jungfraujoch Публикувано: 12 септември, 2022 Сподели Публикувано: 12 септември, 2022 преди 14 часа, Моника каза: Най-накрая посетих Словения и останах очарована. Разгледахме доста места и всичко много ми хареса. sLOVEnia е толкова мъничка,китна и гостоприемна,че никога няма да ми омръзне и ще я посещавам винаги с много любов! Радвам се,че ти е харесала,пожелавам ти догодина пак да се насладиш на красотата и. 3 1 1 Връзка към коментар
Worldismine Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 На 11.09.2022 г. в 22:59, Георги Матеев каза: Аз пък ще се отчета на 31 декември 🙂 Няма как още септември да предвидиш дали ще видиш 9 или 12 нови до края на годината, разбирам те 😂 6 Връзка към коментар
Blagovesta78 Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 Тази година посетих четири нови държави, Малдиви, Шри Ланка, Сингапур и Тайланд. 10 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Моята година приключи и вече мога да побутна темата. Две нови държави, Египет и Непал. Не съм броил дните, но със сигурност е сред най-активните откакто пътувам. В началото любимия Рим - какво страхотно начало! Следваше слънчева Флорида с Маями , райското кътче Кий Уест за поглед към Острова на Свободата , морално упадъчния Ню Орлиънс в навечерието на Марди Гра и мразовития Ню Йорк. Няколко дни в Барселона с лежерни разходки , качествени напитки и търсене на добра храна. Дойде ред на друго любимо място - Шамони (две от най-прекрасните места на Земята за мен са във Франция, само на 2-3 часа път от София) После Египет - наситена културна обиколка и море само колкото да не забравим че в Египет има и море.Другият път повече ! Лятото - мечтаната Аляска! Огромните горски пожари, обхванали сърцето на щата в продължение на седмици не ми дадоха възможност да видя Денали в пълното му величие ,но много други неща от "Нешънъл Джиографик" и "Дискавъри" се превърнаха в реалност. Остана малко време и за Сиатъл и Минеаполис, които ми припомниха че САЩ наистина има много лица. Есента кратка забежка до Квебек с Монреал и Квебек Сити, с отскок до Торонто колкото да проверя как върви строежа на поредния шедьовър на Нормън Фостър. Последно малко непланирано дойде ред на Непал , като подходяща аклиматизация за предстоящата зима. Остава ми само да чакам първия истински сняг! Догодина …както дойде , само да сме живи и здрави ! 35 11 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 преди 13 минути , stanimir каза: В началото любимия Рим - какво страхотно начало! Няколко дни в Барселона с лежерни разходки , качествени напитки и търсене на добра храна Догодина мисля само тези два града да посещавам. Единия месец Рим,другия Барселона.Лятото почивка. 5 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Втора поредна година без нито една нова държава отчитам аз. Но пък равносметката не е чак толкова лоша, въпреки тежкия старт - пропаднали Родипи през фервуари заради ковид (аз) и пропаднала Сицилия през март заради Ковид (половинката). Половинката тогава позитивизираше всички тестове, за резултатът от онзи за бременност се похвалих в другата тема. После обаче нов остров и нова островна група - Майорка, на път за Тенерифе (за втори път там). После една Сърбия, където бях кръстник и на връщане минахме през Трансилвания за 3 дни, което си беше изцяло ново за мен (само до Букурещ бях ходил преди). През юни, след 2 години отлагане, най-после в Белгия се състоя Graspop Metal Meeting 2020, на който ходихме с тогава бременната в четвърти месец половинка, а пътьом искахме да гледаме и Rolling Stones в Амстердам, само дето Ковид настигна Мик Джагър, докато влизахме в стадиона. Все пак поне половинката стъпи за пръв път и в Белгия и в Нидерландия. А аз най-сетне се отчетох в Делфт. Нещата изглеждаше, че ще приключат до тук, но съдбата се намеси и точно за имения ми ден, Ливърпул гостуваха на Аякс в Амстердам за Шампионска Лига и аз реших, че ще си го подаря, т.е. повторих Амстердам, ама този път влязох успешно на стадиона 😉 Както споменах по-горе - едни концертни билети чакаха почти 3 години своя ред (купени през 2019), днес купих билети за Металика в Мюнхен през .... 2024, т.е. за 2023 още планове нямам, ама за 2024 Бавария зове ... 26 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Мда, редно е вече да започнем със самоотчетите, декември е, и календарната туристическа година е на път да завърши. Като изключа предстоящата ЧНГ у Београду, излизал съм извън БГ едва 11 пъти. Два пъти в най- най- любимите ми Италия и Испания /Andalucía y Las Canarias бяха както се казва черешката на тортата/ и за N-ти пореден път в Гърция, Германия, Португалия и Румъния. Като нови държави ми се явяват Египет /тук видях най- голямата мърсотия, бедност и мизерия, които не съм предпологал, че съществуват!/, Швейцария /която вече е включена в плановете ми и за следващата година/ и Ливан /който ми легна на сърцето/. Мога също да направя със задоволство и предварителен самоотчет за следващата 2023, ако е подходящо in this moment, 😉,защото тя е вече разхвърляна по дати, подготвена, финансирана, предстои умуване над детайлите. Само да сме живи и здрави!🍻 20 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Аз се отчитам с три нови държави тази година - Танзания, Малта и Узбекистан. И затвърдих мнението, че от ноември до март трябва да ходя само на топли дестинации, че иначе кокалите измръзват, а бирата артисва. 28 4 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Да се отчета и аз, тъй като не планувам други пътувания до края на декември. Започнах със Занзибар и първата нова държава - Танзания. Почти ново беше и преживяването - морска почивка и ол инклузив донякъде. Последва Кападокия. Не е нова държава, но пък е нов район в Турция. След това се получи непланувани САЩ с Калифорния, Аризона, Невада и малко Юта, като от решението до пътуването имаше не повече от месец. Нова държава. Лятото изкарах изцяло в България и почивка от пътувания. Есента - Узбекистан, нова държава, с която списъка на посетените от мен страни направи 50. А след по-малко от месец и още две нови държави по магеланското броене - Израел и Палестинските територии. Така приключвам годината с 5 нови държави и подготвено пътуване в Бразилия по време на карнавала през другата година. 31 4 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 На 11.09.2022 г. в 22:10, Моника каза: За сега две нови страни. Най-накрая посетих Словения и останах очарована. Разгледахме доста места и всичко много ми хареса. Втората нова за мен страна е Португалия. Бях само в Лисабон, определено ще се върна за по-дълго време и разглеждане. Към новите държави прибавям и ОАЕ, в частност Дубай. От забележителностите посетих: - Burj Khalifa - гледката ми хареса вечерта + фонтаните, гледахме ги и отдолу и отгоре; - The view - гледката към палмата; - Бяхме на dune bashing в пустинята, карахме и бъгита, посетихме и камп с шоу програма и вечеря; - Miracle garden - много са красиви градините; - целодневна разходка с яхта; - аквапарк Atlantis Aquaventure. Най-много ми хареса в пустинята. Но като цяло съм 50 на 50, дали ми хареса Дубай. По-скоро не е място, на което задължително да искам да се върна. 14 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Тази година за нас е много турболентна. Преминахме и преминаваме през доста непланирани, но и непредвидими изпитания. Не мога да се похваля с нещо уау, но бяхме за първи път в Португалия, почти 12-на дни. И ни стана любима, много любима. А, и остров Корфу, ако може да се брои за нова държава. 😉 Иначе бяхме и на вече посещавани места. 25 Връзка към коментар
stenia Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Тази година е доста скромна за мен, но все пак бях в Барселона, където не бях ходила. Лондон за не знам кой път. Като нова посетена държава е Мексико. Надявам се и си пожелавам за следващата година повече нови дължави. 😀 19 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Моята рекапитулация за 2022 година. Два нови африкански парка (в Танзания и Ботсвана) и един резерват (в Кения), една нова държава - Швейцария. Танзания за четвърти път през януари, един нов парк - Ниерере (бивш резерват Селу), трети път парковете Руаха и Микуми. Кения за пети път през януари, един нов резерват - Шаба, езерото Елементайта също за първи път, парка Меру за втори път, резерватите Самбуру и Бъфало Спрингс и парка езерото Накуру за втори път, езерото Найваша за трети път. Остров Ламу за втори път, там изкарах и ковид на пълно самолечение без никаква лекарска намеса. Намибия за трети път през май, нищо ново - Виндхук за втори път, Уолфиш Бей за трети, Сандуич Харбър за трети, Сосусвлей и Дедвлей за трети път, 2 частни резервата и двата за втори път, Quiver Tree Forest и Giant's Playground за втори път. Република Ю. Африка за пети път през май - междуграничен парк Кхалахади за втори път, Upington - за първи път, Кейп Таун и околия за втори път. Ботсвана за четвърти път през май - междуграничен парк Кхалахади (същото като горното, парка се намира на територията на двете държави). Намибия за четвърти път през август - Виндхук за трети път, Уолфиш Бей за четвърти, Сандуич Харбър за четвърти, Свакопмунд за трети, панорамен полет над крайбрежието за първи път, Шпицкопе за втори, парка Етоша за втори, парка Буабуата за втори, парка Нкаса Рупара за втори. Зимбабве за втори път през август - и двата пъти само във Виктория Фолс. Ботсвана за пети път през септември - Касане и парка Чобе за трети път, Савути за втори, Куай за трети, резервата Мореми за трети път, делтата на Окаванго за трети, Маун за трети път. За първи път парка Макгадигади Панс. Една нова държава - Швейцария. Добре, че имах 7 часа престой на летището в Цюрих, та се разходих из града за около 3 часа, иначе едва ли щях да отида специално до там на този етап от опита си като пътешественик. Като цяло беше изключително добра приключенска година, да сме живи и здрави, да продължаваме и догодина. 29 9 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Тия дни все си мислех да пиша в темата, ама сте ме изпреварили да я повдигнете 🙂 Тази година подобрих всички лични рекорди за нови посетени държави за една година: цели 6 броя (Иран, Колумбия, Коста Рика, Панама, Кипър, Швеция). Изравних и личния си рекорд за брой полети за една година: 24, но този път са само лични, а предишния ми рекорд си беше със 6 служебни...така че и тук си правя личен рекорд 🙂 За догодина имам още по-големи планове, ако кризата не ни удари или не сме на фронта 29 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Посетихме 2 нови държави - Босна и Херцеговина и Малта. Тази година се съобразяваме с кученцето, което си взехме и пътуванията се случват с автомобил, с идеята да се избягват много дълги преходи. Кученцето разходихме из Босна, Хърватия, Черна гора, Гърция, Румъния, Сърбия. Предстои Северна Македония и може би Турция. За догодина имаме планирано засега 1 сигурно пътуване и няколко идейки, да видим накъде ще ни завеят ветровете ... 27 2 Връзка към коментар
HUNT Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 За тази година май това беше и при мен , 5 държави от които 3 нови - ОАЕ, Полша и Унгария + тривиалните Турция и Румъния. След "Ковид паузата" това си е направо "бум" и се чувствам жив. Осъзнах че въпреки трудностите във финансов и логистичен аспект, вече не мога да планирам каквото и да е пътуване без децата, да им показвам света, да ги уча че материалните придобивки не са толкова важни за да се чувстват добре и щастливи. За следващата година вече имам една сигурна нова държава " живот и здраве", и планове за по-далечни хоризонти. Новото което си поставям като приоритет е да се съобразявам освен с ваканциите, а и с важните мачове на любимия отбор, защото тази година от много планиране изтървах такъв който чаках 13 години. Абе всеки с лудостите си 🍺 24 Връзка към коментар
Янко Велков Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 И при мен нещата до края на годината са изяснени, така че мога да завърша годишните статистики и сега:) 41 полета ме отвеждат в общо 34 държави, от които 9 нови - това за 275 дни в чужбина. Годината започна с кратък круиз из Карибите, през който имах възможност (в някои случаи само символично) да се разходя из Британски Вирджински о-ви 🇻🇬, Антигуа и Барбуда 🇦🇬 (макар и само на Антигуа:), Гренада 🇬🇩 и Сейнт Лусия 🇱🇨. През пролетта прекарах месец в Перу 🇵🇪 и Боливия 🇧🇴, последван от няколко дни между Хърватска и Словения (основно на о. Паг). След седмица в бивша почивна вила на Чаушеску край Плоещ, продължих за Швейцария - разгледах новите за мен Ленцбург, Берн и Женева; от последната се прехвърлих в Лондон за разглеждане на МНОГО музеи, Стоунхендж, замъкът Уиндзор и гр. Бат. Прибрах се у дома в началото на май, с идеята за спокоен месец без никакви пътувания - но неочаквано ми дойде на гости девойка-французойка, и заедно отпътувахме от Черно до Адриатическо море с влак - е, поне от Варна до София. После през Скопие и Охрид гостувахме на наши общи познати в Албания и се изкъпахме на плажа във Влора, преди да се разделим. През лятото пътувах до Гренландия - за втори път, като записах 2 нови града (включително столицата, Нуук), а на връщане се разходих за първи път в Белфаст. На отиване пък минах през Къркуол. островите Оркни в Шотландия. Последва стандартна обиколка по скандинавски и прибалтийски държави - Дания (за първи път в Скаген, където се срещат Северно и Балтийско море), Швеция (за първи път в Гьотеборг, ако не броим музеят на Волво преди време), Финландия, Естония и Латвия. После няколко приятни нови градчета по северното испанско крайбрежие, един нов музей в Гърнси, кафе в Брест и фиорди в Норвегия. Имах и 3 тягостно дълги престоя на летището във Виена, но по една или друга причина така и не излязох до града (да беше Будапеща - нямаше да губя и секунда:). Есента посрещнах в Толедо (+нови музеи в Мадрид), а скоро след това пътувах за Истанбул (влязох в Желязната църква и вървях под стените на Константинопол) на път за Узбекистан 🇺🇿 и Киргизстан 🇰🇬. След двете седмици в централна Азия дойде и последната почивка за годината - на о. Сал в Кабо Верде 🇨🇻, като пътьом разгледах бойното поле край Ватерло, кулата Белем в Лисабон и няколко замъка край Синтра (но не всички - оставих си и за другият път!). Със стъпването си в Африка 2022-ра става първата календарна година, в която съм бил на 5 континента (4 вече си стана норма, но петият все ми бягаше:). Имаше място и за още едно пътуване и ми се въртеше идеята да хвана самолет до Барселона и да пътувам до Андора, с което щях да подобря личният си рекорд за полети в една година, да отбележа кръглото 100 посетени страни (по моето лично броене - тук, в магеланци, вече ги имам:), и да съм бил във всички държави в Европа... но пък заради по-малкото време в България не мога да си отям като хората на баница и кисело мляко, та реших да се задържа максимално дълго тук (за радост на баничарниците в района!). ... За догодина вече имам билети през пролетта до Абу Даби, който ще ми бъде като база, и от там - кратки пътувания до Оман, Бахрейн и Кувейт. Още нямам билет за връщане - чудя се дали да го оставя така, или да добавя Малдивите, или Шри Ланка, или Малдивите, Шри Ланка и Малайзия, Хонг Конг, Макао, Тайван и Южна Корея... Все пак ми се ще да имам какво да пиша тук и догодина:) 25 3 21 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 1 декември, 2022 Сподели Публикувано: 1 декември, 2022 Отдавна ви чета, но едва днес си направих регистрация. Бумвам се първо в тази тема да споделя, че тая година само една нова държава добавих в списъка с посетени, но пък за сметка на това беше епично. Цели 36 дена. Испания, Ел Камино Франсезе в септември месец. Семейната почивка в Гърция както всяка година и обичайните ми работни посещения в Узбекистан. Малко Турция и това е. Общо 15 полета. Последните години са тегави и безумно турбулентни с болести и други подобни и плановете и пътуванията все са някъде назад в списъка. Дано скоро нещата се обърнат. Силно се надявам. 24 4 Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 1 декември, 2022 Сподели Публикувано: 1 декември, 2022 През февруари изкарах 4 дни в Париж, веднага след като нашите премахната задължителната карантина за ваксинираните с 3 дози. През април, точно по време на католическия Великден бяхме4 дни в Братислава и Виена. През юни едноседмично море в Бари с разходки до Матера, Алберобело и Полиняно а маре. През ноември почти две седмици във Виетнам. 12 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 2 декември, 2022 Сподели Публикувано: 2 декември, 2022 На 30.11.2022 г. в 21:06, Lirea каза: Аз се отчитам с три нови държави тази година - Танзания, Малта и Узбекистан. И затвърдих мнението, че от ноември до март трябва да ходя само на топли дестинации, че иначе кокалите измръзват, а бирата артисва. Има идеални бири за студено време, (след няколко дни някой магеланец ще получи такава за коледа, дано се окаже че обича бири 😄) но като цяло подкрепям идеята за топлите места 1 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 2 декември, 2022 Сподели Публикувано: 2 декември, 2022 Тази година съм много доволен! Изпълних си програмата както си му е реда. Май месец най-после видях Словения, юни посетих Грузия и Армения, а август - Френска Полинезия. С други думи 4 нови държави от мен тази година. 16 5 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 2 декември, 2022 Сподели Публикувано: 2 декември, 2022 Я да взема и аз да се отчета. Няма да пътувам извън БГ до края на годината, тъй че ретроспекцията е 3 нови държави за тази година. Това си е личен мой рекорд, защото досега максимума ми е бил 2. Но да кажем, че не бройката е важна а местата но които си бил и още повече ако пътуванията са споделени с приятели. Та списъка е: Узбекистан през май, Белгия през септември и Египет през ноември. Е добавям и едно повторение след 12 години - Истанбул (За което се радвам, че не ме разочарова а напротив), иначе Турция е като добър ден, я полети от там, я на пазар в Одрин ... :). Доволна съм, защото предната година се случиха неща, които имаше вероятност да ми стопират пътуванията занапред, но съм благодарна, че всичко отиде на добре. 25 2 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 7 декември, 2022 Сподели Публикувано: 7 декември, 2022 Прекрасна година 🙂 Ето кратък отчет: - януари - епично изкачване на Мусала - за залеза и изгрева; - март - Шри Ланка; - юни - Лондон; - юли - Португалия и Кеймбридж; - октомври - Сицилия; - ноември - Турция и Виетнам. 14 полета, 3 нови държави - Шри Ланка, Португалия и Виетнам 🙂 Това е годината в снимки 🙂 41 8 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 On 9/8/2022 at 10:39 PM, Anna Kalinovska said: През август се увеличиха още с Намибия 🇳🇦, Зимбабве 🇿🇼, Ботсвана 🇧🇼 , Замбия 🇿🇲. През октомври се готвят Кралство Ло, Мустанг, (което Не е Непал, а само се намира на негова територия като бивше васално кралство на непалското и има гранично-пропусквателен пункт за преминаване от Непал в Мустанг в Кагбени и свой национален флаг. Той както и този на Свободен Тибет не се намира между предоставените за ползване знаменни символи. затова помествам и двата флага за интересуващите се); през ноември и декември - Бахрейн 🇧🇭, ЮАР 🇻🇺, Есватини (доскоро Кралство Свазиленд) 🇸🇿, Лесото 🇱🇸 Интересна, благодатна откъм "магеланщини" година се получи, след цели три тотално "ялови". Понеже ми е важно да осъществя отлагани, избуяли в смели до неразумност планове, още през януари помолих да ми изготвят подробна натална карта, разните ретроградности ме безпокояха, и когато ми я обясняваше, специалистът многократно повтори, че "всичко ще е наред". Пътешественически годината тръгна странно и обезсърчаващо с отменена 24 ч. преди полета през февруари Сокотра и злополучни Сирия 🇸🇾 и Ливан 🇱🇧 през март, Хималаите и Мустанг през април и май ми се провалиха, а втората половина на годината изведнъж се насити, без да е стигнат предел. Да видим..., /cdn-cgi/mirage/56922e9e9ddfaedd755fc01bb2857d8bee04132e4e93449588ca97a559e2cc1c/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_09/np-mustg.gif.9152e8d47d08e40706503a1fafe825f9.gif /cdn-cgi/mirage/56922e9e9ddfaedd755fc01bb2857d8bee04132e4e93449588ca97a559e2cc1c/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_09/depositphotos_71325797-stock-illustration-tibet-flag.jpg.eb2308c782eff7edb5fafec9e5a082c1.jpg Знам че никой не се е венчал за магеланци.ком, но след такова активно включване внезапното изчезване е леко странно. Надявам се че сте добре и сте осъществили всичките си планове. 8 Връзка към коментар
Nayden Bondzhev Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 Нито една нова, за съжаление. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега