Прескочи до съдържание

Здравейте, приятели!

Препоръчани мнения

Здравейте,

току що се присъдиних към групата "пътешественици". Макар и от скоро /за собствено удоволствие/, до преди това- служебно се причислявам към тази група.

През отминалата зима открих остров Занзибар, а за този януари вече съм планирала Краби, Тайланд. Не че ми говори нещо, но ми се стори интересно. Всички ходят на Пукет - аз пък на Краби!! До тук имам самолетните билети през Доха и две резервации за хотел в района на Ао Нанг. При вас с интерес чета пътеписите и се опитвам да разбера какво ме очаква, а най-вече да предпазя компанията /която аз съм повела/ от разочароивания. 

Редактирано от Veronica
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Здравейте, да се представя и аз, макар и малко късничко. Преди месец някъде за първи път се докоснах до форума. Не съм пътувала много, т.к. до сега кътах парички за образованието на детето. То попорастна и започва да пътува. Сега за първи път до Англия, а лятото живот и здраве за месец във Франция, където и смята да учи след известно време. Аз за сега съм проучващ и виртуално придружаващ :), а в последствие, надявам се и за мен да остане ред. Радвам се на все по-навлизащите нискотарифни самолетни компании, които ще ни дадат възможност за повече пътешествия.

Ходила съм в съседните държави и Словакия, Полша и Унгария - повечето като дете. Сега ми е на ред Франция - вероятно като приключи курса на детето лятото ще отида до там, уж да я прибера :) за няколко дни.

Редактирано от EliDion
  • Харесвам 16
Връзка към коментар

Здравейте и от мен, казвам се Петко. На форума попаднах случайно, има доста интересна информация. Ако някой реши да пътува до Еквадор и има нужда от информация моля да заповяда. :)

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Здравейте и от мен, казвам се Петко. На форума попаднах случайно, има доста интересна информация. Ако някой реши да пътува до Еквадор и има нужда от информация моля да заповяда. :)

Там живеете или просто добре познавате Еквадор?

Нямам конкретен интерес засега, но тук всички освен да пътуваме, много обичаме и да четем. :)

Можете да отворите тема и в нея да ни разказвате всичко, което се сетите.

Добре дошъл! :)

Връзка към коментар

Там живеете или просто добре познавате Еквадор?

Нямам конкретен интерес засега, но тук всички освен да пътуваме, много обичаме и да четем. :)

Можете да отворите тема и в нея да ни разказвате всичко, което се сетите.

Добре дошъл!

Съпругата ми е от Еквадор. 1 година живях в Еквадор. Сега живеем в България, скоро ни предстои пак да пътуваме до Еквадор. В Еквадор съм бил на почти всички по известни туристически обекти, както и на места познати само на местните. Съпругате ми е от град Риобамба, който се намира на около 30 километра от връх Чимборазо(вулкан), който е със два километра по висок от връх Еверест ако се мери от центъра на земята. Качих и малко снимки, тези дни ще кача още.

Редактирано от Novakov
  • Харесвам 16
Връзка към коментар

Съпругата ми е от Еквадор. 1 година живях в Еквадор. Сега живеем в България, скоро ни предстои пак да пътуваме до Еквадор. В Еквадор съм бил на почти всички по известни туристически обекти, както и на места познати само на местните. Съпругате ми е от град Риобамба, който се намира на около 30 километра от връх Чимборазо(вулкан), който е със два километра по висок от връх Еверест ако се мери от центъра на земята. Качих и малко снимки, тези дни ще кача още.

Супер ще е и да поразкажеш малко, Еквадор е доста непозната страна :) Ако искаш в отделна тема, ако искаш давай, където намериш за добре, аз ще и намеря място :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз да се представя. Казвам се Алекс. Пътувам вече 5 месеца, а от 5 години не съм живял в България, от една не съм се виждал със семейството си. Разбира се че ми липсва България и разбира се че искам да се телепортирам и да живея там пак. Но си мисля че светът е толкова голям и има прекалено много какво да се види и преживее.

Да се върнем назад - на 18 се преместих в Швеция където живях 4 години. След като завърших образованието си в Швеция и поживях там известно време реших че ми се пътува. В следващите три месеца пътувах автостоп в прибалтическите страни и в Русия. В Русия живях няколко месеца където работих като учител по английски език. От друга страна понаучих руски. Докато бях в Санкт Петербург скочих и с парашут от 3000 метра височина (което ми беше от край време вече). Определено смесени чувства имам относно скачането с парашут, но бих го повторил някой ден.    

Планът ми докато бях в Русия беше да пътувам из цялата страна на Транссибирския влак и така да стигна до Монголия. В един момент обаче осъзнах че тогавашния ми паспорт скоро ще изтече (оставаха ми по-малко от 6 месеца валидност). Започнах да търся алтернативи - страни в които мога да отида и да се подвизавам няколко месеца без виза докато ми направят новия паспорт. Натъкнах се онлайн на програма за арменци от диаспората (какъвто съм и аз) и набързо си съставих план да отида и да работя като доброволец в Армения в следващите няколко месеца. В момента ви пиша от Ереван.

Следващата стъпка е Индия. Страната на цветовете. Днес кандидатствах за виза. Стискам си палци да я получа час по-скоро, че минах през ада докато получа новия си паспорт тук.

Мога да пиша много за приключенията ми. Като цяло обичам да остана в някоя страна поне два-три месеца преди да продължа по-нататък. Гледам да пътувам евтино. Автостоп и влак са за предпочитане, а каучсърфинг за мен е религия. Обичам и спонтанните пътувания - с две думи не планирам много и настоявам за промяна. 

По пътя се срещнах с безброй хора и като че ли бавно осъзнах че това е именно и най-хубавата част на пътуванията. Именно хората с които се запознах ми направиха пътешествията 1000 пъти по-интересни. 

Това е засега. Обмислям дали да започна с пътепис тук. От друга страна вече започнах да пиша блог който е насочен към всички познати, приятели и въобще хора които срещнах на тези приключения. Да сме живи и здрави!

Редактирано от Aleks
  • Харесвам 21
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, казвам се Миланка. От около 3 години следя сайта, но вече реших да се присъединя към обществото на пътешествениците "Магеланци". През изминалото време сайта ми помогна много за 2 пътувания в Европа. Радвам се, че ви има, а и че вече съм част от вас.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Как е животът в Еквадор далеч от туристическите пътеки? Може ли да отвориш една тема и да разкажеш това-онова. Вярвам, ще е интересно и на други. Поздрави и добре дошъл! :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

извинявам се ,че се намесвам в разговора за Еквадор.Да кажа,че и аз ще чета всичко за него.

Казвам се Ася и мнооооооооооого обичам да пътувам-наяве,на сън, с очи,душа ,сърце и т.н.Освен това съм много бъбрива и любопитна.Струва ми се ще бъда на всяка манджа мерудия и ще ви заливам с ох и ах,когато се върна от някъде.Пък и с въпроси съм пълна.

• Харесвам 11
  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте приятели много се радвам че открих този сайт , отдавна търся хора като мен които обичат да пътуват и търсят компания за това  !! От София съм на 49 години ! Аз много искам да пътувам  и се надявям тук да осъществя мечтите си  !!!! отворена съм за всички идеи стига да не превземам еверест  !!!! Много съжалявям че съм изпуснала вашата збирка за коледа  но се надявям да има пак за да се запозная със всички ви !!!!:)))))

• Харесвам 11
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте и от мен. Казвам се Радка и съм от Варна. Обичам да пътувам, когато ми се отдаде възможност. Работата ми е свързана със срокове и това си е голяма пречка за добре организирано пътуване. Предпочитам Европа, но не организираните пътувания, а възможността да се поразходя в места любими за местните. Те в общи линии са най-интересни. Много обичам и добре списаните пътеписи ;). Надявам се, че тук ще попадна и на такива.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Здравейте и от мен. Казвам се Радка и съм от Варна. Обичам да пътувам, когато ми се отдаде възможност. Работата ми е свързана със срокове и това си е голяма пречка за добре организирано пътуване. Предпочитам Европа, но не организираните пътувания, а възможността да се поразходя в места любими за местните. Те в общи линии са най-интересни. Много обичам и добре списаните пътеписи ;). Надявам се, че тук ще попадна и на такива.

Моята работа също,но все пак успявам да пътувам.Така че,успех!

Връзка към коментар

Здравейте, казвам се Росица.

Регистрирах се, за да мога да разгледам снимките в темите за Рим.

Организирам сама пътуванията си, не обичам туристически агенции и по възможност избягвам хотелите.

Винаги пътувам с мъж и дете, моите :) Много рядко с други хора, защото е изключително трудно да си "напаснем" интересите.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Здравйте и от мен!

Случайно попаднах във форума, търсейки информация за Тайланд. Много бях развълнувана, защото това е първото ми далечно пътуване и го организирам сама( мисля, че това е поне 30% от удоволствието). Искам да видя, да пипна, да вкуся, да знам... Затова и вече 4 години работя и пътувам на речен кораб- виждаш доста, а и ти плащат.:) Надявам се тук да намеря други любопитковци

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Привет! Казвам се Люси и съм на 25 години. Посетила съм малко държави,но пътуванията тепърва започват за мен. И аз като много други хора организирвам нещата сама,защото по този начин наблягам на собствените си интереси и не се съобразявам с установени програми. Главната ми цел при пътуванията е да се доближа максимално до бита на народа,традициите и храната(и забележителностите не остават по-назад). Мечтата ми е да отида в Япония,Ю.Корея и Китай,но не за кратко :) Надявам се до края на годината да успея да отида до някои от островите на Тайланд. Стискайте ми палци  ;)

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Здравейте , пътешественици ! Търсейки из гугъл нещо информиращо за многочасов престой на летище Тесла в Белград ,попаднах на ваш форум и ето , вече съм регистрирана ;)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Здравейте! Казвам се Галя и мисля, че съм поппаднала на правилното място! Да пиша ли в детайли колко обичам да пътувам? Не, излишно е (след като съм вече тук :))! А, дали ще получа добър съвет, информация от вас, не се съмнявам! Предвид прочетеното, мисля да споделям с вас мои бъдещи проекти. Както и да почерпя много, много информация от вас! За мен е удоволствие :)

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Здравейте! Благодаря за приема :) Казам се Милена и обожавам да пътувам като всички вас :) Основно пътешествам в Европа. Надявам се тук да намеря интересни идеи и предложения за следващите дестинации :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel's sake. The great affair is to move.

Здравейте и от мен! Обожавам да пътувам и досега съм посетила прекрасни места в Европа, Азия и Африка :) Отдавна следя информацията във форума, но едва сега се реших да се регистрирам. Предстои ми пътуване до Мавриций, но не откривам тема за там...а може би не търся правилно...?

Ще се радвам на помощта ви.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel's sake. The great affair is to move.

Здравейте и от мен! Обожавам да пътувам и досега съм посетила прекрасни места в Европа, Азия и Африка :) Отдавна следя информацията във форума, но едва сега се реших да се регистрирам. Предстои ми пътуване до Мавриций, но не откривам тема за там...а може би не търся правилно...?

Добре дошла! 

Има темички за Мавриции ето:

Цък 

Цък

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре дошла :) Робърт Луис Стивънсън и мен ме запали по пътуването. После разбрах, че морето и корабите не са моята страст и го обърнах на джунгли и пустини.  :lol:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, ето, че и аз се наместих сред Вас, не , че съм нов, регистрирах се отдавна, но имах проблеми с паролата и дълго време не можех да се оправя - сега проблема е решен и всичко е наред - ще мога и аз да бъда полезен с някоя информация на някого...Казвам се Димитър, от София; имам две висши и едно полувисше образование, но както инвестирах навремето в образование, сега тази инвестиция няма възвращаемост. Работя като работник по поддръжка в едно студентско общежитие - това ми помага да мога, когато поискам отпуск, да го взема без проблем и да пътувам...Когато работех като учител се вмествах във ваканциите и оползотворявах времето за пътуване. Сега е малко по - сложно /по-малко време като отпуск/, но могат да се вземат неплатени дни...Ще е удоволствие за мен да сме заедно, не само на купони и сбирки, но и в реални пътувания...А сайта, който ни обединява е супер с всичката информация и хората, които я обогатяват , споделят и ни карат да сме активни в името на пътуванията и пътешествията...До скоро !

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.