Прескочи до съдържание

Колко нови държави посетихте тази година?

Препоръчани мнения

преди 15 часа, Marisha каза:

Панама, Коста Рика, Япония, Южна Корея са новите. По традиция вече нов остров в Индонезия и няколко държави за н-ти път.

Ха, и нашите новички са същите :mail1: 

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Мексико, Гватемала, Белиз, Хондурас и Шри Ланка са новите. За пореден път Франция, Италия и Турция.Централна Америка ми изяде много дни от отпуската, но определено си струваше.

• Харесвам 22
Връзка към коментар

Аз съм слаб, няколко стана само, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан и Дания.

Кацнах в Исландия, ама не я броя, не съм излизал от летището, а беше планувано..

И много много страни посетени за 2-3-4 или 20+ път.

При мен почти няма нови  страни, които да ме интересуват за посещение в близко и по-далечно бъдеще, само  около 5 са.

• Харесвам 18
Връзка към коментар

Само една - Азербайджан. Но при положение, че годината ми донесе и бебе, нямаше как да е много по-различна бройка. Другата година ще опитам да се подобря и да направя 2 нови държави 😁

• Харесвам 15
  • Браво 11
Връзка към коментар

През месец март направихме хубава африканска разходка с готина компания от няколко магеланци и така посетих три нови за мен държави

- Ботсвана
image.jpeg.cb60f3783cd36738b8845a6a189edf35.jpeg

- Замбия 
image.jpeg.c806323b7a805be93cf7130f342fc3eb.jpeg

и Зимбабве
image.jpeg.620bec3851ee25ea288c586568d50e41.jpeg

На отиване, заради променен полет, имахме непредвидено прекачване в Йоханесбург
image.jpeg.262ae6cb5522ebfa24a9381767e88a08.jpeg

но няма да броя Република Южна Африка за посетена, защото минахме само през транзитна зона на летището, колкото да видим трудовете и фигура на Нелсън Мандела
image.jpeg.4eefedefe683dc4748ac236a7a2aa9a3.jpeg   image.jpeg.2a9f88fb800c8b437f1ae0d96aa61f66.jpeg

-----------------------

Месец август пък се включих в балтийската инвазия, като понеже вече бях ходил в Естония, посетих 
Литва
image.jpeg.76d3070993c95a1099e34fc1e9c32c51.jpeg

и Латвия 
image.jpeg.b8300fdfc2ea43b43041887230494843.jpeg

Но съм най-доволен, че тази година успях да си попълня тройката големи водопади, което си ми е било мечта от много отдавна,  като посетих 
 - Ниагарския водопад
image.jpeg.c60b090e2604b3c7a47c00a295ec5824.jpeg

- и водопада Виктория, включително с поглед отвисоко

image.jpeg.f0be9a331843fcea8add7618df0fc48a.jpeg

Е, сега вече ми се потвърди предположението какъв е правилният ред да се посетят: - 1. Нигара 2. Виктория 3. Игуасу, а аз го направих точно наобратно, ама не се оплаквам, просто споделям ако някой тепърва ги планира и, разбира се, има лукса да може да избира последователност. 

Тази година си изпълних и едно друго желание от списъка - посещение на олимпийски игри - в Париж.

image.jpeg.c109755d230b2d9863176c201e6ec7e4.jpeg 

Като изключа обстоятелството, че се наложи да пропусна едно планирано пътуване до Япония, беше хубава година. :smile3:  

• Харесвам 23
  • Браво 17
Връзка към коментар
преди 6 часа, Alexander каза:

При мен почти няма нови  страни, които да ме интересуват за посещение в близко и по-далечно бъдеще, само  около 5 са.

Браво!

И при мен e така. 8 само.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ей, любимата ми тема за равносметки, в която последните (вече 4) години само спамя, защото нови държави нямам. Нови градове, нови места, нови острови, нови столици, нови стадиони, но без нови държави. Започнах да си броя новите държави на децата, от няма и къде 😄 
Да видим как съм със спама, така де равносметката, на повторените: 

февруари - Лондон за финала на Мики Маус Къп (Carabao Cup), ама само до бара до Уембли стигнахме, че нещо 1000 паунда за билет не ни се даваше. Изкарахме супер, Ливърпул спечели драматично, атмосферата беше убийствена и т.н.

април/май - Сицилия, с повторение на Катаня и Сиракуза и цяла седмица в новото за нас Палермо, откъдето половинката изобщо не искаше да си тръгва и все я тегли пак там. Там имаше доста бонуси от гледна точка на социализация - първите 4 дни в Катаня изкарахме с 2 приятелски семейства, също с малки деца, после в Палермо случайно се срещнах с двама колеги от университета, които не бях виждал от сума години и никога не успяваме да се видим в България, а за финал имахме и магелнска среща с Основателя, където щерките се запознаха, сдушиха и после държаха да се видим поне още няколко пъти, преди да се отдалечим прекалено много от Палермо.  

май - Мюхен за двата концерта на Металика, с бонус - Kимзее + Herreninsel и Залцбург (Австрия) за деня по средата между двата. Допълнителен бонус - Аугсбург за 1 вечер, преди да стигна до Мюнхен и за по-пряко - Аликанте за една вечер, преди да се прибера в България. 

септември - успяхме да закачим един от последните полети до Задар, за пръв път ходихме до тази част на Хърватска, като бяхме 2 дни в Сплит, 2 дни в  Задар и за малко в прекрасния Трогир. 

октомври - най-после успяхме да летим и от Бургас тази година, с един по последните полети до Варшава (нова столица!). Доста подценяван град, естествено не привлича колкото Гданск или Краков, но не мисля, че тази репутация "Варшава няма нищо за гледане" е незаслужена.

Толкова за тази година, макар все да си мисля, че нещо забравям. 

• Харесвам 18
Връзка към коментар

И аз си попътувах подобаващо без нито един пропуснат месец 🙂, но новите държави са по-малко спрямо миналата година 2023-17     2024-14

Статистика за '24:  14 нови
Обединени Арабски Емирства (в Дубай бях ходил през 1996, ама сега си е съвсем различно...)
Куба
Кипър и Северен Кипър
Ирландия (Вкл. и Северна Ирландия)
Армения
Малта
Норвегия
Дания
Тайван
Бразилия
Аржентина (Вкл. Патагония)
Уругвай
Преди Н.Г. (живи и здрави) предстои ЮАР 
и същото пътуване  през Януари Мозамик, Свазиленд и Лесото,
Ама те си остават за 2025.

Иначе през Август при пътуването ни до Скандинавието с кола
преминахме през Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Австрия (14)

August.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.