Прескочи до съдържание

Криптовалути - майнинг, инвестиции, доходност и т.н.

Препоръчани мнения

преди 9 часа, FlyTraveler каза:

...Целта ми не е да правя daily trading (не разбирам нищо от технически анализи на графики), а да хвана някакво временно "дъно" до края на август, да речем и един път като купя, година -две поне да не ги пипам тези биткойни, освен ако по някое време цената не се изстреля силно нагоре (което да предполага голям спад после)...

Хубаво е, че имаш някакви цифри предвид, дали са добри или не предполагам към момента никой не може да каже. Доста време биткойна се задържа в един интервал 30к - 40к, не може да пробие нито нагоре, нито надолу. Чак когато има ясен пробив в някоя от двете посоки ще стане ясно и дали ще можеш да постигнеш търсените нива или ще си много далеч от тях. Ако пробие надолу, средната цена, която гониш от 21к може и да ти се получи, но ако се съди по историята ще е около минимума. Пробие ли нагоре, 21к може и въобще да няма повече. Но до края на август има много време и въобще не ти трябват предварителни спот ордери, с тях поемаш излишен риск при фундаментални промени на пазара. Хипотетично, ако американците решат да забранят криптото, ордерите ще се изпълнят, ама ще се окаже, че си купил фабрика на 9-ти септември. След като имаш сумата, която ще похарчиш, следи си нивата които целиш и ако пазара стигне до тях си купувай както си определил.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, logist13 каза:

Хубаво е, че имаш някакви цифри предвид, дали са добри или не предполагам към момента никой не може да каже. Доста време биткойна се задържа в един интервал 30к - 40к, не може да пробие нито нагоре, нито надолу. Чак когато има ясен пробив в някоя от двете посоки ще стане ясно и дали ще можеш да постигнеш търсените нива или ще си много далеч от тях. Ако пробие надолу, средната цена, която гониш от 21к може и да ти се получи, но ако се съди по историята ще е около минимума. Пробие ли нагоре, 21к може и въобще да няма повече. Но до края на август има много време и въобще не ти трябват предварителни спот ордери, с тях поемаш излишен риск при фундаментални промени на пазара. Хипотетично, ако американците решат да забранят криптото, ордерите ще се изпълнят, ама ще се окаже, че си купил фабрика на 9-ти септември. След като имаш сумата, която ще похарчиш, следи си нивата които целиш и ако пазара стигне до тях си купувай както си определил.

Е, да де, ама те американците могат винаги да решат да забранят криптото. По тази логика, не трябва изобщо да държим никакви крипто валути и да не се занимаваме с такива. Ордерите ги държа, поне за сега, защото ако се получат, колкото и да е малко вероятно, ще купя на добра цена, при каквато трудно може да се сбърка. Иначе трябва постоянно да следя борсите и да дебна, а така си стоят. Мога от време на време само да поглеждам дали нещо не се е хванало в "мрежите". 

Ако пък се очертае ясен бичи тренд, винаги мога да ги променя към по-високи нива или пък да си върна парите в банковата сметка, ако реша, че не ми се занимава с крипто. 

Благодаря ти за съвета, може и да направя точно каквото си написал. 

Връзка към коментар

Една добра новина- Binance официално стъпва в България.

Здравей, България!

През изминалите няколко месеца държим опряно ухо до земята, чувайки сеизмичния интерес към крипто сектора от нашите потребители в България. Общността винаги е

играла критична роля за Binance и затова решихме да дадем своя принос за развитието й: днес официално стартираме операции на българска почва! 

Какво означава това за местните Binancians?

За повечето компании днешният ден би бил равносилен на момента, когато отварят офис в дадена държава. Но ние не сме повечето компании - Binance не отварят офиси. Ние изграждаме общности. Днешният ден отбелязва именно това.

Binance България: началото 

През първите няколко седмици ще се съсредоточим върху намирането на непоколебимите Binancians, които досега са помагали за изграждането на нашата общност в България. Ако си един от тях, не губи никакво време и се свържи с нас чрез Angels програмата ни или директно във Фейсбук или Телеграм (официалната ни група в Телеграм е “Binance BG”). Очаквай знак от наш местен представител с повече подробности относно възможностите за сътрудничество в знак на благодарност за проявената потребителската лоялност.

Локализация

По време на една от първите ни срещи с фенове на Binance от България разбрахме, че преводът и локализацията на съдържание от платформата е сред топ интересите на местната общност. В началото бе частичният превод на уебсайта в края на изминалата година, но това наистина е само началото - през следващите няколко седмици ще се фокусираме върху локализирането на съдържание от всички платформи, в това число уебсайт, блог и други. Разбира се, осъзнаваме, че никой не е съвършен, и затова апелираме към теб и всеки потребител да даде знак, ако попадне на нещо нередно. Наша мисия е да вземем всяка обратна връзка под внимание.

Какво още да очаквам?

Онлайн Ask-me-Anything формати, крипто мастъркласове, първата официална среща с фенове на Binance в България и много други дейности, но като за юлски петък - това е достатъчно. 

Присъедини се към диалога с Binance в социалните мрежи, наслади се на уикенда и продължавай все така напред и нагоре!

Най-сърдечни поздрави,

Екипът на Binance България

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз съм изключително доволен от Binance. Ползвам услугите им от началото на годината и винаги съм бил спокоен при извършването на операции, покупка на валута, прехвърляне към и от други портфейли. Имам от януари дебитна карта Binance и май спрях да използвам толкова редовно другите ми дебитни карти на български банки заради Кеш бека, който ми се начислява при всяка покупка. Използвам картата и при плащания в чужбина. Използвам я и при онлайн плащания на хотели, самолетни билети и т.н ако плащанията ми трябва да са в евро.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , Roje каза:

Аз съм изключително доволен от Binance. Ползвам услугите им от началото на годината и винаги съм бил спокоен при извършването на операции, покупка на валута, прехвърляне към и от други портфейли. Имам от януари дебитна карта Binance и май спрях да използвам толкова редовно другите ми дебитни карти на български банки заради Кеш бека, който ми се начислява при всяка покупка. Използвам картата и при плащания в чужбина. Използвам я и при онлайн плащания на хотели, самолетни билети и т.н ако плащанията ми трябва да са в евро.

@Roje, как не си споделил по-рано! 🙂

Бях пуснала даже тема за картата на Binance във форума, но така и замря заради липсата на интерес.

Сигурно ще те разпитам по-подробно тези дни за нея, ако нямаш против. 🙂

Сега се стягам за пътуване и не мога да се съсредоточа върху въпросите, които ме вълнуват.

А с Binance се разправям вече половин година по повод един превод, отказват да приемат 10те документа, които им изпращам, за да премина адресна верификация. Дано сега с българското представителство нещо се промени. Иначе за търговия са супер.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Roje каза:

Може ли да попитам за колко време горе долу ти пристигна картата и кой ти я достави? (надявам се да не е от Български пощи, че най-вероятно моята няма да пристигне)

Аз на шега си я поръчах, но доста време вече мина и нямам никакво инфо кога и кой ще ми я достави.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@boogy83, картата ми пристигна за не повече от две седмици след като я поръчах. Не мога да ти кажа кой ми я е доставил / не съм запазил плика, а и тогава не обърнах внимание на клеймата и кой е доставчика/, но е много вероятно да е от Български пощи, защото беше оставена на партера, във входа на блока, на масата, която се използва за оставяне на писмата от Топлофикация, Софийска вода, Чез и мобилните оператори. Тоест който искаше можеше да ме изпревари и да я вземе вместо мен 🙂 

@Мари Николова, ами за мое съжаление не съм обърнал внимание октомври месец на темата, която си пуснала. Сега с интерес ще я прочета. Разбира се, че нямам нищо против да ме разпиташ подробно за нея. Това, което мога сега да кажа и което пропуснах в предишния пост е, че благодарение на мобилното приложение на Binance имам навсякъде достъп до картата и мога във всяка една секунда да видя баланса, плащанията,  и всичко останало като банкова информация. А тъй като наистина я използвам постоянно  това е изключително удобно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Егати идиотщината! :

Binance ‘temporarily suspends’ payments from EU’s Sepa network

Крипто ренесанса, който очакваме изглежда все по-невъзможен.
  • Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Мари Николова каза:

Егати идиотщината! :

Binance ‘temporarily suspends’ payments from EU’s Sepa network

Крипто ренесанса, който очакваме изглежда все по-невъзможен.

От няколко дни Barclays bank също изпраща съобщения на своите клиенти, че спира транзакции към Бинанс. Обяснението е че, ни пазят парите. Май ще трябва да сменям банката🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Binance ги подпукаха отвсякъде, което не е много добре. Вярно, че са с много ниски такси, ама пък на времето така и не ми верифицираха адреса и не съм се занимавал повече с тях, май е за добро. Обаче Coinbase сигурно са доволни от развитието, вчера акциите им подскочиха 🙂 Струва ми се, че в по-дългосрочен план ще оцелеят борсите регистрирани в държави с регулирани финансови пазари, офшорните борси не си плащат лептата и ще ги притиснат. Иначе акциите на Coinbase примерно не са лоша опция за някой, който предпочита да вложи индиректно в крипто. За разлика от акциите на MicroStrategy които са пряко свързани с цената на биткойн, акциите на Coinbase са свързани с комисионните от покупко/продажби и би трябвало да растат с разрастването на криптото, без да са свързани с конкретна криптовалута.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 30.06.2021 г. в 8:36, FlyTraveler каза:

Я да попитам аз спецовете по крипто валутите - реших да купя биткойн. Снощи си разделих сумата, която искам да похарча на 4 равни части и направих 4 спот ордера за покупка (цените са в евро, не минавам през тетер, че да ми е по-проста операцията - кат' за мен 😆  )

26013.00

22556.00

19003.00

16123.00

Целта ми не е да правя daily trading (не разбирам нищо от технически анализи на графики), а да хвана някакво временно "дъно" до края на август, да речем и един път като купя, година -две поне да не ги пипам тези биткойни, освен ако по някое време цената не се изстреля силно нагоре (което да предполага голям спад после).

Прекалено ли съм стиснат с горните цифри и какви числа бихте ми препоръчали, имайки предвид горното изречение?

Благодаря предварително за съветите!

@FlyTravelerАктивира ли ти се първият ордер или се отказа?

Връзка към коментар

Моля за помощ! Опитвам се да си изтегля средства от binance.com . Опциите са 1,Банков превод ( сепа) преустановено 2,Банкова карта - когато стигна до теглене ми дава опция , държавата издател на тази карта не се поддържа , а същевременно пише , че се поддържа българия  , @logist13 , @iMari @VASILEV

Връзка към коментар
преди 57 минути , ivan69 каза:

Моля за помощ! Опитвам се да си изтегля средства от binance.com . Опциите са 1,Банков превод ( сепа) преустановено 2,Банкова карта - когато стигна до теглене ми дава опция , държавата издател на тази карта не се поддържа , а същевременно пише , че се поддържа българия  , @logist13 , @iMari @VASILEV

За съжаление не мога да помогна, нямам опит с binance. До колкото виждам имат проблеми и са спрели и банковите преводи, и тегленето с карти за някои държави.

(The ban on card withdrawals leaves customers with no easy way of taking out their funds, and comes after Binance previously blocked transfers directly to a bank account. It follows a rare intervention by the Financial Conduct Authority (FCA), which has said the company cannot offer regulated finance services.)

Може да се пробва евентуално теглене към Револут. Доколкото знам binance имаха и тяхна карта, може да се поръча и през нея да се плаща (май бях мяркал нещо из форума). Дори и картата на binance да не се приема навсякъде, предполагам скрита зад Curve ще върши работа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , logist13 каза:

За съжаление не мога да помогна, нямам опит с binance. До колкото виждам имат проблеми и са спрели и банковите преводи, и тегленето с карти за някои държави.

(The ban on card withdrawals leaves customers with no easy way of taking out their funds, and comes after Binance previously blocked transfers directly to a bank account. It follows a rare intervention by the Financial Conduct Authority (FCA), which has said the company cannot offer regulated finance services.)

Може да се пробва евентуално теглене към Револут. Доколкото знам binance имаха и тяхна карта, може да се поръча и през нея да се плаща (май бях мяркал нещо из форума). Дори и картата на binance да не се приема навсякъде, предполагам скрита зад Curve ще върши работа.

Ползвам binance за да си купувам алткойни в други платформи . Един от алткойните mist скочи 8 пъти за няколко дни , друг My neibourhood alice също върви добре ,реших да изтегля част от инвестицията , засега безуспешно , откъде другаде мога да се опитам да си изтегля алткойни? Не ми се занимава с нови карти и бла бла.

Връзка към коментар

Тези дни мислех да проучвам този въпрос. Не съм сигурна, че са преустановили преводите от Байнанс към банка(револют), обратното (зареждането към платформата) е баннато от някои банки.

Винаги може да прехвърляш директно крипто към някоя друга платформа- Crypto,etoro и т.н., но е скъпо. Трябва да провериш таксите, за различните койни варират.

Връзка към коментар
преди 1 минута , iMari каза:

Тези дни мислех да проучвам този въпрос. Не съм сигурна, че са преустановили преводите от Байнанс към банка(револют), обратното (зареждането към платформата) е баннато от някои банки.

Винаги може да прехвърляш директно крипто към някоя друга платформа- Crypto,etoro и т.н., но е скъпо. Трябва да провериш таксите, за различните койни варират.

т.е не мога да тегля директно от binance? депозирал съм с дебитна карта мастер кард и съм се верифирицирал.

Някакъв телефон или мейл на binance някой да има?

Връзка към коментар

Превода на криптовалута е директен към друга сметка в същата криптовалута. Ако питаш дали можеш да прехвърляш евро - не съм сигурна към момента какво точно може да се прави, но спрямо coin bureau револют все още е френдли към Байнанс:

https://youtu.be/TRqbPnVFeJY

Ето мейл:

support@binance.zendesk.com

Отговарят адекватно и на чата, ако не са претрупани.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Успях да дръпна парите към Icard , За съжаление имам 3% такса , на всички постъпления от тази карта , но все е нещо. Благодаря на всички за съдействието.Кога да ги очаквам по картата?   Пристигнаха вече!  Браво на Binance и I card! Даже няма и 3% такса! Прехвърлих Евра и ми ги е хванало по 1,9363 , под 1% от фиксинга!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 23 часа, ivan69 каза:

@ivan69Тагнал си ме, но не съм видял, за което се извинявам. Напоследък съм си дал почивка от криптото, а и по рядко влизам като цяло във форума. Само като ви отворя " в момента съм" и ме хваща яд, че немога да пътувам с всички тези рестрикции в ОК. 

Радвам се, че си намерил вариант, успех и за напред, криптото често изненадва приятно🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

След като купих Elongate на върха ( за щастие с малка сума) , днес си купих 2 пъти повече с 10% от първата инвестиция. Първоначалната инвестиция съм я отписал , но дано поне от текущата скочи , че този 95% спад до момента ...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.