Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

Много добра цена определено , под 750 Eur Room Only 13-20 /12  - 7 Нощ - никой не може да го предложи този хотел в  момента .

Ако няма уловка  го резервирай , само се убеди след това да не ти начислят таксите 10+10 % на база стандартната цена и да ти кажат, че отстъпката е само за цената на стаята , а таксите са на база 1033 Евро , но мисля , че пак ще имаш най добрата цена.

Връзка към коментар

Ако няма уловка  го резервирай , само се убеди след това да не ти начислят таксите 10+10 % на база стандартната цена и да ти кажат, че отстъпката е само за цената на стаята , а таксите са на база 1033 Евро , но мисля , че пак ще имаш най добрата цена.

Аз съм го резервирал вече, безплатната анулация е до 11.12.16, така че имам време да си ровя за още, но ме съмнява да излезе нещо по-добро. Citymax хотела, който е в близост излиза само 30-40 евро по-евтино, а е 3*

Абсурдно ми звучи данъка и таксите да са към редовната цена, винаги са на база това, което плащаш. Те така могат да си сложат и 10000 евро цена и да я намалят с 95% :lol:

post-2889-0-81123600-1462881861.jpg

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар
Георги Матеев

Auris Plaza Hotel, 13.12-20.12 в Букинг има 55% отстъпка и отделно имам Genius Discount 10% - 508 eвро с безплатна анулация. Като добавя данък 10% и сървис фий 10%, които ще платя на място става 610 евро - по 87 евро на вечер.  Туристическата такса я изключвам от уравнението. Тя е по 20 AED на ден, общо около 35 евро.

През Expedia - 904 eвро

MakeMyTrip през приложението ми изкарва 76328 рупии (1006 eвро) без код за отстъпка. Но ме съмнява да свалят 400 евро.

Аgoda - 817 евро

Давам за пример същата стая, но с включена закуска, че нея я намерих бързо, а в момента нямам време да ровя по-подробно.

Всички цитирани цени са преди допълнителните данъци (20% + 20 дирхама на ден) и са при идентични условия - free cancellation и плащане на място в хотела.

В Booking.com тази стая със закуска струва €621 (това е с включена Genius отстъпка).

На официалния сайт на хотела същата стая струва €565 евро.

Стаята в booking.com е по-скъпа с 9%.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Георги Матеев

ОК, ето хотели, дати и цени:

Банкок, Tara Place, 2 нощувки, 17-19.07.2016 г., тройна супериорна стая, общо 5000 THB

Сием Рип, Landing Gold Villa Siem Reap, 3 нощувки, 19-22.07.2016 г., 2 двойни делукс стаи с балкон и изглед към басейна, общо 189,54 USD

И двете резервации са направени без предварително плащане и с безплатна анулация, като тази в Сием Рип включва и закуска...

Тройната супериорна стая в Tara Place е разпродадена и никъде не излиза въобще.

Сетих се обаче нещо важно. Всъщност не е коректно да се прави такова сравнение в момента просто защото ти си резервирал още през декември, когато хотелите принципно са се продавали на доста по-ниски цени. В момента същите стаи в Landing Gold Villa Siem Reap в booking.com струват $238 (с Genius отстъпка), тоест цената генерално се е вдигнала.

Ако през декември бяхме правили въпросното сравнение се хващам на бас, че щях да намеря по-ниска цена. Както и в момента без въобще да се затрудня мога да бия въпросните $238 (настоящата цена в booking).

Когато решиш да правиш резервация за нов хотел дай параметрите за да ровим успоредно. Това би бил най-добрия експеримент :)

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Тройната супериорна стая в Tara Place е разпродадена и никъде не излиза въобще.

Сетих се обаче нещо важно. Всъщност не е коректно да се прави такова сравнение в момента просто защото ти си резервирал още през декември, когато хотелите принципно са се продавали на доста по-ниски цени. В момента същите стаи в Landing Gold Villa Siem Reap в booking.com струват $238 (с Genius отстъпка), тоест цената генерално се е вдигнала.

Ако през декември бяхме правили въпросното сравнение се хващам на бас, че щях да намеря по-ниска цена. Както и в момента без въобще да се затрудня мога да бия въпросните $238 (настоящата цена в booking).

Не знам, аз още тогава писах в друга тема. Подполковникът специално ми беше обърнал внимание, че Agoda дават по-добри цени за този район. Проверих и там цената на първо четене действително беше по-ниска, но в процеса на резервация се добавяха някакви допълнителни административни такси и крайната цена отново беше по-висока. Аз продължавам да проверявам цените при всяка една резервация в booking, но досега не съм успял да открия нещо по-добро иначе със сигурност щях да опитам да се възползвам от опцията за възстановяване на разликата, която предлагат...

Връзка към коментар
Георги Матеев

Не знам, аз още тогава писах в друга тема. Подполковникът специално ми беше обърнал внимание, че Agoda дават по-добри цени за този район. Проверих и там цената на първо четене действително беше по-ниска, но в процеса на резервация се добавяха някакви допълнителни административни такси и крайната цена отново беше по-висока. Аз продължавам да проверявам цените при всяка една резервация в booking, но досега не съм успял да открия нещо по-добро иначе със сигурност щях да опитам да се възползвам от опцията за възстановяване на разликата, която предлагат...

Възможно е. Понякога наистина има хотели, които са най-евтини на booking.com. Но по мои наблюдения това се случва много много рядко напоследък.

Както казах - когато решиш да правиш резервация за нов хотел дай параметрите за да ровим успоредно (за най-сигурно драсни едно лично съобщение). И тогава ще поекспериментираме по-стабилно :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Една вметка за букинг:

за разлика от много други сайтове, които ползват данни от системите за резервации, много хотели директно си вкарват наличностите и офертите в букинг, което често води до странности.

Последен пример: един плажен хотел в Шри Ланка беше публикувал двата си най-ниски класа стаи САМО в букинг ком, и в нито една друга система, че дори и в собствения си сайт. Дори местните тур агенции не ги виждаха тези стаи, респективно ниски цени.

Връзка към коментар

Ами, това не е ли част от "мутренското" според някои изискване на booking.com, да получават от хотелите най-ниска цена на стая за тяхната резервационна система, дори в сравнение с посочената цена на официалния сайт на хотела?

Има ли изобщо такова изискване? Със сигурност при хотелите от големите вериги това няма как да стане, освен ако не присъстват в букинг въобще. 

(Това мнение на Duke го преместих в темата за банките, но няма как да го разделя на две, та се надявам, че е достатъно видимо тук)

Отделих офтопика за банките в http://magelanci.com/topic/6534-български-банки-кратки-въпроси-и-дискусии/page-0

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар

Предлагам Модератор , да направи отделна тема , в която всеки може да си  напише избрания хотел ,желаните дати  и там да може да получи предложения от къде, и  на каква цена може да си резервира съответния хотел.  Мисля , че ще бъде полезна за много хора , каквато всъщност е и идеята на форума - да си помагаме и да бъде полезен .  Там всеки ще може да сподели най евтиното място за резервиране на всеки конкретен хотел , за конкретните дати в момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Предлагам Модератор , да направи отделна тема , в която всеки може да си  напише избрания хотел ,желаните дати  и там да може да получи предложения от къде, и  на каква цена може да си резервира съответния хотел.  Мисля , че ще бъде полезна за много хора , каквато всъщност е и идеята на форума - да си помагаме и да бъде полезен .  Там всеки ще може да сподели най евтиното място за резервиране на всеки конкретен хотел , за конкретните дати в момента.

Не е нужен модератор за целта, някой ако иска друг да оптимизира нощувките да пуска тема и да действа :) Не съм склонен да отделям цял подфорум както е за търсенето на самолетен билет за сега. 

Връзка към коментар

Давам за пример същата стая, но с включена закуска, че нея я намерих бързо, а в момента нямам време да ровя по-подробно.

Всички цитирани цени са преди допълнителните данъци (20% + 20 дирхама на ден) и са при идентични условия - free cancellation и плащане на място в хотела.

В Booking.com тази стая със закуска струва €621 (това е с включена Genius отстъпка).

На официалния сайт на хотела същата стая струва €565 евро.

Стаята в booking.com е по-скъпа с 9%.

Да, гледах цените и на официалния сайт, но там няма опция без закуска. Все още не съм сигурен дали ми се дават 70 евро само за закуски.

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар
Георги Матеев

Да, гледах цените и на официалния сайт, но там няма опция без закуска. Все още не съм сигурен дали ми се дават 70-80 евро само за закуски.

Бих те посъветвал да ги дадеш - в 5 звездните хотели закуските определено си струват. Да не говорим, че ако закусвате навън сигурно ще дадете повече пари. Пък и ако закусвате късно и обилно така може да пропускате обяда и да хапвате направо за вечеря. Само идея :)

Все тая, тук въпросът беше по-скоро в това дали booking.com е най-евтиния вариант. Явно не е.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Защо от сайта започнаха да искат CVV2 или CVC2 на картите, досега при резервации не ми се беше случвало, но напоследък е масово въведено...

Искат ги от време на време, не всеки път. Така е било винаги.

Бих те посъветвал да ги дадеш - в 5 звездните хотели закуските определено си струват. Да не говорим, че ако закусвате навън сигурно ще дадете повече пари. Пък и ако закусвате късно и обилно така може да пропускате обяда и да хапвате направо за вечеря. Само идея :)

Все тая, тук въпросът беше по-скоро в това дали booking.com е най-евтиния вариант. Явно не е.

Почти ме убеди между другото. Все пак се пада по 5 евро на човек за 5* закуска.  Само ще изчакам дали в крайна сметка ще излязат изгодни билети с Wizz на 19.05, че като им гледам "промоциите" ....

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Мързи ме да чета нагоре, но е възможно разликата в цената да се дължи на начина на плащане. Едно е предварителна резервация без заплащане, съвсем друго ако се плаща в момента на резервацията...

Връзка към коментар
Георги Матеев

Мързи ме да чета нагоре, но е възможно разликата в цената да се дължи на начина на плащане. Едно е предварителна резервация без заплащане, съвсем друго ако се плаща в момента на резервацията...

Ще те разочаровам - плащането и в двата варианта е на място в хотела, при настаняване...  :P

Сори Duke, 1:0 в мача Матеев срещу booking.com  :lol:

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Извинявам се предварително, ако е коментиран по-рано в темата подобен въпрос.

Досега не съм резервирал в Букинга чрез препратка от Уизз. Кога и къде се посочва членския номер в Уизз, за да се ползва кредита? Стигам до края и нещо не виждам такова поле. Да не би да е защото резервацията е с възможност за безплатно анулиране?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Прави ми впечатление, че напоследък ИЗОБЩО не срещам оферти, в които да ми искат CVC код.

Нововъведение ли е след многото измами или аз си въобразявам?

Мисля, че има нововъведения. Бях в Испания и ми се наложи промяна на кр.карта за резервация,но нямах нет. Обадих се на Букинг и те първоначално се съгласиха да го направят, но после отказаха, т.к. имали нови правила... 

В крайна сметка решихме въпроса, но без данни от кр. карта. Помогнаха.

П.П. Проверих един хотел, в който доскоро искаха CVC. Е, вече не искат  :)

Редактирано от noshtna_ptica
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също мога да потвърдя, че през последните месеци не съм правил резервация, която да изисква CVC код...

Правих миналия месец с Уиз Тур и ми поиска и CVC, и 3D. :rolleyes:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.