Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Мили Магеланци, 

семейно искаме да си органзиираме първия круиз и сме си харесали една оферта от https://www.seereisedienst.de/  - Costa Pacifica Kreuzfahrt: 5 Tage Mittelmeer (seereisedienst.de) .

Някой има ли опит със закупуване на пакети от този сайт ?

За какво трябва да внимавам, предвидя ? всеки съвет ще е от полза. 😊

Доколкото знам трябва да предвидя като разход напитки, бакшиш и пристанищни такси. Първите две са включени в цената, изкарах поръчката до край, никъде не се споменава да има допълнителни такси. Това ли е финланата цена  573 евро ( без пакет напитки ) за двама възрастни и 2 деца на 12 и на 5 ?

Благодаря ви предварително.

Връзка към коментар
преди 17 минути , stassi_blue каза:

Мили Магеланци, 

семейно искаме да си органзиираме първия круиз и сме си харесали една оферта от https://www.seereisedienst.de/  - Costa Pacifica Kreuzfahrt: 5 Tage Mittelmeer (seereisedienst.de) .

Някой има ли опит със закупуване на пакети от този сайт ?

За какво трябва да внимавам, предвидя ? всеки съвет ще е от полза. 😊

Доколкото знам трябва да предвидя като разход напитки, бакшиш и пристанищни такси. Първите две са включени в цената, изкарах поръчката до край, никъде не се споменава да има допълнителни такси. Това ли е финланата цена  573 евро ( без пакет напитки ) за двама възрастни и 2 деца на 12 и на 5 ?

Благодаря ви предварително.

Аз резервирах чрез тях. Има инфо в пътеписа ми - 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Супер цена ако някой има възможност да се възползва.

14-дневен трансатлантически круиз с Коста от Гваделупа до Марсилия (24 март - 6 април) за 189 франка на възрастен или 378 франка общо във външна кабина. До две деца пътуват напълно безплатно. Пълен пансион. Бакшишите също са включени.

https://www.costakreuzfahrten.ch/de/reservation.PTP13033.FS13230324.html

• Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар

Как процедирате с интернета? Достатъчен ли е whatsAp пакет? Родителите ми заминават на карибски круиз с Коста Пасифика и ме застреляха с доста въпроси. Картите - отключени/заключени (може ли това да се променя с пакет само whatsAp)? 

Нещо съществено по тези въпроси, ако се сещате да споделите?

Връзка към коментар
преди 5 часа, jul каза:

Как процедирате с интернета? Достатъчен ли е whatsAp пакет? Родителите ми заминават на карибски круиз с Коста Пасифика и ме застреляха с доста въпроси. Картите - отключени/заключени (може ли това да се променя с пакет само whatsAp)? 

Нещо съществено по тези въпроси, ако се сещате да споделите?

На карибски круиз ползвах интернет само по пристанищата - на Мартиника и Гваделупа имаше free без парола. На някои от другите острови ползвах отново free  на някой хотел край плажа или просто бях без нет. Голямо спокойствие никой да не те търси. Но това беше преди 5 години и корабите не предлагаха пакети интернет до колкото си спомням. Обажданията от три от островите, които бяха европейски територии се таксуваха нормално като роуминг. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, някой скоро да е правил околсветски круиз и да сподели?  Въртя  търсачките от известно време, доста надути цени ми излизат навсякъде.  Вярно, не е като преди , но.... все пак тая някакви надежди ......  

Връзка към коментар
преди 54 минути , v.tikalova каза:

Здравейте, някой скоро да е правил околсветски круиз и да сподели?  Въртя  търсачките от известно време, доста надути цени ми излизат навсякъде.  Вярно, не е като преди , но.... все пак тая някакви надежди ......  

Провери Expedia Cruises - миналата седмица бяха пуснали 74-дневния на Cunard на някакво промо само за CAD 7000, но сега се е качил много. Предлагат и други круизни компании, може да сравниш цените.

BD56622A-AD42-4F54-8940-875FC8F74BBE.png.11b22a1ccf42b97b43cf72c9da7c3795.png

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, DenitsaS каза:

Провери Expedia Cruises - миналата седмица бяха пуснали 74-дневния на Cunard на някакво промо само за CAD 7000, но сега се е качил много. Предлагат и други круизни компании, може да сравниш цените.

BD56622A-AD42-4F54-8940-875FC8F74BBE.png.11b22a1ccf42b97b43cf72c9da7c3795.png

Благодаря, но търся околосветски(3-4 месеца). Ще проверя Expedia, blagodarq.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-големият круизен кораб, с невиждан лукс и атракции, ще отплава през 2024 год.

orig.jpg?_=1674834386

От най-големия аквапарк на вода в света до безкраен басейн над океана - круизният кораб Icon of the Seas на Royal Caribbean ще издигне круизите на съвсем ново ниво, пише globetrender.

Круизният кораб от следващо поколение Icon of the Seas на Royal Caribbean International е хедонистичен гигант, който ще побира 7600 пътници и ще разполага с шест гигантски водни пързалки, седем плувни басейна и 20 палуби, които вече са му спечелили злополучното прозвище "човешката лазаня".

orig.jpg?_=1674834390
Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Когато се появи на вода през 2024 г., пътниците ще могат да избират измежду голямо разнообразие от каюти и да изследват иновативни "квартали", включително плажно убежище, обширна курортна зона и първия окачен безкраен басейн в морето в Hideaway.

orig.jpg?_=1674834368

Островът на приключенията ще бъде обявен за "най-добрата семейна ваканция" и ще включва приключенски парк Thrill Island - дом на атракции като Frightening Bolt, най-високата водна пързалка в морето, и Pressure Drop, първата открита водна пързалка на круизен кораб, както и квартал Chill Island със седем басейна, включително Royal Bay, най-големият басейн в морето.

orig.jpg?_=1674834374

Сред другите забележителности са потънал пиратски кораб на горната палуба, най-голямата ледена пързалка на Royal Caribbean в недрата на кораба, 40 ресторанта, барове и клубове, както и кварталът Suite на четири нива, където са разположени VIP каютите.

orig.jpg?_=1674834379

В предната част на кораба ще се намира AquaDome, който ще се превръща от спокоен оазис през деня в оживен театър през нощта. Под него ще има 47-метров водопад.

Icon of the Seas разполага с 28 категории стаи, вариращи от стандартни стаи до апартаменти, с нови разпределения, предназначени за семейства от трима, четирима, петима, шестима и повече души.  Категориите включват Ultimate Family Townhouse, която се простира на три палуби и разполага със собствена пързалка, бяла ограда и дори пощенска кутия, Infinite Balcony стаи с прибиращ се прозорец, който превръща стъклото от пода до тавана в балкон, и Sunset Corner апартаменти с обширни тераси с изглед към задната част на кораба.

orig.jpg?_=1674834335

Icon of the Seas ще плава целогодишно от 2024 г., като седемдневните му маршрути в Източните и Западните Кариби ще тръгват от Маями на цена от 963 щатски долара на човек.

orig.jpg?_=1674834377

Спирайки на пристанища като Козумел (Мексико), Филипсбург (Синт Мартен) и Басетере (Сейнт Китс), всеки круиз ще посещава частната островна дестинация на Royal Caribbean на Бахамите.

Цената на круизния кораб е 2 милиарда щатски долара. Резервациите вече са актуални, и колкото и да е изненадващо, са почти разпродадени.

orig.jpg?_=1674834357
  • Харесвам 10
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте! Харесах си един маршрут с MSC Grandiosa. Гледам вътрешна каюта за 2 възрастни с 2 деца... Някой знае ли как са допълнителните легла за децата - разтегателен диван или от тези легла, които падат от тавана?

Връзка към коментар

преди 51 минути , saved_ каза:

Здравейте! Харесах си един маршрут с MSC Grandiosa. Гледам вътрешна каюта за 2 възрастни с 2 деца... Някой знае ли как са допълнителните легла за децата - разтегателен диван или от тези легла, които падат от тавана?

Не видях на този кораб да има вътрешна каюта с легла за деца. Има фамилни външни каюти и такива с балкон. В Ютуб  виж видеото с видовете каюти.

Visit MSC Grandiosa's cabins/staterooms from the following : 0:00 Cabins List 0:04 Inside Cabin 1:15 Inside Studio Cabin 1:27 Balcony Cabin 2:18 Balcony Cabin for guests with disabilities 2:52 Outside Family Cabin 3:43 Balcony Family Cabin (connecting) 4:14 Yacht Club Deluxe Cabin 4:46 Aurea Grande Suite 6:04 -Duplex Suite Cabin

Връзка към коментар

Във всички сайтове дава, че има възможност за настаняване на 4-ма във вътрешна каюта т.е. има такива легла.

В крайна сметка се оказа, че са от тези, които падат от тавана - Pullman beds. 

В темата за круизни оферти ще кача и офертата, която ме накара да се съглася даде набутаме 4-ма в подобна каюта 😂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 часа, saved_ каза:

При MSC единствено падащи от тавана легла съм виждал при върешните каюти, но точно за този кораб нямам информация.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

@vladimira74 по пристанищата слизахме свободно - без екскурзии. Предварително си бях извадила маршрути и информация за забележителностите. 

В Копенхаген ползвахме градски транспорт за придвижване до центъра /автобус и след това метро/. Цената на билетчето до центъра /включващо автобуса и метрото/ е 6.30 лв. на човече. Имаше осигурен и шатъл от кораба, но цената му беше 15 Е на човек. Тъпото при шатъла е, че те оставя на 1 място - в случая при русалката. За да се стигне до центъра трябва или пеша да се върви /отиване и връщане/ или да се ползва градски транспорт. Ние отидохме с метрото до площада при кметството, след това вървяхме до русалката, като по пътя минахме през всички забележителности, които бяхме харесали и от там отново се качихме на метрото. Също така, при шатъла не е ок това, че започва може би 30 минути, след предвидения час за спиране на кораба. Например - ако е обявено акостиране в 8 сутринта, първият шатъл е в 08:30 ч. Още повече, че в повечето случаи корабът акостираше и можеше да се слиза по-рано от предвиденото - примерно 30 минути по-рано. Та, съвсем нямаше смисъл от шатъла, губи се ценно време 🙂 

В Талин, Осло и Стокхолм ползвахме Убер - 5-10 Е в посока. Действах по следния начин - поръчвах Убер до най-далечната ни точка. Например в Талин тръгнахме от Freedom Square, обиколихме всички забележителности, които бяхме отбелязали и бавно - славно тръгнахме към кораба. Там е постижимо, пристанището е близко до града.  В Стокхолм - с убер отидохме до операта /централния площад/ и след това тръгнахме през Стария град до кораба. 🙂 

• Харесвам 13
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Eva eva каза:

@vladimira74 по пристанищата слизахме свободно - без екскурзии. Предварително си бях извадила маршрути и информация за забележителностите. 

В Копенхаген ползвахме градски транспорт за придвижване до центъра /автобус и след това метро/. Цената на билетчето до центъра /включващо автобуса и метрото/ е 6.30 лв. на човече. Имаше осигурен и шатъл от кораба, но цената му беше 15 Е на човек. Тъпото при шатъла е, че те оставя на 1 място - в случая при русалката. За да се стигне до центъра трябва или пеша да се върви /отиване и връщане/ или да се ползва градски транспорт. Ние отидохме с метрото до площада при кметството, след това вървяхме до русалката, като по пътя минахме през всички забележителности, които бяхме харесали и от там отново се качихме на метрото. Също така, при шатъла не е ок това, че започва може би 30 минути, след предвидения час за спиране на кораба. Например - ако е обявено акостиране в 8 сутринта, първият шатъл е в 08:30 ч. Още повече, че в повечето случаи корабът акостираше и можеше да се слиза по-рано от предвиденото - примерно 30 минути по-рано. Та, съвсем нямаше смисъл от шатъла, губи се ценно време 🙂 

В Талин, Осло и Стокхолм ползвахме Убер - 5-10 Е в посока. Действах по следния начин - поръчвах Убер до най-далечната ни точка. Например в Талин тръгнахме от Freedom Square, обиколихме всички забележителности, които бяхме отбелязали и бавно - славно тръгнахме към кораба. Там е постижимо, пристанището е близко до града.  В Стокхолм - с убер отидохме до операта /централния площад/ и след това тръгнахме през Стария град до кораба. 🙂 

Благодаря много за информацията.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-големият круизен кораб в света очаква първите си пасажери (видео)

Строителството на най-големи круизен кораб в света, в корабостроителница във Финландия, вече е завършено. Корабът дори е излязъл за първи път в открити води за морски изпитания преди вероятната си доставка през октомври тази година, пише CNN.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра и тежи приблизително 250 800 тона. Когато отплава в карибските води през януари 2024 г., на борда му ще има около 5610 пътници и 2350 души екипаж, но и най-големият в света аквапарк в морето. Наречен Category 6, той ще разполага с шест рекордни водни пързалки, но гостите, които искат по-спокойно изживяване, ще могат да се отпуснат и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

Умопомрачителен

orig.jpg?_=1687862725
Снимка: Royal Caribbean International

Корабът е създаден в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа, в Турку, Финландия. По време на пресконференция на място по-рано тази година президентът и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International Майкъл Бейли заяви пред медиите, че корабът е напът да се присъедини към флота на Royal Caribbean на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 г.

Сегашният носител на титлата най-голям круизен кораб в света е друг кораб от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който направи първото си плаване едва миналата година и е с малко по-малка дължина от 362 метра, и има "само" 18 палуби за изследване.

Royal Caribbean International представя Icon of the Seas като еволюционен връх на круизната линия, използващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията.

"Позиционираме го като най-добрата семейна ваканция и когато разберете и оцените цялата енергия и време, които са отишли за създаването на този кораб, това е зашеметяващо", каза Бейли.

orig.jpg?_=1687862706

Според изявление на Royal Caribbean Icon е завършил първите си морски изпитания на 22 юни. "По време на първата серия морски изпитания Icon of the Seas измина стотици мили, по време на които бяха тествани основните двигатели, корпусът, спирачните системи, управлението, нивото на шума и вибрациите. Всичко беше извършено навреме, както е описано в графика, въпреки че тръгването му се забави."

Перфектната домашна база

Корабът предлага повече от 40 възможности за хранене, пиене и забавление, като много от тях са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем квартала, които да се разгледат, идеята е да се посрещнат всички видове туристи - от зони, посветени на млади семейства, до места само за възрастни, като например баровете.

Има 28 различни вида помещения за настаняване, с повече категории за семейства, повече разпределения с изглед към океана и повече пространство за туристи в групи. От круизната компания заявяват, че това е най-дългият срок, който някога е посвещавала на "проектирането на перфектната домашна база".

orig.jpg?_=1687862737

Icon of the Seas е и първият кораб на Royal Caribbean International, задвижван с втечнен природен газ (LNG) и технология за горивни клетки, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста енергия.

2 600 работници на ден

Около 2600 работници са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските изпитания стотици специалисти са били на борда, за да оценят работата в продължение на четири дни. От Royal Caribbean съобщават, че втората серия морски изпитания е планирана за по-късно през годината.

Рекордни продажби

Мълвата за кораба вече е достигнала до всяко кътче на планетата, а предварителните продажби са рекордни. Съобщава се, че Майкъл Бейли е описал Icon of the Seas като "буквално най-добре представящото се пускане на нов продукт, което някога сме имали".

Icon of the Seas ще извършва седемдневни плавания в Източните и Западните Кариби от Маями през цялата година. Всяко плаване ще включва посещение на Perfect Day at CocoCay, награждаваната частна островна дестинация на Royal Caribbean, както и новото ѝ разширение - Hideaway Beach.

orig.jpg?_=1687862713
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Да си кажа мъката...Исках да запазя някакъв круиз през пролетната ваканция на учениците 30.03 до 07.04 средиземноморие или Дубай...то пък едни цени. Ще чакам оферти. Гледах и полети за Дубай, ако нямя круиз поне да идем на топло с децата, ама и там ме застреляха с цена 1600лв за 2ма възрастни с 2 деца...та такава ли е действителността вече? Ако не сме гъвкави с датите цените са wOw 

Връзка към коментар
преди 34 минути , Denittta каза:

Да си кажа мъката...Исках да запазя някакъв круиз през пролетната ваканция на учениците 30.03 до 07.04 средиземноморие или Дубай...то пък едни цени. Ще чакам оферти. Гледах и полети за Дубай, ако нямя круиз поне да идем на топло с децата, ама и там ме застреляха с цена 1600лв за 2ма възрастни с 2 деца...та такава ли е действителността вече? Ако не сме гъвкави с датите цените са wOw 

По време на ваканция цените летят нагоре. Ако ви устройват цени около 100 долара на ден търси тук: https://www.cruisedirect.com/search-results?Destination[]=568540&Duration[]=2&Departure[min][date]=04-01-2024&Departure[max][date]=04-30-2024

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, Denittta каза:

Ако това е цената за цялото семейство, мисля че е добра. Според мен, 100 евро на ден на човек е добре като крайна цена.

Връзка към коментар
преди 20 минути , Дани Магелани каза:

Ако това е цената за цялото семейство, мисля че е добра. Според мен, 100 евро на ден на човек е добре като крайна цена.

1600лв са само самолетните билети за Дубай :bad:  и там ако харесам круиз 3-4 дневен. Множко ми се вижда за билети, а и това е цена без багажи. Ще следя  нещата и цените, може да изкочи нещо интересно.

Връзка към коментар
преди 5 часа, Denittta каза:

1600лв са само самолетните билети за Дубай :bad:  и там ако харесам круиз 3-4 дневен. Множко ми се вижда за билети, а и това е цена без багажи. Ще следя  нещата и цените, може да изкочи нещо интересно.

За билети е много. Моите са под 100 евро на човек в посока с флекс и чекиран багаж по схемата. Аз разбрах, че се отнася за круиза.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.