Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, agenta каза:

Здравейте,

Опитвам се да добавя кредитна карта от Пощенска банка в Curve, защото не поддържат Google Pay, но след като въведа всичко излиза екрана за зареждане на Mastercard Security Check, но казва че не може да бъде добавена и не получавам известие в m-Token-на на банка за потвържедине и реално не мога да добавя картата.

Някой би ли ме посъветвал какво да направя?

Смени банката.

• Харесвам 2
  • Браво 4
Публикувано:
преди 21 часа, agenta каза:

Здравейте,

Опитвам се да добавя кредитна карта от Пощенска банка в Curve, защото не поддържат Google Pay, но след като въведа всичко излиза екрана за зареждане на Mastercard Security Check, но казва че не може да бъде добавена и не получавам известие в m-Token-на на банка за потвържедине и реално не мога да добавя картата.

Искат да ползваш техния Уан Уолет и играят мръсно на конкуренцията.

Публикувано:
преди 22 часа, agenta каза:

Здравейте,

ДСК и Пощенска са колосално гнусни банки, особенно в раздела карти. Факт, че всички банки имат недостатъци, но тези двете са един век назад.

Не мисля, че имаш опция да го направиш с карта на тази банка.

Публикувано:
На 16.01.2024 г. в 15:11, Ou7law каза:

В момента, освен ТБИ, коя банка предлага дебитна карта с най-добри условия - месечна такса, такса за теглене на банкомат, евентуални такси за зареждане на Револют. Общо взето за тези неща ми трябват, защото обмислям да се разделям с ТБИ.

Тествай БАКБ с чиста сметка с дебитна карта Visa - месечен оборот min. 500 лв и е без такса обслужване и без такса теглене на всички банкомати в БГ. Но пък ако плащаш/теглиш извън БГ имат такса превалутиране, каквато при ТБИ няма 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, ivo_121212 каза:

Тествай БАКБ с чиста сметка с дебитна карта Visa - месечен оборот min. 500 лв и е без такса обслужване и без такса теглене на всички банкомати в БГ. Но пък ако плащаш/теглиш извън БГ имат такса превалутиране, каквато при ТБИ няма 🙂

Аз минах към БАКБ , след като оставих Пощенска. 

Тествам сметката повече от 3 месеца , но не виждам такса или начисления за превалутиране. Имам златна Виза , и плащам чрез Curve.

Курсът на долара е добър , но на еврото - не. Комуналните плащания също са без такса. На всеки 3 месеца има и олихвяване на чистата сметка. Процентът е  в зависимост от парите в сметката. Имам и евров влог ,който също е без такси и има тримесечно олихвяване.

Мъжът ми е с еврова Чиста сметка и когато плаща в България , курса на еврото е близко до фиксинга на БНБ.И неговата карта е зад Curve.

Ако плати обаче нещо директно с картата или тегли от банкомат , курса винаги е 1.95. 

Публикувано:
На 18.01.2024 г. в 18:15, agenta каза:

Здравейте,

Внимавай с Пощенска банка.

Начисляват процент върху сумата когато я минаваш през Curve.

Този процент обаче липсва при плащане чрез  дигиталната карта на техния уолит.

Публикувано:
преди 1 час, Dora Popova каза:

Внимавай с Пощенска банка.

Начисляват процент върху сумата когато я минаваш през Curve.

Това не е вярно. Ползвам кредитна мастъркард стандарт така от много време и такса за левови плащания през кърв няма. Ако говориш за превалутиране- да, Пощенска имат такса при обмяна. 

Публикувано:
преди 3 минути , Zlia каза:

Това не е вярно. Ползвам кредитна мастъркард стандарт така от много време и такса за левови плащания през кърв няма. Ако говориш за превалутиране- да, Пощенска имат такса при обмяна. 

Моята карта беше дебитна на Мастъркард.

Не знам за какво превалутиране говорим , когато плащам в България с левова карта .Може би защото картата ми беше  зад Curve. Този процент се виждаше само при осчетоводяване - мисля че беше 0.50%. Тогава отидох да питам на място - и смислен отговор не получих. Все още не мога да разбера , защо при дигиталната им карта нямаше този проблем. За това плащах само с нея.

Публикувано:

В тарифата на Пощенска е посочено - 0.5% за плащане с дебитна карта към търговец в чужбина /какъвто е Curve/. За кредитните май нямат такава такса.

Публикувано:

Ами аз затова уточних каква ми е картата, което е хубаво да се прави като се дава мнение, за която и да е банка. 
Да сега видях, че имат такса за плащане на ПОС в чужбина( освен в евро в ЕИП) за дебитните. Не съм имал дебитна при тях, но ако винаги са имали такава такса е ебати дървото. В този случай при Пощенска наистина УанУолета с виртуалната им карта остава като най-изгодна опция без почти никакви скрити такси. 

Такса за превалутиране няма- моя грешка. 

Публикувано:
преди 21 часа, Zlia каза:

Ами аз затова уточних каква ми е картата, което е хубаво да се прави като се дава мнение, за която и да е банка. 
Да сега видях, че имат такса за плащане на ПОС в чужбина( освен в евро в ЕИП) за дебитните. Не съм имал дебитна при тях, но ако винаги са имали такава такса е ебати дървото. В този случай при Пощенска наистина УанУолета с виртуалната им карта остава като най-изгодна опция без почти никакви скрити такси. 

Такса за превалутиране няма- моя грешка. 

Таксата е скрита в лошите обменни курсове 🙂
Например еврото е 1 EUR = 1.9889 BGN или 1.692% отгоре, доларът пък е с 2.057% отгоре.
Имат калкулатор за точно колко голяма е теслата. Понеже искат първите 8 цифри от карта, за тази от One Wallet са 55791608.

• Харесвам 4
Публикувано:

Разисквани ли са кредитните карти на Алианз? Не откривам почти никаква информация на сайта им, освен това, че имат включена застраховка. https://www.allianz.bg/bg_BG/individuals/banking/bank-cards/credit-cards.html

Каква е мин. сума за издаване на кредитна карта? Пише само максимална 20,000 лева.

Има ли такса превалутиране. Колко струват смс-те за транзакции.

Публикувано:
преди 2 часа, Stryper каза:

Има ли такса превалутиране. Колко струват смс-те за транзакции.

Не ползвам кредитна, а само дебитна, но като цяло са ок. Няма сериозни греди, но няма и сериозни привилегии. Курсовете мисля, че са тези и няма допълнителни такси: https://remote.bank.allianz.bg/EBank/html/exrates.html Премиум картите, които при други банки можеш да свалиш месечната такса при висок оборот, тук няма такова нещо, плащаш си 200+ на година и така. 

Смс-ите бяха по 15 стотинки, но преди много години, не съм гледал дали е актуализирано. Но има настройка да се пращат смс-и само над определена сума, аз съм го направил над 50лв, а иначе можеш за всяка транзакция и безплатен имейл. 

P.S. Относно курсовете, видях че за превод от 700 евро по SEPA са ми взели точно 1372лв. 

P.S.2: Всъщност ето това са курсовете им по картови транзакции: https://www.allianz.bg/bg_BG/individuals/banking/bank-cards/CardCurrencies.html

Публикувано:
преди 3 часа, Георги каза:

Не ползвам кредитна, а само дебитна, но като цяло са ок. Няма сериозни греди, но няма и сериозни привилегии. Курсовете мисля, че са тези и няма допълнителни такси: https://remote.bank.allianz.bg/EBank/html/exrates.html Премиум картите, които при други банки можеш да свалиш месечната такса при висок оборот, тук няма такова нещо, плащаш си 200+ на година и така. 

P.S.2: Всъщност ето това са курсовете им по картови транзакции: https://www.allianz.bg/bg_BG/individuals/banking/bank-cards/CardCurrencies.html

Благодаря! Към дебитната си карта имаш ли застраховка за пътуване? Курсовете им са добри. В сайта им е доста объркващо.

Публикувано:
преди 35 минути , Stryper каза:

Благодаря! Към дебитната си карта имаш ли застраховка за пътуване? Курсовете им са добри. В сайта им е доста объркващо.

Уж трябва да имам, включен съм към тези пакети, които в сайта им са отбелязани че имат застраховка.  Но никога не съм се интересувал за условията и клаузите ѝ. С Алианц съм малко стохколмски синдром - дадоха най-добри условия за ипотеката едно време, а и ми харесаха че не са от мутренските банки. Ипотеката вече я няма, но не съм се интересувал дали има по-добри неща на пазара за основна сметка.

С кредитните карти е ясно, че нещата са по-динамични, особено сега като се търси продукт за бизнес салон, но поне за място където да си получавам заплатата не съм си играл да търся алтернативи, които биха ми спестили 3-4 лева на месец, ако въобще. Таксите и курсовете са адекватни, онлайн банкирането е дърводелско, но работи (предизайнират го нещо в последно време, но още не са превключили изцяло към новото), онлайн плащанията се потвърждават с мобилен токен, а не с архаичните смси и т.н. Като цяло съм доволен. 

Публикувано:

Благодаря за мнението. Мисля да си отворя сметка и да ги пробвам. За салоните ще ползвам ДСК World Debit Mastercard или ще си плащам за достъп. И без това сме все закъснели за полетите и не ги ползвах много.

Публикувано:

Честно казано не виждам какво те привлече в условията на Алианц. Нито обменият им курс е толкова изгоден да не говорим за условията по сметки и карти. 
Но всеки сам си ….. 😉

Публикувано:
На 18.01.2024 г. в 18:15, agenta каза:

Здравейте,

При мен стана с малко зор и няколко опита за добавяне през различно време. Понякога мтокена просто бъгва - пробвай да излезеш (през изход) и пак да влезеш в приложението.

Работата с тяхна карта през Curve също не е много устойчива - част от транзакциите ги отказва.

Предполагам са ограничили доста Curve - преди имаше опция дота бързо да си превъртиш кешбека от 500 лв и явно са презатегнали контрола.

Публикувано:

Последните години, от както пощенска придобиха пиреус, това ми е основната карта в кърв и нямам отказана транзакция. 

Публикувано:
преди 7 часа, adreno каза:

При мен стана с малко зор и няколко опита за добавяне през различно време. Понякога мтокена просто бъгва - пробвай да излезеш (през изход) и пак да влезеш в приложението.

Работата с тяхна карта през Curve също не е много устойчива - част от транзакциите ги отказва.

Предполагам са ограничили доста Curve - преди имаше опция дота бързо да си превъртиш кешбека от 500 лв и явно са презатегнали контрола.

И аз я закачих към Кърв и досега всичко върви нормално. Дано да е така, че това е единственият вариант да не въртя постоянно платежни портфейли на Андроид устройството ми.

Публикувано:
преди 3 часа, Captain45 каза:

Някой който ползва карта от ПИБ възползвал ли се е от : https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/bonus-programi/programa-booking-com

И работи ли?

Ползвам златна кредитна МастърКард от ЦКБ и Виза от ФиБанк (кобрандирана - еМаг), имам и дебитна Виза от ФиБанк. С дебитната Виза от фибанк работи 🙂 С кредитната май не, или поне вече два месеца минават и още няма кешбек. Но ако си платя буукинг или самолетни билети с ЦКБ картата, получавам безплатна туристическа застраховка, която иначе би струвала повече от 3% кешбек. Сега вече съм тарикат и билетите с ЦКБ, букинг - с Виза 🙂 Впрочем имах проблем един-два пъти с 2ФА автентикация при опит за плащане с дебитната от Фибанк на букинг, така и не разбрах защо.

Публикувано:
преди 4 часа, Captain45 каза:

Някой който ползва карта от ПИБ възползвал ли се е от : https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/bonus-programi/programa-booking-com

И работи ли?

Работи, но кешбека идва бавно (както и този, ако си с Уиз като реферал или някой от другите им партньори)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.