Прескочи до съдържание

Белгия - въпроси и отговори

Lyubina

Препоръчани мнения

Раян по принцип не закъсняват, а даже кацат 5-10 мин. по-рано. В последните 2 месеца имам към 5-6 полета само с Раян и всичките бяха навреме. Ако сте само с ръчен багаж, то имате голям шанс да хванете шатъла в 13:15 ч. Понеже преди няколко дена се върнах от Шарлроа в рамките на 10 мин. бях отпред където тръгват трансферите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 2 минути , plamenk каза:

Тя обаче е на избирателен принцип. Не проверяват на всичи. 

Възможно е, но аз като минавах си беше задължителна, просто да се има предвид че и това може да ги забави малко.

Връзка към коментар

Ето още малко по темата с хващането на следващ автобус - чат с Flibco през Facebook:

Цитат
- If I miss my bus, can I get on the next bus with the same ticket or should I buy a new ticket?
- Hello, With the same ticket, we allow to take the following shuttle free of charges if seats are available.
- Thank you... What about if there are no seats available on the next one, but there are on the one, following the next? Could I still board? 
flibco.com- You can take up to 2 shuttles after the one you reserved. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За да не вкарваме напрежение още с кацането  ще "завъртим" обиколката през Брюксел, че билетите са без фиксиран час.

Благодаря на всички за коментарите, а на Lyubina и zon  специално - за труда по темата !

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, elateq каза:

На Шарлероа, има една допълнителна проверка на багажите, точно преди изхода, така че може би това ще отнеме още 5-10 минути.

При излизане няма проверка на багажа. Къде точно те спряха за проверка (вътре в сградата в залата за получаване на багаж ли) и за какво те питаха? Да не би да става въпрос за митническа проверка ?

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 2 часа, zon каза:

При излизане няма проверка на багажа. Къде точно те спряха за проверка (вътре в сградата в залата за получаване на багаж ли) и за какво те питаха? Да не би да става въпрос за митническа проверка ?

Точно след като си вземеш куфарите. Всеки си слага багажа на лента и той минава през скенера, никой не пита нищо, просто всеки минава. Същата процедура беше и в Дюселдорф.

Връзка към коментар
преди 6 минути , elateq каза:

Точно след като си вземеш куфарите. Всеки си слага багажа на лента и той минава през скенера, никой не пита нищо, просто всеки минава. Същата процедура беше и в Дюселдорф.

Било е нещо извънредно, някаква специална проверка за момента.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Моля, препоръчайте ми читав хотел, около Шарлероа.

Да има паркинг, че сме с кола.

П.П. Букнах вече - Новотел Шарлероа.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Lyubina каза:

Добре че си чевръста и оправна, че аз докато отворя ..... станало "утре"

🙂 

Благодаря ти за желанието за помощ:give_rose:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За всички замислили уйкенд в Брюксел, да занят, че има обявен секюрити бюлетин от полицията.

Очаква се Събота сутринта и Неделя вечерта да има неофициални протести на Жълтите жилетки в района на евроинституциите.

А от горе на всичко има и събрание на Европарламента, та всичко около гара Шуман е блокирано.

Миналата седмица имаше пак обявление. В събота нещо уж е имало напрежение, но в неделя нямаше и помен от такова.

Малко нагласени ми се виждат тия протести.. ама все пак избягвайте този район.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

http://www.brussels-city-shuttle.com/#/ - директен шатъл  от летището до  гара Та Brussels Midi или  Brussels Zuid това е  една и съща гара в Брюксел и означава Брюксел Юг.Спирката на шатъла на летище Шарлероа е в десния край на летището. Излизайки от летището, тръгвате по тротоара на дясно и в края ще видите спирката на шатълите.  Винаги има много хора  

Връзка към коментар
преди 16 минути , kadmira каза:

http://www.brussels-city-shuttle.com/#/ - директен шатъл  от летището до  гара Та Brussels Midi или  Brussels Zuid това е  една и съща гара в Брюксел и означава Брюксел Юг.Спирката на шатъла на летище Шарлероа е в десния край на летището. Излизайки от летището, тръгвате по тротоара на дясно и в края ще видите спирката на шатълите.  Винаги има много хора  

За Брюксел знам. Говоря за самото градче ШАРЛЕРОА.!

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 40 минути , muchachote каза:

Да, има. Билетът струва 6 евро, ето и разписанието.

Редактирано от elateq
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 41 минути , muchachote каза:

Освен автобусите, там до спирката, обикновено чакат и едни черни бусове-таксита, които возят на цената на автобусния билет, така че ако няма скоро автобус, може и те да се ползват. 

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте,

предстои ми пътуване до Брюксел за 1 ден. Благодарение на вас успях да си изготвя програмата за този ден. Лошото е, че се пада в неделя (19.05) и въпросът ми е дали ще има нещо, което да работи в този ден и дали всичко ще е затворено (имам предвид магазини, кафета и т.н.) Благодаря на всички отзовали се! 🙂

Връзка към коментар

Музеи, кафенета и ресторанти - ще работят. Сувенирните магазини по центъра - също. Това, което не работи в неделя са търговските центрове, магазини за хранителни стоки, супер- и хипермаркети, книжарници и подобни. Т.е., за храна или трябва да си носите, или да се ориентирате към заведенията, защото вероятността да се намери отворен магазин за хранителни стоки (с изключение на магазинчета по бензиностанциите и някои Carrefour Expres) e близка до нула.

Връзка към коментар

Здравейте ,

Очертава се двудневен трип до Брюксел идващия понеделник. Имаме 2 пълни дни и в групата има дете на 7 г и дете на 1.6 г . Времето го дават облачно с превалявания на  слаб дъжд и моля за помощ да сглобя някаква програма. Благодаря 🙂

Връзка към коментар

Да си призная, отдавна нямам опит с малки деца и не съм мислила в тази посока.

За 7-годишното MiniEurope вероятно би било интересно място. Музей на шоколада в централната част на града.

Ако времето стане неприятно, (сравнително) близо до Grand Place е музеят на музикалните инструменти. Вътре би било интересно и за деца, защото като част от атракцията е възможността да чуеш всеки един инструмент как звучи, на слушалки разбира се.

Хвърлете един поглед и тук: https://www.brusselsmuseums.be/en/museumadvisor/12-museums-for-children-big-and-small

Има идеи какво да правите с деца в Брюксел.

Още: Музей на градския транспорт (трамваи) 

а също и: Музеят на Африка, само че е леко в страни от централната градска част. Има градски транспорт.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да добавя още два музея:

# Природно-научния музей https://www.naturalsciences.be/  залите с динозаврите са впечатляващи и не само те;

# Музея на влаковете http://www.trainworld.be/en интерактивен музей, преди няколко години беше открит след реновация и разширение, с добра колекция.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 38 минути , zon каза:

Да добавя още два музея:

# Природно-научния музей https://www.naturalsciences.be/  залите с динозаврите са впечатляващи и не само те;

# Музея на влаковете http://www.trainworld.be/en интерактивен музей, преди няколко години беше открит след реновация и разширение, с добра колекция.

Благодаря за отговорите. По принцип не си падам много по музеите и по скоро търся инфо за разходка из града ( ако го позволява времето ), кое си заслужава да видим и т.н. За музеи ще посетим на Атома и Мини Европа и евентуално на Шиколада .

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.