се 6
Връзка към мнение

Приключих със сладкоправенето(уж) Всяка година правя по мнооого видове, тази само 12, но знам, че се чакат с нетърпение. Това подарявам за Коледа на близките ми, защото отдавна изчерпах опциите. 😄BD61EB6D-20F9-4C5F-9913-789D37092A92.jpeg.559de10d57b892aafc8c642220a56d02.jpeg

 

A9718222-B8E9-4735-B92E-A9A177B8A2AD.thumb.jpeg.601014ee8c2f10074482ef77e3c6edc2.jpeg

  • Харесвам 21
  • Браво 6
Връзка към мнение

Усмивка и от мен 🙂

Клеча до фурната и уж внимавам да не отърва бисквитките.

И коледно съм се пременила в чест на 🍪. Нали Ви казах, че обичам елени с червени носове 😄

 

2C1B9261-1DE6-40D0-8965-40E49505F273.jpeg

2783B265-EC5C-4821-B289-99C96BF8DCAD.jpeg

  • Харесвам 24
Връзка към мнение
преди 37 минути , Цвете каза:

Приключих със сладкоправенето(уж) Всяка година правя по мнооого видове, тази само 12, но знам, че се чакат с нетърпение. Това подарявам за Коледа на близките ми, защото отдавна изчерпах опциите. 😄BD61EB6D-20F9-4C5F-9913-789D37092A92.jpeg.559de10d57b892aafc8c642220a56d02.jpeg

 

A9718222-B8E9-4735-B92E-A9A177B8A2AD.thumb.jpeg.601014ee8c2f10074482ef77e3c6edc2.jpeg

Еееее, те, твоите сладки, дизайнерски! Завижд, завежд, завиииижд!

Оф и аз не съм написала още писмото на Дядо Коледа, не знам, какво ми се иска:((((

Всъщност, знам, ама не може да се лети:(((

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Удържам фронта със сладко-меденкоправене! Ура! 

Ама да ви кажа едно Наздраве с коктейл Манхатън на фона на коледната ни украса:

 

335FCEED-C249-42C8-82BD-DFA0F6002A3F.jpeg.ee6e22cde110dfedb7c1cfe6d6aa5d93.jpeg

 

По украинско време е време за водка и сельодка! 🥂😂

  • Харесвам 23
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 26 минути , AlexandraKo каза:

дизайнерски

Много са далече от това, неам нерви да украсявам, пък и тази година не намерих фондан за меденките, Та съвсем са грозни. 😄

  • Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към мнение
8 hours ago, Тони said:

Днес направих още един вид бисквити, за утре съм намислила да спретна ония черешки от детството, само трябва да ида за борови иглички в парка. 😊😊😊

 

20201219_161021.thumb.jpg.f794b09c8c28bc6a7426734e08f73880.jpg

 

20201219_161030.jpg.c5b1925e4c9d8051b3861806f31c41f8.jpg

 

20201219_161036.jpg.3551d3a94594af971cc41fab51fc9e53.jpg

 

20201219_161048.thumb.jpg.9047cc87de1d7cd4906369ae53875566.jpg

Тия бисквити изглеждат адски вкусни!!! Сподели рецепта моля 😊

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 11 часа, Тони каза:

ония черешки от детството, само трябва да ида за борови иглички в парка. 😊😊😊

Чакам ги:nyam: Ей, как ги визуализира, от наааай далечните спомени. Вкуса се сетих веднага, ама как и що!?!?...ще чакам

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

А ние си спретнахме "Очички"-те от едно време: 

1756705114_IMG-5f32c453191d341147d237abcd7bb273-V2.thumb.jpg.bd74cd1126089ab0dbe4d95e769ddddd.jpg

 

В днешното модерно време известни като линцери. 🙂

Тепърва започваме с приготовленията 🙂

  • Харесвам 18
  • Браво 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.