Прескочи до съдържание

Роуминг в ЕС от българските мобилни оператори

Препоръчани мнения

преди 7 минути , Tedy каза:

Аз съм към Виваком и ползвам минутите и нета си на 100% и в ЕС без надценка. Изрично ги питах, че скоро пътувах.

Какъв е тарифния ти план. Пътувах след 15.06. и имах проблеми с тях. Ще пиша в темата, но изчаквам повече яснота,защото казуса не е един ...

Връзка към коментар
преди 20 минути , Tedy каза:

Аз съм към Виваком и ползвам минутите и нета си на 100% и в ЕС без надценка. Изрично ги питах, че скоро пътувах.

Аз това  получих като СМС...

VIVACOM Vi pozhelava priyatno patuvane! V EU se prilagat natsionalni tseni za danni, za izhodiast razgovor i SMS - natsionalni tseni kam drugi natsionalni mrezhi; ostavasti 2050.00 MB bez nadtsenka ot obsto 2050.00 MB. Tsena sled izcherpvane - 0.014 lv/MB s DDS; speshna pomosht-112; info +35987123

Редактирано от bad kid
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , bad kid каза:

VIVACOM Vi pozhelava priyatno patuvane! V EU se prilagat natsionalni tseni za danni, za izhodiast razgovor i SMS - natsionalni tseni kam drugi natsionalni mrezhi; ostavasti 2050.00 MB bez nadtsenka ot obsto 2050.00 MB. Tsena sled izcherpvane - 0.014 lv/MB s DDS; speshna pomosht-112; info +35987123

При теб е същото, разговорите без надценка и си ползваш нета на 100%.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ама моя нет е 3000 МБ...

http://www.vivacom.bg/bg/156 ето тук има инфо

• Включените MB във Вашия абонаментен план/допълнителен пакет ще са валидни в роуминг в страни от ЕС/ЕИЗ при следните условия:

- В случай че ползвате абонаментен план/допълнителен пакет, който включва неограничен обем от MB (без значение дали се прилага ограничение по скорост), потребление на данни в роуминг е без допълнителна такса в обем, равен на двукратния обем, който се получава след разделяне на дължимата месечна такса (без ДДС) за ползвания абонаментен план/допълнителен пакет на регулираната максимална цена на роуминг на едро, определена от ЕК.

След изчерпване на този обем се прилага допълнителна такса от 0.014 лв/MB (с ДДС)

Повече информация за ползването на данни в ЕС по описаните абонаментни планове и допълнителни пакети може да намерите ТУК

- В случай че ползваният от Вас абонаментен план/допълнителен пакет включва MB в определен обем, при потребление на MB в роуминг се черпи от включените във Вашия план/пакет МВ, а след изчерпването им се прилага цена съгласно ползвания абонаментния план без допълнителната такса. 

Повече информация за ползването на данни в ЕС по описаните абонаментни планове и допълнителни пакети може да намерите ТУК

Връзка към коментар

За бизнес клиентите на Мтел, ако имат план различен от Eurotariff трябва да го деактивират, за да влязат в сила  новите цени от 15-ти. За по-специални тарифи- Mtel Word Traveller, Mtel Balkans е ясно. Но по договор имаме тарифа Eurotariff special която беше с по-добри условия от старата стандартна eurotariff. Повечето хора във фирмата сме на нея. И мислехме, че автоматично се прилагат новите условия от 15-ти. Е, не е така. Разбрахме го по СМС-те на колеги в роуминг. 

Връзка към коментар

Най-сигурно е да се звънне на оператор. За няма и минута казват какво точно според тарифния план се ползва в ЕС.  Аз така направих, отнема повече време човек да се рови да чете информация и накрая пак не е сигурно дали е валидна. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой имал ли е проблем с пускането на мобилни данни на андроид(Самсунг) в чужбина. Аз моя го разреших от настройките, но на щерката нещо не и тръгва. Някакви идеи от какво може да е.

Иначе върнала се от Франция да кажа. Плана ми е разделен(от новите) на Теленор. Разговорите с български телефони от тук нататък и от там насам и от там там - безплатно от минутите на плана. Разговори от българска карта на хренски номер от там -там също. Като си пуснах данните - дърпа от тези, които са за ЕС.

Връзка към коментар

Самсунг телефоните /вероятно и другите/ имат опция в "мобилни мрежи" -->"данни в роуминг". Трябва да се включи и там. Ако пак няма нет ще се наложи да питате мобилният си оператор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Just now, EliDion said:

Някой имал ли е проблем с пускането на мобилни данни на андроид(Самсунг) в чужбина. Аз моя го разреших от настройките, но на щерката нещо не и тръгва. Някакви идеи от какво може да е.

Иначе върнала се от Франция да кажа. Плана ми е разделен(от новите) на Теленор. Разговорите с български телефони от тук нататък и от там насам и от там там - безплатно от минутите на плана. Разговори от българска карта на хренски номер от там -там също. Като си пуснах данните - дърпа от тези, които са за ЕС.

Трябва да се избере оператор за пренос на данни, дори и да има само една възможност, поне при мен.

Връзка към коментар

На 30.06 Виваком след като кацнах в Будапеща ми изпратиха този смс: VIVACOM Vi pozhelava priyatno patuvane! V EU se prilagat natsionalni tseni za danni, za izhodiast razgovor i SMS - natsionalni tseni kam drugi natsionalni mrezhi; ostavasti 2300.00 MB bez nadtsenka ot obsto 2300.00 MB. Tsena sled izcherpvane - 0.014 lv/MB s DDS; speshna pomosht-112; info +35987123

Връзка към коментар

Нека всеки който е ползвал роуминг 15-ти юни да сподели какво качество е усетил. Аз лично в повече държави усетих проблем с връзване към мрежта или ползване на интернет. Трябваше да включвам и изключвам телефона или да сменям оператори за да се оправи връзката. Четох че и други хора се оплакват от подобни проблеми.

До някъде е логично след като масово хората по активно почват да си ползват телефоните в роуминг да има проблем с капацитата на мрежта.

Връзка към коментар

А Мтел където нета ми по план е 11000 МВ ми изпратиха 3 смс: интернет 2312 МВ по нац.цени; интернет в роуминг до 100 лв.и през доп.пакет още 1224 МВ.

преди 2 минути , Topfly каза:

Нека всеки който е ползвал роуминг 15-ти юни да сподели какво качество е усетил. Аз лично в повече държави усетих проблем с връзване към мрежта или ползване на интернет. Трябваше да включвам и изключвам телефона или да сменям оператори за да се оправи връзката. Четох че и други хора се оплакват от подобни проблеми.

До някъде е логично след като масово хората по активно почват да си ползват телефоните в роуминг да има проблем с капацитата на мрежта.

Аз нямах никакви проблеми и при 2та оператора.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Topfly каза:

Нека всеки който е ползвал роуминг 15-ти юни да сподели какво качество е усетил.

Вчера се прибрахме от едно тридневно автомобилно пътуване Германия - Австрия-Унгария-Сърбия - БГ.

В нито една от трите държави нямахме проблем с качеството на нет-а. Имаше райони с по-слаб сигнал на самия оператор и тогава и нет-а беше бавен , но в такива моменти прехвърляхме на друга мрежа.

Връзка към коментар

Аз имах най-много проблеми с качеството в Норвегия и от време на време в Германия. Възможно е обаче проблемът в Норвегия да е бил че се движех с още 5000 души на круиза и явно натоварвахме много местните мрежи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Topfly каза:

Ползвах във Виена и Братислава, нямах никакъв проблем връзката беше все едно съм си тук. На човека с мен постоянно му се губеше мрежата. И двамата сме на един оператор и си помислих, че е от телефона.

Връзка към коментар
преди 30 минути , Topfly каза:

на нас това ни се случи във Франкфурт, само че 4-5 дни преди 15 юни, постоянно ни изчезваше интернет-връзката /а бяхме с включени роуминг планове по 200 МБ дневно/, и се налагаше да си рестартираме телефоните, за да прихванем оператор, доста странно ни беше -дотогава не бяхме имали подобни проблеми никъде

Редактирано от antea
Връзка към коментар

Нито в Нанси,нито в Люксембург, нито в Шарлероа съм имала проблем с качество или бързина. Във Франция трудно го пуснах в другите държави си се закачаше сам. А, и Теленор изпращат съобщение при влизане във всяка държава.

Връзка към коментар

Това което цитирате като SMS - ostavasti XXXX MB bez nadtsenka ot obsto XXXX MB - предполагам не са мегабайтите, които имате в България, освен ако плана не ви е много висок.

Вече някъде в темата писах формулата за изчисление - например при месечна такса 15 лв и включени в БГ 5 ГБ - за чужбина се полагат 2 ГБ (15х2 / 15).

Ако плана в БГ ви е 15 лв, а имате включени 2 ГБ в БГ, разбира се, че и в чужбина ще ползвате всичките - просто защото по формула се получава отново 2 ГБ.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 34 минути , cybersimo каза:

Това което цитирате като SMS - ostavasti XXXX MB bez nadtsenka ot obsto XXXX MB - предполагам не са мегабайтите, които имате в България, освен ако плана не ви е много висок.

Вече някъде в темата писах формулата за изчисление - например при месечна такса 15 лв и включени в БГ 5 ГБ - за чужбина се полагат 2 ГБ (15х2 / 15).

Ако плана в БГ ви е 15 лв, а имате включени 2 ГБ в БГ, разбира се, че и в чужбина ще ползвате всичките - просто защото по формула се получава отново 2 ГБ.

А ако в България е неограничен, колко ще се ползват в чужбина?

Връзка към коментар
17 minutes ago, Уатея said:

Няма такова нещо неограничен. Може да е 10000 на максимална скорост или 20000 на максимална, но няма неограничен. И в този случай пак важи формулата. Кажи колко ти е месечната такса без ДДС и лесно се смята

Връзка към коментар
преди 14 минути , Уатея каза:

Ами моя по план е 11 гигабайта, те ми писаха, че мога да ползвам само 2312 MB. Май около 2 гигабайта се върти ползването, като гледам и други какво пишат. С уточнение, че са за отчетния период.

Връзка към коментар
преди 2 минути , cybersimo каза:

Няма такова нещо неограничен. Може да е 10000 на максимална скорост или 20000 на максимална, но няма неограничен. И в този случай пак важи формулата. Кажи колко ти е месечната такса без ДДС и лесно се смята

Има такова нещо. Ползвам неограничен нет на максимална скорост, както и говоря безплатно с цял свят ;) Като гледам болшинството говорят за 2гб и явно ще е някъде там.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.