mililia Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 Да ви кажа честно не очаквах снимката да ви затрудни. Толкова народ от сайта се изсипа в Андалудия за година, че си мислех, че няма как някой да не е отишъл на представление. В гида на НГ са посочени като забележителност to do. Херес де ла Фронтера се слави и с винопроизводство, така че и от тази гледна точка си мислех, че някой ще се сети за мястото. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 Еми веднъж много лесно, после много сложно, няма угодия! Ако мястото е по-неразбираемо може би жокерите може да са по-обяснителни, където дори да нямаш идея какво е на снимката с подходящо ровичкане може да намериш Ми Жоре, на мен досега всички загадки ми бяха отчайващо трудни Така че ако почна да мрънкааамммм,не можете ме стинете.. хаха.. Истината е, че ако не си бил на мястото, няма как да познаеш, освен ако не е нещо неприлично известно Играта е очарователна, дебна като партизанин в засада дали няма нещо да ми проблесне в мозъка, ама тцъъъъ... Не ровя, признавам. Но много се кефя да чета, признавам. Евала за идеята! Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 Ми Жоре, на мен досега всички загадки ми бяха отчайващо трудни Така че ако почна да мрънкааамммм,не можете ме стинете.. хаха.. Истината е, че ако не си бил на мястото, няма как да познаеш, освен ако не е нещо неприлично известно Играта е очарователна, дебна като партизанин в засада дали няма нещо да ми проблесне в мозъка, ама тцъъъъ... Не ровя, признавам. Но много се кефя да чета, признавам. Евала за идеята!И аз като Rainy много хересвам играта и не ровя изобщо. Удоволствието ми е да налучквам по разни белези, ако се получи – малко нещо като детективска загадка. Иначе да търсиш в Интернет специялно ми се струва скучно и няма предизвекателство. Важното е да се забавляваме. 7 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 Да, сложна вярно. Понеже явно аз съм на ход, предлагам Angelika да зададе следващата загадка. EEEEE огромно благодаря )) Бира от мен! Ето и снимката Къде са тези огромни камъни и какво има в градината до тях ? 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Gulangyu, Sunlight Rock 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Gulangyu, Sunlight Rock А какво има в градината? Слон? 1 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 E, отличничка Мililia !!! ) В градината има музей на пианото и гора от камъни. Ето подробности Непланирано пътуване в Китай. Имах 3 дни за подготовка и преди да тръгна поглеждам Гугъл мап, да видя барем къде е града в който трябва да бъда. Случайно движение на мишката ми отваря подобна снимка на тази, която е в загадката и аз забивам поглед. *Камъняк * - шепти в ушите ми виц един. *Това трябва да се види* – човърка любопитството ми. Замятам карфица в мястото и в момента в който приключих с ангажиментите си се качих на влака за да пропътувам 300 км + 10 минути ферибот и пристигнах в частица от рая. Островът се казва Gulangyu Близо до град Xiamen в южната част на Китай. Чудя се от къде да започна. Дали от това, че на острова няма нито един автомобил освен пожарната кола или от най-големия Музей на пианото, който е в съседство на огромния камък от снимката. Почвам по ред. Острова –една от най-скъпата земя на квадратен метър в Китай. Една от десетте най-живописни туристически забележителности. 20000 жители . Забрана за автомобили – изцяло пешеходна зона. Предвижване с електрически туристически влакчета или електрически мини колички. За първи път тук са стъпили протестантски църковни мисии в Китай и първите протестантски медицински мисии. Мисионери, бизнесмени и богати китайци построяват над 20 училища и колежи на този малък остров – само около 2 квадратни километра. Над 16 страни са се вредили с консулски служби на острова. Разбирам ги напълно и аз искам да имам резиденция там, но това е друга тема. Острова, безкрайно разнолик и колоритен, ми напомни в много отношения Макао. Липсват казината, но на тяхно място има няколко ботанически градини. Сградите, магазините, храната - събрани от много точки на света и омешани едно с друго. Ако са те закарали със затворени очи на острова, може и да се пообъркаш къде си. Името му от китайски означава * барабанни вълни* заради звука който се чува при удара на водата в бреговете Музея на пианотоРазходката в една от ботаническите градини на острова те изненадва с неголяма сграда в която са събрани над 100 пиана / някой датиращи от 17ти век/ произведени в цял свят. Колекцията е частна и е била собственост на богат китаец - Hu Youy- родом от острова и емигрирал в Австралия. Той предоставя колекцията и създават музея. Според някой източници скоро колекцията ще бъде дарена на правителството и …и музей май няма да има, но… абе побързайте да го видите, че знае ли се... Специалистите твърдят, че това е най-интересната колекция от пиана сред които има много ценни експонати, като най-старото вертикално пиано и най-високото изправено пиано. Тук трябва да вмъкна, какво ми направи впечатление в градовете в южен Китай. Магазини за пиана имаше почти на всяка улица. Явно този инструмент е много уважаван. Но да се върнем на острова . А! Въпросните 20 000 жители притежават 5000 пиана! Впечатляващо нали?! След посещението в музея се наслаждавах на атмосферата на градината в която имаше направена гора от камъни, няколко езера, градини, мостове в самото море и прекрасен плаж . Жилищните сгради са в колониален стил / Фичо, ти кажи какъв е/, но твърдят, че има взаимствано от над 14 държави . Японците също са дали своя дан, но по скоро в градините. Храмове има всякакви. Хората прекрасни и усмихнати. Бонбони и сушена риба на конци продават като местната гордост. Големият камък от снимкатаSunlight Rock – заема основната част от острова и всекидневно легиони от хора се наслаждават на страхотната гледка от върха му – 92,3 метра. Състои се от две скали – вертикална и хоризонтална. Как да стигнете до върха? Има изграден лифт или можете да си направите тренировка по стотиците стълби. В подножието на камъка храм посветен на Guanyin богинята на милосърдието. По камъка има изрисувани огромни надписи. Под него има и неголяма пещера В интерес на истината първо посетих острова и след това попрочетох за него. Бях като излюпена от яйце Киндер сюприз. Трябват ти поне два дни за да обиколиш всички музеи и красиви места на тази малка площ. Мотах се и изръшках няколко пъти Gulangyu от бряг до бряг и ако имам възможност пак бих отишла. Спирам, че то стана цял пътепис. Благодаря! J 9 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Отстъпвам правото си на някой, който не е участвал до сега. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Отстъпвам правото си на някой, който .... Да речем, че не съм прочел края на изречението Кой е този град? Жокер: всички сгради в кадъра са в списъка на UNESCO (за скейтърския полигон не съм сигурен) Връзка към коментар
Duke Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Това много ми прилича на град в Близкия изток и бих заложил на Тел Авив... 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Това много ми прилича на град в Близкия изток и бих заложил на Тел Авив... Правилно размишляваш, но губиш залога. Наистина Тел Авив е забелязан от UNESCO заради модернистична архитектура и градустройство с различни стилови нюанси от 30-те до 50-те години. Тук епохите се припокриват леко, но не съвсем. И това високото е католическа катедрала. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Спирам, че то стана цял пътепис. Благодаря! J Евалла! Аз благодаря! Пууууууу, кой измисли тази игра-разкошотия Връзка към коментар
mililia Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 (редактирано) това нещо фламандско ли е? Смятам, че е в Белгия. Редактирано 6 ноември, 2014 от mililia Връзка към коментар
Duke Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Правилно размишляваш, но губиш залога. Наистина Тел Авив е забелязан от UNESCO заради модернистична архитектура и градустройство с различни стилови нюанси от 30-те до 50-те години. Тук епохите се припокриват леко, но не съвсем. И това високото е католическа катедрала. Пак ще стрелям на сляпо, но наистина имам чувството, че това е крайбрежен град в Близкия изток и сега залагам на Бейрут... Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Нямаме постъпил правилен отговор на този етап. Не е в Белгия и не е в Близкия Изток. Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Хелзинки, старото пристанище? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Имаме познал първата буква! И на града, и на държавата. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Хага, Холандия? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Sorry, дал съм обркващ жокер. Градът е с Х като Хелзинки, а държавата е с Ф като Финландия Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Хавър, Франция 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Zaro, ти гониш. Хавър е изравнен със земята през войната и е решено да бъде препостроен по този начин по проекти на арх. Огюст Пере - водещо име в квадратния бетонен модернизъм на епохата. 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Процедурен въпрос: снимката моя ли трябва да бъде или не е задължително? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Моят въпрос е малко по-различен, вярвам, че няма да е от най-сложните. Снимката е: Въпросът е: в колко часа пие чай машинистът, който тръгва от спирка Elephant & Castle в 6.03 сутринта. Може да отговорите и на въпроса от коя линия е този влак. Евентуално. 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Е, Индия, ти се излагаш, там на перона щеше да има няколко хиляди човека. Загадката е много по-лесна. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега