Георги Матеев Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 16 часа, neuromancer каза: Револют май минава като кредитна (нищо че е дебитна) карта навсякъде, но за рентакар не. Чисто информативно - 2 пъти съм взимал кола с Револют (Europcar в Израел и Hertz в Дания) и фирмите без проблем си блокираха/взеха депозит. Та не е като да не минава никъде за рентакар. За хотелски депозити също няколко пъти успешно съм ползвал Револют, но много зависи от политиката на конкретното място. Иначе специално за хотелите при чекин почти винаги давам празна или спряна карта, тъй като много често само копират данните без да правят реална преавторизация. Въобще не обичам да ми разполагат с данните. 5 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 За Europcar в Дубай през декември Revolut работеше със сигурност. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 21 минути , ivailo_radev каза: За Europcar в Дубай през декември Revolut работеше със сигурност. Аз питах за Дайнърс, специално. Благодаря ти! 1 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 10 минути , AlexandraKo каза: Аз питах за Дайнърс, специално. Благодаря ти! Извинявай, аз понеже съм на работа и видях само, че се коментира револют и викам "айде да плесна и аз едно мнение" 😄 1 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 На 25.02.2021 г. в 5:14, AlexandraKo каза: Вчера жената от Посолството на Дубай, с която говорих по телефона , специално за това, каза, че не трябва, имало спогодба, точно така се изрази и нашите книжки си важат. Ние се отказахме да правим. Ако важат - добре, ако не важат - ще ни возят те:))))) На нас 2016 година ни искаха Международна книжка и не ни дадоха кола. После вечерта в хотела направих проверки и видях, че новите книжки трябва да важат. Та от хотела, успяха да ни намерят кола под наем. Сега след месец и ние имаме билети за там, та следя темата с интерес. Аз вероятно в момента, в който запазя кола, ще се опитам да се свържа с фирмата и ако пратят имейл, че ни ми трябва, ще го показвам, ако служителя се заеде. За мене опция за без кола няма, този град не е направен за предвижване по друг начин. Отделно се интересувам от ПСР-те. Къде се получава актуална информация трябват или не? Ние пътуваме след 35 дена и може да ги махнат. Още повече , че боледувахме от ковид, а дори от седмица и сме ваксинирани, т.е. интересува ме евентуално, дали ваксината може да замести ПСР-а. Освен това ще пътуваме и с 2 броя деца, 11 и 7 годишни по това време. За тях трябва ли да се прави ПСР? Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 На 24.02.2021 г. в 9:27, ivailo_radev каза: Да си дам и аз 5-те стотинки. Ние бяхме през декември, доста повъртяхме из емирствата. Фуджайра ни хареса много, както и Ал Мадам и Хата. Съвсем друг свят. До Фуджайра се ходеше спокойно, аз предварително им бях писал на нещо като туристическо министерство на Фуджайра и ми казаха, че тест не искат. Кола под наем - ползвахме Europcar, като бяхме резервирали с всички застраховки от billiger-mietwagen.de, ама имам телефона на индийчето от офиса и другия път май ще е през него директно. По желание карат колата до хотела и после си я взимат. При нас беше без пари дори. Джамията във Фуджайра е хубава, ама за неверници като нас може само от 9 до 12 сутринта, без петък. Ако взимате кола под наем, проверете дали има застраховка за Оман, понеже често нямат, а ви трябва. И Последно се интересувам за Оман, т.е. предполагам не в момента, ама ако до Април паднат карантините, Оман ми изглежда много привлекателна дестинация с евтините полети до Дубай, дори да не е този път, а следващия. Тука ми е важно да разбера, изобщо може ли да се прехвърлиш с рент-а-кар от ОАЕ в Оман. Преди години ми се наложи да я оставя на границата и да минем на Оманска страна пеша. Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 13 минути , Боян Димитров каза: И Последно се интересувам за Оман, т.е. предполагам не в момента, ама ако до Април паднат карантините, Оман ми изглежда много привлекателна дестинация с евтините полети до Дубай, дори да не е този път, а следващия. Тука ми е важно да разбера, изобщо може ли да се прехвърлиш с рент-а-кар от ОАЕ в Оман. Преди години ми се наложи да я оставя на границата и да минем на Оманска страна пеша. Може да се прехвърлиш, ама трябва допълнителна застраховка и трябва компанията да го позволява. 3 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 17 минути , ivailo_radev каза: Може да се прехвърлиш, ама трябва допълнителна застраховка и трябва компанията да го позволява. А можеш ли да дадеш някакви контакти на компании, с които прехвърлянето ще се получи Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 39 минути , Боян Димитров каза: А можеш ли да дадеш някакви контакти на компании, с които прехвърлянето ще се получи Трябва да питаш при различните компании и да им четеш условията, ама гледам, че Долар примерно имат дори таблица с таксите за застраховката: Drive Dubai to Oman | Dollar Rent-a-Car (dollaruae.com) P.S. Ама пусни една отделна тема ако искаш там, където е за колите под наем, че да не става миш-маш в темата на AlexandraKo 3 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 10 часа, Боян Димитров каза: Освен това ще пътуваме и с 2 броя деца, 11 и 7 годишни по това време. За тях трябва ли да се прави ПСР? Към настоящият момент деца до 12 години влизат в Дубай без пср. За актуална информация ние звъннахме на софийския номер на ОАЕ и питахме. Една мила жена ни обясни всичко точно. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2021 Инсталирах си това приложение, дето ми трябва за Дубай. Обаче, не успявам да завърша с данните, да стигна до QR сода. Дали защото се опитвам оттук? Някой правил ли го е от Бг , може ли или, като кацнем, тогава? Дайте съвет, моля! Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 @AlexandraKo Аз от тук в бг си вкарах данните не би трябвало да имаш проблем дори да не стане абсолютно никъде не ни попитаха дали сме го инсталирали не се притеснявай 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 3 март, 2021 преди 6 часа, Mistela каза: @AlexandraKo Аз от тук в бг си вкарах данните не би трябвало да имаш проблем дори да не стане абсолютно никъде не ни попитаха дали сме го инсталирали не се притеснявай Много ти благодаря! И аз донякъде съм стигнала, но не мога да отида до края. На едната група въпроси, не го докарвам до зелена чавка и това е:( Ще го мъча пак. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 3 март, 2021 преди 19 часа, Mistela каза: @AlexandraKo Аз от тук в бг си вкарах данните не би трябвало да имаш проблем дори да не стане абсолютно никъде не ни попитаха дали сме го инсталирали не се притеснявай @Mistela, Освен ПСР теста, нещо друго трябва ли, преди полета? Че тия от АК ми пращат едни заплашителни писма... А това приложение, пише, че не работи с Apple:( И ся, кво да правим, таблети телефони, все с нахапана ябълка:((( Да търся някакъв друг апарат ли? Четох и коментарите - и други туристи се оплакват, че не получават код. Ще го мъча пак, ама... Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 3 март, 2021 Сподели Публикувано: 3 март, 2021 И аз не бях успял да стигна до QR кода преди заминаването, а то на място никой нищо не ни поиска освен паспорт и принтиран резултат от PCR тест. Тръгвай смело без смарт приложението! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 3 март, 2021 преди 26 минути , Биксбит каза: И аз не бях успял да стигна до QR кода преди заминаването, а то на място никой нищо не ни поиска освен паспорт и принтиран резултат от PCR тест. Тръгвай смело без смарт приложението! Благодаря! Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 4 март, 2021 Сподели Публикувано: 4 март, 2021 преди 19 часа, AlexandraKo каза: @Mistela, Освен ПСР теста, нещо друго трябва ли, преди полета? Че тия от АК ми пращат едни заплашителни писма... А това приложение, пише, че не работи с Apple:( И ся, кво да правим, таблети телефони, все с нахапана ябълка:((( Да търся някакъв друг апарат ли? Четох и коментарите - и други туристи се оплакват, че не получават код. Ще го мъча пак, ама... Дано не пиша късно, приложението го свалих и аз съм с ейпъл, вкарах данните от паспорта, сега се опитвам да се сетя прати ли код или не. Но както казах по горе не се притеснявай, никой не те пита свалили го? Пътувай смело на топло, че тук сняг го дават тая седмица 🍸 Връзка към коментар
Ники Петров Публикувано: 4 март, 2021 Сподели Публикувано: 4 март, 2021 На 26.02.2021 г. в 13:45, Роми каза: Не знам доколко е проверена информацията (чуто от доста далечен познат), но той твърди, че от Дубай могат да се правят дневни трипове до Абу Даби, ако са организирани от тур агенции с техен транспорт.Ако изобщо е вярно, може да е вариант за някой, който не е бил там и има интерес. Пак казвам, че не съм забелязала точно този източник да е най-точния, но знаеш ли... :-))) Някой има ли информация дали това може да се случи, тъй като с приятели заминаваме на 12.03.2021 Всякаква актуална информация би ми била полезна! Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 4 март, 2021 Сподели Публикувано: 4 март, 2021 преди 5 минути , Ники Петров каза: Някой има ли информация дали това може да се случи, тъй като с приятели заминаваме на 12.03.2021 Всякаква актуална информация би ми била полезна! @AlexandraKo заминават утре...те ще са най-пресните информатори, а мен най-ме интересува за маските, къде как и кога се носят и дали навсякъде спазват за маски и по плажа как е Връзка към коментар
Роми Публикувано: 4 март, 2021 Сподели Публикувано: 4 март, 2021 И ние се поддадохме на изкушението и летим за Дубай та 08.03. Така че за маските ще пиша как е. Иначе ние повече ще сме на плажа. 5 1 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 5 март, 2021 Сподели Публикувано: 5 март, 2021 На 4.03.2021 г. в 22:53, Ivko каза: @AlexandraKo заминават утре...те ще са най-пресните информатори, а мен най-ме интересува за маските, къде как и кога се носят и дали навсякъде спазват за маски и по плажа как е С маски абсолютно навсякъде ! На плажа бяхме без маски, но в момента в който ставаме от шезлонзите и слагахме маските. Навън, независимо около теб дали има хора пак бяхме с маски. 3 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 5 март, 2021 Сподели Публикувано: 5 март, 2021 преди 1 час, Mistela каза: С маски абсолютно навсякъде ! На плажа бяхме без маски, но в момента в който ставаме от шезлонзите и слагахме маските. Навън, независимо около теб дали има хора пак бяхме с маски. А работят ли водните паркове, ф1 и прочие детски забавления Интересува ме също на кой терминал каца самолета? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2021 преди 6 часа, Боян Димитров каза: А работят ли водните паркове, ф1 и прочие детски забавления Интересува ме също на кой терминал каца самолета? Каца на 3-ти терминал. Навсякъде се ходи с маска. На басейна сега сме само ние и сме без. 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Та, нашата почивчица в Дубай започна . Полетът си излетя/ кацна навреме, самолетът не беше пълен, на летището в Дубай, първо проверяваха тестовете, за застраховка и приложението, никой не пита нищо. Трансферът ни чакаше, Лексусът беше бял и лъскав, а хотелът... За него, в нова тема:)))) 17 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 6 март, 2021 Сподели Публикувано: 6 март, 2021 отговарям на Ники Петров "Някой има ли информация дали това може да се случи, тъй като с приятели заминаваме на 12.03.2021 Всякаква актуална информация би ми била полезна!" ======================================= Мисля, че от всеки хотел могат да ви включат в оргнизиран дневен тур до Абу Даби. Ако искаш самостоятелно да го направиш също не би трябвало да има проблем (ако няма специални забрани заради ковид-а). От Дубай до Абу Даби и обратно има автобуси на цена около 5-6 евро в посока, зависи от автобусната фирма. Първите автобуси тръгват от Дубай сутрин в 4:20-4:30-4:45, а последните са до към 23:00–01:00ч. - в различните дни от седмицата има малка разлика в часовете, но тя е от порядъка на 10-20 мин. Е100 - автогара Al Ghubaida (Дубай) - Central Bus Station (Абу Даби) - през около 15 мин Е101 - Ibn Battuta Bus Station (Дубай) - Central Bus Station (Абу Даби) - през около 20 мин Е102 - Ibn Battuta Bus Station (Дубай) - Mussafah Shabiya Bus Station - през около 1ч. Разстоянието е 150км, а самото пътуване е 1,5-2часа. 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега