Ники Петров Публикувано: 17 декември, 2021 Публикувано: 17 декември, 2021 преди 1 час, Eva eva каза: Ето, изпитани от снощи и предната вечер 🙂 https://www.mycookingcreations.com/search?q=щолен https://www.kulinarno-joana.com/2021/12/mostaccioli-italianski-koledni-sladki/ Благодаря от сърце! ❤️ 2
Eva eva Публикувано: 17 декември, 2021 Публикувано: 17 декември, 2021 преди 4 минути , Ники Петров каза: Благодаря от сърце! ❤️ Моля 🙂 Ето и още едни от преди малко 🙂 Не са с коледни подправки, но са съвсем лесни и приятни 🙂 Успех 🙂 https://www.cookwithasmile.com/сладки-подкови/
Тони Публикувано: 17 декември, 2021 Публикувано: 17 декември, 2021 Някой ходил ли е на коледен базар в студиата в Бояна? Че го обмислям като подарък /билети/, но ако има отзиви ще е добре. Предварително благодаря.
Тони Публикувано: 18 декември, 2021 Публикувано: 18 декември, 2021 Не че да ви засрамвам, ама докато спите 😄😄😄 реших да наваксам малко с коледните щуротии и направих три вида бисквитки. Утре още два и приключвам. 16 9
ДиянаВ Публикувано: 19 декември, 2021 Публикувано: 19 декември, 2021 С малки неволи, но като цяло имах късмета на начинаещия😄. Няма нищо за кофата, даже за жалост почти всичко заминава към 27 деца и една учителка, хаха, гадинки😆 Само пробвах дали са ОК, мирисах и се облизвах😋 Готова съм и за сватба с 30 човека😆 16 19
iMari Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 На 17.12.2021 г. в 22:14, Eva eva каза: Моля 🙂 Ето и още едни от преди малко 🙂 Не са с коледни подправки, но са съвсем лесни и приятни 🙂 Успех 🙂 https://www.cookwithasmile.com/сладки-подкови/ Ще ви помоля да не поствате толкова лесни и бързи рецепти, защото до края на месеца ще заприличам на тулумбичка. Аз си знам, че за сладкарството са необходими майсторлък и търпение, каквито не притежавам и не пристъпвам към тази територия. Обаче понеже тази година всички само коледни сладки разнасят и само рецепти споделят, включително и тук е някаква сладкарска вакханалия, а моя ангел на сладкото е възможно най-слабия, реших и аз като Петко с мъжете. Първо пробвах горната рецепта с подковите, убедена в собствения си провал. Обаче взеха, че се получиха - лесни, бързи и много вкусни. Ииии като ми дойде едно самочувствие все едно съм личен сладкар на Кралицата.🤣 Реших да пробвам и тази рецепта: На 17.12.2021 г. в 20:34, Eva eva каза: Ето, изпитани от снощи и предната вечер 🙂 https://www.mycookingcreations.com/search?q=щолен Направих я в три варианта - със захаросани джинджър и сушени ябълки с канела, със стафиди и червена боровинка и с вълшебното варено кондензирано мляко от Берьозка, за което разбрах от рецептите на AlexandraKo. Половината купичка замина, докато снимам. Сега събирам смелост да питам @Тони за рецептата на червеничките сладки от нейният пост, но ще трябва да си правя снимки като в реклама за хапчета за отслабване "преди и след", ама в обратен ред, за да се озаптя. Щото ми е абсолютно непонятен този стоицизъм да има сладки някъде вкъщи и да чакам да дойдат празниците за да ги ям !?! А на @Eva eva искам да кажа едно голямо....Засрами се! 😜 5 6 10
Lindt Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 преди 24 минути , iMari каза: .... Сега събирам смелост да питам @Тони за рецептата на червеничките сладки от нейният пост, но ще трябва да си правя снимки като в реклама за хапчета за отслабване "преди и след", ама в обратен ред, за да се озаптя. Щото ми е абсолютно непонятен този стоицизъм да има сладки някъде вкъщи и да чакам да дойдат празниците за да ги ям !?! А на @Eva eva искам да кажа едно голямо....Засрами се! 😜 Аз понеже съм безкрайно изненадана, че харесах тези сладки и умувам дали да не си направя още малко за из път до Колумбия, веднага ги шервам и тук. https://marmottesetchocolat.com/blog/2014/12/biscuits-craqueles-red-velvet-red.html 11 10
Eva eva Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 @iMari, много се радвам, че са ти харесали рецептите. Тези подкови наистина са лесни, а тестото е чудно - като пластелин. Отдавна не бях попадала на рецепта с толкова приятно за работа тесто 🙂 А щоленките също са готини, защото може да се направят с наличните продукти и при тях няма кой знае какво да се обърка, стават и за начинаещи. Аз да се похваля, че приключих със сладките. Тази година по-малко видове, но за сметка на това двойни и тройни дози. Ще дам подробен отчет като ги наснимам тези дни. Преди малко опаковах за подаръци. Утре последен работен ден, кеф 🙂 Четвъртък ще направя една баклава 🙂 7
гост Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 Стига с тия сладки! Кажете какво ЩЕ готвите за основно на Коледа (без пуйка - т'ва го ям само на гости). Събирам идеи, че нещо забих. Имам изпитани вкусни рецепти, ама вече ми писнаха. Искам нещо ново. 1
Sju Публикувано: 21 декември, 2021 Публикувано: 21 декември, 2021 Преди 1 час, но нейм каза: Имам изпитани вкусни рецепти, ама вече ми писнаха. Освен да ни ги споделиш, на нас още не са ни омръзнали 😉 Ваканционното ми настроение постепенно започва да нараства в коледно. От вчера започнах да си пускам коледни песни, под елхата започнаха да се появяват подаръци (писах писмо, явно е стигнало до адресата 😄 ). A днес ни подариха неочаквано домашни сладки: 18 3
гост Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 12 часа, Sju каза: Освен да ни ги споделиш, на нас още не са ни омръзнали 😉 - Капама - Св. бут с грейви сос -Вратни свински пържоли по ловджийски -Печено мини прасешко бутче с кожата + лимоново-бирен сос и картофи. -Патица с портокали (пуйка не ям) Май ще сготвя телешко Уелингтън... 3 2
Светославов Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 Благоверната се е наканила за кебап с много праз. Свинско с портокали май не се готви всеки ден, пържоли, задушени със сметана и топено сирене, пиле в кесия, това последното за по-малко хора. Всичко, приготвено с много любов е много вкусно! Ама ти това си го знаеш 🙂 2
darinamarinova Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 15 часа, но нейм каза: Стига с тия сладки! Кажете какво ЩЕ готвите за основно на Коледа (без пуйка - т'ва го ям само на гости). Събирам идеи, че нещо забих. Имам изпитани вкусни рецепти, ама вече ми писнаха. Искам нещо ново. Камембер с орехи на фурна, аржентински стекове отделно гарнирани със сос, тиквички на фурна и салата Цезар. Тази година ще трябва да готвя аз, така че на когото не му харесва, да си гледа работата. По принцип трябваше да е пуйка, но няма да каним гости и нямам опит, така че пуйката отпадна 😄 Няма да правя нищо сладко, защото 1-во нямам време и 2-ро нямам миксер, за да не се изкушавам със сладки неща. Имам бонбони Линдт, ако искат да си хапват сладко. 2
гост Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 37 минути , Светославов каза: Благоверната се е наканила за кебап с много праз. Може ли някакви указания и насоки? Всичко, приготвено с много любов е много вкусно! Ама ти това си го знаеш 🙂 - Аха, знам си го!🥰 преди 18 минути , darinamarinova каза: Камембер с орехи на фурна, Заимствам! + сладко от дюли и розмарин от мен.
darinamarinova Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 @но нейм То може камембер с чесън и розмарин и някакво сладко отстрани. В случая с орехи и мед ще бъде. Аз го предпочитам с чесън и розмарин, но това с орехите е по-джиджано. Ще ми е интересно да видя и този вариант. Даже съм си правила на парти грил (имам от онзи стария немски парти грил от соц-а, който прави страхотно сандвичи) 2
Светославов Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 33 минути , но нейм каза: Може ли някакви указания и насоки? Указания и насоки... Her Majesti си почива , та по-късно. Засега знам, че купи около 1,2-2кг нетлъсто свинско, което аз трябваше да нарежа на кубчета и доколкото мога и ако има жили или ципи да ги поочистя. Другото височайшо нареждане беше да донеса от мазата 4 стръка(по-едри) праз, които спомена, че ще нареже (да се чете, че аз ще трябва да го свърша). преди 52 минути , darinamarinova каза: Тази година ще трябва да готвя аз, така че на когото не му харесва, да си гледа работата. Някой май се е поизнервил от коледните пости 🙂 - шегичка. 3
darinamarinova Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 @Светославов 😄 Аз не постя сигурно и 1 ден от живота си. Това му се вика синдром "да не ти застана на буквата Ф" 😄 😄 😄 Неизлечимо е. Но в своя защита ще кажа, че една от най-близките ми приятелки е веганка и всеки път съм й готвила вегански манджи, даже ме е питала за рецепти - така че ако има специални изисквания, ги спазвам, но вкусови оплаквания не приемам 😄
Mistela Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 3 часа, но нейм каза: - Капама - Св. бут с грейви сос -Вратни свински пържоли по ловджийски -Печено мини прасешко бутче с кожата + лимоново-бирен сос и картофи. -Патица с портокали (пуйка не ям) Май ще сготвя телешко Уелингтън... това всичкото за една вечеря ли го правиш 😯
Marusinka Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 18 часа, но нейм каза: Стига с тия сладки! Кажете какво ЩЕ готвите за основно на Коледа (без пуйка - т'ва го ям само на гости). Събирам идеи, че нещо забих. Имам изпитани вкусни рецепти, ама вече ми писнаха. Искам нещо ново. Мъжът ще прави ribeye roast на грил. Става много вкусно. А аз обикновено правя руло от свинска рибица, пълнена с песто, прошуто и прясна моцарела. Пълнила съм същи и руло с прясна моцарела и паста от смлени орехи и гъби, но повече са ми харесвали това с пестото. 12 2
Светославов Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 3 часа, но нейм каза: Може ли някакви указания и насоки? Продължение: За 1/2 кг месо - 4 праза, гъби на око. Ние ползваме манатарки, че есента фризирахме няколко кутии. Ние обичаме нетлъсто, затова жената е взела бут, но ако предпочиташ по-блажничко, може и от врат. Съдът, ние ползваме капамава тенджУра, се намазва с мас, не обилно. Само бялото на праза (можело и малко лучец, ако искаш) се нарязва на верев на парчета с дълж 1-1,5 см и се задушава/запържва. до омекване и се разстила в съда, като се изтегля настрани. В същия съд, където се е задушавал праза, се запържва месото и се разстила в/у праза. Гъбите и те се позадушават след месото и се слагат върху него. С изтегления настрани праз се "завива" сместа, залива се с каквото е останало в съда за запържване/задушаване, ние наливаме и малко вино, може и малко ракия, ако се съмняваш, че месото не е много крехко, капака и се пече докато месото стане "мозък" . След това няколко лъжици дом пюре се разбърква с малко вода и се залива отгоре и пак леко се запича да се скърши пюрето. Относно пропорциите - стараем се да намерим "златното сечение", защото на мен по ми са вкусни праза и гъбите, овкусени с месото, а на благоверната по и е вкусно месото, овкусено от праза и гъбите 🙂 2
Eva eva Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 Ето ги моите сладки от тази година, утре ще ги събера да им направя една групова снимка 🙂 Доволна съм от рецептите. Всички са хубави и лесни. Препоръчвам. Ако утре стане баклавата ще я покажа и нея 🙂 Рецепти: - сладки с печати, слепени с ягодово сладко http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html - италиански коледни сладки - мостачоли https://www.kulinarno-joana.com/2021/12/mostaccioli-italianski-koledni-sladki/ - лекерли (базелски сладки) - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/leckerli-de-bale.html - сладки подкови https://www.cookwithasmile.com/сладки-подкови/ - щоленки https://www.mycookingcreations.com/2020/12/bocconcini-di-stollen.html 6 1 17
DaBo Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 @funny, ти кога ще забираш @Eva eva и ще идвате насам? 😜 Виж жената с колко вида сладките се е подготвила. 😋 Да не свършат пак и аз само с голи обещания да си остана... 😂 8
Eva eva Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 1 минута , DaBo каза: @funny, ти кога ще забираш @Eva eva и ще идвате насам? 😜 Виж жената с колко вида сладките се е подготвила. 😋 Да не свършат пак и аз само с голи обещания да си остана... 😂 Нееее, без сладки не идвам!!! Обещавам 🙂 И да свършат - ще направя! В краен случай, ако не направя - ще ядем луканки 🙂 8
funny Публикувано: 22 декември, 2021 Публикувано: 22 декември, 2021 преди 52 минути , DaBo каза: @funny, ти кога ще забираш @Eva eva и ще идвате насам? 😜 Виж жената с колко вида сладките се е подготвила. 😋 Да не свършат пак и аз само с голи обещания да си остана... 😂 Виж, искаш ли утре да мина да открадна сладките на @Eva eva , за всеки случай. И ще ти пратя половината и на теб. Пък като затръгваме тя пак ще направи ! Че сега с тея празници .... ще ги изядат, да знаеш ! преди 49 минути , Eva eva каза: Нееее, без сладки не идвам!!! Обещавам 🙂 И да свършат - ще направя! В краен случай, ако не направя - ще ядем луканки 🙂 Те и на летището са предупредени, че видят ли те , трябва пълна проверка на багажа и ако няма сладки - тц. Не летиш. Нали разбра че сладките са новата бустерна доза - 141 по ред 1 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега