Иван Попов Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 преди 2 часа, Тони каза: Ставам и аз чест посетител на тази тема- пет дни преди да приключи 2 месечната ни почивка след катерене по къде ли не и обикаляне по плажове и планини, стъпих накриво на най-равното на площада на Арекипа, направо чух как изпука крака ми и завърших с гипс и счупена кост на ходилото. Та последните 4 дни в Лима ще куцукам с патерици. Положителните неща- 1-ако ви се наложи да ходите в спешно в Перу хич не е зле. Чакането беше около 15 минути и обслужването повече от добро. 2 -Хубаво ще си почина от почивката поне още 5 седмици у дома. 3- Спирам да пиша във темата "в момента съм" Бързо възстановяване и лек път! 1
Lyubina Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 @Тони, много е неприятно, съчуствам ти. АЗ още съм в същата фаза, въпреки че ходенето е малко по-лесно вече (след 4 седмици). Дано счупването ти да е леко, че при мен май има още доста време да се чуствам като патица (клатя се като пате като ходя, защото не мога да стъпвам пълноценно на стъпалото). Пожелавам ти бързо възстановяване и здрави нерви. 1
Роми Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 @Тони, оправяй се бързо! Поне се е случило в края на пътешествието. Жалко че 4-5 седмици ще пазиш стаята, но поне ще имаш време да напишеш и споделиш с нас един подробен, дълъг разказ за видяното в тези 2 месеца пътуване :)))) 1
Тони Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 Благодаря. То шило в торба не стои и вече куцуках по улиците на Мирафлорес. Няма да е толкова зле, имам у дома чудесна градина, много неща за четене, приятели, които вече направиха план да ни посрещнат, сготвят, помогнат и каквото трябва. Най ще ми тежи, че не мога да шофирам, но съм сигурна, че до края на септември ще съм обратно в джаза! Благодаря ви!🥰 10 2
Гост Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 преди 3 минути , Тони каза: Благодаря. То шило в торба не стои и вече куцуках по улиците на Мирафлорес. Няма да е толкова зле, имам у дома чудесна градина, много неща за четене, приятели, които вече направиха план да ни посрещнат, сготвят, помогнат и каквото трябва. Най ще ми тежи, че не мога да шофирам, но съм сигурна, че до края на септември ще съм обратно в джаза! Благодаря ви!🥰 Хайде стига хвалби, че някой пак ще извади вуду-куклата … 🙂
stanimir Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 10 minutes ago, Брани said: Хайде стига хвалби, че някой пак ще извади вуду-куклата … 🙂 Пази се и ти , че да не доплува утре сутрин акула ! 1 3
Гост Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 преди 5 минути , stanimir каза: Пази се и ти , че да не доплува утре сутрин акула ! Ще я изядем! Ние вече нагъваме всякаква международна кухня!
aleks_s Публикувано: 1 септември, 2025 Публикувано: 1 септември, 2025 (редактирано) Да се оплача и да помоля за съвет. Синът ми и негови приятели заминаха преди два дни за Турция на почивка, като за това са ползвали услугите на агенция. Настанени са в ужасен хотел, който по никакъв начин не отговаря на това, за което са платили. От агенцията им казали, че нищо не могат да направят и им предложили да сменят хотела, но при допълнително доплащане на 250 евро на човек! Да имате идеи какво би могло да се направи в този случай? Младежите са много разочаровани и изнервени и не знаят какво да правят. Бих била много благодарна, ако някой може да ме посъветва какво би могло да се направи. Редактирано 1 септември, 2025 от chandni Бг турист.агенция
Alexander Публикувано: 1 септември, 2025 Публикувано: 1 септември, 2025 Не разбирам какво значи, не отговаря на това която са платили. Имало ли е снимки, знаело ли се е в точно кой хотел ще са? Ако всичко е било голи думи, няма какво да се направи ми се струва. 3
Antigona Публикувано: 1 септември, 2025 Публикувано: 1 септември, 2025 преди 50 минути , aleks_s каза: Да се оплача и да помоля за съвет. Синът ми и негови приятели заминаха преди два дни за Турция на почивка, като за това са ползвали услугите на агенция. Настанени са в ужасен хотел, който по никакъв начин не отговаря на това, за което са платили. От агенцията им казали, че нищо не могат да направят и им предложили да сменят хотела, но при допълнително доплащане на 250 евро на човек! Да имате идеи какво би могло да се направи в този случай? Младежите са много разочаровани и изнервени и не знаят какво да правят. Бих била много благодарна, ако някой може да ме посъветва какво би могло да се направи. Единствено ако доплатят и се преместят, иначе остават в същия хотел. По-евтините варианти на хотели в Турция са разочароващи, мит е,че в Турция е евтино и хубаво. 3
DryGuy Публикувано: 1 септември, 2025 Публикувано: 1 септември, 2025 преди 50 минути , aleks_s каза: Да се оплача и да помоля за съвет. Синът ми и негови приятели заминаха преди два дни за Турция на почивка, като за това са ползвали услугите на агенция. Настанени са в ужасен хотел, който по никакъв начин не отговаря на това, за което са платили. От агенцията им казали, че нищо не могат да направят и им предложили да сменят хотела, но при допълнително доплащане на 250 евро на човек! Да имате идеи какво би могло да се направи в този случай? Младежите са много разочаровани и изнервени и не знаят какво да правят. Бих била много благодарна, ако някой може да ме посъветва какво би могло да се направи. Бих ви посъветвал внимателно да прегледате писмети документи и информация, която са ви (им ) предоставили и да съпоставите информацията с оплкванията, които имат близките ви. Може би е възможно да се ангажира отговорност по закон за туризма (може да погледнете чл. 90 и сл.), но не мисля, че може да получите адекватно съдействие във форум без внимателене преглед на документи. Бих ви препоръчал (ако действително считате че е налице несъответствие между представената информация и не се касае до разминаване в очакванията) да се обърнете към адвокат. 4
Argentique Публикувано: 1 септември, 2025 Публикувано: 1 септември, 2025 Обикновено в AI пакетите ясно е посочено в кой хотел се отива. Хората, които почиват по този начин, набелязват няколко хотела месеци по-рано и четат отзиви на всевъзможни места, гледат клипчета, обсъждат във ФБ. Ако оценките са ниски, не отиваш, за да няма разочарования. Ако има заявен определен хотел и са настанени в друг, имат за какво да се разправят. В противен случай са два варианта: - доплащат за (уж) по-хубав хотел - дали има гаранция, че ще им хареса? - игнорират и се забавляват, като си научават урока за в бъдеще. * Цените в Турция са много високи за предлаганото и има известен отлив тази година от AI-то им. 11
aleks_s Публикувано: 1 септември, 2025 Публикувано: 1 септември, 2025 Благодаря на всички за съветите. Ще предам на младежите, и аз мисля че е трябвало да разгледат по-внимателно предложенията на тур оператора, а и да се информират по-подробно за хотела, в който отиват. Допълнителното доплащане едва ли ще им гарантира по-добър хотел в последния момент, но може би все пак е вариант. Ще им послужи за урок, надявам се. 2
chandni Публикувано: 3 септември, 2025 Публикувано: 3 септември, 2025 На 2.09.2025 г. в 0:59, aleks_s каза: Ще предам на младежите, и аз мисля че е трябвало да разгледат по-внимателно предложенията на тур оператора Така се добива опит - учим се от грешките си. Спомням си ние при първата си резервация в чужбина (беше за Гърция) как не бяхме догледали за каква точно стая плащаме, съответно на място останахме много разочаровани. А сега гледам под лупа всяко настаняване. 😃 8
feel_the_rush Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 Ииии сметките на кръчмаря винаги излизат криви... Написаха, че новият музей в Кайро отваря от 1 ноември, взех си супер евтини билети от 1-4 ноември, да съвпада и с есенната ваканция на децата. Чакам си спокойно да пуснат билетите и вчера излезе съобщение, че всъщност, музеят отворя за обществеността от 1 ноември, преди това само за видни личности с покани. Просто страхотно, ние на 4ти ноември летим обратно сутирнта. Чакам да видя дали няма да пуснат някакви билети, все пак, за 3 ноември на тройни цени, примерно, ама едва ли. Иначе ще търся нов полет на 4ти вечерта или 5 сутирнта. Ако изобщо успея да взема билети за 4ти, зъщото предполагам, че ще е пълна лудница. Ама първо да съм сигурна, че няма отгово да го отложат това откриване, че вече ми писнА да го гоня тоя музей 😆 1
ven62 Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 31 минути , feel_the_rush каза: Ииии сметките на кръчмаря винаги излизат криви... Написаха, че новият музей в Кайро отваря от 1 ноември, взех си супер евтини билети от 1-4 ноември, да съвпада и с есенната ваканция на децата. Чакам си спокойно да пуснат билетите и вчера излезе съобщение, че всъщност, музеят отворя за обществеността от 1 ноември, преди това само за видни личности с покани. Просто страхотно, ние на 4ти ноември летим обратно сутирнта. Чакам да видя дали няма да пуснат някакви билети, все пак, за 3 ноември на тройни цени, примерно, ама едва ли. Иначе ще търся нов полет на 4ти вечерта или 5 сутирнта. Ако изобщо успея да взема билети за 4ти, зъщото предполагам, че ще е пълна лудница. Ама първо да съм сигурна, че няма отгово да го отложат това откриване, че вече ми писнА да го гоня тоя музей 😆 Аз бих писал на музея, как съм най-запаления хоби-египтолог и че този музей ми е мечтата на живота и как съвпаднало откриването с годишнина от сватбата ни с жена ми и най-после ще мога да го покажа на децата ... Аз вече се разплаках. Може да се вържат и да ти пратят покани. 3 7
feel_the_rush Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 23 минути , ven62 каза: Аз бих писал на музея, как съм най-запаления хоби-египтолог и че този музей ми е мечтата на живота и как съвпаднало откриването с годишнина от сватбата ни с жена ми и най-после ще мога да го покажа на децата ... Аз вече се разплаках. Може да се вържат и да ти пратят покани. Само трябва да кажа на мъжа ми, че го сменям за жена. Другото всичко точно 😆 6
feel_the_rush Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 3 часа, feel_the_rush каза: Ииии сметките на кръчмаря винаги излизат криви... Написаха, че новият музей в Кайро отваря от 1 ноември, взех си супер евтини билети от 1-4 ноември, да съвпада и с есенната ваканция на децата. Чакам си спокойно да пуснат билетите и вчера излезе съобщение, че всъщност, музеят отворя за обществеността от 1 ноември, преди това само за видни личности с покани. Просто страхотно, ние на 4ти ноември летим обратно сутирнта. Чакам да видя дали няма да пуснат някакви билети, все пак, за 3 ноември на тройни цени, примерно, ама едва ли. Иначе ще търся нов полет на 4ти вечерта или 5 сутирнта. Ако изобщо успея да взема билети за 4ти, зъщото предполагам, че ще е пълна лудница. Ама първо да съм сигурна, че няма отгово да го отложат това откриване, че вече ми писнА да го гоня тоя музей 😆 Сега видях каква глупост съм написала, ама не мога да я редактирам вече. Музеят отарая за простосмъртни от 4 ноември, не от 1ви. А аз тогава си тръгвам 🙂 2
Coo Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 26 минути , feel_the_rush каза: Сега видях каква глупост съм написала, ама не мога да я редактирам вече. Музеят отарая за простосмъртни от 4 ноември, не от 1ви. А аз тогава си тръгвам 🙂 Гледай от добрата страна - ще имаш повод да отидеш пак в Египет 🙂 1
feel_the_rush Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 9 минути , Coo каза: Гледай от добрата страна - ще имаш повод да отидеш пак в Египет 🙂 Абсурд, няма как да отида за музея и да се върна без да го видя. Явно ще се купуват нови билети за връщанката 😆 2
Coo Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 В момента, feel_the_rush каза: Абсурд, няма как да отида за музея и да се върна без да го видя. Явно ще се купуват нови билети за връщанката 😆 А децата отварят по две газирани напитки в ръка и пръскат да почерпят, че ще скатаят по семейни причини училище 😁 1 5
feel_the_rush Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 59 минути , Coo каза: А децата отварят по две газирани напитки в ръка и пръскат да почерпят, че ще скатаят по семейни причини училище 😁 Едва ли ще имат този късмет, вечерни полети бол 😆 4
traveler Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 2 часа, feel_the_rush каза: Сега видях каква глупост съм написала, ама не мога да я редактирам вече. Музеят отарая за простосмъртни от 4 ноември, не от 1ви. А аз тогава си тръгвам 🙂 Не се притеснявай сетихме се. Но пък защо толкова рисково си постъпила, все пак е Египет, не е Швейцария. Може и на 01.11. да не отвори въпреки че става въпрос за такъв музей.
feel_the_rush Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 18 минути , traveler каза: Не се притеснявай сетихме се. Но пък защо толкова рисково си постъпила, все пак е Египет, не е Швейцария. Може и на 01.11. да не отвори въпреки че става въпрос за такъв музей. Ваканцията на учениците 🙂 Явно трябва да си преразгледам оптимизма, иначе.
Гост Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 преди 3 минути , feel_the_rush каза: Ваканцията на учениците 🙂 Явно трябва да си преразгледам оптимизма, иначе. Не го мисли ... Всяко зло за добро. Някъде после ще си на плюс ама още не го знаеш 🙂
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега