Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:

Бързо да се възстановиш. Понякога е по-добре човек да го погледне от добрата страна, че е малкият дявол!!! А след всяко зло, идва още по-хубавото, така че ти го пожелавам от сърце!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Lyubina каза:

Остава само да се надявам, че след 2-3 седмици ще могат да ме "извозят" да видя морето, въпреки ботуша, с който се снабдих. 

Пожелавам ти да дойдеш на морето и то с възстановен крак, че и да поплуваш за рехабилитация!

• Благодаря 1
Публикувано:

Бързо възстановяване.Кофти ,но пък ще имаш възможност да си починеш.Случват се гадости от нищото🙂

Моето оплакване е , че при всяка проверка на пощата Yahoo ме залива с реклами на dating сайтове с 50+ украинки , а сега почнаха и с японки 😞

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Бързо възстановяване.Кофти ,но пък ще имаш възможност да си починеш.Случват се гадости от нищото🙂

Моето оплакване е , че при всяка проверка на пощата Yahoo ме залива с реклами на dating сайтове с 50+ украинки , а сега почнаха и с японки 😞

Щом Gmail ми е пълна с безсмислени реклами..... само ги маркирам като спам, а те се роят. 

Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

...

Лъже!

Руски агент е.

:wink:

• Шок 1
  • Смея се 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 13 часа, Lyubina каза:

Оплаквам се, след непланиран "полет" се озовах със счупено стъпало, контузени глезени и невъзможност за активни движения за поне един месец. Остава само да се надявам, че след 2-3 седмици ще могат да ме "извозят" да видя морето, въпреки ботуша, с който се снабдих. 

Не че е драматично, но мразя бездействието. И очаквам в следващите няколко дни лежане с крак на високо да започнат да ме хващат лудите. 

Единственото хубаво е, че все пак травмата можеше да бъде много по-тежка. Коленете ми са здрави. 

Бързо да се оправиш и да тичаш!

преди 4 часа, stanimir каза:

Нали са дами със светла кожа, какво като са 50+

• Харесвам 3
Публикувано:

Бързо възстановяване, @Lyubina!

Едната щерка падна с колело на 14.06 в Нидерландия за да избегне сблъсък с друг колоездач. Някак си ся я придвижили до квартирата, слагала лед, легнала си. На сутринта я заболяло яко и звъни притеснена. Праща снимки на крака, който беше съвсем малко подут, леко син под по глезена и толкоз. Направихме консултация с кинезитерапевта ни тук - каза арника, яко лед, 2-3 дни да не движи много, да го стегне с бинт и т.н. Ходи на изпит с Uber. На третия ден започна да си ходи, да кара колело... боли я, ама уж се търпи. Прибра се на 27.06. Пръстите й ... лилави. Направо ми стана лошо. Бях й записала час за ортопед за 30.06, ама уикенда ахо ихи кръщене на племенника, сестра й е кръстница...абе, купон.

И на 30.06 баща й я води - спираловидно счупена тибула (зарастваща неправилно) + разни дребни костички разместени. Докторът гледа и не вярва на очите си как стъпва изобщо. 😞

Та на 02.07 спешна операция - плака + 4 винта. Седмица в болница, 40 дни с патерици (надявам се утре след снимка да й намалят времето). Цирк! 

Аз съответно съм планирала целия юли, защото сестра й току що си замина за да започва стаж от утре и имахме 1 месец семейно лято. Отмених едната резервация. Поне отидохме за 10 дни до Гърция, там свалихме конците. Тя в морето можа да се натопи веднъж, но ... какво да се прави. Напълнихме багажника с патерици, колички и т.н. и се справихме някак. Трябва да се прибира на 01.09 и силно се надявам да е добре раздвижена дотогава. С баща й и приятелите й бяхме като таксита за да можем поне малко да я извадим от принудителния арест. Благодарна съм, че поне се случи 2 седмици преди да се прибере в България, защото, ако беше станало по средата на семестъра, като нищо щеше да зарастне неправилно и да има по-големи ядове в последствие.

• Шок 10
Публикувано:
преди 33 минути , bibi каза:

Едната щерка падна с колело на 14.06 в Нидерландия за да избегне сблъсък с друг колоездач. Някак си ся я придвижили до квартирата, слагала лед, легнала си. На сутринта я заболяло яко и звъни притеснена. Праща снимки на крака, който беше съвсем малко подут, леко син под по глезена и толкоз. Направихме консултация с кинезитерапевта ни тук - каза арника, яко лед, 2-3 дни да не движи много, да го стегне с бинт и т.н. Ходи на изпит с Uber. На третия ден започна да си ходи, да кара колело... боли я, ама уж се търпи. Прибра се на 27.06. Пръстите й ... лилави. Направо ми стана лошо. Бях й записала час за ортопед за 30.06, ама уикенда ахо ихи кръщене на племенника, сестра й е кръстница...абе, купон.

И на 30.06 баща й я води - спираловидно счупена тибула (зарастваща неправилно) + разни дребни костички разместени. Докторът гледа и не вярва на очите си как стъпва изобщо. 😞

Та на 02.07 спешна операция - плака + 4 винта. Седмица в болница, 40 дни с патерици (надявам се утре след снимка да й намалят времето). Цирк! 

Аз съответно съм планирала целия юли, защото сестра й току що си замина за да започва стаж от утре и имахме 1 месец семейно лято. Отмених едната резервация. Поне отидохме за 10 дни до Гърция, там свалихме конците. Тя в морето можа да се натопи веднъж, но ... какво да се прави. Напълнихме багажника с патерици, колички и т.н. и се справихме някак. Трябва да се прибира на 01.09 и силно се надявам да е добре раздвижена дотогава. С баща й и приятелите й бяхме като таксита за да можем поне малко да я извадим от принудителния арест. Благодарна съм, че поне се случи 2 седмици преди да се прибере в България, защото, ако беше станало по средата на семестъра, като нищо щеше да зарасне неправилно и да има по-големи ядове в последствие.

Успешно бързо възстановяване - и на щерката, и на @Lyubina, разбира се.

btw, @Lyubina, сега е момента да научиш мъжа ти да ти носи рано сутрин кафето в леглото. 

--------

За здравеопазването в Нидерландия дисертация мога да защитя.

...

Самоопровергавам се. 

Пределно просто е:

От кръста нагоре - аспирин, за всичко останало - парацетамол.

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Тя не си и направи труда да ходи, след като определиха счупен крак на познато дете като НЕ спешен случай, а и някак си нямаше признаци на счупено.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, bibi каза:

Аз съответно съм планирала целия юли, защото сестра й току що си замина за да започва стаж от утре и имахме 1 месец семейно лято. Отмених едната резервация. Поне отидохме за 10 дни до Гърция, там свалихме конците. Тя в морето можа да се натопи веднъж, но ... какво да се прави. Напълнихме багажника с патерици, колички и т.н. и се справихме някак. Трябва да се прибира на 01.09 и силно се надявам да е добре раздвижена дотогава. С баща й и приятелите й бяхме като таксита за да можем поне малко да я извадим от принудителния арест. Благодарна съм, че поне се случи 2 седмици преди да се прибере в България, защото, ако беше станало по средата на семестъра, като нищо щеше да зарастне неправилно и да има по-големи ядове в последствие.

Защо не са и направили снимка там? 

Бързо оздравяване и без последствия!

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Защо не са и направили снимка там? 

Бързо оздравяване и без последствия!

За тамошното здравеопазване, както @ven62 писа- може дисертация да се напише. На приятели сина е зареден с лекарства (майката е фармацевт) и при случай се обажда и тя му казва какво да вземе. Племенницата нещо болки имаше- за след месец преглед... Прибра се тук и ходи на лекар. На други приятели сина беше студент там- ухото го боли яко- парацетамол май беше и консултация чрез застраховката по телефона...

@Lyubina и @bibi - бързо възстановяване! ❤️

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 часа, bibi каза:

Бързо възстановяване на щерката!

преди 4 часа, ven62 каза:

Самоопровергавам се. 

Пределно просто е:

От кръста нагоре - аспирин, за всичко останало - парацетамол.

Това беше в казармата,но беше обратно:от кръста нагоре-аналгин,от кръсна надолу-аспирин!😏

• Смея се 2
Публикувано:

Бързо възстановяване @Lyubina. Погледни го от добрата страна, ще прочетеш книги за които иначе не ти стига времето, ще си починеш...

Бързо възстановяване и на дъщерята на @bibi, то притесненията са повече за мама, но поне ще си я поглезиш.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, crazyhorse каза:

Бързо възстановяване на щерката!

Това беше в казармата,но беше обратно:от кръста нагоре-аналгин,от кръсна надолу-аспирин!😏

Ситуацията в Нидерландия (здравните грижи) наистина е плачевна.

Мога да разказвам с часове.

- Синът ми с колело къса менискус и кръстни връзки. Те (болница) му изписват стягащ бинт, в резултат на което крака му надолу посинява. Час за MRI след 2 седмици. В последствие предлагат две операции - една да махнат менискуса и една да зашият връзките. В БГ Тони Коляното (доц. Антони Георгиев) го оперира и с една операция зашива т.е. спасява менискуса и кръстните връзки.

- Специалност педиатрия в Нидерландия не е позната. 

• Харесвам 2
  • Шок 6
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Ситуацията в Нидерландия (здравните грижи) наистина е плачевна.

Съмнявам се, че @Duke е съгласен

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , домосед каза:

Проблемът там е, че всичко зависи от личния лекар, който ръководи процеса и съответно назначава различни процедури и манипулации в лечебните заведения. Веднъж попаднал в лечебното заведение, пациентът получава лечение покриващо напълно световните стандарти. Нидерландските доктори са привърженици на консервативното и щадящо лечение, което действително включва опити за лечение с болкоуспокояващи от страна на личните лекари. Номерът е да настояваш за консултация със специалист и евентуално записване на час за специализирано изследване - рентген, ЯМР и т.н. И да, системата е тромава, но като всяка една система в развитите държави веднъж задействана е безотказна...

П.П.: Пропуснах да напиша, че също така е много важно какъв план на здравната застраховка е избран, защото логично при най-евтиния е възможно да получиш и съответното "най-евтино" решение на проблема...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, ven62 каза:

сега е момента да научиш мъжа ти да ти носи рано сутрин кафето в леглото

За кафето няма да стане, че имаме различни стереотипи: аз се будя още в 6 - 6,30. Ако го чакам за кафе - отиде се не видя. Полу-подскачам до кухнята и след това до балкона, да си изпуша цигарата (нищо че е вредно за заздравяване на счупени кости, то и кафето не се препоръчва)

Но пък се радвам на други благинки. 

@bibi, дано всичко мине добре при детето. Жалко, че си проваляме поне част от лятото с тези контузии, но важното е после да можем пак да си ходим (а младите и да потичват) нормално. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

И от мен бързо възстановяване на @Lyubina и щерката на @bibi.

—————-

Днес ни беше последният ден в Тайван и решихме да се запишем на организиран тур, за да можем да видим повече неща, от набелязаните. Една от спирките- водопад, много народ и си губя другарчето. Отивам до автобуса почти на бегом и установявам, че го няма в автобуса. Оставям си раницата и тръгвам да го диря. Обръщам се и виждам как автобусът тръгва… 
Подкосиха ми се краката- нямам нет /проблем с airalo/, никакви пари и телефон с около 5% батерия.

А закъснението е не повече от десет минути. 
В следващия момент започвам да мисля как да действам, като все още не знам къде ми е другарчето. След няколко минути, които ми се сториха часове, се прегръщаме и разбирам, че гидът дала мъдрия съвет да се върне и да ме търси и съответно ни зарязват!

Оказа се, че сме излязли от различни изходи. Никой не е реагирал/казал, че аз съм дошла- раницата ми е там, нито шофьорът. Тръгват си най- безцеремонно и ни зарязват. Дори не знам как да реагирам- става въпрос за 10-15 минути. Ами ако беше се случило нещо кофти- 36 градусова жега, жестока влажност или пък се хлъзнеш и паднеш?
Върнаха се, но… съм безмълвна или по- точно само доброто ми възпитание ме възпира да изразя какво точно мисля!

• Харесвам 2
  • Шок 11
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 28 минути , Duke каза:

Проблемът там е, че всичко зависи от личния лекар, който ръководи процеса и съответно назначава различни процедури и манипулации в лечебните заведения. Веднъж попаднал в лечебното заведение, пациентът получава лечение покриващо напълно световните стандарти. Нидерландските доктори са привърженици на консервативното и щадящо лечение, което действително включва опити за лечение с болкоуспокояващи от страна на личните лекари. Номерът е да настояваш за консултация със специалист и евентуално записване на час за специализирано изследване - рентген, ЯМР и т.н. И да, системата е тромава, но като всяка една система в развитите държави веднъж задействана е безотказна...

П.П.: Пропуснах да напиша, че също така е много важно какъв план на здравната застраховка е избран, защото логично при най-евтиния е възможно да получиш и съответното "най-евтино" решение на проблема...

Студент и личен лекар в едно изречение е невъзможна комбинация.В листите на чакащите са и така 2 г.

• Шок 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 минути , bibi каза:

Студент и личен лекар в едно изречение е невъзможна комбинация.В листите на чакащите са и така 2 г.

Да, това е наистина неприятно. Аз говоря от позиция на работещ и пребиваващ в държавата от единадесет години, което е коренно различен статут. Докато синът ни беше студент, някак се опази от доктори, макар, че имаше един инцидент с падане вкъщи и помня, че се бяха отзовали веднага на база българската европейска здравна карта, която по онова време все още имаше...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, домосед каза:

Изобщо нямам намерение да влизам в дискусия.

Колкото време и усилия да вложим резултатът ще е ясен - всеки ще си остане на своето мнение.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.