Популярно мнение Тони Публикувано: 5 август Популярно мнение Публикувано: 5 август Изкарахме последните 3 дни в Мангистау регион. Изумително красиво, съвсем диво и засега може би топ мястото, на което съм била: 39 2 1 18
Фил Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август На 4.08.2026 г. в 1:37, master_of_germs каза: Фонаржон... Франкофоните да помагат,как се произнася, щото тия Fontargente са си безусловно от френската страна... Ако трябва де се напише с български букви как се произнася на френски, би било "Фонтаржант". (като звукът на второто "а" е нещо между "а" и "о", а след "t" като има гласна, "t"-то се произнася, в случая - и двете "т"-та) Но иначе като видиш нещо като Fontargente , веднага отиваш да питаш Argentique! 5 1 7
Фил Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август Преди 1 час, Тони каза: ... Това ми изглежда като идеална заготовка да си направят един техен Маунт Ръшмор с минимално къртене. 4 11
zon Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август преди 21 минути , Фил каза: Но иначе като видиш нещо като Fontargente , веднага отиваш да питаш Argentique! А, като пуснат Фил Колинс по радиото 🤩 1 1
zon Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август Водопадите Ниагара 🌞 Не минах под дъгата, но преминах границата 43
Популярно мнение Radnev Публикувано: 6 август Популярно мнение Публикувано: 6 август След няколкодневни преходи, решихме да си дадем три дни почивка. Базата ни бе във Виченца, където намерихме голям, зелен и спокоен камп. Верона, която надхвърли очакванията ми: Виченца не блестеше с монументалност, но пък се оказа нещо като столица на Късния Ренесанс. Научих доста нови неща за архитектурата. Езерото Гарда: И отново в Доломитите. Този път западната част. Сечеда, която се оказа една голяма алпийска поляна, претъпкана от народ: Всъщност цялото изкачване е за да видиш това: На фона на това, което бяхме видели до сега, доста безмислено. Продължихме към една ферата, но се оказа твърде далеч и се отказахме. Кулите Вайолет – големият преход - 11 часа. Много се разбихме, но това бе най-хубавият преход. По иглите бе пълно с алпинисти. Продължихме към един пас (що ли ни трябваше), за да видим какво има оттатък. Какво да има, освен други непристъпни чукари. На слизане попаднахме в мармотския рай. Дебелите шишкавели изобщо не ни отразяваха, все едно ни нямаше там. А после и две лисичета край пътя: Знам .... Знам, че ако храниш дивите животни, всъщност им правиш лоша услуга, но ни изглеждаха толкова изпосталели горките. Гран Чир – ферата клас А (лесната работа). Забравих си щеките, точно преди последното въже, та кажи-речи го изкачих два пъти. Еделвайсите са навсякъде. Много по-големи от нашите: Пиколо Чир - голямата грешка. Водят фератата клас B/C. За мен това си е C/D. Качвам снимка от нета, защото нямах намерение да снимам собствената си смърт. Върнах се, но по тези отвеси, слизането се оказа много по-трудно от изкачването. *** Връщането го направихме спокойно с две нощувки в Загреб и Ниш. Малко полезно инфо - Това, което постоянно ме изумява е, че с годините гастарбайтерите, вместо да намаляват, стават все повече и повече. Пунктове, които преди години бяха що-годе спокойни, вече са зловещо затлачени. На хърватско-сръбската минахме през Ердут, горе край Осиек. Някога приличния Шид и дори спокойния Илок вече са кошмарни. На Стрезимировци, където някога имаше по 5-6 коли, чакахме час и половина. 36 1 19
Популярно мнение marycap Публикувано: 6 август Популярно мнение Публикувано: 6 август ...във Флом, Норвегия: Стегащайн (Stegastein): 44 9
Alexander Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август Май има два начина. 1. чакаме много часове / дни на сухопътна граница 2. Супер скъп полет от Истанбул
ivan69 Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август преди 2 часа, ruwenzogy каза: @ivan69 Как стигна до там ? И аз искам. През Варшава, 20е+26е автобус до Брест. Тръгнах от София в 16.00, 19 часа тръгнахме от гарата във Варшава, 5.30 бяхме в Брест, веднага взех влак в 6.20 за 15е и 9.30 бях в Минск. Пътя е като за другия край на света. Павел пътува от Берлин през Вилнюс, но пак е 17 часа път. Границата се минава за 8-9 часа минимум. . 7 1 3
Roberto Baggio Публикувано: 7 август Публикувано: 7 август Проверяваме магеланската горичка Тук-там се намира и някое борче измежду храсталаците 🙂 26 4 1
master_of_germs Публикувано: 7 август Публикувано: 7 август преди 1 час, Roberto Baggio каза: Проверяваме магеланската горичка Тук-там се намира и някое борче измежду храсталаците 🙂 Лятно време е така. Гората се проверява наесен, като окапят тревите и тогава се виждат смърч-осаните магелански дръвчета 🙂 7
Популярно мнение ven62 Публикувано: 7 август Популярно мнение Публикувано: 7 август Из Троянско с надеждата, че температурата ще е с 0.05 С по-ниска. Сигурно 60-70% от водопадите в БГ се казват "..... пръскало". Този е от другите 30-на % т.е. "Скока" при с. Калейца: Арката на свободата: И не баш около Троян - Скалната арка при с. Ъглен: Това приличало на "Слонче". Пак на р.Вит, на около 50 метра от скалния мост. 50
zon Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Торонто 🇨🇦 Отвън срещнах слон А вътре имаше Астероид 38
домосед Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август На 6.08.2026 г. в 12:40, Radnev каза: Кулите Вайолет – големият преход - 11 часа. Много се разбихме, но това бе най-хубавият преход. Аз съм тоя с раницата, който пие бира под червения чадър на хижа Вайолет и ти маха за поздрав 😎 Забележка: с пренебрежимо малко спрямо възрастта на кулите темпорално отместване от около един месец 😉 3 7
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 8 август Популярно мнение Публикувано: 8 август Поздрави от района на баските от френската страна 🙂 В залива океанът не е така внушителен и все едно си на море в много аспекти. Saint-Jean-de-Luz - Атлантика по залез. и по изгрев, когато закрачих нанейде 😯 ДиянаВ в ролята на дрон - голям кеф В море от планини - Larrun La Rhune и наоколо The Basque Corniche La Corniche Basque - скалите могат да се видят само отвисоко или евентуално от вода. Аз напразно пешеходствах половин час повече, за да стигна до един натоварен откъм трафик път. Наше село, където в този момент домашните любимци спят 🥱 Grande Plage Тук някъде е границата м/у Франция и Испания, може би 😉 Какво значение имат някакви си въображаеми граници - Sky is not the limit 🪂 30 21
master_of_germs Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 23 минути , домосед каза: Аз съм тоя с раницата, който пие бира под червения чадър на хижа Вайолет и ти маха за поздрав 😎 Забележка: с пренебрежимо малко спрямо възрастта на кулите темпорално отместване от около един месец 😉 Доколкото познавам скоростта на Раднев и Ваня по баира, мисля, че са ни изпреварили и нас нейде по въжетата към горната хижа, въпреки че тогава бях във формата на живота си. За мащабите на Вселената 7 години нищо не са. Времето е химера. Времето по баири - двойно по-голяма 😄 6 1
gingifilche Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Прекрасна Северна Гърция Мостове ( над очевидно някога пълноводни реки) . .., хижа Астрака и планината над нея и каньона Викос 43 1
zon Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август Торонто 🇨🇦 Royal Ontario Museum Първо се срещнах с динозаври :)) След това отидох на къптрисайд фестивал 🤩 Distillery District 36
ivan69 Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август Вилнюс надхвърли очакванията. Да видим как ще са Талин, Хелзинки и Рига. 40 1
crazyhorse Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август преди 9 часа, ivan69 каза: Вилнюс надхвърли очакванията. Да видим как ще са Талин, Хелзинки и Рига. Не пропускай Юрмала!
Argentique Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август Варшава вчера вечерта и днес Местните на масов плаж в парка на кралските бани P.S. Не обичам разни супи и манджи за закуска, може и с една бисквита да изкарам, обаче днес имах най-извратената си закуска ever. Кафе с мляко и юнашка сарма с леща и къри 🤣 Така се случи просто, подведох се. 🤣🤣🤣 20 6 10
zon Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август преди 27 минути , Argentique каза: Варшава вчера вечерта и днес Местните на масов плаж в парка на кралските бани P.S. Не обичам разни супи и манджи за закуска, може и с една бисквита да изкарам, обаче днес имах най-извратената си закуска ever. Кафе с мляко и юнашка сарма с леща и къри 🤣 Така се случи просто, подведох се. 🤣🤣🤣 Аржи, съвсем наблизо сме били двете стеб днес на закуска. :)) Минах през летището във Варшава, а Lot сервираха закуска без извращения 😄 16
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега