Прескочи до съдържание

Подготовката за Светлия празник - Рождество Христово, да започне сега!


AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Marusinka каза:

Тия бисквити изглеждат адски вкусни!!! Сподели рецепта моля 😊

Тия бисквити някой преди време ги беше пускал тук, но не помня кой.

Много са лесни и вкусни, само при разточване трябва тестото постоянно да се връща на студено, че много бързо отпуска. 

 

Рецептата:

http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/

преди 3 часа, Kalina Ivanova каза:

Чакам ги:nyam: Ей, как ги визуализира, от наааай далечните спомени. Вкуса се сетих веднага, ама как и що!?!?...ще чакам

И аз не съм правила доста години,  довечера ще пробвам и ще покажа ако стават.😊😊

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Ето ги и черешките.

Намерих рецепти и с яйца, но предпочетох без, при нас сега е топло.

Рецепта- http://cookingtiki.com/2013/04/черешки/

 

20201220_154340.jpg.aeb9d38d402e3f8f98171f3e26cfcf66.jpg

 

20201220_160905.thumb.jpg.06bc34179a1cdb3fb869fdc60c75d23c.jpg

 

20201220_160912.thumb.jpg.8a3009901e60f342460146a84749e4cc.jpg

 

  • Харесвам 16
  • Браво 11
Връзка към мнение
преди 55 минути , Тони каза:

Ето ги и черешките.

Намерих рецепти и с яйца, но предпочетох без, при нас сега е топло.

Рецепта- http://cookingtiki.com/2013/04/черешки/

 

20201220_154340.jpg.aeb9d38d402e3f8f98171f3e26cfcf66.jpg

 

20201220_160905.thumb.jpg.06bc34179a1cdb3fb869fdc60c75d23c.jpg

 

20201220_160912.thumb.jpg.8a3009901e60f342460146a84749e4cc.jpg

@Тони, тия дни ще се пробвам и аз, с едни черешки, копвам ти идейката:)))))Чудни са!

Ама, само на визия ще са черешки. Вътре ще мисля, какво да бъде:)))
Че ей, да не дигнем шекера и ние, кат  @ECC:curtsey:

Вероятно, ще са боядисани кокоски.

Като казах кокоски, се сетих  -  снощи Сър Антъни надписваше книгите за внуците. И на най-малкия, който е Константин, му викаме Коко. 

А пък той, го изписва  коко  и децата много се кефят, като четат, на кого, какво пише. А пък самият Коко, който вече е на 8, така се подписва:)))))

 

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Смлени орехи, масло, кокос, боя, ванилия и подсладител мисля ще стане супер. Ако си позволявате може и смляни фурми.

Отвън оваляни пак в кокос.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 7 минути , Тони каза:

Смлени орехи, масло, кокос, боя, ванилия и подсладител мисля ще стане супер. Ако си позволявате може и смляни фурми.

Отвън оваляни пак в кокос.

Да, нещо от тоя вид ще е. Ама, може би. моите ще са жълти, че такава боя имам:)))))

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 51 минути , AlexandraKo каза:

Да, нещо от тоя вид ще е. Ама, може би. моите ще са жълти, че такава боя имам:)))))

Aко не ги боядисваш, а само ги оваляш в захар или по-скоро в ситен кокос, щом не използваш захар, ще станат бели череши  🙂

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 3 часа, iaia_mama каза:

Aко не ги боядисваш, а само ги оваляш в захар или по-скоро в ситен кокос, щом не използваш захар, ще станат бели череши  🙂

Ще видииииим!
 

А пък ниЙ, бяхме на пазар в Метро.

Има промоция на Просеко и на Кава, та нарамихме, по един кашон:))))

От Просекото, вече, не е цял:))Много малки , тия бутилкиииии! На път съм, да си одрънкам една сама, докат стане киселото зелце:))))

Ма Сър Антъни, няма навик, да брои бутилките:)))

 

59AA6E11-47E5-4B8E-92AF-23DEFDFB6F70.thumb.jpeg.231df5a35721e80fedea49ec3b683ec3.jpeg

 

  • Харесвам 10
  • Смея се 4
Връзка към мнение

Сигурно и солени ще станат черешките - някакви топчета от сирена, орехи и оваляни в червен пипер например за мезе към виното. Цвеклото също оцветява порядъчно в червено, но нямам достатъчно въображение за него 😀

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
преди 9 минути , Бръмбар каза:

Сигурно и солени ще станат черешките - някакви топчета от сирена, орехи и оваляни в червен пипер например за мезе към виното. Цвеклото също оцветява порядъчно в червено, но нямам достатъчно въображение за него 😀

И добре, че нямаш!

В тоя филм “ Братя”, Ива, като я заточи мъж й, след прелюбодеянието, при леля и на село, имаше такъв разговор.

Лелята: Ивеее, сготвИ нещо.

Ива - може цвекло и / нещо си/.

Лелята: Аааа, цвеклото, го даваме на животните...

Така и не се научих, да употрябЛявам тоз артикул. Вие сте млади, ама аз помня, как дядо го бъркаше на прасенцата/ че хубаво наддавали от него/, на малките патенца, сварено и настъргано.

Просото - на кокошките.

Пък ние сега - ядем на животните храната, а пък на тях - изкуствени смески.
 

  • Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към мнение

Пък едни , други мои пациенти, имат сладкарница. И донесоха за децата курабийки:

 

1FF4F55D-4498-4D24-B108-A37E755D67F2.jpeg.64ce21a15f39052fb357c8be9637a499.jpeg

 

Колкото и да имам желание, не мога да направя подобно красота:((((

И понеже, винаги, преди Коледа и НГ, ми носят, какво ли не, аз пък, от 20 декември нататък, подарявам ....

пломби:))))Или извадени зъби. Ми, това мога:)))))

  • Харесвам 10
  • Браво 8
  • Смея се 8
Връзка към мнение

Не може неделя без греяно вино:

 

A7E13A91-4B0B-45EA-9D5E-90C7B750AEFC.jpeg.1f22779947f32177c97ccf84f2f81e4f.jpeg

 

Испанско червено вино, което се оказа неособено успешно, кафява захар и пакетче подправки. 

  • Харесвам 18
  • Благодаря 2
Връзка към мнение

Аз приключих с правенето на сладки (кога започнах, че и приключих 😀), но не ядем чак толкова много и дори като раздам, пак остават за дълго и почват да ни омръзват. Гледам всяка година да са различни рецепти, че да могат да се опитат нови неща, понеже правя по 2-3 вида макс. Та тази година първи опит за украса с фондан. Бях купила 4 цвята - бял, син, оранжев и черен (такива имаше). Последните два защо ли ги купих - не знам, по-подходящи ще са за Хелоин, ама ще се развалят дотогава 😀. Както и да е, реших само с бяло и синьо да плескаме.  Не е толкова ярък цвета, като на снимките, а нежно светлосиньо. Ако трябва да съм искрена, са твърде сладки и захарни за моя вкус, но е забавно за децата да точат и изрязват фигурки, а и  мисля, че ще изглеждат добре в целофанени кесикийки за раздаване, тъй че става☺,Общо взето са изцяло дело на дъщеря ми, аз само надзиравах процеса и си пийвах чай.

1608472541301-2143516875.jpg.99450440b4a391d02ba89ca45680520d.jpg

 

  • Харесвам 20
  • Браво 8
Връзка към мнение
преди 5 минути , Бръмбар каза:

но не ядем чак толкова много и дори като раздам, пак остават за дълго и почват да ни омръзват

Да помагаме нещо, ако трябва 😉 

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към мнение

Аз, кат една баба съща, съвсем между другото и поплетвам. Тия дни намерих, много красива прежда, 100% вълна, та скопосах и по някой друг шал:

 

CB2685CE-567D-4D20-9312-02CA4CC83F61.thumb.jpeg.30617deac899cc3af0f0de1ef6f4a1ac.jpeg

 

А пък, на едни приятели, ще им се роди внуче , тези дни, та плета, с оромно удоволствие и някоя и друга, бебешка дрешка:))))

 

F5FD63B1-8E90-4A22-B797-6F467009D45B.thumb.jpeg.b7f083d60acdfc16fa3f8327251bed19.jpeg

 

Тази съм си я запазила за модел от нашите внуци. Че като ти порастнат децата/внуците, губиш представа за размерите:)))

 

  • Харесвам 16
  • Браво 16
Връзка към мнение
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Ма Сър Антъни, няма навик, да брои бутилките:)))59AA6E11-47E5-4B8E-92AF-23DEFDFB6F70.thumb.jpeg.231df5a35721e80fedea49ec3b683ec3.jpeg

Ми, за какво му е да брои бутилки? Сигур, му е достатъчно да те погледне. 

 

Аз си сипах каничка от 970 мл домашно винце - купаж, както е модерно да се казва, но засега се държа прилично - на първата чашка съм.

 

У наш'та къща днес: мафалде с кайма+бешамел на фурна, меломакарона, понички със сладко от вишни.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 7 минути , гост каза:

Ми, за какво му е да брои бутилки? Сигур, му е достатъчно да те погледне. 

 

Аз си сипах каничка от 970 мл домашно винце - купаж, както е модерно да се казва, но засега се държа прилично - на първата чашка съм.

 

У наш'та къща днес: мафалде с кайма+бешамел на фурна, меломакарона, понички със сладко от вишни.

Еее, какво е това ядене, у нас само Супа топчета, Свинска осмянка със зелце и ракийка...сладости не употребляем.

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
Преди 1 час, DaBo каза:

Не може неделя без греяно вино:

 

A7E13A91-4B0B-45EA-9D5E-90C7B750AEFC.jpeg.1f22779947f32177c97ccf84f2f81e4f.jpeg

 

Испанско червено вино, което се оказа неособено успешно, кафява захар и пакетче подправки. 

Много студена неделята, намръзнахме.

На колко градуса казахте греяното винце:girl_drink1:

 

20201220_171743.thumb.jpg.9ffd6969c87793371aa25dc00eb9de8b.jpg

 

20201220_171555.jpg.3ecfe73caaa31ebe5c58773c429e3a79.jpg

 

  • Харесвам 13
  • Браво 6
Връзка към мнение
преди 1 минута , Брани каза:

Тази тема само като я чета и гледам и усещам как наддавам! :)))))

Хапни един диетичен дюнер...

 

преди 3 минути , гост каза:

употребляем в меру..

Само ако някой почерпи!

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

В подготовка за светлите празници - първи опит за джинджифилови бисквити. Получиха се много вкусни. :girl_dance:

Untitled-1.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 12
Връзка към мнение

Днес продължихме с локумките от едно време. Просто са невероятни. 

1163437669_IMG-b7d23d45861b648dde64d8778b15eac1-V2.jpg.fa0621dc1c1440f36cfaf7a79f115a0f.jpg

 

Не знам как им е модерното наименование.

 

Като абсолютен новак в месенето (има няма от година - две и то все по празници се сещам) реших, че днес е денят за едно тестово месене на коледна питка, че да не се изложа баш на двадесет и пети.

Не, че не мога и не съм го правила, де.

Замесих, втаса, сложих да пека...

IMG-597f633c06b0c475ab350ffcfea6c3ea-V.thumb.jpg.4b2a47e2d607cd203011c7383d740939.jpg

 

И хоп докато извадя да сложа фолиото да не изгори... Я изпуснах за броени секунди...

1652497825_IMG-ab38c160820fa6acb7c1fd38d770fb62-V2.jpg.a2f64286f1530f144995af559f0d2356.jpg

 

Но пък стана чудно вкусна и е на едни конци, конци, конци...

IMG-2cb48f92b84ddbaff5c5f8e2695b7b12-V.thumb.jpg.65cf707483281982f26f298733a5ffaf.jpg

 

 

  • Харесвам 16
  • Браво 16
Връзка към мнение
Преди 1 час, Polina каза:

Днес продължихме с локумките от едно време. Просто са невероятни. 

1163437669_IMG-b7d23d45861b648dde64d8778b15eac1-V2.jpg.fa0621dc1c1440f36cfaf7a79f115a0f.jpg

 

Не знам как им е модерното наименование.

 

Като абсолютен новак в месенето (има няма от година - две и то все по празници се сещам) реших, че днес е денят за едно тестово месене на коледна питка, че да не се изложа баш на двадесет и пети.

Не, че не мога и не съм го правила, де.

Замесих, втаса, сложих да пека...

IMG-597f633c06b0c475ab350ffcfea6c3ea-V.thumb.jpg.4b2a47e2d607cd203011c7383d740939.jpg

 

И хоп докато извадя да сложа фолиото да не изгори... Я изпуснах за броени секунди...

1652497825_IMG-ab38c160820fa6acb7c1fd38d770fb62-V2.jpg.a2f64286f1530f144995af559f0d2356.jpg

 

Но пък стана чудно вкусна и е на едни конци, конци, конци...

IMG-2cb48f92b84ddbaff5c5f8e2695b7b12-V.thumb.jpg.65cf707483281982f26f298733a5ffaf.jpg

 

 

Супер ти е питката! Браво!Направо, кат козунак си я докарала:))

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.