Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тотално изгубени в превода...

Нека изчакаме да прочетем инфото от официален източник защото иначе е много неясно.

• Харесвам 4
Публикувано:

И какви са тези устройства не могат ли да ги напишат по-ясно ? Предполагам външни зарядни.

5 minutes ago, Георги Матеев said:

Тотално изгубени в превода...

Нека изчакаме да прочетем инфото от официален източник защото иначе е много неясно.

Ами има го описано и в сайта на Търкиш също толкова неясно.Турските сайтове от там са преписвали , а БТА вероятно е превеждала от тях.

Пише и че British и Alaska вече са въвели подобни правила , но поне тук не е ставало дума за тях.

https://www.turkishairlines.com/en-fr/any-questions/restrictions/#:~:text=Transporting smart baggage in cabin,placed in secure plastic bags.

• Харесвам 3
Публикувано:

Smart baggage is the term used for baggage that consists of devices that include integrated lithium batteries that allow for the charging of external devices, and have extra capabilities such as GPS tracking devices, Bluetooth, Wi-Fi, self-weighing capabilities and digital locks. Smart baggage whose lithium batteries cannot be detached are not allowed as cabin baggage or checked baggage.

един съвременен телефон доста отговаря на това описание, ми се струва, само не знам тия self-weighing capabilities, които на различните езици в сайта се превеждат различно, какво общо имат с умното устройство - най-честият превод в различните езици е интегрирана везна (на френски - за куфар), също така не става ясно дали накуп трябва да ги има тези функции, или без везна вече не е толкова умно :smile:

Публикувано:

Аз само разбрах, че Търкиш имат спешна нужда от смяна на шефа на ПР отдела си.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Малко по-нагоре на тази страница, в таблицата с какво е позволено да се носи в ръчния багаж, си стои ето това:
image.png.71b777594c722378a8fef6fc0f23014e.png

image.png.4cdb45cea8e480db759c70387f5157f6.png

Та наистина не мога да се ориентирам какви са тия устройства с литиеви батерии, различни от телефони, лаптопи и т.н. Надявам се да го изяснят скоро с по-разбираемо описание, че иначе ще се отворят безкрайни възможности за тълкуване кое устройство в коя категория попада....

Публикувано:

ако почнат да спират хора с телефони ще се разбере 😀 иначе при тези "точни" дефиниции всичко е лаф да става

Публикувано:

Най-вероятно не става дума за телефони, защото още на първия полет ще има 90% недоволни пътници, които използват телефоните си за всичко възможно вече: банкиране, плащане, резервации, мейли, телефония, навигация, каквото се сетиш. Аз трудно си представям да тръгна на път без телефона си.

• Харесвам 2
Публикувано:

Толкова ли е сложно да сложат няколко картинки какво може и какво не може 😄

10 minutes ago, boogy83 said:

ще има 90% недоволни пътници, които използват телефоните си за всичко възможно вече: банкиране, плащане, резервации, мейли, телефония, навигация, каквото се сетиш. Аз трудно си представям да тръгна на път без телефона си.

Дори 99% от хората на които им е позволено да имат собствен телефон.

• Харесвам 1
Публикувано:

Едно бързо запитване не perplexity ми отговори така:

"Описаните от вас устройства представляват иновативни и "умни" електронни джаджи, които обединяват няколко високотехнологични функции в едно цяло. Това са основно интелигентни куфари (смарт куфари), разширени външни батерии или мултифункционални преносими устройства за комфорт, сигурност и мобилност.

Такива интелигентни устройства се използват предимно в смарт куфари, външни батерии, GPS устройства за багаж или автомобили, както и в някои домашни автоматизации. Те повишават сигурността, улесняват пътуването и предлагат допълнителна функционалност и контрол за потребителите."

Виждал съм разни такива смарт куфари по летищата, може би за тях става дума.

Но пак не ми стана съвсем ясно какви са тия джаджи, но на последвалия въпрос, дали телефоните спадат към описанието, отговора беше "не".

• Харесвам 7
Публикувано:

Търкиш с интересна оферта към студенти до 35 годишна възраст , особено възможността за еднократна безплатна промяна на билета :

https://www.turkishairlines.com/en-int/student/index.html

OGRENCI_INDIRIMI.jpg Discount advantages: Up to 20% discount on domestic flights, up to 15% on international transit flights, up to 20% on flights between Türkiye and TRNC.
OGRENCI_INDIRIMI.jpg Baggage allowance: 40 kg on international flights (2*23 kg on flights implementing the Piece Concept), advantageous excess baggage fees for domestic flights.
OGRENCI_INDIRIMI.jpg

Free ticket change: One-time free ticket change right for international flights (charges are applicable if the new ticket is a different fare class).

• If studying abroad, regardless of the citizenship requirement, after joining the Miles&Smiles program, all students can complete the “Student Discount Application Form” on the Turkish Airlines website or register as a student at a Turkish Airlines sales office.
  • Харесвам 4
Публикувано:

Може ли съвет какво да правя с едни Търкиш мили..

Имам около 4000 мили в акаунта, като сега до няколко дни ще имам и още 4000 в револют точки, които мога да обменя и да станат общо 8000 в акаунта. Първоначално си мислех да ги обърна за ваучери към Декатлон/СпортДепо и тн, но после се замислих дали да не ги дам за билет с доплащане. Само че на билети, които проверявам, тези 8к мили ми свалят само около 50евро от цената и не знам дали до края на годината ще купувам билети с Търкиш, а тези първоначални 4к изтичат края на декември.. 
Някакви по-добри идеи как да се оползотворят? 

Мирослав Василев
Публикувано:

Ако случайно ти се лети някъде в Турция, еднопосочен вътрешен билет е между 4500 до 8500 зависи от маршрута?

Също е възможно София - Истанбул - Анталия например, погледнах че е около 10000? Връщане може да е с Пегасъс.

Със сигурност има по-добри възможности, това са само моите разсъждения:)

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

НОВИ МАРШРУТИ:

Истанбул - Мисрата (Либия): от 2 септември 
Истанбул - Момбаса (Кения): от 26 октомври
Истанбул - Янбу (Саудитска Арабия): от 26 октомври

Истанбул - Порт Судан (Судан): от 27 октомври 

(с опция за връзки от София и Варна)

• Харесвам 9
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Турция организира специална програма за китайски инфлуенсъри с цел привличане на повече туристи от Далечния изток

В рамките на програмата, в която участват и Турските авиолинии (Turkish Airlines), Турция е посрещнала 29 създатели на дигитално съдържание от Китай, които са разгледали основните забележителности на Истанбул като храма „Света София“, дворецът „Топкапъ“, „Синята джамия“ и централния булевард „Истиклял“. Те също така са посетили и района на Кападокия, който е известен с природните си забележителности и приказните си гледки, информира медията. 

Впечатленията на участниците в програмата са споделени в големи китайски платформи като „Douyin“, „Bilibili“, „RED“, „Weibo“ и „WeChat“, като TGA обяви, че ще докладва точни данни за броя на достигнатите зрители в близкото бъдеще, отбелязва „Хюриет дейли нюз“.

Междувременно Турските авиолинии обявиха, че от октомври ще увеличат броя на полетите си до Китай до 31 на седмица – 10 до Пекин, 11 до Шанхай и 10 до Гуанджоу, отбелязва още медията. 

Линк

• Харесвам 14
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Моля за помощ, току-що купих билети от Търкиш, при попълване на имената имах опция за първо, бащино и фамилно име, които изписах с интервал, сега при получаване на резервацията виждам, че първото и бащиното име ми излизат сляти. Да правя ли корекция на имената/имам възможност сега/ и да премахна бащиното име, за да не се слива с първото или да остане така? Ще имам ли проблем на летището с това сливане на имената?

Публикувано:
преди 2 минути , Mili Ivanova каза:

Моля за помощ, току-що купих билети от Търкиш, при попълване на имената имах опция за първо, бащино и фамилно име, които изписах с интервал, сега при получаване на резервацията виждам, че първото и бащиното име ми излизат сляти. Да правя ли корекция на имената/имам възможност сега/ и да премахна бащиното име, за да не се слива с първото или да остане така? Ще имам ли проблем на летището с това сливане на имената?

Нищо не правете. Няма да имате проблем. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Турция въвежда задължителна безплатна вода за пътниците на всички полети

Турция въвежда задължителна безплатна вода за пътниците на всички полети

Нова наредба в Турция ще задължи авиокомпаниите да осигуряват безплатна питейна вода за всички пътници по време на полет.Това съобщи министърът на транспорта и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу, цитиран от Анадолската агенция.

Според новата регулация всяка авиокомпания, част от системата на гражданското въздухоплаване на Турция, трябва да предоставя на пътниците си безплатна вода.

Конкретното изискване е за поне 200 милилитра питейна вода по време на целия полет. Нареждането вече е изпратено до всички опериращи в страната авиопревозвачи.

„С въвеждането на тази практика се стремим както да намалим здравните рискове, така и да увеличим удовлетвореността на пътниците и безопасността на полетите. Също така ще повишим международния престиж на нашите авиокомпании“, заяви министър Уралоглу, цитиран от БТА.

Предотвратяване на здравни рискове

Министърът подчерта, че дехидратацията по време на полет може да създаде сериозни рискове за здравето на пътниците. Това е особено валидно през летните месеци, при по-дълги пътувания или в случаи на недостатъчна вентилация в кабината.

Сред потенциалните проблеми, които новата мярка цели да адресира, са:

• Главоболие
  • Загуба на концентрация
  • Други спешни медицински състояния

Засегнати авиокомпании и полети до България

Новата наредба обхваща всички 8 авиокомпании в системата на гражданското въздухоплаване на Турция. По данни на Генералната дирекция по гражданско въздухоплаване, сред тях са държавните Turkish Airlines и Ajet, както и частни превозвачи като Pegasus.

Две от тези компании – Turkish Airlines и Pegasus – изпълняват редовни полети по линията Истанбул-София-Истанбул и също ще трябва да спазват новите изисквания за предоставяне на безплатна вода.

• Харесвам 11
Публикувано:

Имам следния въпрос:

Ако купя билет по най-ниската тарифа, без право на анулация, но пътувам за дестинация изискваща виза и ако хипотетично не ми дадат виза, какви ми са вариантите?  Не става въпрос за САЩ, за там си имам виза. 
Не вдигат телефоните и в двата офиса, а пътувам сега и не мога да отида на място.

Ако имате личен опит, моля споделете. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 57 минути , Mary каза:

Имам следния въпрос:

Ако купя билет по най-ниската тарифа, без право на анулация, но пътувам за дестинация изискваща виза и ако хипотетично не ми дадат виза, какви ми са вариантите?  Не става въпрос за САЩ, за там си имам виза. 
Не вдигат телефоните и в двата офиса, а пътувам сега и не мога да отида на място.

Имах такъв казус по коледа. Въпреки документите, които изпратих уж бяха основателни, не ми върнаха парите. Отхвърлиха молбата и преведоха 100Е само за летищни такси или не помня за какво точно.

преди 3 минути , MayaS каза:

Имах такъв казус по коледа. Въпреки документите, които изпратих уж бяха основателни, не ми върнаха парите. Отхвърлиха молбата и преведоха 100Е само за летищни такси или не помня за какво точно.

В случая не беше виза а анулация по друг повод но мисля няма значение.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Mary каза:

Имам следния въпрос:

Визата си е твое задължение, пише го в правилата. Само за САЩ правят отстъпки, всичко останало си е за твоя сметка. Само с някакво медицинско, примерно, може да се измъкнеш.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 27 минути , feel_the_rush каза:

медицинско, примерно,

Е при моята ситуация беше медицинска причината на единия от пътниците и пак ме отрязаха. Т.е. и в това няма нищо сигурно.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.