Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

И аз имам въпрос - резервирала съм две квартири за една и съща дата, ще ги ползваме и двете (много хора сме, аз се занимавам с намирането на място за спане)...Задължително ли е да спя на мястото , където съм резервирала, или може само да платя и да спят други хора? Или да анулирам и някой друг от групата да резервира, но вече на по - висока цена...

Няма да има проблем да спи някой друг, ако ваучера с резервацията е у него и я представи на рецепция. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Moля за съвет. Канселираха ми платена нощувка в Милано. Това се случи в 21 часа вечерта, когато претрепани от цял ден път, мечтаехме само за душ и легло и едва се довлякохме до хотела. Обяснението беше, че имали проблем с водата и част от хотела бил затворен. Естествено, че излъгаха. Видиш ли, щели безплатно да ми възстановят сумата по кредитната карта. :mad:  Оставиха ни ей така на улицата, а цените за другите хотели бяха умопомрачителни, но няма да ви занимавам с подробности какво преживяхме тази нощ. Дори се опитаха да ме накарат сама да си отменя резервацията. Не им се получи разбира се, но в мейла, който получих за отмяната, пише, че е поради неточни данни от кредитната ми карта. Има как да докажа, че парите са били изтеглени. Въпросът ми е какво мога да направя и имам ли право да претендирам за някакво обезщетение? 

Много лошо. На нас ни се случи подобно нещо във Флоренция. Имейлът за отказа беше дошъл през деня, но ние бяхме на път. причина много интересно беше също проблем с водата. Хазяйката не говореше английски, обади се на букинг и ми даде телефона да говоря с тях. Предложиха ми веднага друг хотел, казаха само да го резервирам през тях и те ще ми върнат разликата в цената. Всичко беше точно. Във вашия случай обаче вие не сте ги потърсили за съдействие и те не са знаели за този проблем. Не знам дали ще те компенсират.

Не ми се получи като съвет, но ти им пиши при всички случаи.

Редактирано от silvia_b
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Moля за съвет. Канселираха ми платена нощувка в Милано. Това се случи в 21 часа вечерта, когато претрепани от цял ден път, мечтаехме само за душ и легло и едва се довлякохме до хотела. Обяснението беше, че имали проблем с водата и част от хотела бил затворен. Естествено, че излъгаха. Видиш ли, щели безплатно да ми възстановят сумата по кредитната карта. :mad:  Оставиха ни ей така на улицата, а цените за другите хотели бяха умопомрачителни, но няма да ви занимавам с подробности какво преживяхме тази нощ. Дори се опитаха да ме накарат сама да си отменя резервацията. Не им се получи разбира се, но в мейла, който получих за отмяната, пише, че е поради неточни данни от кредитната ми карта. Има как да докажа, че парите са били изтеглени. Въпросът ми е какво мога да направя и имам ли право да претендирам за някакво обезщетение? 

Много лош късмет! Наясно съм с причината, със сигурност и ти си наясно. Дано не е било в деня на събитието, което означава, че сте го пропуснали. Закъснелите сте, а от хотела са решили, че няма да дойдете и са дали стаята на някой друг дошъл за концерта. Може би е добре предварително да се посочва късен час за настаняване, системата на booking.com дава тази възможност. Не е гаранция, но все пак е индикация за хотела, че ще пристигнете късно. Очаквам отзиви, само не ми казвай, че не сте успели да ГО видите...

Връзка към коментар

Много лош късмет! Наясно съм с причината, със сигурност и ти си наясно. Дано не е било в деня на събитието, което означава, че сте го пропуснали. Закъснелите сте, а от хотела са решили, че няма да дойдете и са дали стаята на някой друг дошъл за концерта. Може би е добре предварително да се посочва късен час за настаняване, системата на booking.com дава тази възможност. Не е гаранция, но все пак е индикация за хотела, че ще пристигнете късно. Очаквам отзиви, само не ми казвай, че не сте успели да ГО видите...

При определяне на час и неявяване до 2-3 часа, домакините се свързват  с тез чрез букинг  .  Грижовни са . :)

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

:) Не беше в деня на събитието, не ГО пропуснахме, беше невероятен, както винаги, но леко уморен, като че ли...

Бях посочила късно настаняване. Това не ми се случва за първи път в Италия, но те самите са уреждали друг хотел и са ни транспортирали до там с такси. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Направих резервация през моя профил на 3 семейства, като посочих коя стая за кой е. Изведнъж сестра ми е получила имейл, че има направена резервация за нея и сега същата резервация излиза и в нейния профил. Това при положение, че името и в Booking е изписано по различен начин, от този, по който аз го изписах като титуляр на една от стаите. Странно. Как са навързали профилите така, аз не съм потвърждавал, че това е тя, може да е друг човек със същото има, пък и по принцип до сега не съм обръщал много внимание, при резервация на повече стаи, какво има на коя стая пиша, имах го за несериозно/незадължително поле.

На друг случвало ло му се е?

Връзка към коментар

Случайно да си посочил имейла на сестра ти или да си и препратил резервацията? Сещам се, че по този начин могат да са свързали нейния профил с твоята резервация.

Връзка към коментар

Случайно да си посочил имейла на сестра ти или да си и препратил резервацията? Сещам се, че по този начин могат да са свързали нейния профил с твоята резервация.

Не съм, но все нещо такова трябва да съм направил, иначе нямам обяснение.

Връзка към коментар

Резервация четири нощувки с незабавно плащане без право на анулация.

Странно , че си дръпнаха пари само за двете , но без съмнение ще вземат и останалите било и чак при настаняването :)

Връзка към коментар

Странно наистина. Още по-странно е незабавното плащане. Напоследък booking почти спряха да предлагат тази опция. Дори за азиатски дестинации ми направи впечатление, че когато тази опция съществува, цената е по-висока...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По-висока ?

Каква е логиката ?

В случая беше малко над 10% по-евтино , но за там цените са високи та си струва риска.

Редактирано от stanimir
Връзка към коментар

Логиката е да те откажат да предплащаш. Имам две обяснения. Банкови усложнения в превода или по-логичното - някаква врътка при осчетоводяване (или по-скоро неосчетоводяване) на нощувките в определени азиатски страни...

Връзка към коментар

Ами аз направих такава резервация преди няколко дни, но резервацията е с моята кредитна карта, а пътува дъщеря ми. В мейла, който получих от booking беше изрично написано, че при настаняване в хотела, ще се изисква представяне на кредитната карта, с която е направена резервацията.

Писах си с хотела и ме уведомиха, че тъй като резервацията е без право на отмяна, ще оторизират картата ми 7 дни преди определената дата за нощувка и няма да изискват картата ми. Надявам се, да не създават проблеми, че късно ще пристигне девойката.

Още въпросния 7-ми предварителен ден не е настъпил.

Връзка към коментар

Някои холандски хотели имат подобно изискване, което от една страна е безумно, защото вече си платил нощувката, но от друга е част от сигурността при електронните разплащания...

Връзка към коментар

На мен са ми авторизирали картата за 1 цент на място, за да видят, че картата е моя. Друг вариант е само да искат подпис на бележката, с която са изтеглили парите, но това е лесно

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Направих резервация през букинг за една къща в Австрия, с опция безплатно анулиране до 15.12.2016. Днес имам съобщение от къщата да им платя 100 евро до 03.09.2016 иначе няма да ми е валидна резервацията. Въпросът ми е: В случай , че до 15.12.2016 реша да анулирам резервацията, как и дали ще ми върнат тези 100 евро?

Връзка към коментар

Направих резервация през букинг за една къща в Австрия, с опция безплатно анулиране до 15.12.2016. Днес имам съобщение от къщата да им платя 100 евро до 03.09.2016 иначе няма да ми е валидна резервацията. Въпросът ми е: В случай , че до 15.12.2016 реша да анулирам резервацията, как и дали ще ми върнат тези 100 евро?

Ами по същия начин. На мен така ми дръпнаха парите от резервация с безплатно анулиране, след което трябваше да сменям датите, и си върнаха парите. Важното е срокът за безплатно анулиране да е спазен.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако ги искат с банков превод обаче може да е проблемно връщането. Само с карта се съгласявай. 

Иначе и друг път сме коментирали в темата, безплатната отмяна не премахва изискването за депозит. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Никакъв депозит не плащай ако това изрично не е упоменато в условията на резервацията в Booking! Достатъчно писано има по този въпрос в тази и други теми от форума...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ами ако никъде не пише, че се иска депозит и не искат и кредитна карта за гаранция не е коректно да искат... Може да им пишеш така, пък ако настояват, да се свържеш с букинг или направо ги откажи.

Иначе както вече съм казвал, може да искат депозит и при безплатна анулация, в който случай трябва да ти го върнат, ако анулираш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вече и на мен ми снимаха с телефон личната карта при настаняване. Пфу! Смятам да се оплача на буукинг. Уж било само номера на картата, щели веднага да го изтрият, да, бе...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.