Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Надя каза:

Някой има ли впечатления от The Fox & Goose Hotel?

@Надя Има ~3000 мнения в booking с оценка 9.1, единственото, което видях, е че е доста далеч от централен Лондон - 12 км, което означава, че доста време ще прекарате в пътуване (ако отивате с цел стандартен туризъм, разбира се). Моето предложение е (ако целта ви е да разглеждате стандартните забележителности) да намерите хотел по линията Пикадили - синята линия, може да не е толкова централен, но спестява адски много време и по тази линия са повечето забележителности. https://www.bbc.co.uk/london/travel/downloads/tube_map.html

В Лондон по съвет на други съфорумци тук съм спала, когато е имало свободни стаи, за доста прилични пари в стая в общежитие в университет, излезна супер изгодна със самостоятелна баня и тоалетна преди години https://www.universityrooms.com/ 

Ако там няма места, обикновено се насочвам към веригата Travelodge https://www.travelodge.co.uk/ - през Topcashback също има и кешбек (ако нямате регистрация там, можете да попитате, даваше преди и бонус за регистрация с референция) или малко по-високия клас Premier Inn https://www.premierinn.com/gb/en/home.html - по моите стандарти са малко солени, но всеки сам преценява 🙂 В booking / hotels / expedia всички хотели в Лондон са не златни, а платинени 😄 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Всъщност местоположението му ми е най-големия проблем и в частност разстоянието от станцията на метрото.

Освен добрите отзиви, цената за 3 нощувки със закуска и безплатно анулиране ден преди пристигането е под 300 паунда (когато резервирах).

И понеже ме тормози разстоянието, букнах и Ibis Canning town за 355 паунда без закуска, с безплатно анулиране. И не ми стигат тези двата, продължавам да ровя и да чета/търся. Да има 😄

Била съм в Travelodge и Premier Inn - първите са "тотал щета" откъм чистота вече навсякъде, и дори да направя компромис (бих), за моето пътуване след месец единствено Acton е на поносима цена, но той е само на една спирка по-близо от The Fox & Goose Hotel. Вторите са на ужасни цени вече.

Цените се търпят, ако букна без опция за анулиране, но това аз няма да направя.

Студентската опция е за хора 18-30 години, а аз не помня кога бях в тази възрастова група 😄

И така - Лондон... Ако щеш.

Връзка към коментар

Предстой ми пътуване с прекачване в Лондон Heathrow Терминал 5 (за пръв път съм ще съм на това летище) ,първият полет пристига на Терминал 5 и следващия полет също заминава от Терминал 5  та въпросът ми е дали 1ч и 30 мин са достатъчни, голям ли е терминалът и лесен ли е за ориентиране ще минавам ли пак през някакви проверки преди втория полет, въпреки че няма да напускам терминала? Благодаря предварително!

Връзка към коментар

голям е, но 1:30 часа си е ок. Освен големия терминал 5А има и сателити В и С, до които се стига с влакче. Минават се проверки за сигурност при пристигане. Гледай да не се мотаеш преди да си минал проверките, после вече може.

Около 1 час е минимума в най-лошия случай, от С към А.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сутрешните съботни полети на уиз до Лутън закъсняват ли редовно? Чудим се дали да вземем билети за влака за 2,5 GBP и колко време да си предвидим след кацане за проверки. 

Връзка към коментар

Скоро имах такъв полет и следях известно време как се държат Уиз, не само в събота, но и в останалите дни. Не попаднах на някакво значително закъснение.Най- много 20-30мин, които лесно се наваксват. Вечерните от Лутън към София закъсняват често.

За проверките - съдя само от последното пътуване. Имаше доста народ, поне 30-40мин отне докато стигна до машинките.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Нищо няма да питам 🙂 Ще вървя в Лъндън за трети път и все едно сефте отивам, всякакви подробности са ми изфирясали от главата. Дори не помня с кой летях миналата пролет до Гетуик. Сега вариантите са Лутън и Станстед, съвсем на майната си от моята локация. Видях, че пак са вдигнали цените на транспорта. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Bellaero каза:

Нищо няма да питам 🙂 Ще вървя в Лъндън за трети път и все едно сефте отивам, всякакви подробности са ми изфирясали от главата. Дори не помня с кой летях миналата пролет до Гетуик. Сега вариантите са Лутън и Станстед, съвсем на майната си от моята локация. Видях, че пак са вдигнали цените на транспорта. 

Изиджет продъпжават да летят до Гетуик, но часове им в посока Бг са убийствени. 

Връзка към коментар

Свърши, взех Лутън с Уизняците. Понеже все като ходя, блея и обикалям улиците и парковете, сега пък да взема да разгледам нещо от прескъпите забележителности. Едно време транспортът влизаше в Лондон пас, сега май отделно карта трябва да купувам. Някой ползвал ли е Лондон пас да сподели дали си заслужава? Досега винаги съм плащала директно с безконтактна карта, и винаги съм имала някаква глоба. Нещо не мога да се ориентирам дневна карта ли да взимам, с дейли кап ли да карам. В шеста зона ще съм базирана.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Bellaero каза:

Свърши, взех Лутън с Уизняците. Понеже все като ходя, блея и обикалям улиците и парковете, сега пък да взема да разгледам нещо от прескъпите забележителности. Едно време транспортът влизаше в Лондон пас, сега май отделно карта трябва да купувам. Някой ползвал ли е Лондон пас да сподели дали си заслужава? Досега винаги съм плащала директно с безконтактна карта, и винаги съм имала някаква глоба. Нещо не мога да се ориентирам дневна карта ли да взимам, с дейли кап ли да карам. В шеста зона ще съм базирана.

Малко съм объркан от тази глоба, но може би това не е глоба, а такса при плащане в чужбина. Последните три пъти минавам с revolut, като дори преди една седмица реално не ме таксуваха, а моите приятели да. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Глоба беше, пишеше го. Сега не помня точно, но май някъде на лодките не ме беше хванало на излизане. 
Някой наскоро летял да сподели как са митническите проверки. Миналата година много мил митничар ми се падна, пита колко цигари нося, признах си, извини ми се, че ми е разровил перфектно подредения куфар и рече друг път да не правя така 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

"Винаги" глоба означава, че се чекирате на влизане, но не и на излизане (минавате бързо след предния преминал през бариерите, например). Нямам друго обяснение. Аз имам един такъв случай и затова внимавам, а и си следя каква сума ми остава в Oyster картата на излизане. Глобата си е голяма - около 11 паунда беше моята за едно пътуване.

Връзка към коментар

Да, точно. Винаги се чекирам и на излизане, явно просто не е хванало картата някъде. А миналата година имах и случай да ми блокира картата на ЦКБ, не беше случая с глобата, но и това ми се случи. Добре че имах и Револют, та да мога да пътувам. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Надя каза:

(минавате бързо след предния преминал през бариерите, например)

Това не виждам как може да стане, освен ако служителите не са ги оставили отворени (случва се при много голям наплив). Затварят се изключително бързо, затова и не може да се минава оттам с деца (лично проверено), а само през големите бариери, обозначени за тази цел... На някои гари (не в центъра, и най-вече на Overground) няма бариери, само се доскосва картата на свободно стоящи валидатори, и тогава е напълно възможно да се пропусне.

Връзка към коментар

https://www.travelstay.com/  има флаш сейлс за около по 30 паунда на вечер за никия сезон. И са надобри централни локации. 

Тези ги открих като  гледах за хотел. Планувам си един кратък престой  по любимите места из Лондон и от там за Саутхамптън..

Аз гледам за Лондон през юли, заради засега само плануван  круиз около Британските острови...Мразя тази част с гледане и  напасване на дати и  цени и време за кацане и придвижване....

Засега  още предолявам шока от цените, които се лансират за евтиняците около Хайд парк, където обикновено отсядам...Но цените са ужасни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , shnuky каза:

https://www.travelstay.com/  има флаш сейлс за около по 30 паунда на вечер за никия сезон. И са надобри централни локации. 

Тези ги открих като  гледах за хотел. Планувам си един кратък престой  по любимите места из Лондон и от там за Саутхамптън..

Аз гледам за Лондон през юли, заради засега само плануван  круиз около Британските острови...Мразя тази част с гледане и  напасване на дати и  цени и време за кацане и придвижване....

Засега  още предолявам шока от цените, които се лансират за евтиняците около Хайд парк, където обикновено отсядам...Но цените са ужасни.

И аз миналата година бях в чуденка от цените по време на концерта на Стоунс, докато не видях, че по същото време бяха, освен останалите концерти от фестивала, прайдът, Уимбълдън и формула 1. Така че прегледай календара на събитията по това време. 

Връзка към коментар
преди 40 минути , shnuky каза:

Аз гледам за Лондон през юли, заради засега само плануван  круиз около Британските острови...

Може ли да дадеш повече информация какво точно имаш предвид, моля. 🙂

Ако хванеш популярната регата Cowеs week на Isle of Wight, която се провежда юли/август цените също могат да бъдат шокиращи и в Саутхемптън.

Връзка към коментар

150 евро за двупосочен с Бритиш нормална цена ли е според вас, става въпрос за най-ниската тарифа с включен багаж обаче? Датите ми са конкретни 20-24окт и за тях Райън/Уиз/Изи са кажи-речи на същите цени..

Връзка към коментар

На тези изедници Уиз прайоритито им струва 70€ двупосочно. 20кг чекиран е 130-140€. Тотално изплискаха легена! И членството са направили 81 лв.

Не знам за Бритиш, но за Уиз е прекалено ранна тази цена.

Билети купих по 30€ на човек двупосочно. Ако сметнеш и багажа и това, че ще кацнеш на Хийтроу, май е добра цена.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

с Бритиш винаги имаш включен голям ръчен багаж като приорити на Уиз, освен това кацат на Хийтроу, оттам си директно на метрото.

тоест за Бритиш ако влиза и чекиран багаж ми изглежда ок цената, на Уиз и Райън може да падне, а може и да не падне, но според мен може да се изпили още

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не влиза чекиран, но влиза споменатия голям ръчен, а цените на приоритито на Уиз са скандални за тези дати по 60лв в посока.. Като сложиш наистина и придвижването от Лутън/Станстед и загубеното време, може би не си заслужава и да чакам, благодаря за мненията! 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 22 часа, neuromancer каза:

с Бритиш винаги имаш включен голям ръчен багаж като приорити на Уиз, освен това кацат на Хийтроу, оттам си директно на метрото.

тоест за Бритиш ако влиза и чекиран багаж ми изглежда ок цената, на Уиз и Райън може да падне, а може и да не падне, но според мен може да се изпили още

Да бритиш са изгодни за съжаление за моите дати, кацат много късно и трансфера до Лондон или Саухемптън , който ме интересува е невъзможен. Иначе билетите излизат  около 300 евро....малко повече или 280 ако  със пътувам с райан, връщам се уиз или други врътки не си заслужават  тангъркането от  далечните летища....Освн това Саутхемптън е съответно  на 60 и 80 мили от Хитроу и Гатуик...Все  един път ще ми се наложи трансфер дали на отиване или на връщане.

Връзка към коментар
На 11.03.2023 г. в 12:10, iMari каза:

Може ли да дадеш повече информация какво точно имаш предвид, моля. 🙂

Ако хванеш популярната регата Cowеs week на Isle of Wight, която се провежда юли/август цените също могат да бъдат шокиращи и в Саутхемптън.

Не знам за тази регата, не съм сейлър...🙂 Избрах си два круиза единият на Принсес, дугият на Норведжиан...единият тръгва от Саутхемтън обикаля островите и пак Саутхемтън. На норведжиан тръгва от Копенхаген и завършва в Саутхемтън...По клоня към Принсекия, щото и коръбът е по нов...но още не е решено...скъпо ми изглежда, все още...😄

Връзка към коментар
На 11.03.2023 г. в 11:46, Zaro каза:

И аз миналата година бях в чуденка от цените по време на концерта на Стоунс, докато не видях, че по същото време бяха, освен останалите концерти от фестивала, прайдът, Уимбълдън и формула 1. Така че прегледай календара на събитията по това време. 

Миналата година пак гледах за тези дати през юли и цените си бяха поносими. Запаени са ми в букинг няколко хотелчета около хайд парк на супер изгодни цени/това лминалата година/. сега същите места са троен размера за същия период...Явно тока е оказал влияние и там...😁

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 1 час, shnuky каза:

Не знам за тази регата, не съм сейлър...🙂 Избрах си два круиза единият на Принсес, дугият на Норведжиан...единият тръгва от Саутхемтън обикаля островите и пак Саутхемтън. На норведжиан тръгва от Копенхаген и завършва в Саутхемтън...По клоня към Принсекия, щото и коръбът е по нов...но още не е решено...скъпо ми изглежда, все още...😄

Аз съм доволна от Принцес. Може ли линк към круиза им?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.