Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 11 минути , traveler каза:

Може черната "рокля" да е официално облекло. По-интересни са другитте две страни - поло, пуловер и този до него не е облечен за такова събитие. 

Всички имат служба Протокол. Явно облеклото е обсъдено и носи някакво послание. В дипломацията няма нищо случайно.

• Харесвам 3
Публикувано:
24 minutes ago, traveler said:

Може черната "рокля" да е официално облекло. По-интересни са другитте две страни - поло, пуловер и този до него не е облечен за такова събитие. 

Това от страната на руснаците  е  Къшнър и Уиткоф при украинците  , предполагам за разведряване на атмосферата са в неформално облекло.

• Харесвам 2
Публикувано:

Традиционната носия се счита за официално облекло в дипломатическия протокол, така ще арабина си е напълно ок.

Пускали сме във форума няколко пъти снимка на папуас в ООН, мързи ме да се повтарям, та той е къде-къде по-колоритен.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Deja Vu каза:

Пиша се късметлийка, че ни подариха първа класа на Емиратите от Дубай до Делхи. Но пък още си ме побиват тръпки от самата Индия 😅

Кое от Индия? Искрено любопитство е, .  Аз която съм толкова гнуслива съм с прекрасни спомени от Индия и бих пътувала до там още утре. ☺️

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, stanimir каза:

Културни особености.Снимката от преговорите в Абу Даби кърти.Погледнете как са обути украинците , руснаците и американците и външния министър на ОАЕ в средата ...можеше и да е по чехли , но явно събитието е прекалено важно.

2866026.webp

Почти съм убеден, че външният министър на ОАЕ е без гащи..... 

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 15 минути , Иван Попов каза:

Почти съм убеден, че външният министър на ОАЕ е без гащи..... 

Ванка,откъде такива убеждения? :lol:

• Смея се 6
Публикувано:
преди 14 минути , Argentique каза:

Ванка,откъде такива убеждения? :lol:

Доколкото знам, там почти всички са без гащи — просто някои го прикриват по-добре от други 😄
Затова така си мисля… ама може и да бъркам 😃

• Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
10 minutes ago, Иван Попов said:

Доколкото знам, там почти всички са без гащи — просто някои го прикриват по-добре от други 😄

Като си в района, брЪкни да си сигурен. 

• Смея се 3
Публикувано:
преди 17 часа, Lindt каза:

на Живко една приятелка-стюардеса

Аз пък съм леко разочарована как още никой от обичайните заподозрени не попита нищо за тази приятелка... 😃

• Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, Иван Попов said:

… ама може и да бъркам 😃

Не съм сигурен, че може , но ако тук има някой с опит - нека да сподели.

• Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 19 минути , stanimir каза:

Не съм сигурен, че може , но ако тук има някой с опит - нека да сподели.

Носят се такива градски легенди. При тези тънки и светли роби, не ми се вярва.

• Смея се 1
Публикувано:

От край време се чудя и реших най-сетне да попитам:

Вие пиете ли по две-три-(черири-пет-шест-седем) преди да напишете мнение (или по време на) във форума? За смелост, вдъхновение или по други причини …

🙂 

Публикувано:

Аз пиша само сутрин и пия кафе, ако се брои. По същото време, по което вие си пиете виното/уискито. За това може да има разминаване понякога в настроението.😄

• Смея се 5
Публикувано:
преди 7 часа, Argentique каза:

Аз пък съм леко разочарована как още никой от обичайните заподозрени не попита нищо за тази приятелка... 😃

Има и други канали за придобиване на информация.

Публикувано:
преди 56 минути , Брани каза:

От край време се чудя и реших най-сетне да попитам:

Вие пиете ли по две-три-(черири-пет-шест-седем) преди да напишете мнение (или по време на) във форума? За смелост, вдъхновение или по други причини …

🙂 

Искам да попитам защо не мога да слагам реакции на твоите мнения? :girl_to_take_umbrage:

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 19 часа, Иван Попов каза:

Не бих се учудил ако гащите му струват повече от твоята или моята кола 🙂 

Публикувано:
преди 12 часа, chandni каза:

Искам да попитам защо не мога да слагам реакции на твоите мнения? :girl_to_take_umbrage:

Около мен често има смущения в Силата и понякога оказват ефект на природните закони и Вселената се чуди как да ми реагира .. може би се е пренесло за секунда и тук … 

Публикувано:
На 24.01.2026 г. в 15:25, Argentique каза:

Защото кака ( в случая @Gentleman Basta ) се ожени.:wink:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Здравейте! В продължение донякъде на темата от преди няколко страници за мебелите, искам да попитам дали можете да дадете препоръка за изработване на мебели по поръчка в гр. София. По-специално, нуждаем се от гардероб, който трябва да бъде разположен на по-специфично място и съответно няма как да бъде стандартно готово изделие. 

Публикувано:
преди 16 минути , Martinaa каза:

Здравейте! В продължение донякъде на темата от преди няколко страници за мебелите, искам да попитам дали можете да дадете препоръка за изработване на мебели по поръчка в гр. София. По-специално, нуждаем се от гардероб, който трябва да бъде разположен на по-специфично място и съответно няма как да бъде стандартно готово изделие. 

Щом питате тук, очевидно няма да се съобразите с моето мнение:

Щом имате специфични размери си направете проекта сами. "Проект" е твърде амбициозно, Едно чертежче с линия и молив и точните размери на гардероба. Единственото, което трябва да съобразите е дебелината на материала (в 99% е 18 мм.) която дебелина трябва да извадите/прибавите към някой размер и това е. Нищо сложно няма. След това отивате в Salex или Роси или която и да е друга фирма за разкорояване на мебелни плоскости и си поръчвате всичко, включително пантите, дръжките, лостовете за дрехи и т.н.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
4 minutes ago, ven62 said:

Щом питате тук, очевидно няма да се съобразите с моето мнение:

Щом имате специфични размери си направете проекта сами. "Проект" е твърде амбициозно, Едно чертежче с линия и молив и точните размери на гардероба. Единственото, което трябва да съобразите е дебелината на материала (в 99% е 18 мм.) която дебелина трябва да извадите/прибавите към някой размер и това е. Нищо сложно няма. След това отивате в Salex или Роси или която и да е друга фирма за разкорояване на мебелни плоскости и си поръчвате всичко, включително пантите, дръжките, лостовете за дрехи и т.н.

Благодаря за идеята! За жалост вкъщи сме с по две леви ръце и „направи си сам“ проектите не са ни силна страна, затова търсим някой, който да го направи изцяло. Но благодаря за насоката!

Публикувано:

За София нямам информация, но  предвид няколкото апартамента, за които имам не малък дял в проектирането на мебелировката, ще си позволя да споделя следното, не по важност: 

- добре би било Ваши приятели и познати да Ви насочат към мебелист или фирма с такава дейност, от когото или от която са доволни и предполагам с удоволствие ще Ви покажат съответния мебел/мебели. А дали той ще е/ще са Вашите... На вкус и на цвет... 🙂  

- тъй като споменавате, че мястото не е подходящо за стандартна мебел, почти сигурно ще Ви предложат/изискат оглед на място, а не само да дадете някакви габаритни размери.  Може да се окаже, че примерно готовото изделие няма как да бъде монтирано на съответното място и трябва да е в насипно състояние и сглобяване на място. Това не е масов случай, но е възможен; 

- разпитайте подробно за обкова, с който работят, има "за две и за двеста", както се казва. Ако е от доказала се в бранша фирма, ще си осигурите спокойствие в обозримо бъдеще;

- вероятно мебелистът, ако работи самостоятелно или представителят на фирмата, който ще Ви посети ще Ви даде мнение или препоръка, които да се различават малко или много от първоначалната Ви идея. Било за по-добро оползотворяване на пространството, било за по-лесен достъп или удобство при ползване.  

- 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.