Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Исландия

Light

Препоръчани мнения

slujitel, харесала съм твоята програма с 6 нощувки и пълна обиколка. Може ли да ми дадеш по-подробно през дните как сте разпределили времето по забележителности? Не е ли много разстоянието Vik-Egilstadir за един ден? какво ще кажете за :

1. Keflavik/Reykavik

2. Vik

3. Hofn

4. Myvatn

5. Hvammstangi

6. Reykavik

Пристигаме вечерта около 18ч и заминаването е предиобед. Чудя се къде да вместя разходка в Рейкявик поне за 2 часа и Синята лагуна ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

slujitel, харесала съм твоята програма с 6 нощувки и пълна обиколка. Може ли да ми дадеш по-подробно през дните как сте разпределили времето по забележителности? Не е ли много разстоянието Vik-Egilstadir за един ден? какво ще кажете за :

1. Keflavik/Reykavik

2. Vik

3. Hofn

4. Myvatn

5. Hvammstangi

6. Reykavik

Пристигаме вечерта около 18ч и заминаването е предиобед. Чудя се къде да вместя разходка в Рейкявик поне за 2 часа и Синята лагуна ?

Синята лагуна или преди или след полет, иначе ще е излишна отбивка. По-добре след според мен, разбираш че си в Исландия, когато кацнеш и половин час по-късни си в лагуната :)

Последната нощувка в Рейкявик ли е? Тогава си направете разходката там сутринта, дори не трябва да е много време, 2-3 часа стигат да обиколите центъра, ясно е, че за специални събития няма време.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

1. Keflavik/Reykavik

2. Vik

3. Hofn

4. Myvatn

5. Hvammstangi

6. Reykavik

Не, не е много, пристигнахме нормално, около 19,00 часа, беше още светло. Ние ставахме рано, около 8,00 вече си бяхме изпили кафето и тръгвахме. Първата нощувка в Кафлавик/Рейкиявик? Ааа, пристигате късно, това променя нещата, Значи като пристигнете, минете през синята лагуна и тогава  в Рейкиявик за нощувка. На следващия ден ще ви е малко трудно да стигнете до Вик, там има много за гледане, но можеби по тъмно. И ще разгледате около Вик на другия ден сутринта преди да тръгнете, но това пък ще ви отнеме от времето до Егилстадир. Така, както си го разпределила, за твоя вариант с пристигане вечерта според мен е добре. Ние пристигнахме на обяд и тръгнахме веднага. Първата нощувка беше в Селфос. За Райкиявик: Ако спите в Хвамстанги и не ходите по западните фиорди, а само около път 1 ще пристигнете в ранния следобед и ще имате на разположение няколко часа да разгледате. Достатъчни са, там няма кой знае какво. Между Хвамстахги и Райкиявик разгледайте Hraunfossar, водопадите, много са хубави.

post-169-0-29572900-1423759281_thumb.jpg

Ако мога да бъда полезна с още нещо, насреща съм.

Редактирано от slujitel
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Същото питане имам и за северната част от пълния кръг? Някой да го е минавал през март. Ще бъдем в Исландия от 7-20.03, но се чудя дали ще е затворен пътя или да си го планирам в маршрута.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Същото питане имам и за северната част от пълния кръг? Някой да го е минавал през март. Ще бъдем в Исландия от 7-20.03, но се чудя дали ще е затворен пътя или да си го планирам в маршрута.

Ние минахме април и беше затворен, на едно място, най високата част. Има табла, електронни и там пише, има дадени телефони за контакт. Ние се обадихме и ни казаха да минем по друг път, по фиорда. Всичко зависи от времето, една приятелка беше май и пак уцели да е затворен, изчакали са го отворят.

Връзка към коментар

И ако имаме резервирана нощувка в затворен участък какво ли точно ще правим?

Ще решавате на място, това е риска от посещение през зимата.

Редактирано от slujitel
Връзка към коментар

И ако имаме резервирана нощувка в затворен участък какво ли точно ще правим?

Северната част беше по добре от колкото южната - ние се върнахме вчера. Много е важно да се гледа road.is и ако е затворен пътя наистина да не се продължава, защото там бурите изобщо не са за подценяване. На снимката се вижда който е бил смел какво става - а имаше още 20-на такива по пътя ..

За резервацията - ние имахме също, но се обадихме да кажем че пътя е затворен и няма как да стигнем и на място си намерихме спане.

post-2406-0-37823100-1425460209_thumb.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това не е нашата - но предполагам че е на някой турист. Местните ни предупредиха да не продължаваме, те си знаят времето :) Иначе имаше 20-на още такива на другия ден по пътя изоставени. Само се чудя как са ги прибирали хората в бурята...

Връзка към коментар

Мая, вие пълен кръг ли направихте? А как бях останалите пътища? По моя маршрут на 2, 3 места излизаме от път1, та се чудя, ако няма буря дали ще може да се минава.

Връзка към коментар

Теди, на къде излизате, защото може и да е затворен пътя и да не можете да излезете. На нас така ни остаха невидяни едни паркове в североизточната част, оказа се, че зимата пътя изобщо не се чисти и е изцяло затворен. Имай впредвид също, че и път 1, ако има замръзнало е леко заледен и не може да се кара бързо, това по повод натоварената програма.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, пълен кръг направихме. Ами и ние излизахме на няколко места от път 1 и нямаше голяма драма - ако в сайта не е с червено пътя се минава. Но дори и 'изчистеният' път е буквално пързалка. Просто няма преспи сняг по него - това е. Иначе те не хвърлят нищо за да няма лед. Имаме клипче как се пързаляме със зимните обувки по път 1 все едно сме на ледената пързалка :) В началото се чудихме защо всички карат с гуми с шипове, но после стана ясно че без тях е абсурд.Но това не значи че и при вас ще е така - на нас ни казаха че сме уцелили най- голямата им снежна буря от 6 години :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А аз не видях да карат със шипове, всички си бяха с обикновени зимни гуми, за Коледа става дума като период.

Може и аз да не съм довидял, ама предполагам си личи и без вглеждане.

Връзка към коментар

Ами нашите гуми също бяха с шипове, може и нещо заради прогнозата да е било не знам. В самия Рейкявик честно казано не обърнах внимание, или просто вече не ми правеше впечатление последните дни, но иначе определено си личи по звука дори и без да се вгледаш :)

Връзка към коментар

Леле мале, ние тръгваме другия вторник  пълен кръг много бърз за 6 дни само по А1. Едната ни нощувка е на няколко км от главния път и питах домакинята , ако е пътя е затворен, тя каза, че рядко се случва да затворят пътя към тях, но ако не можем да стигнем, ще ни върне парите. Това в северозападната част.

Тези изоставените коли не са ли могли да продължат полекичка ?

Мая, на къде не сте можели да продължите?

Това не е нашата - но предполагам че е на някой турист. Местните ни предупредиха да не продължаваме, те си знаят времето :) Иначе имаше 20-на още такива на другия ден по пътя изоставени. Само се чудя как са ги прибирали хората в бурята...

Редактирано от silvia_b
Връзка към коментар

Явно не са могли, иначе кой ще си остави колата и ще се чуди как да продължи. Не се стряскай, просто си имай едно на ум, че може да се наложи да прежалите някоя нощувка и да прекроите малко плана, но това е по-добре, отколкото да закъса човек. Може да имате късмет и изобщо не го мисли от сега.

Редактирано от Oshko
Връзка към коментар

Надявам се, че за няколко дни няма да удари друга голяма буря, поръчала съм си хубаво, безоблачно време. :) Иначе ние сме за 13 дни, но на някои места ще се остава по 2 нощувки, заради забележителности, които искам да снимам. Близо до Хофн искам да изляза за 10 км от главния път, дано не е затрупан, също и в западната част към Олафсвик. Тези имена са ми голям проблем с прочитането. :blush:

Връзка към коментар

Трябваше да спим на 70-на км след Вик, което е на около 220 км от Селфос по път 1. Но на 50 км след като излязохме от Селфос и пътя беше затворен. Не че има табела или нещо такова, пише го в сайта че вятъра е над 50м/сек и участъка (само 30-40км) е 'impassable'.

Тези изоставените коли не са ли могли да продължат полекичка ?

Проблема е че освен че вятъра е толкова силен и може да те издуха от пътя (имаше 5-6 коли в поляната отстрани) , той вдига буци лед от земята и троши стъклата. На колата на снимката страничното е счупено, а видяхме и с предни счупени.

Иначе ако пътниците са 'Йети' и издържат на снежни виелици и студ сигурно може и да продължат :P

Споко - ако човек си следи сайтовете няма никакъв проблем. Хората толкова много инфо дават и ъпдейтват нон стоп че ще знаете всеки участък в какво състояние е в реално време. А и надали ще има буря пак - по една на 6 години им стига :)

Редактирано от мая
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.