Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Martinaa каза:

Здравейте! В продължение донякъде на темата от преди няколко страници за мебелите, искам да попитам дали можете да дадете препоръка за изработване на мебели по поръчка в гр. София. По-специално, нуждаем се от гардероб, който трябва да бъде разположен на по-специфично място и съответно няма как да бъде стандартно готово изделие. 

Ако харесвате естествено дърво и дърворезба , препоръчвам https://www.mebelvaltchev.com/ При него поръчахме преди повече от 20 години обзавеждане за хол и не е мръднало. 

Цените са високи със сигурност. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 24 минути , Климент каза:

Ако харесвате естествено дърво и дърворезба , препоръчвам https://www.mebelvaltchev.com/ При него поръчахме преди повече от 20 години обзавеждане за хол и не е мръднало. 

Цените са високи със сигурност. 

Подкрепям! Не е евтино, но качеството е скъпо.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 1/24/2026 at 12:02 AM, stanimir said:

Културни особености.Снимката от преговорите в Абу Даби кърти.Погледнете как са обути украинците , руснаците и американците и външния министър на ОАЕ в средата ...можеше и да е по чехли , но явно събитието е прекалено важно.

То било още по-забавно.Имам дрехи и обувки за пред шейха 😄

IMG_20260128_141836.jpg

• Смея се 6
Публикувано:
преди 8 минути , stanimir каза:

То било още по-забавно.Имам дрехи и обувки за пред шейха 😄

IMG_20260128_141836.jpg

Ми с тия ограничения на багажа, не е рентабилно да се сменят обувки 😄

• Смея се 7
Публикувано:

Жилището, което обитавам от 30 години, ЖСК монолитно строителство, също беше предадено без довършителни работи в началото на 90-те. Да е жив и здрав брат ми! Шпахловки, теракоти, фаянси, паркети  тапети итн., всичко мина през ръцете и инженерната му глава. Дори в ентусиазма си оставаше да спи на обекта вместо да пътува посред нощ до Лозенец през уикенда. Месеци по-късно разбрахме, че семейство се е било нанесло на долния етаж и са се чудели, откъде идва шумът след полунощ от третиране на стени с шкурка, фугиране на плочки итн. Нямам особен спомен за цените на материалите и труда тогава, но повечето купувах трето качество и с връзки и късмет вкл. кухн. шкафове, изработени в софийския затвор. Брат ми се прояви и преди 15 години, когато синът ми направи за няколко месеца цялостен ремонт с местене и на кухнята на имот от 60-те години в центъра. Знам , че му отидоха до 25К лв. заедно с обзавеждането и вградената кухня.  Изкривиха се от носене на материалите до петия етаж без асансьор, понеже му досвидяха двеста лева за хаспелно устройство до покрива.

Когато по ковидно време сложих климатик, отказах смяна на тапетите в цялата стая, поисках детето-чудо само да закърпи следите с остатъците отпреди няколко години. Бях забелязала как новите материали го позатрудниха, когато неотдавна претяпицирахме две стаи на вилата пак заради климатици  На 66 лазерника не е като н.с. на 25.. 

Та с интерес изметох информацията, да съм в час..

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да попитам. Може ли в ръчния багаж да се пренася заключващо устройство за велосипед от закалена стомана? На някой да му се е случвало? 

Публикувано:

Искам да помоля. В аптека в Силистра има единствена бройка лекарство за онкоболни, което се оказва спряно от внос и е абсолютно невъзможно да се намери в момента в аптечната мрежа. Лекарството е с протокол и е напълно безплатно. Ще съм вечно благодарна, ако има някой, който живее в Силистра и има възможността да го вземе и го прати до София по куриер.  Допълнително ще уточня как може да стане това, защото то се съхранява при определена температура.

Публикувано:

Магеланци са голяма работа, това е ясно.

Схемите са си схеми, но когато опре до човечност усещаш истинската сила на форума. Лекарството беше доставено още днес и вече е приложено.

@Branko, @aleksandrina благодаря ви, че не спряхте да търсите решение на този сложен казус. 

Искам да повторя за пореден път колко съм благодарна, че съм част от този форум.

• Харесвам 14
  • Браво 29
Публикувано:

Искам да попитам следното. Тъй като забелязах, че от няколко дни не мога да слагам реакции на мнения, въпросът ми е: това някакъв бъг ли е или съм наказан за нещо ... 🙂 

И в двата случая съм окей де, просто ако е някакъв glitch, репортвам ... 

Публикувано:

Да не са започнали междузвезни войни, а ти още да не си разбрал 😂 

Действително само на теб не може да се реагира на коментарите. На друг за сега не съм забелязала да му липсва тази опция. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 3 минути , iliana_t каза:

Да не са започнали междузвезни войни, а ти още да не си разбрал 😂 

Действително само на теб не може да се реагира на коментарите. На друг за сега не съм забелязала да му липсва тази опция. 

Явно ще трябва да намеря други начини да реагирам, когато имам какво да кажа. А аз винаги имам 🙂 

Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Искам да попитам следното. Тъй като забелязах, че от няколко дни не мога да слагам реакции на мнения, въпросът ми е: това някакъв бъг ли е или съм наказан за нещо ... 🙂 

Не знам какво е, но и ние не можем да ти лайкваме публикациите и е кофти.

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 часа, Брани каза:

Да не можеш да ме лайкнеш.

...

Край. Излизам от форума.:wink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 31 минути , ven62 каза:

Да не можеш да ме лайкнеш.

...

Край. Излизам от форума.:wink:

Щях да ти пусна смеещо се човече ... ама не мога 😞 

Публикувано:
преди 2 минути , bibi каза:

Аз пък не мога да слагам реакции на мненията на Брани.

Предполагам никой не може.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

Предполагам никой не може.

Това е ужасно. Аз всяка сутрин в 10.00 отварям и почвам да си броя лайковете ... Сега като нямам, не виждам смисъл да пиша постове!

🙂 

Публикувано:
1 hour ago, Брани said:

Това е ужасно. Аз всяка сутрин в 10.00 отварям и почвам да си броя лайковете ... Сега като нямам, не виждам смисъл да пиша постове!

🙂 

Честита Баба Марта 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Случвало ли ви се е на някое летище да кацате паралелно с друг самолет? Вече няколко полета до Мадрид кацам паралелно с друг самолет.

Публикувано:
преди 30 минути , Captain45 каза:

Случвало ли ви се е на някое летище да кацате паралелно с друг самолет? Вече няколко полета до Мадрид кацам паралелно с друг самолет.

Какъв е проблемът? Всеки си държи курс и глисада до опирането. Напр.  FRA - 25L, 25C, 25R. Там на коя полоса ще е кацането разбираш на 25-25NM преди кацане. А и не само там. После GROUND, TAXI,  или както там са я кръстили подрежда трафика за рулиране до стоянките им. Е, сменяш 2-3 честоти за връзка, но това си е в реда на нещата. 

Публикувано:
преди 1 час, Captain45 каза:

Много често, да не кажа винаги на FRA и много ми харесва да наблюдавам от прозореца...

• Харесвам 1
Публикувано:

Именно, много е приятно да гледаш как кацате едновременно с друг самолет и то паралелно. Еднакво снижаване и по едно и също време спускане на колесника. Но до сега само на летището в Мадрид ми се е случвало. Кацал съм и на други големи летища с повече от една полоса, но явно не съм имал късмет да има друг полет кацащ по същото време. Та затова попитах дали на някое друго летище сте наблюдавали синхронно кацане.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , Captain45 каза:

Та затова попитах дали на някое друго летище сте наблюдавали синхронно кацане.

Не мога да се сетя за друго европейско летище с две успоредни полоси, просто FRA ми се е набило в съзнанието. Със сигурност има и други подобни на които съм кацал, но явно недостатъчно пъти, за да ги запомня. Сега се сещам обаче, че LAX е такова летище и там също ми се е случвало успоредно кацане, като изживяването е още по-интересно защото захода е откъм океана...

Публикувано:

Хийтроу 

Само че там на едната се каца, на другата се излита, виждал съм.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Otnesen
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.